spongya fórum hozzászólásai

spongya Elküldve: 2014-08-16 04:04 ABS-rõl általában

jons írta:
YELLOW írta:
spongya írta:
spongya írta: Üdv !Az autóm hibát jelez kb. 10 perccel indulás után, egyszerre gyullad ki a dsc és és a fék figyelmeztető lámpája (sárga) Milyen nagy a baj ,házilag tudom e orvosolni? Köszi a válaszokat


Megoldódott a problémám ,lengőkart cseréltünk.....


lengőrkarnak mi köze ehhez?
ott volt valami kontakt hiba...


Az bizony vissza fog jönni. Aztán majd cserélnek szenzort neki, de akkor sem lesz jó.

Spongya
Olvass vissza kicsit, mert még nem érkeztetek meg a hibajavítás végéhez. A csatlakozót és a vezetéket kell ellenőrízni.



Nagyon rossz volt a gömbcsukló a lengőkarban ,csere óta nem jelzett hibát , kb 2000 kilóméter után sem

spongya Elküldve: 2014-07-23 19:41 ABS-rõl általában

spongya írta: Üdv !Az autóm hibát jelez kb. 10 perccel indulás után, egyszerre gyullad ki a dsc és és a fék figyelmeztető lámpája (sárga) Milyen nagy a baj ,házilag tudom e orvosolni? Köszi a válaszokat


Megoldódott a problémám ,lengőkart cseréltünk.....

spongya Elküldve: 2014-07-23 15:31 ABS-rõl általában

Üdv !Az autóm hibát jelez kb. 10 perccel indulás után, egyszerre gyullad ki a dsc és és a fék figyelmeztető lámpája (sárga) Milyen nagy a baj ,házilag tudom e orvosolni? Köszi a válaszokat

spongya Elküldve: 2014-07-17 10:31 Futómû és hibái

Üdv! Szeretném kikérni a véleményetek lengőkar témában .Arra vagyok kiváncsi,szabad e nem ismert gyártó alkatrészét beépiteni ?Pontosan nem tudom a gyártó nevét állitólag angol és csak annyit tudok róla hogy a....drive,meg persze olcsóbb is febi, fai és társainál,és még egy márkanév amit nem ismerek :starline A válaszokat előre is köszönöm

spongya Elküldve: 2014-03-16 13:34 E46 Touring csomagtér ajtó üveg nem nyílík.

spongya írta: Üdv. A csomagtér ajtó üveg magától kinyilik,ha nincs bezárva az autó,menet közben is.Elelektromos hiba lehet vagy csak a kulcsot kellene ujra programoznom?Egyébként jól müködik a nyitás távirányítóval

Van e a csomagtér ajtó üveg elektronikájának külön biztositékja,ha igen, melyik az ?



spongya Elküldve: 2014-03-14 20:47 E46 Touring csomagtér ajtó üveg nem nyílík.

Üdv. A csomagtér ajtó üveg magától kinyilik,ha nincs bezárva az autó,menet közben is.Elelektromos hiba lehet vagy csak a kulcsot kellene ujra programoznom?Egyébként jól müködik a nyitás távirányítóval



spongya Elküldve: 2014-03-05 08:38 Nem indul. please help me!

Üdv !A kérdésem e46 318d autóra vonatkozik . Kiválóan indul hidegen is melegen is,de néha nem indul el,bármilyen hosszan is iditózok, mintha nem kapna üzemanyagot,amikor újrapróbálom akkor pedig pöccre indul.Egy éve is már csinált ilyet ,de akkor magától megoldódott.Hibaüzenet nincs a műszerfalon .Mi lehet a baja szerintetek?

spongya Elküldve: 2013-07-24 11:23 Rejtett kapcoló

Üdv.rejtett kapcsolót szeretnék be szerelni,az lenne a kérdésem melyik áramkörbe iktassam be a kapcsolót (2002 e46 318d)

spongya Elküldve: 2012-05-29 08:49 tank ajtó

RePTaiL írta:
spongya írta: Üdv. mostanában valamiért tankolás után csak kb. 1 óra elteltével áll be a az üzemanyag szint mutatója. van egy elképzelésem hogy ez miért lehet.arra gondolok hogy 2 tartálya van az autónak és az egyikben tönkrement az érzékelő és ennyi idő kell még kiegyenlitődik a gázolaj.jól gondolom-e?


