Yom fórum hozzászólásai
« előző12következő »

Yom Elküldve: 2010-09-23 12:23 Business rádió kérdés

Közben olvasgattam külföldi fórumokat és azt találtam, hogy ha a CD-n nincs MODE gomb akkor biztos, hogy nem tudja az AUX-ot. Ha van rajta MODE, akkor se biztos még hogy tudja a rádió az AUX-ot, csak a 43as szoftver vagy jobb van rajta.
Szoftvert így lehet megnézni:
1. Rádió ki
2. Rádió be
3. "m" gombot nyomni kb 10mp-ig
4. itt < és > lehet mozogni, a 2ik kép a szoftver verziója: SV xx-xx xx

SV 43 vagy nagyobb kell, hogy AUX kompatibilis legyen a rádió. Azt, hogy lehet e szoftvert frissíteni nem tudom.

2002/9 havi utániak elvileg már mind AUX kompatibilisek, de van ahol 2003/9 havit írtak. De ezzel a gyors szoftver ellenőrzéssel kideríthető, mielőtt szétszeded a kocsit. Mikor én nekiálltam még nem tudtam ezt, a kocsi meg épp nincs nálam, de remélem SV 43 és csak a kábel van rossz helyen hátul

YELLOW írta:
Yom írta: Én fogtam a régi számítógépem (P1 es talán, de bármilyen régi vas jó ) CD + alaplap összekötő kábelt és azt vágtam szét majd forrasztottam a végére jack dugót (aljzat is jó, de nem akartam megfúrni semmit az autón). Csatlakozónak tökéletes még az alaplapra dugható COM port kivezetés, USB kivezetés, hang, front panel dugók, IDE kábel vagy bármi ami az alaplapra megy. Ha nincs ilyened otthon, akkor a legolcsóbb talán ha veszel egy IDE (winchester) kábelt és abból vágsz csatlakozót (kb 300forint és úgy 10 csatlakozót lehet vágni belőle, ha elszúrnád). A másik oldalon ahol írták, hogy melyik a bal,jobb pin a rádió hátulján, ott ilyen csatlakozóból csinálták az aux-ot és ezt bele is lehet tenni a gyári kábel lehúzóba, ami a rádió hátuljára megy rá.



ha tudnád mennyi régi számítógépem van itthon olyan 10 gép kb. ebből pár szanaszét szedve, gondoltam 30 év múlva biztos sokat ér majd... nah majd belelendülök a dologba én is, csak még szabadszemmel nem láttam milyen hátulja, képeken meg az arányok nem jönnek át, de biztos lesz akkor csatlakozóm, ha a PC-s dolgok jók



Yom Elküldve: 2010-09-23 10:53 Business rádió kérdés

Én fogtam a régi számítógépem (P1 es talán, de bármilyen régi vas jó ) CD + alaplap összekötő kábelt és azt vágtam szét majd forrasztottam a végére jack dugót (aljzat is jó, de nem akartam megfúrni semmit az autón). Csatlakozónak tökéletes még az alaplapra dugható COM port kivezetés, USB kivezetés, hang, front panel dugók, IDE kábel vagy bármi ami az alaplapra megy. Ha nincs ilyened otthon, akkor a legolcsóbb talán ha veszel egy IDE (winchester) kábelt és abból vágsz csatlakozót (kb 300forint és úgy 10 csatlakozót lehet vágni belőle, ha elszúrnád). A másik oldalon ahol írták, hogy melyik a bal,jobb pin a rádió hátulján, ott ilyen csatlakozóból csinálták az aux-ot és ezt bele is lehet tenni a gyári kábel lehúzóba, ami a rádió hátuljára megy rá.

YELLOW írta: ezzel az AUX-os dologgal, most felkeltettétek a figyelmem. mondjuk én úgy fogom szerintem csinálni, hogy egy jack ajzatot fogok kirakni, és lesz egy kétvégű jack (apa) kábel. eddig a GPS FM Transmitter-ét használtam, de nem volt az igazi, így jobb lesz az biztos.

nekem olyan kérdésem lenne, hogy ami a fejegység hátsó csatlakozó részére való csatlakozó, az pontosan milyen? milyen néven lehet venni?




Yom Elküldve: 2010-09-23 09:30 Business rádió kérdés

Szia!
Köszi a választ, valószínűleg rosszul dughattam rá a kábelt a rádió hátuljára, mert rádugott, bekapcsolt ipoddal próbáltam előcsalni az AUX menüt. Este ha lesz időm kiveszem a rádiót és megnézem a csatlakozót. Remélem nem a forrasztással lesz a gond, mert a műszerfal mögött végighúzni és a középső konzol "harmonika ajtós" rekeszébe behúzni a kábelt úgy 2 órámba telt .

A kábelt én is ezen leírás alapján csináltam és ha jól rémlik a 8as a jobb és a 9es a bal hangszóró (ebben a leírásban fordítva van). Ezt egy másik leírásban olvastam, este ha hazaérek meg tudom nézni, mert otthon elmentettem a másik leírás linkjét .

Üdv:
Gábor

wizzaerr írta:
Yom írta: Sziasztok!
Már több hónapja olvasgatom a fórumot, és szerencsére közel 1 hónapja már, hogy E46 coupe tulajdonos lettem Bocsi az offért, csak nem akartam "bemutatkozás" nélkül azonnal kérdezni.
AUX bemenetről szeretnék kérdezni. Megcsináltam a kábelt, rákötöttem a business CD hátuljára 8,9,4es pinre, de nem tudok AUX-ra váltani a magnón. Kell még valamit a kábel rádugása után csinálni a rádióval, hogy felismerje az AUX-ot? Vagy hogy kéne működnie a dolognak?
Üdv.: Gábor

szia!

Gratulálok az autóhoz!
7végén tervezek készíteni egy ilyen kábelt:

http://forum.e46fanatics.com/s...ptember+02


32.hozzászólás:
Quote:
my car is 03 and radio has a "mode" button. As I cycle the mode through, I see FM, CD and Trk. I don't see anything that says AUX. Does this mean I can't do this on my car?

aux mode will only appear when something is connected to the input.

Szóval elvileg az aux akkor jelenik meg a menüben, ha valami csatlakoztatva van a bemenetére. Szólj, ha működik, érdekel!

üdv



Yom Elküldve: 2010-09-21 21:12 Business rádió kérdés

Sziasztok!
Már több hónapja olvasgatom a fórumot, és szerencsére közel 1 hónapja már, hogy E46 coupe tulajdonos lettem Bocsi az offért, csak nem akartam "bemutatkozás" nélkül azonnal kérdezni.
AUX bemenetről szeretnék kérdezni. Megcsináltam a kábelt, rákötöttem a business CD hátuljára 8,9,4es pinre, de nem tudok AUX-ra váltani a magnón. Kell még valamit a kábel rádugása után csinálni a rádióval, hogy felismerje az AUX-ot? Vagy hogy kéne működnie a dolognak?
Üdv.: Gábor
« előző12következő »