Magnus fórum hozzászólásai
« előző123következő »

Magnus Elküldve: 2012-11-23 23:02 Autóvásárlás

Ismételten E46 tulaj lettem

Nem bírtam otthagyni egy 2006-os E46 330Ci MSportot, végig vezetett szervízkönyves, 134000-ret futott, törésmentes kaszni, egy szem szépséghibája, hogy minden elemet lekulcsoltak rajta, tehát jön egy telifény rá, de még ezzel együtt is is kb a felében lesz kinti viszonylatban a többinek - a magyarhoz képest pedig le se írom ( és hibátlan a belseje, semmi kopás a kormányon, vagy szakadás az üléseken - nem nagyon láttam olyat ami ne lenne kirepedve, kiszakadva az oldaltámasznál.)

elég jól felszerelt, igazából ami nincs benne a user manualhoz viszonyítva, az a HK hifi( ez nagy baj, de majd orvosolom ) , az ülésfűtés, az adaptív fényszóró, a xenon, és a motoros tükörbehajtás.

Ha vezettem először autómata BMW-t engem meggyőzött, ez nem olyan töttyedten váltogat mint egy hasonló korú toyota pl

Szóval öröm és boldogság van már most is, hát mégha kivülről is szép lesz ( már most is az, mert az M -kit és a projektoros lápa az vadállat )

Magnus Elküldve: 2012-11-21 22:07 Autóvásárlás

Sziasztok.

Mi véleményetek az SMG váltóról? szabad olyat venni, vagy jobb ha nem?

találtam egy tip-top e46 330Ci-t nagyon jó áron, 100ezer körül futott, apró bibi, hogy SMG-s és nem tudom, hogy mi legyen, ezt leszámítva visszaülnék az E46-ba, annyira jól néz ki az autó.

szerintetek?

Magnus Elküldve: 2012-10-22 23:41 Megvegyem? Vegyek ilyet?

Sziasztok!

Még mindig keresgélem az E60-as ötöst és olvasgattam meg nézegettem pár dolgot velük kapcsolatban.

Az egyik dolog ami feltűnt, hogy a 2005 előttiekben a navi kisebb ( nem téglalap alakú - na ezt jól leírtam )mint a 2005 utániakban.
Szerintem ez hülyén néz ki, azon gondolkoztam, hogy lehet-e ezt upgrade-elni mondjuk egy kijelző cserével( mivel ugye 545 az faceliftig volt csak:/ ).
Másik dolog ezzel kapcsolatban, hogy olvastam valahol, hogy van sima meg professional navi, de arról nem esett szó, hogy mi a különbség a kettő között, illetve, hogy honnan lehet tudni, hogy melyik van az autóban ha az eladó nem mondja.
Hasonló a problémám a hifivel is mindenki szidja az alapot, de sehol nem esik szó róla , hogy miről lehet felismerni a prémium hifit(lehetőség szerint ilyet szeretnék, ehhez nem kéne hozzányúlni később)

Van esetleg valakinek ötlete ezekkel a dolgokkal kapcsolatban??

Magnus Elküldve: 2012-10-17 21:44 Autóvásárlás

bd93 írta:
anubisz írta: bd93 Itt egy vélemény, sima 330 as, 2007 város 12,5
Csak mert a barátod 335i 8 litert eszik. 300 lóerővel.
http://www.autonavigator.hu/ha...330i-22037
330XD Disel Fogyasztás városban 12,0 l/100 km
540 re már 15 Litert írnak







oké de nem én írtam azt h 8 l eszik városba. szerintem bele kavarodtál a sok összefüggő kommentbe nekem a 320i is 10-12 körül eszik városba ha nem több attól függ hogy nyomod és úgyse bírod h ne nyomd neki mondjuk az enyém 92 es



