Robinson
autója adatai
Széria: 5
Típus: E60
Kivitel: Sedan
Modell: 530d
Évjárat: 2005

státusz Robinson

BMWfanatic

Elismertség: 20% (662 pont) | Hozzászólások: 3229

Elküldve: 2009. május 15. péntek, 14:50


Közel ötven éve abbahagyta a BMW az ismert kisautójának, az Isettának a gyártását. A takarékos városi autó most újjáéledhet. Az angol Bath városában képzett dizájnerek kapták azt a feladatot, hogy tervezzenek egy városi kisautót a bajor gyárnak, és a diákok úgy döntöttek, hogy újrarajzolják a propelleres márka régi városi minijét. A hírek szerint készül majd belõle elektromos változat is.

Az Auto Express értesülései szerint a tervezett négykerekû motorja az autó hátsó traktusában kap majd helyet és a BMW-nél ismert módon a hátsó kerekeket hajtja majd. Természetesen nem az elõdhöz hasonló ajtót fog kapni, mert az nem felelne már meg az egyre szigorodó ütközési elõírásoknak, sõt nem is túl kényelmes a beszállás. A kisméretû autóval az ígéretek szerint hasonlóan könnyû lesz parkolni, mint egy Smarttal vagy egy Toyota iQ-val. Az autóban három felnõtt foglalhat majd helyet, és lehetõség lesz egy kisméretû ülés elhelyezésére, ahova csak egy kisgyerek fér el. A BMW elmondása szerint csak a neve lesz retrós az autónak, hiszen minden megoldás a futurisztikus elemekbõl épül fel. Motorok terén természetesen a benzines egységek lesznek az alapfelszerelés részei, de felárért kapható majd dízel erõforrás is. Az autó takarékosságát az is tükrüzi, hogy mindössze 90 g/km-es károsanyagkibocsátással és 4 literes városi fogyasztással számolhatunk. Azt is elmondták, hogyha sikeres lesz a Mini elektromos verziója, akkor az Isettába is beépítik az elektromos hajtásláncot.

2011-es év közepére ígérik a városi négykerekû érkezését. Az elektromos változat - ha beválik a Miniben - akkor egy évvel késõbb érkezhet. Láthatjuk, hogy minden nagyobb gyártónak fontos, hogy piacra kerüljön a takarékos városi autóival, hiszen a tömegközlekedésen kívül ez a jövõ a városi közlekedésben.

forrás: a5.hu