bbali81 fórum hozzászólásai

bbali81 Elküldve: 2010-08-17 17:29 Valaki segítsen

YELLOW írta:
bbali81 írta:
Egy ilyet pattints bele ártani nem fog.
http://www.olajshop.hu/termeke...3l/details


de ezt most hogy? olajcsere előtt kell belerakni, vagy utána a friss olajhoz? mert a leírásnál elég hülyén van megfogalmazva, amiből pont ez nem derül ki... leírja, hogy öntsük hozzá, és járassuk üzemmelegre a motort... és hogy minden olajcsere alkalmával érdemes... az első része arra utal, hogy leengedés előtt (üzemmeleg), a másik része meg arra, amikor friss olaj kerül bele



Szeva Yellow,

Régi e36-os verdám 1.6i hidrotőkés lett. Arra, hogy mikor kell beleönteni ezt a löttyöt leginkább akkor mikor beszarik a hidrotőke Nekem az volt a tünet, hogy csattogott alapjáraton majd emelve a fordulatot jobban és 2500-3000 fordulaton nem majd 1-2 perc után megint csattogott.
Beleöntöttük és kb 1500-2000 km-ert mentem és helyrejött utánna nem csinálta... úgyhogy használ ez a cucc. Persze nem lehet általánosítani.

üdv

bbali81 Elküldve: 2010-08-16 19:15 Újítások

csatis1 írta: A főoldalról a szervizkönyvet próbáltam letölteni, de helyette a szervizelési listát adja be.
Lehetne javítani?


http://www.bmwfanatics.hu/down...zkonyv.pdf

Így le tudod tölteni

bbali81 Elküldve: 2010-08-16 19:07 Társalgó

Robinson írta: A prototipus:



Hm


Szia Robinson,

Ez menni fog sorozatgyártásba is? Árat lehet tudni?
Matrica típusok?

több kérdésem nincs egyenlőre de érdekelne póló is matrica is

bbali81 Elküldve: 2010-08-16 19:04 Valaki segítsen

hancurozo írta:
JanoE46 írta: Sziasztok!Ma ahogy beindítottam az autót hidegen,indítás után néha elhalgatott a csattogás 2-3 másodpercre,aztán felerősödött megint,kb. 10másodpercre rá fele olyan hangos lett mint volt.Na kicsit "megörültem" mert arra következtettem ebből én is,hogy csak a hidrotőke,elgurultam egy ismerőshöz,ő is egyből azt mondta rá,hogy hidrotőke.Ami még most változott,hogy 3000-es fordulat felett szinte elhallgat teljesen.


Én azért megméretném az olajnyomást is, nehogy az tréfáljon meg. (drága móka tud lenni, és a mérés nem kerül olyan sokba.)


Egy ilyet pattints bele ártani nem fog.
http://www.olajshop.hu/termeke...3l/details

bbali81 Elküldve: 2010-08-16 19:02 6. Nemzetközi BMW Találkozó Sopron 2010.08.28-29 www.bimmerteam.hu

Robinson írta:
SoundkeY írta:

...hm nem is emlekszem.....vki tudna segiteni ?


ez de kamu



Dehogy kamu
"szolgálaton kívül lesz lengén öltözve" Nem lesz rajta semmi és sört osztogat?

Soundkey! Remélem jöttök aztán vihetem a verdád 1 körre

bbali81 Elküldve: 2010-08-15 20:29 Lökhárító

gampetibor írta:
Ez így van de nekem az jó mert van ott címünk is kivitetem oda. Aztán kövi hétvégére hazahozzuk Mo.-ra. Csak tudom kéne megbizható e ez a konstrukcio a gépre hogy be merjem e vállalni. Bár ha ott kint készül akkor talán nem lehet vele gond.