Nekem a 10 évvel fiatalabb 320Ci-m is így evett nem szép egy 330hoz képest

Én sem hiszem el a nyolc litert, ezért kérdeztem hátha csak én vagyok lemaradva

Magnus Elküldve: 2012-10-16 00:23 Autóvásárlás

zoliika írta:
anubisz írta:
zoliika írta:
anubisz írta:
zoliika írta:
anubisz írta:
zoliika írta:
anubisz írta:
zoliika írta:
anubisz írta:
YELLOW írta: én is már a "gázos" témához.
egyik munkatársam újonnan vett egy fosvágen konszern motoros autót, gyárilag LPG-vel (nem LGT) kb 15 km-t ment benzinnel azóta csakis gázzal. viszont most, hogy eszébe jutott nem igazán akar benzinnel menni. képes voltam azt feltételezni, hogy a több éves benzinnek akart menni a szerelők azt monták, benzinpumpa, ami így hogy hazsnálva sem volt, azért nem valószínű, bár tönkre tud menni. lehet lambdaszonda, vagy kitudja.
a lényeg, hogy szerintem aki ép ésszel használja, mondjuk 500 km-ént 100 km-t benzinnel megy, akkor gond nem lehet. egyébként a BMW-k kifejezetten szeretik a gázt, jópár E34 szaladgál így.
engem ami a bosszant, az az LPG betöltőnyílása. ha jól tudom nem rakható bárhova és általában csúnyán látszik.
mostanság egyre több gyártó, csinál gázos autót, sőt egyre többen térnek át.


Benzinbetöltő mellé is be tudják rakni, nem látszik. Feláras természetesen.
Tankajtó alá süllyeszthető gáztöltő csonk ára:10.000,- Ft
Lexus hibridnek így van megoldva, mert még a hibridet is sokan átalakítják.
http://pecsigazauto.hu/lexus_rx_400h#
Kérdések, és válaszok.
http://pecsigazauto.hu/szakerto-valaszol







Szegény Lexus "kiherélték a motorját"


Ez komoly cég, nagyon rég ezt csinálják, de még vagy másfél éve kérdeztem 350, 380 lett volna a 6 hengeres, sport reduktorral


Azért írtam idéző jelben:"kiherélték a motorját"mert ezt Te írtad.Van egy berögződés ,hogy BENZIN meg GÁZOLAJ és ha valaki kérdez egy alternatívát ami igenis működik ha meg bolondul itt mindenki akkor is működik,akkor miért kell lehurrogni a másikat!Tanácsot kért egy új fórumtag és a sok okos "kicinkelte".Rohadt kiváncsi lennék aki azt a sok okos tanácsot adta hány embernek volt gázos autója?!


Én nem írtam ilyet, azt írtam menyibe kerül, mert én is gondolkodtam rajta. Azt nem én írtam.


Bocs,Anubisz belekavarodtam a "piramisba"A többit továbbra is fenntartom!


Én leírtam, csak azért nem csináltattam meg, mert ha más szervizbe hozzányúlnak, ugrik a garancia, már pedig szerelésnél ez fennáll .


Persze értelek!Én viszont ismerek egy nagyon jó Bmw szerelőt aki megszállott "gázos" és kifejezetten erre esküszik neki a diesel Bmw az nem Bmw ugyanúgy a 4 hengeres benzines sem.Sor 6,v8,v10,v12!


Ha jól tudom, sok helyen parkolni sem lehet vele, mélygarázsokba, stb..


Átrakod benzin üzemmódba mielőtt a mélygarázsba leállsz vele és jó cakkát!


Én úgy tudom, hogy idén valamikortól megszűnt ez a korlátozás, bárhova le lehet menni vele.
Másik kérdés, hogy itt kint nem kell LPG matrciát tenni az autóra( M.o.-n kötelező még egyáltalán??) így ha el lehet rejteni a töltőnyílást akkor a kutya nem mondja meg hogy gázos.

Magnus Elküldve: 2012-10-15 21:15 Autóvásárlás

bd93 írta:
Alesi írta:
bd93 írta:
BarG írta:
bd93 írta:
anubisz0718 írta:
bd93 írta:
Alesi írta:
Coyote írta:
Magnus írta: Sziasztok!

Tanácsot szeretnék kérni BMW vásárláshoz, illetve érdekelne a véleményetek ezzel kapcsolatban.

Második BMW-m lesz, egy E46 320Ci SE után.

E60-as ötöst néztem ki, 530i vagy ( és én ezt szeretném inkább) 545i lesz, amint megveszem LPG-t tetetek bele.( külföldön élek, itt olcsó, üzemanyaggal oda jövök ki árban hónap végére városi használattal kb mint egy 320D-vel, 15 literrel számolva az 545öt - ennyivel el kell, hogy ketyegjen nem? )
Az, hogy melyik lesz attól függ, hogy melyiket találom majd ár/felszereltség arányban a legjobbnak8 valószínű, hogy 2004-2006 közötti évjárat lesz)
Azt szeretném kérdezni, hogy tudnátok-e valami tanácsot adni, hogy mi az amire figyelnem kell ezeknél a modelleknél, illetve, hogy az SMG illetve az aktív tempomat mennyire necces vagy megbízható.

