The_King fórum hozzászólásai

The_King Elküldve: 2013-07-11 21:08 E46 futómű állítás

Laser írta:
YELLOW írta:
Laser írta: Sziasztok!
E46-om húz balra folyamatosan. A téli gumival kevésbé, de nyárival már nagyon megy balra. 3 futóművest megjárt már, kettő után úgy kaptam vissza, hogy semmi változás nem volt.
Főleg 100 fölött jelentkezik a húzás, a futómű hangtalan.
Valaki ajánljon egy biztos Budapesti futóművest, aki ilyeneket állít, és van profi technikája hozzá, és meg tudja mondani mit kell cserélni. Már nem az ár számít csak az, hogy jó legyen, mert már nagyon unom.

Köszönöm előre is.


gondolom a nyári szélesebb, ezért húz jobban. emeld meg az autót az adott oldalon és néz meg a fék nem fog-e be. lehet azért húz. jellemző a fékmunkahenger berohadása.


2 hónapja kapott eredeti gyári féktárcsát és betétet. A nyári kerékcserénél szépen pörgött a kerék.


Az nem jelent semmit, hogy akkor jó volt! Ha még aktuális a probléma mindenképp vess egy pillantást a fékre! Én is jártam így, csak a bal hátsóval. Mindenféle előjel nélkül, egyik napról a másikra berohadt az üzemifék munkahengerem. Annyit vettem csak észre, hogy az autó nem gurul olyan könnyedén ahogy szokott és a pillanatnyi fogyasztásmérő nem akart 20L alá menni sehogy sem. Mikor megálltam, hogy megnézzem mi van vele akkor láttam/éreztem, hogy a féktárcsa lilára van hevülve meg büdös égett szaga volt...
Hazavittem a kocsit tréleren, levettem a féknyerget és fékolajban átjárattam 3-4 szer a munkahengert. És mivel a fékolajat is megfőztem, azt is lecseréltem, aztán ha már ennyire benne voltam átjárattam az összes munkahengert.
Egyébként nekem úgy tanították, hogy féktárcsa/betét cserekor a fékmunkahengert is illő átjáratni párszor, pont az ilyen berohadások elkerülése végett!

The_King Elküldve: 2013-07-03 22:26 E46 M futómû

m_attila írta:
Robinson írta:
baleez írta: Sziasztok,

E46 vásárlás előtt állok. Nagyon tetszik az M pakett-os változat, kevés is van ilyenből (mármint a legutolsó gyártásból), jól felszereltek (alcantara, M kormány, M lökhárító), viszont kicsit félek az M-es futómű ültetése miatt: nem szeretném ha fennakadnék parkolóházakban pl. Szóval a kérdésem: az M-es futóművel mennyire lehet együttélni? Drágábbak is bele az alkatrészek?


A gyári m-es futómű kőkemény másfél cm-t ültet az autón... Amúgy hiába m-pakettes egy bömös, általában akkor csin benne m-es futómű. Nagyon ritka. Ha le van ültetve látványosan, az nem gyári.


Én M futomű nélkül még nem láttam m packettes bmw t

Nekem m-packettes a kocsi, m-es futóművel, és a legalacsonyabb pontja 12 cm-re van a földtől! (az első lökös közepén mérve) Ez még nem olyan vészes, a mindennapos közlekedésre még éppen alkalmas. De ettől jobban már én sem tenném le, mert a kapubejáróknál azért így is vigyázni kell vele!
A futómű alkatrészek értelem szerűen drágábbak is hozzá, olyan 40% van köztük!