MAx felgumipókozod ha nem passzol

bbali81 Elküldve: 2010-08-15 18:08 6. Nemzetközi BMW Találkozó Sopron 2010.08.28-29 www.bimmerteam.hu

Idén is ott lesz a RendőrNÉNI???

bbali81 Elküldve: 2010-08-15 17:52 Valaki segítsen

JanoE46 írta: Sziasztok!Diag nem mutatott semmit.Azt eddig is sejtettem,hogy valamilyen mechanikai probléma van.De rohadtul nincs kedvem megbontaniRáadásul árultam is,meg is volt rá a vevő...annyit még ma megcsináltam,hogy leszedtem az összes burkolatot,de persze hiába,így nem lehet megállapítani pontosan,honnan jön a csattogás.Egyelőre árulom ígyse időm,se türelmem rá.Bár ahogy ismerem magam,lehet 2nap múlva máskép látom a dolgot.Egy biztos,dízelt többet soha nem veszek.Akinek dízele van,annak én is sok sikert kívánok,és negyed ennyi problémát,mint az enyémmel volt.Üdv


Szia JanoE46,

Sajnálom, hogy ennyi bajod van a verdával, jól kifogtad Mióta követem az írásaidat rengeteg probléma előjött Nálad.
Mindenképpen derítsd ki valahogy mi lehet a baj honnan jön a csattagogás..
Írd majd meg mi volt.
Kár, hogy messze vagy tudnék segíteni győrben.

üdv:
BBali

bbali81 Elküldve: 2010-08-13 07:18 Valaki segítsen

InsectKiller írta: Sziasztok! Nagyon be vok most fosva, h mi lesz ebből, ezért kérném mielőbbi segítségeteket.
Előzmény: Pár hónapja elkezdett szarakodni a hűtés a kocsiban, állandóan nyomja a meleget is, nem csak hideget. Általában a szélvédőnél meg a lábnál lent oldalt. Elmentem hát kiolvastatni, mi is lehet a baj, ki is írta a kis gép, h vízcsap. Be BMW megrendeltem a gyárit "pici" pézé. Berakom, kocsi indul, meleg jön na el is kapott a harci ideg, de nem tudtam mit tenni. Másnap go klímás, gáz töltikézés, és méri, hogy nem hűt eléggé. Aztán levettük az áramot a fűtéscsapról, azután hűtött is normálisan a fejrésznél. Szélvédőnél még mindig nyomta a meleg levegőt, de azért ki lehetett bírni. Jövő héten akartuk megnézni, hogy hátha az új vízcsap a rossz...
De ma voltam egy hosszabb úton és meglehetősen furcsa, idegesítő, kétségbeejtő dologra lettünk figyelmesek. Ahogy hazaértünk, a jobb első gumiszőnyegen áll a víz. De úgy eléggé szépen nem csak pár csepp. Azt hittük, hogy kifojt vmi, de nem. Körbetaperoltam a műanyag burkolatot felül és hát nedves. Most az itt a kérdés, h mi a fene lehet ez, mit kezdjek most? Hova vigyem? Mit mondjak? Ja a legfontosabb, merjem így használni a gépet?
Remélem vki tud vmit válaszolni!


Szeva,

http://www.realoem.com/bmw/sho...&fg=35

Erre szavaznék, hogy itt van valami gond. A legjobb hír, hogy ezt lecsekkolni csak úgy lehet ha atomjaira szedik a gépedet, műszerfal ki... De ne legyen igazam...
Ennek az alján van a kifolyócső ami beleül egy gumiágyba és kifolyik a váltó tetejére a kondenzvíz. Nem hiszem, hogy eltömődött és azért folyik ki az anyósüléshez.
Bár amit mondasz, hogy jön a meleg felül...? "alul" meg tolja a klíma a hideget no ezért máshol is keletkezhet pára ami befolyhatott a szőnyeghez.

Járhatsz vele szerintem csak a klímát ne használd.
Nagykanizsán tudok rá embert aki meg tudja nézni?

üdv:
Bali

bbali81 Elküldve: 2010-08-03 16:11 BMW Navigáció CD/DVD-rol minden

senna írta:
Woockie írta:
senna írta: Hiába rakok be V28-at vagy bármi mást,nem ismeri fel a lemezt!