Másik dolog amit szeretnék megkérdeni azoktól akik jártasabbak a témában az, hogy egy E92 335i-t vett nemrég egy ismerősöm aki szerint városban elmegy 8 literrel. Lehetséges ez? mennyire megbízható az a turbós motor? ( ez egy B opció lehetne, csak azért mert nagyon tetszik a formája, viszont erre még egy fél évet várnom kellene plusz óckodom tőle, mert az E46 ot is azért adtam el többek között mert kicsi volt( plusz a 170 lóhoz sokalltam a 10.5-11 litert )


A válaszokat előre is köszönöm, ha kapok



Szerintem egy E60 545i LPG-vel olyan, mint egy kínai iPhone hamisítvány aranybevonattal.

Ha nincs pénzem az "igazira" akkor inkább lemondok róla.


Ennyi erovel a BMW dizel motorral is ugyanez...


hát szerintem az hogy dizel meg az h gáz nagyon nem ugyanaz nem szeretnék dizel BMW-t de az lpg-t nagyon elítélem magnus vegyél suzuki-t erre ennyit tudok mondani Coyote egyetértek undorító dolog egy pöpec 45i motort "kiherélni" lpg-vel gusztustalan ha nincs pénzed rá ne vegyél 545i-t


Arra van neki, csak etetni nem mindegy, ezeket a 645 Cupékat is szarél, húgyér osszák. 4 milláért kupac számra lehet venni, de a szerviz rutinos látogatói, mindenhol áll vagy 3,4
fogyasztásról meg ugye ne beszéljünk.


én is így gondoltam bocsánat, ha nincs pénze tankolni . de ezt bele kell számolni és nem gázt rakatni bele ha nekem nem lenne pénzem tankolni mert mondjuk eladósodok vagy valami ilyesmi akkor maradna hétvégi autónak de nem raknék bele gázt szerintem nevetséges dolog SZERINTEM


Szerintem pedig elavult álláspontot képviseltek, nagyjából egy évtizeddel vagytok elmaradva. Egy 545i gázzal is többszörösen autóbb, mint az itt hozzászólók büszkeségei. Környezettudatosabb népeknél még meg is dícsérnék a gázos kollégát, hogy alapból tíz besorolással tisztább, mint a húsz év múlva bevezetendő EU62-es besorolású benzines meg dízel gépek, meg aztán néhány év múlva lehet, hogy örülni fogunk, ha bármivel is meg tudjuk moccantani az autóinkat. Úgyhogy lehet visszavenni az arcokból.



jo de Magnus kolega azért gázosít mert vagy nincs rá pénze vagy sajnálja bele a nektárt nem a környezet miatt . mind1 nem akartam senkit bántani csak én rosszul vok az ilyentől


De mitol vagy te rosszul? Mi a kulonbseg egy hasznalt dizelt vevo BMW-s, meg egy gazositott 545i BMW-s kozott? A dizelt is a fogyasztas miatt veszik az olyan fillerb*szo BMW-sek, mint en. Az 545i-t is ugyanezert gazositjak, csak az ove legalabb nem ugy szol, mint egy traktor.


ez igaz . de azért mégis más ha belenyúlsz és gázt adsz hozzá pláne egy ekkora motorhoz ami biztos jól szol meg jól megy tisztán meg ha gyárban összerakott dizelt veszel csak az nem tetszik h 4300cm3 be belerondít akkor vegyen inkább 520d vagy opelt vagy valami mást ami nem eszik ennyit


Nem igazán értem miért kell ennyire leszólni az ötletet, elég sokat jártam utána a dolognak, rengeteg előnye van a gáznak a sima benzihez képest, a mai technika teljesen más mint a 15 évvel ezelőtti - hogy mást ne mondjak, egy külön ECU kommunikál a gyári ECU val és annak az adatai alapján adagolja az üzemanyagot.

Nem arról van szó, hogy nincs pénzem megvenni és vagy fenntartani, de én személy szerint hülyeségnek tartom azt, hogy azért tankoljak havi szinten 80-90 ezer fttal többet mert megtehetem. Persze lehet én vagyok csak maradi
Azt meg nem értem miért lenne belerondítás.
Persze megértem azt is ha valaki ezt hülyeségnek tartja, de kicsit szerintem túl lett reagálva és az ellentáborral értek egyet.
Ha nem lenne pénzem fenntartani akkor 520D-t vennék, de nem veszek mert nem izgalmas, így meg van alattam erő mégse fizetek érte többet mint az előbb említettel
Plusz valóban itt megdicsérnek érte, sok mindenből kevesebbet fizetek ha gáz van benne.

