Bitu79 fórum hozzászólásai

Bitu79 Elküldve: 2019-04-27 14:50 Autómata váltó hibakód

basset93 írta: Sziasztok!
Két kérdésem lenne:
1. Menet közben egy bukkanóba mentem és felvillant kétszer gyorsan egymás után a kipörgésgátló. Majd egy nagyobb gázra ismét ezt csinálta. Ezek után semmi. Mi lehetett?
2. Automata váltó. Szerintem van valami baja. Hegynek menet mostanában elkezd lassulni az autó majd visszavált egy ugye gyorsul. Ezt eddig nem csinálta. Illetve az utolsó fokozatban is hiába nyomom le jobban a gázt nem nagyon változik semmi. Illetve most néztem csinált olyat hogy felporgott 2500ig, a sebesség maradt de a fordulat lecsokkent 2200ig kB szép lassan. Most akkor a való meg fog halni?
Az első kérdésedre a válasz,hogy a dsc-nek semmi baja.Csak a dolgát végzi.Természetes dolgok ezek.A váltóra nem tudom a választ,mert nekem manuális...

Bitu79 Elküldve: 2019-04-24 04:33 Társalgó

YELLOW írta: csak úgy jelzem, hogy az utóbbi napokban Fiat Stilo-zok. tudom még viccnek is rossz, de ez az igazság. bár fater Duster-éből is nagyon fura visszaülni az E46-ba. mintha valami igazi férfi vasba ülnék vissza. szinte leszakítja a kormány a kezem. amazokban még a sebességet sem érezni, annyira sterilek. mintha állnék, ha 50-nel megyek. lehet öregszem....

Én az e46-ban nem érzem a sebességet,mert annyira csendes,és fekszi az utat.1991-es öreg Mazdában meg az 50-es tempó is majdnem 100-nak tűnik annyira hangos,és kényelmetlen az e46-hoz képest.Jövő hét elején lesz a szilent csere amiket írtam.De kap új váltó,difi,és fékolajat is a kocsi.

Bitu79 Elküldve: 2019-04-20 04:38 Utánagyártott Sárvédő !

Gebrosz írta: Sziasztok! Szeretnék segítséget kérni tőletek
Nem tudom hol és mennyiért lehetne venni rendelni BMW e46 Touring hoz hátra ahol a difi akkumulátor tartó és pótkerék van. Nos oda keresnek műanyag védőburkolatot.
Ahogy láttam videókon és képeken gyárilag van rajt védi az esőtől stb stb....
Köszönöm szépen a segítséget.
Valamelyik kocsin nincs gyárilag rajta...Én anno kérdeztem már ugyanezt.Realoemen nézd meg a bontott ábrán a cikkszámát,és számold át forintba...A cikkszám alapján segít a google kereső...

Bitu79 Elküldve: 2019-04-18 04:21 kettõstömegü lendkerék

Bitu79 írta:
John írta:
John írta:
Bitu79 írta:
John írta:
Bitu79 írta:
John írta:
John írta:
John írta:
YELLOW írta:
John írta:
YELLOW írta:
Tano írta:
John írta: Ha már kettőstömegű lenne gy kérdésem.Van olyan hogy tolatásnál kiindulásnál beremeg a picsája a bódénak,elölre felé nem csak tolatás ki indulásnál,okozhat ilyet a kettőstömegű?

Ha csak rükiben, akkor szerintem nem kettős-tömegű, mivel az irány csak a váltó után más.
Szerintem a difitartó keretet lenne érdemes megnézni első körben, nekem is ki volt szakadva az egyik rögzítési pontja. Igaz nálam nem remegett, hanem fémes hangot adott, de ez is egy lehetőség ilyen idős autónál.

egyébként nagyon sok típusnál van remegés előre menetben is, ha túl alacsony a gázállás a kuplung egy bizonyos pontján. benzinesnél én több BMW-nél tapasztaltam ilyet.

