« előző12következő »
csatis1
autója adatai
Széria: 3
Típus: E46
Kivitel: Coupe
Modell: M3
Évjárat: 2001

státusz csatis1

BMWfanatic

Elismertség: 9% (104 pont) | Hozzászólások: 1092

Elküldve: 2011. április 15. péntek, 12:29


Aktuell

Következő forduló: Wheels
Időpont, helyszín: Szezonnyitó Drift GP, 2011. április 17. Tököl
Nevezés: 10:00 - 15:00
Zsűrizési szempontok: Különdíjakért: az autó felnijének egyedisége, minősége, mérete, a hozzá tartozó átalakítások - futómű, ültetés, esetleg sárvédősz szélesítés - komolyságaaz ültetés/futómű komolysága, valamint mindezek harmonizálása az autó karakterével, és a többi átalakítással.

TOP 10 kupákért: általános zsűrizési szempontjaink - lásd lejjebb

Az éves pontverseny nyereményei (több szponzorunkkal még jelenlegi s folynak az egyeztetések, a végleges infókért nézz vissza később):
1. helyezett:
Komplett állítható Supersport futómű garnitúra autódhoz, a BG Tuning Co. felajánlásában

2. helyezett:
Vásárlási utalvány 50.000 Ft értékben

3. helyezett:
Vásárlási utalvány 30.000 Ft értékben

A verseny résztvevői továbbá az egyes fordulókon támogatóink vásárlási utalványait, energiaitalt, valamint egyéb ajándékokat kapnak a pontok és a kupák mellé!

Hogy hogyan nyerheted mindezt meg? A szabályokat lásd lejjebb!

Versenykiírás és szabályok

Csapatunk a 2011-os versenyszezonra ismét egy többfordulós autó-szépségversenyt szervez a hazai autótunerek számára. A verseny 6 fordulójára a Drift GP, a GYMKHANA versenyek, valamint a Gyorsulási Futamok egyes helyszínein kerül sor. Az optikai megmérettetés a több éves tapasztalatok alapján a tavalyi évhez hasonló, összetett zsűrizéssel fog folyni. Célunk, hogy a lehető legjobb és legigazságosabb elbírálás szerint választhassuk ki év végén 2011 legszebb autóit. További szempontunk volt, hogy minden egyes forduló egyedi és érdekes legyen, megtörve az elmúlt évek versenyeinek monotonitását.

Pontverseny és kategóriák

A pontverseny alapját az eddigiekben használt, és jól bevált BEST 10, SPECIAL 5 és TOP 1 osztályozás fogja képzeni. Az egyes fordulókon kapható kupák a következők:

10 db "BEST 10 CAR OF THE SHOW" serleg

A kupákat helyezés nélkül, a zsűri által, az adott napon általánosságban a legszebbnek ítélt 10 autó tulajdonosai kapják. Pontértéke: 1 pont

5 db "TOP OF CATEGORY" serleg

Az adott nap kategóriájában legjobban teljesítő 5 autó tulajdonosait illető díjak. Pontértéke: 2 pont

1 db "CAR OF THE SHOW" vándorserleg

Az adott nap kategóriájában legjobbnak ítélt autó díja. Pontértéke: 4 pont
A vándorserleg érdekessége, hogy versenyről-versenyre mindig az adott forduló legszebb autójának tulajdonosa birtokolja. A serleg gazdája a következő fordulóra ingyenesen jöhet be autójával, plusz egy fő kísérővel. Amennyiben valamely oknál fogva a kérdéses versenyző/autó nem tudna megjelenni a következő fordulón, a serleget egy másik nevezőnek, vagy a szervezőnek köteles átadni.

A verseny alapját a kategóriák jelentik: minden egyes forduló egy kategória jegyében fog zajlani, mely szempontjából górcső alá vesszük a helyszínen megjelent autókat, tehát minden alkalommal elsősorban más és más szempontok szerint vizsgáljuk meg a nevezőket. Az egyes kategóriák a fordulók névadói is egyben, melyek a következők:

WHEELS (felni, futómű, ültetés)

EXTERIOR (kaszni, spoilerszett, kiegészítők - külső optika)

PAINT (festés, dekoráció)

INTERIOR (belső optika, kigészítők, ülések, belső festés, bőrözés)

I.C.E. (belső installációk, HIFI, multimédia és ezek kialakítása)

ENGINE (motorikus tuning, kipufogórendszer, motortér optika)

Hogyan fog kinézni a zsűrizés: minden versenynapon, a zsűri a nevezett autók között, az adott nap kategóriája szerint legkomolyabbnak ítélt 5+1 autóját választja ki, ők kapják meg az öt TOP OF CATEGORY és a CAR OF THE SHOW serlegeket. A további megjelent autók között, általános értékelés szerint, helyezések nékül osztjuk el a TOP 10 CAR OF THE SHOW serlegeket.