Visszatérve az eredeti kérdéshez maga az autó jó ötlet-e? valaki említett 6 osokat sok szervízigénnyel.
Én az 320Ci-m után azt gondolnám, hogy egy 150 ezer körül futott 45i vezetett szervízkönyvvel megbízható kellene, hogy legyen.

Magnus Elküldve: 2012-10-15 07:52 Autóvásárlás

anubisz írta:
Magnus írta: Sziasztok!

Tanácsot szeretnék kérni BMW vásárláshoz, illetve érdekelne a véleményetek ezzel kapcsolatban.

Második BMW-m lesz, egy E46 320Ci SE után.

E60-as ötöst néztem ki, 530i vagy ( és én ezt szeretném inkább) 545i lesz, amint megveszem LPG-t tetetek bele.( külföldön élek, itt olcsó, üzemanyaggal oda jövök ki árban hónap végére városi használattal kb mint egy 320D-vel, 15 literrel számolva az 545öt - ennyivel el kell, hogy ketyegjen nem? )
Az, hogy melyik lesz attól függ, hogy melyiket találom majd ár/felszereltség arányban a legjobbnak8 valószínű, hogy 2004-2006 közötti évjárat lesz)
Azt szeretném kérdezni, hogy tudnátok-e valami tanácsot adni, hogy mi az amire figyelnem kell ezeknél a modelleknél, illetve, hogy az SMG illetve az aktív tempomat mennyire necces vagy megbízható.

Másik dolog amit szeretnék megkérdeni azoktól akik jártasabbak a témában az, hogy egy E92 335i-t vett nemrég egy ismerősöm aki szerint városban elmegy 8 literrel. Lehetséges ez? mennyire megbízható az a turbós motor? ( ez egy B opció lehetne, csak azért mert nagyon tetszik a formája, viszont erre még egy fél évet várnom kellene plusz óckodom tőle, mert az E46 ot is azért adtam el többek között mert kicsi volt( plusz a 170 lóhoz sokalltam a 10.5-11 litert )


A válaszokat előre is köszönöm, ha kapok



8 liter, 3,5 motorral? Ne higgy neki, én se hiszek. Városba. Akkor ott bizonyára nincs egy lámpa sem, és végig lejt az út. Ugye ezt te se hitted el? Nagyot csalódnék.
Ha városba 8 at eszik, akkor országúton 5 litert, átlagba meg 6 litert. Egy igazi meseautó. Nézd meg menyit esznek a 2 ezres dízelek városba, nem egy 3,5 benzines.


Nem nem, ez számomra is hihetetlen, - ezt ,meg is mondtam neki - de gondoltam azért rákérdezek Azt el tudom képzelni, hogy ha normálisan van használva minimálisan jobb legyen a fogyasztása mint a sima 30i nek a turbo miatt de ennyi.

Magnus Elküldve: 2012-10-14 22:50 Autóvásárlás

Sziasztok!

Tanácsot szeretnék kérni BMW vásárláshoz, illetve érdekelne a véleményetek ezzel kapcsolatban.

Második BMW-m lesz, egy E46 320Ci SE után.

E60-as ötöst néztem ki, 530i vagy ( és én ezt szeretném inkább) 545i lesz, amint megveszem LPG-t tetetek bele.( külföldön élek, itt olcsó, üzemanyaggal oda jövök ki árban hónap végére városi használattal kb mint egy 320D-vel, 15 literrel számolva az 545öt - ennyivel el kell, hogy ketyegjen nem? )
Az, hogy melyik lesz attól függ, hogy melyiket találom majd ár/felszereltség arányban a legjobbnak8 valószínű, hogy 2004-2006 közötti évjárat lesz)
Azt szeretném kérdezni, hogy tudnátok-e valami tanácsot adni, hogy mi az amire figyelnem kell ezeknél a modelleknél, illetve, hogy az SMG illetve az aktív tempomat mennyire necces vagy megbízható.

Másik dolog amit szeretnék megkérdeni azoktól akik jártasabbak a témában az, hogy egy E92 335i-t vett nemrég egy ismerősöm aki szerint városban elmegy 8 literrel. Lehetséges ez? mennyire megbízható az a turbós motor? ( ez egy B opció lehetne, csak azért mert nagyon tetszik a formája, viszont erre még egy fél évet várnom kellene plusz óckodom tőle, mert az E46 ot is azért adtam el többek között mert kicsi volt( plusz a 170 lóhoz sokalltam a 10.5-11 litert )


A válaszokat előre is köszönöm, ha kapok

« előző123következő »