Köszönöm a válaszaitokat.Az "alacsony gázállás"azt jelenti hogy kevés gázt adok? Olyasmi amikor beremeg a picsája mintha valami mélyláda dübörögne és egy puffanó hang a hátuljánál olyasmi mint amikor nekitolatnál egy gumifalnak. Megpróbálok videót készíteni valamelyik nap hátha átadja az effektet. (Ami abszolút hihetetlen,ha klímázva tolatok kb 10-böl 1-szer csinálja,ha nélküle 10-böl 8-szor)

ha puffan, akkor diffi szilent.
viszont klímával ugye nagyobb az alapjárat is, bár a gáz az gáz.
egyébként igen, kis gázt értettem.

Megint csak a tulaj csajt szidom,vagy a 10 év városi vezetés is rá tett?

Hányas számú szilentek?

Bocsánat:http://www.realoem.com/bmw/enU...Id=33_0839

9-es számú.Az tartja a difit.Az e46-osok 80%-a ilyen,ez szériahiba.Sokan hiába cseréltették ezt ki,megmaradt a hang...A remegés az enyémnél is van néha.Az a kevés gáztól van.Araszolásnál néha észreveszem én is.Ha majd sokat hajtod a kocsit,pár év alatt úgy fogsz kuplungolni,hogy nem fogja adni ezt a hangot(dübbenést váltásnál). Aknára állj rá,és kuplungolgass kicsit "ugrálva)gáz nélkül sebességben annyira,hogy a kuplung épp elkezdjen fogni.Valaki pedig nézze alulról a difit.Ha az a szilent rossz,akkor alulról látni fogja,hogy szinte ugrál a difi,és ezért van a hang...
https://www.youtube.com/watch?v=wsK8Cei5SWU
Az enyémnél állítólag nem látnak ilyet,szerintem csak vakok.Majd ha összejön annyi pénzem,akkkor kicseréltetem én is próbaképp a difi tartószilentet.De nem sietem el,mert az emberek nagyrészének megmaradt a hang az után is...Van egy srác,aki kicseréltette a fél autóját.Állítólag neki megszűnt a hang.:A link neve
Azt írta,hogy neki 130 000-be került.Nekem csak a difi tartó szilent cserére mondtak 65 000-et márkaszervízben.Sima mezei helyen szerintem megvan ez 40 000-ből kb,vagy annyi sem kell.A videóban A link neve]A link neve[/url] látod azt is,hogy cserélik ki,amit Tano írt lejjebb.

Köszönöm,akkor ez is egy típushiba.Aztán még az is lehet hogy megszoktam a Tds E34-et ami gáz nélkül is ki indult a nyomaték miatt,lehet a lábam még tudat alatt arra van állva,no majd megpróbálom kissé magasabb gázon tolatgatni

Olvass vissza,mert szokásomhoz híven szerkesztettem Írtam még hozzá pár dolgot

Oks. Beütöttem a hülye Bárdihoz a 9-es szilent cikkszámát és vagy 6 félét dob ki,melyikre klikkeljek melyik a 9-es megfelelője?

Ebben a részben pedig a végén kiveszik az egész difit meg a bölcsőjét is,azt ne mond hogy ennyire ki kell mindent kapni... A másik hogy nekik az emelési pontnál van ki bakolva hátul,amik nekem pont be vannak szakadva (Bár elvileg a bal hátsó még nem meg a jobb első sem)amíg nincs emelési pontom jövő tavaszig hová tenném a bakokat? Na ebből csak tavasszal lesz valami....
Ez kell neked:
A link neve
Régi post,de én is most csináltatom meg a dübbenést.Kicseréltetem az összes szilentet a difin,és a kereten is.115 000 pénz lesz majd.2 hét múlva meg majd leírom milyen lett...A féltengelyekre azt mondta nekem a márkakereskedés fő szerelője,hogy soha nem cseréltek még e46-on még féltengelyt,mert egyik e46-on sem volt rossz soha....Ugye állítólag még az miatt is dübbenhet még...Hát remélem csak a szilentek miatt csinálja.Azok mindegyike újra lesz cserélve...Már tűkön ülök...

Bitu79 Elküldve: 2019-03-21 18:09 E46 karosszéria, lámpák, indexek

TomyMU írta: Sziasztok! Tudja valaki véletlenül, hogy faceliftes E46-hoz hol lehet rendelni index lámpa tömítést, mert nem nagyon találok? Az egyiket már sajnos elhagytam.
Sehol,mivel egyben van az index-el...Az indexbúra és a karosszéria között nincs semmi külön tömítés.Az indexbúrán van gyárilag rajta egy tömítőgumi,és ennyi.Amit elhagytál,az valami utólagos cuccos lehetett...

