Bero fórum hozzászólásai

Bero Elküldve: 2015-04-30 08:28 Nem indul. please help me!

Tano írta:
Bero írta: Helló! Beszéltünk ma,ugye nekem is ez volt,a pláza tetejére feljutottam utána már nem. Ugyanezt produkálta mint neked,volt nálam multiméter azzal se lettem okosabb. Mi betoltuk az autót,úgy egyből indult és semmi gond nem volt. Persze utána megint nem indult,de akkor már jó helyen volt az autó


Pont ebben reménykedek én is. No majd holnap kiderül sikerül-e.


Majd írd meg

Bero Elküldve: 2015-04-29 21:15 Nem indul. please help me!

Tano írta:
lela írta: Vagy lehet az önindító szénkeféje, ha a bendix behúz utána adja(adná) a villanyt a kommutátorra, lehet elkopott.


Igen, én is a motorra gyanakszom, de gondoltam másnak lehet még ötlete amit meg lehet nézni bontás nélkül. Ha nem jön be akkor marad a szerelés.


Helló! Beszéltünk ma,ugye nekem is ez volt,a pláza tetejére feljutottam utána már nem. Ugyanezt produkálta mint neked,volt nálam multiméter azzal se lettem okosabb. Mi betoltuk az autót,úgy egyből indult és semmi gond nem volt. Persze utána megint nem indult,de akkor már jó helyen volt az autó

Bero Elküldve: 2015-04-22 15:54 Polírozás, vaxolás

si3rrabravo írta: Ennek a Jons fiúnak nem tudná valaki megadni az elérhetőségét? Email/tel bármi, ahogy bogarásztam hozzászólásait valahol a Dél-Pesti régióban ténykedik, munka ügyben kérdezném!

Valaki csak találkozott már vele, privát üzenetre nem válaszol, de nem is lépett be ide régóta!


Írtam privátot.

Bero Elküldve: 2015-04-14 15:23 Mi lehet a baj?

maestro006 írta:
Bero írta:
maestro006 írta: Üdv márkatársak!
A következőt produkálja az autó: Kicsi gázadásra alig, vagy nem is reagál aztán egyszer csak elkezd húzni hirtelen. Nem tudok vele óvatosan gyorsítani. Ha megállok le-le esik a fordulat 500 körülire, de ez nem mindig fordul elő. Az autón most lett cserélve differenciál olaj, 1 litert tett bele a szerelő, illetve egy diagnosztika is lett rajta csináltatva, szerintem nem bmw szoftverrel, hanem univerzálissal. Törölte belőle a hibakódokat (övfeszítő) azóta csinálja ezt.. Mi lehet a baj ?


A pontos probléma elég sok minden lehet. Biztos nem az övfeszítő miatt csinálja Ha kiírnád,hogy merre fele laksz akkor itt is sokan tudnának segíteni. Szolnokon meg tudom neked nézni ingyen bmw progival.


Én sem az övfeszítőre gyanakodom csak gondoltam leírom , hogy mik lettek bolygatva. Ez a hibakód olvasás esetleg bekavarhat a vezérlésnek ? Vagy egyszerűen csak most adta meg magát egy jeladó ? A difi olaj csere után elmentem hibakódolvasásra, addig semmi gond, megtörtént a diag lehuzta a gépről a pali és ahogy elindultam az autóval akkor lettem erre figyelmes. Tudtok Miskolcon vagy környékén valakit aki tud segíteni ?


Ők nagyon jók: http://www.1st-auto.hu/

Bero Elküldve: 2015-04-14 14:48 Mi lehet a baj?

maestro006 írta: Üdv márkatársak!
A következőt produkálja az autó: Kicsi gázadásra alig, vagy nem is reagál aztán egyszer csak elkezd húzni hirtelen. Nem tudok vele óvatosan gyorsítani. Ha megállok le-le esik a fordulat 500 körülire, de ez nem mindig fordul elő. Az autón most lett cserélve differenciál olaj, 1 litert tett bele a szerelő, illetve egy diagnosztika is lett rajta csináltatva, szerintem nem bmw szoftverrel, hanem univerzálissal. Törölte belőle a hibakódokat (övfeszítő) azóta csinálja ezt.. Mi lehet a baj ?


A pontos probléma elég sok minden lehet. Biztos nem az övfeszítő miatt csinálja Ha kiírnád,hogy merre fele laksz akkor itt is sokan tudnának segíteni. Szolnokon meg tudom neked nézni ingyen bmw progival.

