Bitu79 fórum hozzászólásai

Bitu79 Elküldve: 2022-10-10 06:43 Karosszéria (javítás?)

b_imi írta:
Bitu79 írta:
b_imi írta:
Bitu79 írta:
b_imi írta:
Bitu79 írta:
b_imi írta:
Bitu79 írta: Igazából ez nem életszerű,amit te tettél.Átnézés nélkül vettél egy használt autót.Alap hiba autóvásárlásnál.Nem rosszból írom ezt.De ennyi eszed lehetett volna azért.
Csak egy kérdés ami életszerű is, mert árulod az autódat. Ha elmegy hozzád egy vevő és le akarja venni a két küszöbről a műanyag borítást megengeded, vagy leveszed?
Elviheti állapotfelmérésre.Ott van emelő,és szépen látni mindent.Ne add te is a hülyét...
Műanyag levétel nélkül is látni,ha rohad az autó az emelési pontoknál.Ami nagyon ültetve van,annál nehezebb a dolog.Ott kényelmesebb megemelni a kocsit.
Sajnos nem látni! Íme egy küszöb ami kívülről makulátlannak tűnt. Szóval ezt levétel nélkül nem lehet meglátni


Itt van John videója:A link neve
Ezt simán látni küszöblevétel nélkül is emelőn...Aki nagyon vaksi,rásegíthet egy elemlámpával is...Amit te linkeltél be képet,az ugyanez.Ami ennyire ki van rohadva,annál az emelési pontok is eltűntek szinte...Ezt elemlámpával simán meg lehet látni,ha nincs 1 kiló sár a kocsi alján...De az ilyen mértékű rozsdát szerintem még akkor is észrevenném emelőn.Te is kezdesz butaságokkal jönni.
Ennek az autónak mindig tiszta volt az alja és a kasztni is. Az emelési pontok hibátlanok. Ez úgy derült ki, hogy le kellett venni a műanyag borítást.
Mint írtam a küszöb belülről kifelé rohad! Tele van nedves porral. Ezt nem lehet kimosni.
Ha mindig tiszta volt az alja és a karosszéria is,akkor biztosan nem lenne benn annyi kosz,hogy így elrohadjon.Vagy törve volt a kocsi...Ez egy baromság.Érdekes,akkor az enyém miért nem rohad ott?
Rohad az csak még nem látod.
Régi téma,de az update miatt válaszolok rá ismét.Tavasszal full leszedtem a műanyagokat és megnéztem úgy is.Nálam semmi rozsda nincs a küszöbön sem.A doblemezek mögött is tisztán tartom.Úgy tettem fel mindent aztán a helyére,hogy letakarítottam a picike port a küszöbökről is,és úgy mentek vissza a műanyagok a helyükre. Ma is vagy 3-an dícsérték meg a kocsim az utcán random.
Csőkamerával belestem a furatokba is.Ott sincs semmi rozsda!
Igaz én nem használom esőben és télen sem a kocsit.10 év alatt 1-szer vittem ki télen driftelni,illetve kb. 5-ször ázott meg a kocsi max.Ha víz éri,akkor csak a mosóban.Az alvázat évente 4-5-6 alkalommal mosom le portalanítás végett...

Bitu79 Elküldve: 2022-10-06 20:18 Társalgó

Ma kapott egy komplett fék takarítást,és kézifék beállítást a kocsi.Hátul a fékbetéteket is kicseréltettem,mert porladtak széjjel...De 50 000 km alatt alig voltak kopottak.Az elsők is 10 évesek,de azoknak érdekes módon semmi bajuk,azok maradtak.Bosch márka volt,és ilyet is kapott megint hátra.Elöl is Bosch van.A mostani szervíz összesen 70 000 ft volt.Utóbbi fél évben a kocsira locsoltam majdnem fél misit .Ugye volt előtte a klíma felújítás is,plusz a difi szivárgás megszűntetése,illetve olajcsere is,plusz gumi vásárlás,és a fék folyadék cseréje.De most van egy tökéletes műszaki állapotú kocsim ismét. A hátsó rendszámtábla világítás is ki lett cserélve gyári újra,mert el volt repedve a burkolata...