Bitu79 Elküldve: 2019-03-16 15:29 Olaj cserék (motor, váltó, diffi, szervo, fék, stb)

gabesz97 írta: Sziasztok!Olajcsere előtt állok az autómnál.Ez lesz a második amióta nálam van elsőnek Mannol 10W40 ment bele,ennél jobbat szeretnék viszont mindenki mást ír mi a jó bele.A Q8-ról nagyon sok jót olvastam viszont a viszkozitás nem tiszta nekem milyet rakjak bele,ugye a gyári az 5w30-at írja de az nem túl vékony egy 24 éves autónak?
E36 318IS az alany.
Buta kérdés...Ha nem eszi az olajat,akkor jó bele a gyári előírt 5w30.Ha már csipegeti tehetsz bele sűrűbbet.Ennyi.A márka meg mindegy.Az a te döntésed,mivel embere válogatja kinek mi tetszik.

Bitu79 Elküldve: 2019-03-10 12:32 Társalgó

Dani1982 írta: Sziasztok. E46 99ES 318I 118LE.Reggel elindultam semmi gond.Majd megálltam vele leállítottam.Újraindításnál elkezdett ingadozni az alapjárat. 500 ès 900 között. De csak alapjáraton csinálta. Gázadásra bem torpant nem szaggatott be. Hazaèrtem leállítottam majd újra beindítottam ès megszűnt az ingadozàs. Esetleg valaki tudja merre keressem a hibát? Vagy miket cseréljek/takarítsak ki? Köszönöm

Sztem légtömegmérő,vagy disa szelep.De lehet csak ideiglenesen csinálta.Ha állandó a probléma,akkor nézd meg a légtömegmérő csatlakozóját,hogy nincs e lehúzva véletlen.Ja,és használd a keresőt.Alapjárat ingadozásról is van több fórumtéma már.

Bitu79 Elküldve: 2019-03-05 04:44 3. Bmwfanatics Baráti Kirándulás

YELLOW írta:
Bitu79 írta: Ha lesz tali,én megyek.Csak annyi az egész,hogy meg kell beszélni egymással.Aki nem így gondolkodik,az nem is akar találkozót.Én nem vagyok annyira munka mániás...Eddig velem együtt 5-en írták,h. benne lennének.
pont ez az, hogy én sem rajongok már a munkámért, de azért szabit nem vennék ki egy taliért. sorry! csak arra utaltam, hogy már nem izgatnak ezek a dolgok, meguntam, belefáradtam. vannak dolgok, amikért elutazok messze is, de ez pont nem az már.viszont ha valaki erre jár, és pont nem dolgozom, bárkivel összefutok.amúgy megnéztem, még nincs 119ezer km se. szóval még 2 hónap minimum, vagy 3.
Én meg mennék talira ha úgy alakul,mivel soha nem voltam ilyenen még...Írhattad volna amúgy nyugodtan,hogy téged nem érdekel már a tali,és ennyi.Nincs ebben semmi.Én nem nézem a km-t a kocsiban.Évente megyek 5-8 000 km-t kb.Azt is tavasztól-őszig,de akkor is olyankor,mikor nem esik az eső...Később pedig tervezek egy nagy országjárást,esetleg külföldi autós utat,mivel nagyon megbízható a kocsi,és imádom vezetni.Már el sem akarom adni amúgy.Tök jó érzés hallani az emberektől a dícséretet,mikor meglátják bárhol.Sokszor nem is nekem mondják,csak egymás közt.Csak ugye hallom.


Bitu79 Elküldve: 2019-03-04 16:29 3. Bmwfanatics Baráti Kirándulás

Ha lesz tali,én megyek.Csak annyi az egész,hogy meg kell beszélni egymással.Aki nem így gondolkodik,az nem is akar találkozót.Én nem vagyok annyira munka mániás...Eddig velem együtt 5-en írták,h. benne lennének.