Bero Elküldve: 2015-04-10 17:02 angel eye

Robin68 írta:
Hectorr írta: Sziasztok, multicoloros angel eyest, mire kellene rákötni ? Ha a helyzetjelzőre, kötöm, akkor a műszerfalon megjelenik a kiégett izzó jelecske, mivel megváltozott ugye az ellenállás értéke, olyan fogyasztóra kellene rákötnöm ami gyújtásra indul el. Segítségeteket megköszönné


Én nem kötném máshova hanem inkább szereznék valami ilyesmit. Vagy valami hasonlót.


Én is maradnék az ellenállásnál,elektronikai boltba 5w-os 70-80ohm-os ellenállás tökéletes és kb 200Ft. Vagy géppel kikapcsolod a figyelést

Bero Elküldve: 2015-04-10 14:02 Pillanatnyi üzemanyag ellátási hiba ( sárga hibalámpaval)

glaci9 írta: Van még más ami miatt ez a hiba fennállhat?
A benzinszűrő nem hibás egy szerelő szerint. Bár a hiba okára nem tudott választ adni, de a benzinszűrő hibáját elvetette.

Az lehetséges. hogy a lambdaszonda okozza. Volt aki azt mondta nekem, hogy lehet a lambdaszonda koszos, mert állt az autó néhány hetet biztos. Azt ajánlották, hogy használjam, hátha kitisztul (kikormolódi). Bár ez elég hihetetlen számomra.

De ha van bármilyen ötlet szívesen fogadom.

Valamint ha valaki meg tudja erősíteni vagy cáfolni ezt a lambdaszonda témát akkor az is jó lenne.


Helló. Ha megadnád az adataid között,hogy élsz akkor könnyebben tudnánk segíteni. Ha szolnoki vagy én szívesen megnézem neked géppel mi a baja és nem kérek érte pénzt.

Bero Elküldve: 2015-04-07 18:00 OBD2 kérdések + hibakód olvasó

Ez nincs össze forrasztva és igen ez lehet baj,persze! Kis ónt forrassz oda és működni fog,felé is van írva hogy melyik a 8.as láb,a melletti a 7-es értelemszerűen! Ha nem vagy biztos benne hogy össze van-e forrasztva nézd meg multiméterrel! Szerintem viszont nincs. Próbáld meg,szerintem menni fog!

Bero Elküldve: 2015-04-07 17:39 OBD2 kérdések + hibakód olvasó

e46f4n írta: Bemásolok pár képet és hibaüzenet miközben össze próbáltam hozni a DIS-t. Inpa működik, kábel ebayes kínai. Külföldi fórumokon írták, hogy lehet ez a gond, hogy ebayes kínai szar.

Aki ehhez ért és akinél működik a rendszer, örülnék pár ötletnek!

Vegyek új kábelt? Egy román fickó is árulja ebayen, arról írtak visszajelzést fórumokban, hogy működött! 9-10ezer, habár ő softwarekkel együtt adja, ami gondolom ugyanaz, mint a torrentoldalakon lévő! Beállítások pdf leírás csináltam! Elvileg connection faszán megy vmwaren keresztül, csupán a végén akadok fel, DIS is jobb fent a kis ledekkel gondolom azt jelzi, hogy valamiféle kábeles kapcsolat felállt!











Köszi!


Helló! A kábelen amit kaptál,a 7-es 8-as kábelt összeforrasztottad? Vírusírtót,tűzfalat kikapcsoltál ?

Bero Elküldve: 2015-04-07 10:45 Társalgó

YELLOW írta:
Robin68 írta:
IndiZ4 írta:
Tano írta:
IndiZ4 írta: Hali és köszi...

Már szétszereltem, már csak a kivétellel küszködök, sajna nem akarom szakemberhez vinni, mert magamis az vagyok, csak sajna nehéz hozzájutni egy útmutatóhoz, amit éppúgy használnak a BMW szervizben is. Azért gondoltam, hátha itt valaki rendelkezik ezzel, vagy be tudja szerezni. Egyébként meg az autó ki van jelentve és németországból írok.

Üdv.


Próbáld meg megnézni a TIS-ben a szerelési útmutatókat, vannak benne képek is hozzá. Például:
http://wayback.archive.org/web...5/Z4_2.2i_(M54)_ROADST/Slide-tilt_sunroof_and_convertible_top/motor-operated_convertible_top/
vagy ezen a linken ,esetleg letöltöd az offline verziót és abban keresed meg.



Halihó Emberkék.