Bitu79 Elküldve: 2022-09-03 11:17 Centrálzár vezérlő, grundmodul

Bokdav írta: Sziasztok!
BMW 320i, E91-ben egyik pillanatról a másikra nem nyitja/zárja az ajtót a kulcs. A két kulcs jelet ad, akksik bennük jók.
Tudnátok segíteni merre induljak? Nagyon köszönöm!
Dávid
Próbáld meg újratanítani a kulcsokat.

1. Munkavégzés a jármű belsejéből és zárt ajtók mellett

2. Állítsa a gyújtást 1. pozícióba, majd 5 másodpercen belül vissza ki.

3. Vegye ki a kulcsot a gyújtásból, és nyomja meg és tartsa lenyomva a kioldó gombot 15 másodpercig ezalatt nyomja meg a kulcszár gombot 3-szor 5 másodpercen belül.

4. Engedje el mindkét gombot.

5. Az ajtók bezáródnak és kinyílnak, jelezve, hogy a megfelelő programozás történt.

Esetleg még nézd meg a biztit...

https://www.youtube.com/watch?v=GUrrfwMm5xI

Bitu79 Elküldve: 2022-09-02 07:28 Klíma gondok

Bitu79 írta:
Bitu79 írta:
mozgoncz írta: Sziasztok, BMW E46 320d 150LE. Touring. Ma délelőtt hosszabb úton 3órát ment a klíma tökéletesen, megállás után újra elindulva már csak meleg levegő.. mi történhetett vele? Pesten hozzáértő szakember esetleg??
Szia.Nálam ugyanez a jelenség jött elő... Vihetem szakihoz.
Állítólag a kompresszorban lévő tekercs krepált be,kimérték.Csere után kell egy gáztöltés majd újra,és a tömítéseket is kicserélik a kompresszoron.A végén kap egy ózonos fertőtlenítést is.Igy majd 75 000 pénzem bánja 2 hét múlva.Gáz nem hiányzott a rendszerből.Még a gyári töltet van benne.
Kész a klíma.Extra meló volt még a tengelynél lévő tömítés cseréje is újra,mert azt mondták kicsit ott is eresztett már...A végén 95 000-et kellett fizetnem.A tekercs sem volt nekik raktáron,azt is úgy kellett megrendelniük,az is dobott az áron.

Bitu79 Elküldve: 2022-08-17 14:17 Klíma gondok

Bitu79 írta:
mozgoncz írta: Sziasztok, BMW E46 320d 150LE. Touring. Ma délelőtt hosszabb úton 3órát ment a klíma tökéletesen, megállás után újra elindulva már csak meleg levegő.. mi történhetett vele? Pesten hozzáértő szakember esetleg??
Szia.Nálam ugyanez a jelenség jött elő... Vihetem szakihoz.
Állítólag a kompresszorban lévő tekercs krepált be,kimérték.Csere után kell egy gáztöltés majd újra,és a tömítéseket is kicserélik a kompresszoron.A végén kap egy ózonos fertőtlenítést is.Igy majd 75 000 pénzem bánja 2 hét múlva.Gáz nem hiányzott a rendszerből.Még a gyári töltet van benne.

Bitu79 Elküldve: 2022-08-14 11:21 Klíma gondok

mozgoncz írta: Sziasztok, BMW E46 320d 150LE. Touring. Ma délelőtt hosszabb úton 3órát ment a klíma tökéletesen, megállás után újra elindulva már csak meleg levegő.. mi történhetett vele? Pesten hozzáértő szakember esetleg??
Szia.Nálam ugyanez a jelenség jött elő... Vihetem szakihoz.