A lehető legobjektívebb zsűrizés érdekében pedig minden fordulón - csapatunk mellett - a támogató partnerek képviselői is a verseny bírái lesznek.


Mi alapján értékelünk?

1. Az adott nap kategóriája szerinti 5+1 helyezett kiválasztásánál elsődleges szempontunk, hogy maguk a kérdéses átalakítások mennyire illenek az autóhoz, illetve az autón található többi átalakításhoz. További szempont az egyediség, a kérdéses átalakítások minősége és mennyisége, valamint ezek harmóniája.

Nézzünk egy példát:

A legelső, WHEELS fordulón a futómű átalakításai és elsősorban a felni szerint zsűrizzük az autókat. Szempontjaink a következők:

- Mennyire illik az adott felni magához az autóhoz, valamint az autón esett többi átalakításhoz?

- Mennyire egyedi maga a felni, mennyire egyedi az adott autótípust tekintve?

- Milyen márkájú, mekkora méretű a felni, mekkora gumival szerelték?

- Mennyire, és mivel van ültetve az autó?

- Milyen további átalakítások kapcsolódnak a futómű-átalakításhoz (állítható magasságú szett, air-ride, sárvédő-szélesítés etc)?

- Milyen állapotban vannak a felnik?



2. A 10 db TOP CAR kiválasztásánál általánosságban az összes szempont szerint történik a vizsgálat, melyek a következők:


1. Felnik/ültetés

2. Külső optika

3. Belső optika/installáció

4. Festés/dekor

5. Motortér tuning/optika/kipufogó

Az értékelés során az első 3 opciót 1-20-ig, a 4. és 5. opciót 1-10 pontig értékeljük. Ezek összegeként, a pontszámok alapján hozzuk ki a show 10 legszebb autóját.

A nagyobb súlyú kupát és a több pontot mindig az adott napi kategória 5+1 legjobban teljesítő versenyzője kapja. A kategória-kupák nem különdíjak, ezek a legszebb autók közül a napi szempont szerint legjobban teljesítő gépjárművek plusz elismerései - így egy nevező versenyenként maximum egy kupát és egy pontértéket kaphat.


Éves pontverseny

A 2006-os évhez hasonlóan idén is év végén értékes külön jutalomban részesítjük az éves pontverseny első három helyezettjét. A pontverseny állását az év folyamán ezen az oldalon követhetitek majd nyomon. Az összetett jutalmakat fent már megtekinthetted.

A pontverseny számítása a kupák pontértékei alapján történik:
4 pont - CAR OF THE SHOW serleg

2 pont - CATEGORY BEST 5 serleg

1 pont - TOP 10 CAR OF THE SHOW serleg

A fordulók menete, nevezés

A nevezők mindegyike, az első fordulón, melyen részt vesz autójával egyedi rajtszámmal ellátott matricát kap, melyet autójának bal hátsó oldalüvegére kell helyeznie. Hogy a matricát felragasztod, és egész szezonra fent hagyod, vagy csak az adott fordulókra teszed fel (pl. Cellux-szal) Te döntöd el, a lényeg, hogy őrizd meg, és a verseny során legyen meg, mivel a felesleges adminisztrációt elkerülendő egész évben ez alapján fogunk azonosítani. A megmérettetésen nevezett autók minden versenyen a Carstyling.hu standja melletti területen parkolhatnak, és tétetnek "közszemlére". A nevezés a versenyen továbbra is ingyenes, egyedüli kitétel a regisztrációhoz a 2011-es Carstyling.hu klubkártya megléte. A kártyákat természetesen minden egyes forduló helyszínén is meg lehet vásárolni.

Az adott fordulón nevezni a rendezvény kezdetétől lehetséges, hogy pontosan meddig, minden egyes forduló előtt ki fogjuk írni. A zsűrizés megkezdése után már nincs mód nevezni, kérünk mindenkit, hogy időben érkezzen, mert idén ezt szigorúan vesszük.

A fordulók tervezett helyszínei, időpontjai
04.17. Tököl - Drift GP
05.01. Taszár - Gyorsulási Futam
05.15. Tököl - Gymkhana Battle I.
06.11. Tököl - Gyorsulási Futam és Drift GP
09.11. Tököl - Gymkhana Battle II.
10.02. Tököl - Drift GP

« előző12következő »