Nah akkor sikerült a Z4-es vászontető hidropumpa motor javítása. Hatalmas nyalóka a munka, de nem lehetetlen. Nekem sikerült egy csavar elvesztésével megoldanom, kár nélkül. Ha valakinek szüksége volna a leírásra engem keressen.
Azt hozzátenném, hogy senkinek nem ajánlom, hogy csinálja. Tényleg felkészültnek kell lenni szerszámilag és idegileg is.
Köszönöm a segítséget ittis, bárhasznát nem vettem.
Üdv. Indi


Köszönöm a segítséget ittis, bárhasznát nem vettem.
És vendégségben: köszönöm a meghívást, bár az ebéd sz@r volt.....


bírom az ilyet. mintha mindneki Z4-el szaladgálna és tetőt javítana rajta non-stop. néha olyan új autós kérdések vannak, amikre azonnal választ akarnak, aztán sokan még képen sem látták az adott típust ezt nem érti meg senki, hogy ez nem szakmai fórum, ahol csakis képzett szerelők (BMW-re specializálódva) vannak, hanem rajongói oldal. akinek specifikus és de azonnal megoldás kell problémája van, az vigye szakszervízbe. szóval finomabban is meg lehetett volna ezt fogalmazni....


Na igen! Én még azt bírom aki feljön,segítséget kér,én pl leírom és soha nem látjuk,de még egy köszönöm-öt se ír...

Bero Elküldve: 2015-03-31 16:44 képek

csatis1 írta:











Nagyon szép lett!

Bero Elküldve: 2015-03-29 22:47 Belsõ

bohnerroli írta: Abban tudna segiteni valaki hogy a kozepso szellozo konzolt hogyan tudom kivenni(e46)?


Helló! Elöször is ki kell pattintani óvatosan a díszléceket. Egy lapos csavarhúzóval-a végén egy rongy vagy zsepkendővel- alányúlsz és óvatosan kifeszíted a helyéről az anyós ülés előtti lécet utána a rádió feletti lécet. Azután látni fogod a szellőző rostély alatt két csavart amit kicsavarsz és utána óvatosan ki kell pattintani a rostélyt a helyéről. Elég nehezen jön ki,óvatosan csináld! Én szolnoki vagyok,ha gondolod szívesen segítek ha elakadsz

Bero Elküldve: 2015-03-22 18:26 légzsák lámpa világít

e36gaben írta: Sziasztok nekem is vilagit a legzsak piros jel de a hibat szerintem en okozhattam
Mivel nekem bajok voltak az ulesfutessel az anyosules oldalival.szethuztam a csatlakozot az ules alatt kapott kontakt spret osszedugtam azota vilagit.a hibat ott kovettem el hogy e kozben nem vettem le a sarut az aksirol es az ulesfoglaltsagjelzo csatlakozojat huztam szet Engem a hibajelzes nagyon nem erdekel mert ugy tudom a legzsak attol ugyan ugy kinyilik
Inkabb az ulesfutes zavar mivel 2ajtosrol van szo itt olyan tippet kaptam hogy zarlatos
A sok elolre hatra mozgatstol megtort benne a vezetek.A hiba jelzest viszont ugyis csak szervizben tudjak torolni.


Helló! Látom Törökszentmiklósi vagy. Én a hibát ki tudom ütni neked,és rá tudok nézni az ülésfűtésedre,építettem már be utólag párat. Ha én nem érek rá akkor szerintem Tano vagy Jons is tud segíteni a hiba törlésben,ha épp Szolnokon járnak.



Bero Elküldve: 2015-03-02 12:33 Helyzetjelzõkarikák Angel Eyes szettek

Bajor3as írta: Sziasztok!

Adnátok légyszi tippeket, hogy e46 FL gyári xenonos fényszóróba honnan érdemes beszerezni angeleyes karikákat?

Előre is köszönöm! Üdv!

Lajos


Itt van az oldalon,hogy kedvezmények és ott van a streetvox. Ha megemlíted nekik,hogy itt az oldalon láttad és tag vagy akkor kedvezményt adnak,ha jól emlékszem

Bero Elküldve: 2015-02-24 22:50 xenon próbléma.

szosz07 írta:
Bero írta:
szosz07 írta:
YELLOW írta:
szosz07 írta: helo.halogénről gyári xenonra cserekor kell valamit programozni a kocsin vagy csak fogom azt belerakom a xenonos lámpát? lámpakapcsoló xenonosra cserélve.


ehhez a projekthez kell mg jónéhány dolog. lámpamosó, aut. magasság állítóhoz szenzor és programozni is kell, mert különben lesz egy pöttyöd a műszerfalon, hogy neme gyezik a km, vagy alvázszám.


minden megvan hozzá a szintszabályzót még nem kötöttem be csak a lámpát rádugtam a csatira de nem világit. lehet e hogy ezért nem világit a xenon? halogénnel semmi gond... már 3 trafót probáltam de nemtudom h azért rossz e mert nincs programozva v simén rossz a trafó


Helló! Én anno cserekor,csak kicseréltem a halogént xenonra és próbaképp bekötöttem,nekem működött programozás nélkül is!


akkor valószinüleg rossz mindegyik trafó...


Vaqy a gyújtója vagy csatinál valami!