Bitu79 Elküldve: 2022-08-12 14:58 Társalgó

Pár napos meló eredménye:

Tükörpolír és viasz utáni állapot

Bitu79 Elküldve: 2022-08-03 09:27 E90 vásárlás

YELLOW írta:
mmq írta:
YELLOW írta:
mmq írta: Sziasztok!
Rövid leszek - e90 320D M47 vagy N47? Előny/hátrány? Évi futás körülbelül 25 ezer km.
Köszi!
mindkettőnek meg van a maga előnye és hátránya. a szakik véleménye is megosztó.magam részéről inkább M47, ha már a kettő közül kell választani. de évi 25ezer km még éppen határ, hogy dízel vagy benzin. tény, a dízelek olcsóbbak, így mivel nem új autók, ez a régi érv már nem igazán van érvényben, hogy x km alatt nem érdemes dízelt venni.
Esetleg azt eltudnád mondani hogy mi a háránya az M-es motornak a N-essel szemben? Nyilván öregebb és több bennük a km de ezen kívül van még valami? 1.5 körül nézegetem őket + 500-at szánok a szervízre a vétel után. Ez reális lehet? Egy A4 B5-öt cserélnék le erre és más értelmes német autót nem találtam ilyen árkategóriában csak az e90-et.
hátránya kb ennyi lehet az N47-hez képest, amiket felsoroltál. jobb már csak akkor lehetne, ha nem lenne az M47-en DPF. a szívósor csappantyú leszakadás mindkettőnél van. de az M47-nek legalább elől a vezérlés. nem nagyon lesznek hajtókacsapágyasak, míg az N47-nál garantált. illetve az újabbiknál ugye ott az EGR lyukadásos, kigyulladásos hiba. viszont jobban megy, kevesebbet fogyaszt, jobb a hangja, ha jó minden.
A motor nem lényeg annyira,inkább az állapota legyen rendben a kocsinak,mert az e90-ek is öreg kocsik.Főleg a karosszéria és az alváz a lényeg... Sajnos ezek már régi kocsik,a legtöbb már rozsdaboglya...Erre figyelj inkább vételnél.

Bitu79 Elküldve: 2022-08-03 09:21 Differenciálmû

Difim túl volt töltve kicsit.Pár éve cseréltettem benne a lötyit.Hét elején szivárgott a jobb oldali tömítésnél enyhén,cseréltettem benne hétfőn márkaszervízben az olajat ismét,meg a tömítését is egyik oldalon.Most BMW olaj van abban is újra...Már tudom,hogy hova nem kell vinnem többet a kocsit...Lehet az olaj is gagyi volt ráadásul...Márkaszervízben csináltattam meg a szivárgást,illetve a motorolaj cserét is.Nem volt olcsó,de nem érdekel. Kapott egy új rendszámtábla világítást is a kicsike,meg 2 új oldalindex búrát,illetve volt fékolaj csere is.Pénzben az olajcsere,a difi tömítés,és a felsorolt alkatrészek,ill. az olajcsere voltak olyan 290 000 ft,kicsit belőtték a kézifékemet is.... De nem bánom!Mert imádom a gépet. A pécsi BMW Schneider-be vittem szokásosan.Egyéb olajszivárgás sehol nem volt a kocsin.Meg is dícsérték a gépem megint amúgy.Volt az emelőn meglepetésemre egy másik e46-os is.Azon lett volna egy fékolaj csere.De szita volt az alja neki,ill. be voltak állva a csavarok.El sem vállalták az illetőnek...Egyre jobban szeretem a sajátomat Kicsit megvizslattam,és durva dolgokat láttam.Annak a difije sem látszott az olajsártól például... Gyári alvázvédőt nyomta felfele a rozsda alulról több helyen...A rugó fele hiányzott,meg ilyenek,mert megette a rozsda.A lengőkarok is félig el voltak ro*adva...