Bitu79 Elküldve: 2019-03-04 11:57 3. Bmwfanatics Baráti Kirándulás

YELLOW írta:
Bitu79 írta:
YELLOW írta:
Streetwolf írta: Sziasztok Fórumtársak!Nem tudom mit szólnátok egy BMWfanatics fórum-találkozóhoz. Ahol megismerhetjük egymást személyesen,beszélgethetnénk egy jót, eszmecserét folytathatnánk a felmerülő kérdések halmazában, és megcsodálhatnánk egymás BMW-jét is... Természetesen figyelembe véve azt, - ki-honnan jön - mindenki által kompromisszumos megoldást választva a helyszínt illetően. Onnan kialakítva akár különböző programokat is. Természetesen az időpont is megbeszélés tárgyát képezhetné. Tavasz vége, nyár eleje gondolom ideális lehetne minden kedves fórumtársnak is. Tervezhetővé tenni,hogy minél többen el tudjunk jönni,ha szeretnénk. Addigra szépen ki lehetne "csinosítani" a kedvencünket is.Mit gondoltok,ez kivitelezhető lenne?Üdvözlettel, Streetwolf
én már feladtam a harcot ilyennel kapcsolatban. már nagyobb talikra sem megyek. nem részletezem miért. felhígult, legyen ennyi elég, és még finoman fogalmaztam.én is próbálkoztam kisebb talikkal, mondom ha már úgyis BP járok, de abból is 1x lett valami, kb. 4 autóval.de hajrá, drukkolok! főleg, hogy élet is alig van itt. mondjuk az utóbbi napokban, mintha pezsdülés lenne, szóval... bármi lehet.
Ha jönnél akkor én is jövök tesó. Csak döntsék-döntsétek el,mikor legyen,és hol.Én ugye baranyai vagyok,de ha kell akkor utazom...
képes lennél km-t rakni az autóba? majd meg őrülök, hogy mindjárt 120e km van benne.
Miattad?Simán.Nálam is közeledik a 120 000.Engem annyira nem zavar.Az akku is lemerült télen,mert nem mentem 3 hónapig a kocsival.Előtte is csak kis távokat ritkán.Tölthettem fel nemrég.Szóval legyen eldöntve az időpont,és gyere te is. Legalább látnak a többiek is szép verdákat és mi is.Meg úgyis kíváncsi vagyok rád élőben,meg a többi fórumozóra is.

Bitu79 Elküldve: 2019-03-04 05:11 3. Bmwfanatics Baráti Kirándulás

YELLOW írta:
Streetwolf írta: Sziasztok Fórumtársak!Nem tudom mit szólnátok egy BMWfanatics fórum-találkozóhoz. Ahol megismerhetjük egymást személyesen,beszélgethetnénk egy jót, eszmecserét folytathatnánk a felmerülő kérdések halmazában, és megcsodálhatnánk egymás BMW-jét is... Természetesen figyelembe véve azt, - ki-honnan jön - mindenki által kompromisszumos megoldást választva a helyszínt illetően. Onnan kialakítva akár különböző programokat is. Természetesen az időpont is megbeszélés tárgyát képezhetné. Tavasz vége, nyár eleje gondolom ideális lehetne minden kedves fórumtársnak is. Tervezhetővé tenni,hogy minél többen el tudjunk jönni,ha szeretnénk. Addigra szépen ki lehetne "csinosítani" a kedvencünket is.Mit gondoltok,ez kivitelezhető lenne?Üdvözlettel, Streetwolf
én már feladtam a harcot ilyennel kapcsolatban. már nagyobb talikra sem megyek. nem részletezem miért. felhígult, legyen ennyi elég, és még finoman fogalmaztam.én is próbálkoztam kisebb talikkal, mondom ha már úgyis BP járok, de abból is 1x lett valami, kb. 4 autóval.de hajrá, drukkolok! főleg, hogy élet is alig van itt. mondjuk az utóbbi napokban, mintha pezsdülés lenne, szóval... bármi lehet.

Ha jönnél akkor én is jövök tesó. Csak döntsék-döntsétek el,mikor legyen,és hol.Én ugye baranyai vagyok,de ha kell akkor utazom...