attól függ hol tankolsz otthon vagy kúton?


itthon is tankoltam már akor is igy jártam,de most utoljára kúton tankoltam ....akkor ez attól függ milyen szögben és milyen erővel megy befele az üzemanyag?

spongya Elküldve: 2012-05-28 19:54 tank ajtó

Üdv. mostanában valamiért tankolás után csak kb. 1 óra elteltével áll be a az üzemanyag szint mutatója. van egy elképzelésem hogy ez miért lehet.arra gondolok hogy 2 tartálya van az autónak és az egyikben tönkrement az érzékelő és ennyi idő kell még kiegyenlitődik a gázolaj.jól gondolom-e?

spongya Elküldve: 2012-04-18 22:02 Melegen nem indul!

üdv.2002 évjáratú 318d.hidegen jól indul,viszont ha leállitom akár kis idő mulva vagy akár melegen már nem indul.hosszu öniditózás sem segit csak ha telyesen visszaforditom a kulcsot 0-ba majd ujraprobálom néhányszor,amikor be indul nagyon rövid inditózás is elég .mikor jár a motor már kutya baja.mi lehet a gond?

spongya Elküldve: 2011-12-02 09:07 Műszerfal kijelzés

üdv .amióta ilyen hidegek vannak ,minden reggelre elfelejti az autóm(e46) a beállitásokat,hiába állitom be nap mint nap ujra,a rádioállomások ,a nyelv ,az óra stb mind alapbeállitásra tér vissza.a sebességkorlát helyett amit beállitok például -2 foknál csippan. van e erre a bajra gyógyir?

spongya Elküldve: 2011-09-28 21:02 320d Motor

Tano írta: Szerintem ne paráztassátok szegényt. Meleg időben a 3 mp körüli idő szerintem normális, nekem is ennyi idő alatt alszik ki a lámpa. Mostanában pedig amikor már kezdenek hidegek lenni a reggelek, kb 1 mp alatt kialszik.
Szerintem akkor kezdjen el aggódni, ha 5 vagy több mp-ig nem alszik el meleg időben.

köszi a válaszokat! tegnap egy komoly szerelővel beszéltem és ő is azt mondta ,hogy semmi gond a motorral (kis érdekességet leirok ami miatt voltam a szerelőnél,hátha valakit megment egy kis kellemetlenségtől:tesóm autoját vontattam a mühelybe mert nagyon durván zakatolt a motorja ,dizel autorol van szo,végül már cak rövid időre indult be.a mester le ellenőrizte
a vezérlését de mindent jonak talált.kicsit elgondolkodott majd megkérdezte,hogy mikor tankolt és biztos hogy gázolajat-e. A TANKBAN BENZIN VOLT...bocs az off-ért)

spongya Elküldve: 2011-09-25 12:12 320d Motor

SirToma írta:
hil írta:
spongya írta: hali ! az olaj nyomás jelző lámpa csak 3-4 másodperc után alszik ki 2d motornál,miután beindult , ez kicsit nekem gyanús,mivel még az mtz -nél is hamarabb kialszik.jol gondolom -e ?ha igen mi lehet a gond?


Annak a lámpának két funkciója van: piros az olajnyomás hiányára, sárga az alacsony olajszintre figyelmeztet. most Neked melyikkel van problémád???
Azt az olajszint szenzort, ami az olajteknő alján van takarítgathatod napestig, megjavulni nem fog. Egyébként viszkozitást nem figyel és az olaj minőségét sem. Valóban felejtős utángyárit venni, csak a Hella a jó hosszú távon.



Nekem ezt mondtak, csak segiteni akartam.
Tisztitas akkor kilove, de akkor mire van, csak olajszint erzekelo?

A piros kannás lámpárol van szó...egyébként a motor is nagyon zajos addig amig kialszik a lámpa, csak utána halkul el...én mint laikus arra gondolok,hogy valami szelep mehetett tönkre ami megtartja az olajat még áll a motor.

spongya Elküldve: 2011-09-23 20:11 320d Motor

hali ! az olaj nyomás jelző lámpa csak 3-4 másodperc után alszik ki 2d motornál,miután beindult , ez kicsit nekem gyanús,mivel még az mtz -nél is hamarabb kialszik.jol gondolom -e ?ha igen mi lehet a gond?