Elotte rendesen olvasta a lemezeket, vagy nyuglodott? A firmware lemezeket _CSAK_ jo minosegu (a verbatimot biztos, h eszi) lemezre a leheto leglassabb sebesseggel kell kiirni. A lemez nem kiadasa akkor szokott elofordulni, ha elkezdi beolvasni a lemezt, de nem sikerul neki hibatlanul. En vagy 20-30szor probaltam, mert szar volt benne az olvaso, mire sikerult. Ha elotte sem olvasta rendesen a lemezeket, ki kell cserelni az olvasofejet. MK3-ba nem tudom, milyen kell, de vmi azt sugja, h abba is lehet kulon venni, mint az MK4-be. MK4hez lehet venni talcaval is es csak fejet is, a csak fej olcsobb, fel-egy oras buveszkedessel ki lehet cserelni.


Verbatimra volt kiirva a leglassabb sebességgel!!! Elötte rendesen olvasta a VDO 2010-2011-es lemezeket. Csak utána megakartam probálni lefrissiteni a V31-el hogy magyar legyen a kiirások! Nem ment,majd be lett téve a V28 amit már nem adott ki!Azóta nincs navim,és nem is tudok menni a menüben,csak ilyen comodor 64 szerü kiirások vannak a képernyőn.


Szeva,

Mikor vettem a verdát ugyanezt csináltam én is. Nem kellett volna
Aztán elvittem Bömbölő-höz és magyarul is tudott 20e-ért. www.mobilgumi.hu

üdv:
Bali

bbali81 Elküldve: 2010-07-31 11:28 6. Nemzetközi BMW Találkozó Sopron 2010.08.28-29 www.bimmerteam.hu

Tuti megyünk de csak 1 napra

bbali81 Elküldve: 2010-07-30 18:58 BMW Navigáció CD/DVD-rol minden

Nekem-8 írta:
Woockie írta: Azt amig ki nem kapcsolod (le nem allitod az autot es ujra elinditod) szerintem csinalni fogja. Az utolso aktualis torlesevel nem ersz semmit, az csak ilyen history szeru ize, hogy ha nincs az addressbookban, akkor onnan vissza tudod keresni a helyet, ahol voltal. Legalabbis gondolom ez a menupont lehet a cimet behiv.


ez de hülyeség...ma is mentem 1 címre, bedobtam v.mit de nem állítottam le kocsit....míg mentem 1 órát utána folyton pofázott. Ritka bénák hogy nem lehet aktuális célpontot törölni...





Szeva,

16:9 nagy navin. Ha benyomtál 1 címet azt úgy tudod "törölni", hogy "Célmegadás" ki is írja, hogy "navigálás vége"? Ekkor visszatesz a menübe ahol kiválasztod a térképet és akkor csak mutatja merre is mész. A kalkulált "előző" út fehéren ott marad de legalább nem dumál többet Ha arra mész amerre kalkulálta az utat akkor végig látni fogod merre is vitt volna.

üdv:
Bali

bbali81 Elküldve: 2010-07-19 21:02 EZT MEG KELL HOGY NEZZETEK!

bbali81 Elküldve: 2010-07-16 08:23 Légtömegmérõ

Robinson írta:
Robinson írta: Sziasztok!

Akkor msot végülis a hibás légtömegmérő milyen jelenségeket okozhat? Össze tudnánk szedni egy listába?


Nem?


- alapjárat ingadozás
- lóerő hiány

bbali81 Elküldve: 2010-07-15 08:24 BMW Navigáció CD/DVD-rol minden

genya írta: Bali !

Cd-re vagy Dvd-re írtad meg?
Óriási kérés, hogy a megszerkesztett és működő kincsből közkincset csinálj esetlegesen....?


Ez CD-s verzió. MK3-as naviba legalább is nekem az van nemtudom MK4-be működik e?
Természetesen ha sikerül a progival valamit kezdenem azonnal elérhetővé teszem mindenki számára