Bitu79 Elküldve: 2019-03-04 05:06 3. Bmwfanatics Baráti Kirándulás

Streetwolf írta: Sziasztok Fórumtársak!
Nem tudom mit szólnátok egy BMWfanatics fórum-találkozóhoz. Ahol megismerhetjük egymást személyesen,beszélgethetnénk egy jót, eszmecserét folytathatnánk a felmerülő kérdések halmazában, és megcsodálhatnánk egymás BMW-jét is... Természetesen figyelembe véve azt, - ki-honnan jön - mindenki által kompromisszumos megoldást választva a helyszínt illetően. Onnan kialakítva akár különböző programokat is. Természetesen az időpont is megbeszélés tárgyát képezhetné. Tavasz vége, nyár eleje gondolom ideális lehetne minden kedves fórumtársnak is. Tervezhetővé tenni,hogy minél többen el tudjunk jönni,ha szeretnénk. Addigra szépen ki lehetne "csinosítani" a kedvencünket is.Mit gondoltok,ez kivitelezhető lenne?Üdvözlettel, Streetwolf
Az én kocsim mindig ki van csinosítva.Ugye "csak" hobbiautó.A taliba én benne vagyok,ha lesz fix időpont.Legyen autós szépségverseny,mert kell az első helyezés

Bitu79 Elküldve: 2019-02-07 20:18 hûtõ

benzw124 írta: SZiasztok! Van egy nagyon bosszantó problémám. Folyamatosan levegősödik a hűtő rendszer, amint lelégtelenitem, pár másodpercen belül ismét kőkemények a csövek. 2500km-el ezelőtt lett cserélve vízpumpa, hűtő sapka, szíjak, termosztátok. És ki lett rendesen legtelenitve. Ezidáig semmi gond nem volt, javarészt pályázok vele, 3000folé nem forgatom. Nem füstöl, nem eszi a vizet, a 136lohoz képest szerintem jól megy és brutális a fűtés! Előre is köszönöm a segítséget! Üdv!

Ha minden okés a kocsival akkor felesleges a kérdés...Ne nyomkodd annyit azokat a csöveket

Bitu79 Elküldve: 2019-02-07 20:14 Autóvásárlás

Pitykoo írta: Hát igen, ez sajna lutri mindig. De mivel újra sose lesz pénz, meg ha lenne se biztos, hogy újat vennék.Bár ki tudja.
Majd megy az agyalás mi legyen...
Szerintem azért sem éri meg,mert az is ilyen vén,mint a mostanid...Ezer hibája lesz.A mostanira is már mennyit elköltöttél,hogy fasza legyen...Akkor már minimum az F széria,ha váltanék...Vagy maradni az e46-nál nagyobb motorral,mert ez mindig szép marad.Szerintem az e60 igen csak rusnya Amúgy meg a diesel a traktorokba való De neked gondolom az utazás miatt lenne jó a diesel.Én nagyon utálom a hangjukat is...És én melóba járni nem is BMW-t vennék...

Bitu79 Elküldve: 2019-02-07 19:20 N46 és N42 motorok

Adriano98 írta: Üdv! Egy 2001-es, E46 Compactom van, N42B18 motorral. Legelőször is azt szeretném róla mondani, hogy 5-ös sebességű manuális váltója van. Már a vásárlás után is észrevettem, hogy ha pl. teljes erőből nyomom neki a gázt, úgy 2000-es fordulat fele berezonál a kocsi, a vezetőülésből hallva a motor felől érzem a rezonálást, de mostanában néha sima sebességváltáskor történő gázadáskor is észrevettem enyhe rezonálást, ami nem mindig jelnetkezik. Esetleg valakinek lenne ezzel kapcsolatban tapasztalata?

Váltó tartó bak,és motortartó bak így elsőre szerintem.Ezekkel kezdeném.Esetleg még a kerekek felé nézz körül(felni,gumi).Ja és persze a futómű.Az e46-nak elég összetett.Sokat futott autóknak eléggé gatya szokott már lenni ilyen idősen...
Lassan vége a télnek,amúgy is aktuális átnézetni a verdát alulról,mennyire viselte meg a tél...Kis off:Az enyém ilyenkor a garázsban alszik téli álmot.Idén még ki sem vittem Havonta beindítom azért az akkumulátor miatt,meg pár centit odébb gurulok vele,hogy ne menjen gallyra a gumi,"oszt önnyi".