« előző123456789következő »
csbalu
autója adatai
Széria: 3
Típus: E46
Kivitel: Touring
Modell: 320d
Évjárat: 2002

státusz csbalu

BMWfanatic

Elismertség: 9% (91 pont) | Hozzászólások: 964

Elküldve: 2012. szeptember 11. kedd, 10:23


Sziasztok!
Már régóta agyalok azon, hogy hogyan lehetne egy frankó kis fedélzeti számítógépem a kocsiban. Én (de gondolom sokan mások is) előnyben részesítik az androidot, mivel teljesen rugalmasan alakítható és sokat tud. Mindannyian nézegetjük ezt a csoda gyári kinézetű androidos fejegységet. Én személy szerint nagyon drágának tartom a 800-1000 euros árával. Többek között az android rendszer is csak 2.3-as ami már nem mai darab, és a hardware sem szuper erős. Többek között a gyári harman kardon rendszerekkel sem tökéletesen összehangolható. És nem hiszem hogy bárki szívesen kidobná a gyári hifit a kocsiból egy fejegység miatt.

Sok böngészés után a neten megtaláltam az alábbi honlapot. Ahol egy kedves márkatárs egy Galaxy Tab-et épített be a megfelelő beépítőkerettel az autójába.
http://www.mp3car.com/show-off...stall.html
Ez nekem felettébb szimpatikus mivel egy eléggé komoly tudású készüléket tehetünk be a műszerfalunkba. Ezzel megvalósítható a zenehallgatás, filmnézés, internetezés, navigáció, PC diagnosztika, hibakód kiolvasás, ha I-BUS-ra csatlakoztatjuk akkor teljes autó felügyelet, akár tempomat vezérlés is. stb… Továbbá DVB-T vevőt csatlakoztatva digitális TV-nézés (MindigTV). és a lehetőségek tárháza kimeríthetetlen!!!

Én nem is feltétlen egy ilyen márkás tabletre gondolok mert ennek a célnak sokkal olcsóbb 100-150$-os tabletek is megfelelnek amik az e-bay-en fellelhetők (1.5GHz, 1Gb ram stb…)
A rádió a kesztyűtartóba kerül át, így megőrizve annak minden funkcióját, CD lejátszás, CD tár kezelés, kormányvezérlés, stb….

Ennek az elektromos és szoftveres részét én teljes mértékben ki tudom vitelezni, de egy problémám van:
Ehhez kell ez a speciális 7”-os kijelzőkhöz gyártott beépítő keret (nem a sima 2DIN-es rádiókhoz való). A márkatárs megemlíti a honlapot ahonnét meg lehet rendelni „potom” 150$+postaköltségért ezt a keretet. Amit én NAGYON sokallok!! Ez körülbelül 40-45.000Ft.
Ehhez keresnék hasonlóan érdeklődő márkatársat aki mondjuk műanyagozással foglalkozik és el tudna készíteni egy ilyen keretet olcsóbban.

Egy teljesen kiépített minden funkcióval ellátott fedélzeti computer költségvetése:
-TáblaPC: 30.000Ft (igény szerint persze határ a csillagos ég)
-5V-os tápegység: 1000Ft ha én csinálom meg atom biztosra
-ELM Bluetoothos autódiagnosztika 5000Ft
-DVB-t vevő a TV nézéshez: 4000Ft (erősítő opcionális+5000)
-3G modem: 3000Ft (vagy szolgáltató ingyen adja)
-USB HUB, hogy több eszközt csatlakoztatni lehessen (pendrive, billentyűzet, egér, stb…..) 3000Ft
-Beépítőkeret: Ára egyenlőre 40.000Ft , de reméljük olcsobban is kijön.

Látszik, hogy ha a keret árát le tudnánk szorítani akkor körülbelül 50.000Ft-ból minden igényt kielégítő fedélzeti rendszerünk lehet.

Azonban kapásból látszik hogy a költségvetés leghúzósabb tétele maga a beépítőkeret, amit én abszolút irreálisnak gondolok!

Remélem felkeltettem pár ember érdeklődését ezzel kapcsolatban, és meg tudjuk oldani a műanyagos problémát, hogy aztán közösen építhessük a saját rendszereinket 

Üdv.:
BALU








Utoljára szerkesztve (3 alkalommal): 2012. szeptember 11. kedd, 11:20

« előző123456789következő »