Bitu79 Elküldve: 2022-08-03 08:51 Hűtővíz..:S

A témához hozzáteszem,hogy a hűtőfolyadékot nem érdemes cserélgetni,ha nincs vele gond.Ezt BMW szerelő mondta.Hivatalosan 4-5 évente esedékes kb...Amúgy meg a motorban a fele kb. bent marad.Én is max 4-5 évente cseréltetem benne A LELKI BÉKÉM MIATT CSAK...


Bitu79 Elküldve: 2022-06-23 21:27 N46 és N42 motorok

YELLOW írta:
mateef írta: Sziasztok,
Ingadozó alapjárat, illetve ritkán 1-esben gáz nélküli elindulásnál szaggatott motorjárat, pici csattogás mire utalhat?
megnyúlt a vezérműlánc és/vagy törött a feszítő sín. de a két jelenség lehet két külön álló hiba is. diagnosztika kellene először.
Pici csattogás lehet normális is.Ezek a négy hengeres motorok kicsit dieseles beütésűek alapjáraton ketyegve "hangügyileg".Benzines autóval meg ne akarj gáz nélkül elindulni... Főleg egy nyomatékszegény 118i-vel...

Bitu79 Elküldve: 2022-06-23 21:24 Behajthato Tükür

YELLOW írta:
kisskarex írta: Sziasztok fanok!
A jobbos tükörlapom nem fűt.A cseréje mennyire bonyolult és miképpen zajlik?

kipattintod a tükörlapot (valami műanyaggal, vagy rongyba tekert csavarhúzóval), lehúzod róla a csatit, és az újat meg fordítva vissza.
Simán újbeggyel is ki lehet pattintani.Így érdemesebb,mert így talán nem törsz el semmit... Óvatosan járj el a kipattintásnál.

Bitu79 Elküldve: 2022-06-01 21:02 Gumiabroncs

Laufenn G Fit EQ LK41 195/65 R15 91T abroncsokat vettem,mert az előző szett(Michelin Energy Saver) elérte a 10 éves kort.Eddig elégedett vagyok velük.
A gumik 2021 51. heti gyártásúak amúgy.Szerintem csendesek is.

Olcsó és jó gumiabroncs

Teszteken jól szerepel,nedves úton való tapadásban nem annyira jó.De én nem használom kb. soha esőben a kocsit Kopásállóságára is azt írták,hogy bírja sokáig.

Bitu79 Elküldve: 2022-05-03 04:57 Olaj cserék (motor, váltó, diffi, szervo, fék, stb)

Zolika11111 írta: Sziasztok.
Olya problémám lenne a diffivel hogy gyorsításkor, terhelésnél enyhe búgó hangot ad ki ,üresben gurulva vagy motorféknél csend van.a zaj nem túl hangos de zavaró.
Talán a kardán csapágya.Nézesd át emelőn...

Bitu79 Elküldve: 2022-03-24 08:47 Biztonsági öv visszahúzása

Rettum2 írta:
nega15 írta: Sziasztok!Segítség kellene. Van 1 E91 Touringom, aminek a hátsó középső övét nem lehet ki húzni. Be feszített és nem enged. Szét lehet azt szedni valahogy javításra vagy cserére? Ahogy látom a hátsó ülésbe van beépítve. Köszi!
Ez engem is érdekelne, illetve hogy hogyan lehet kiszedni?!?!
Fújd be az övfeszítőt wd 40-el és próbáld meg úgy.
De itt egy vidi is,hogy lehet kiszedni.

https://www.youtube.com/watch?v=3Nhh9SG2CH0

És még egy,ami sokat segít a szerelésben:

https://www.youtube.com/watch?v=WmF1P07SHvs

Első körben próbáld meg befújni,és úgy kioldani.

https://www.youtube.com/watch?v=Df72L7E7u6U

Az utolsó videóban a ház szétpattintása van...Ezt nem javaslom,mert szerintem 99%,hogy eltörsz valamit a burkolaton.