Gyakran ismételt kérdések
Ha úgy gondolod, hogy van olyan téma, ami itt nincs feltüntetve, de szerinted itt lenne a helye, nyugodtan írd meg az újítások témában!Profillal kapcsolatos kérdések

kép feltöltése a galériába

Képet feltölteni a galériá(d)ba a profilodban tudsz. Minden képet feltöltéskor átméretez a rendszer 1024x768-as méretre, amennyiben az nagyobb annál.
Értelemszerűen ha nem nagyobb, akkor nem méretezi át a rendszer :)
Képek feltöltésére 20 MB áll rendelkezésedre, ami a rendszer szintű átméretezésnek köszönhetően viszonylag nagynak mondható.
Jelenleg csak JPG és GIF állományokat tölthetsz fel. Más kiterjesztésű fájlt hiába nevezel át ezekre, a rendszer tudni fogja :)
Kép feltöltéséhez regisztrált, belépett felhasználónak kell lenned.


video feltöltése a galériába

Videót feltölteni a galériá(d)ba a profilodban tudsz. A rendszer jelenleg youtube videók "feltöltését" engedélyezi,
azonban a feltöltött videók száma nincs korlátozva. A jövőben fel lehet majd tölteni egyéb videó megosztó oldalakról is videót.
Kép feltöltéséhez regisztrált, belépett felhasználónak kell lenned.


profil kép feltöltése

Először fel kell töltened egy képet a galériádba. Ezt a profilodban teheted meg. Miután feltöltötted a képet, három ikont fogsz látni alatta.
Sorban balról jobbra: "Nagyítás", "Legyen ez a profil képem", "Törlés"
Na kitalálod-e, melyikre kell ráböknöd, hogy a feltöltött képet a rendszer a profilképedként kezelje? :)
A továbbiakban semmi más teendőd nincs, a rendszer automatikusan átméretezi a képet ott, ahol szükség van rá. Neked nem kell átméretezned a képet!


e-mail cím módosítás

Az e-mail cím módosítása több lépcsős. Először az adatmódosításnál be kell írnod az új e-mail címedet, majd a módosít gombra bökni.
Ezt követően kapni fogsz egy e-mailt, amiben lesz egy link. Erre kattintva tudod megerősíteni az e-mail címedet. Ezzel kívánjuk kiszűrni a hibás, nem valós címeket.


autóm adatai

Az autód adatait azért jó megadni, hogy a ha pl. kérdésed van azzal kapcsolatban a fórumon, a többiek rögtön lássák, milyen autóról is van szó.
Csak akkor tudod elmenteni az autód adatait, ha minden értéket kiválasztottál. Ha nem tudo pontosan milyen tipusú autód van, érdemes azokkal az adatokkal kezdeni, amik a forgalmidban is szerepelnek. Nagy az esélye, hogy ezek után már csak egy esetleg két értéket kelljen kiválasztanod, a többit a rendszer automatikusan kitölti.
Ritkán az is előfordul, hogy mást már nem is kell megadnod, csak a mentés gombra kell böknöd :)


online felhasználók, jelenlét elrejtése

A rendszer az aktuális időtől mért utolsó 5 perc alapján dönti el, hogy valaki online vagy sem. Ez azt jelenti, hogy ha 5 perc alatt nem klikkelsz sehova az oldalon, akkor a rendszer offline-nak fog jelezni a többieknek. Akkor is offline lesz a státuszod, ha az adatmódosítás pontban a profilodon azt jelölöd be, hogy a státuszod legyen rejtve. A rejtett státuszú felhasználók tehát mindig offline-nak vannak jelölve, de az utolsó belépésüket bárki megnézheti.
Az utolsó belépés ideje azt az időpontot jelenti, mikor utoljára beírtad a felhasználóneved, jelszavad, és megnyomtad a belépés gombot. Ha belépésnél kipipáltad, hogy jegyezze meg a rendszer a belépésedet, ezt az időpontot fogja jelezni utolsó belépésként, hiszen azt követően mikor megnyitod az oldalt, belépve találod magad, ergo valós belépés nem történik. Így fordulhat elő, hogy valakivel 2 perccel ezelőtt még leveleztél, de a rendszer mégis azt írja, hogy az illető nincs jelen, és az utolsó belépése fél évvel ezelőtti. (ugye ekkor az adott felhasználó a belépésének tényét megjegyeztette a rendszerrel, és beállította, hogy ne lehessen látni a státuszát.)


elismertség

Az elismertség a fórumban aktív felhasználóknak lehet érdekes. Elismertségi pontokat úgy szerezhetsz, ha hozzászólsz egy témához a fórumban, és az valakinek hasznos, vagy tetszik neki. Ekkor megnyomja a hozzászólásod alatt található "köszönöm" gombot, adva neked egy elismertségi pontot. Te is adhatsz másoknak ilyen pontot, azaz Te is megköszönheted másoknak a hozzászólásaikat. Egy hozzászólást csak egyszer, viszont egy felhasználó akár minden hozzászólását megköszönheted.


Fórum

kép beszúrása

Kép beszúrásához használd a hozzászólásnál a kép beszúrása ikont. A felugró ablakban add meg a képe URL címét, majd nyomd meg az ok gombot. A kép a következő formában kerül beszúrásra: [img]http://www.bmwfanatics.hu/image/upload/article/article_teljesitmenymeres.jpg[/img]
A fórumban a beillesztett képek automatikusan egy fix méretben vannak megjelenítve, de rájuk kattintva megnyílnak nagyobb méretben (ha van nagyobb méretük).
Ha nem szeretnéd, hogy a képet a fórum átméretezze, a kép beszúrása a következőképpen módosul:
[nimg]http://www.bmwfanatics.hu/image/upload/article/article_teljesitmenymeres.jpg[/nimg]


link beszúrása

Link beszúrására két lehetőséged van. Az egyik, ha simán beírod az adott címet, és a rendszer automatikusan linkké fogja alakítani. A másik, ha ráklikkelsz a link beszúrása ikonra.
Ebben az esetben bekéri az oldal a kívánt címet, majd beszúrja a következő formában a hozzászólásodba:
[url=http://www.bmwfanatics.hu]A link neve[/url]
Itt a link nevét bármire átírhatod. Így amit a "link neve" helyre írsz, az fog megjeleni mint link, és arra a címre fog mutatni, amit megadtál :)


hozzászólásom előnézete

Az Előnézet ikonra kattintva lehetőséged van megnézni a hozzászólásodat mielőtt elküldenéd azt.


szöveg formázása

Jelöld ki azt a szöveget a hozzászólásod alkalmával, amit meg szeretnél formázni, majd válassz a lehetőségek közül, pl.:

félkövér => [b]félkövér[/b] => félkövér
félkövér => [i]dőlt[/i] => dőlt
félkövér => [u]aláhúzott[/u] => aláhúzott


rangok "újonc, törzsvendég" stb.

A fórumban a hozzászólásaid száma alapján kapsz rangokat. A lehetséges rangok a kvöetkezők:
Újonc, Törzsvendég, Fórumlakó, Megrögzött BMW-s, BMWfanatic

Hogy melyik rangot hány hozzászólás után kapod meg, azt találd ki ;)


köszönöm gomb

Lásd.: elismertség pont.