« előző123következő »

státusz kempelen

BMWfanatic

Elismertség: 25% (549 pont) | Hozzászólások: 2127

Elküldve: 2013. szeptember 02. hétfő, 09:19


Bencus90 írta: Sziasztok!
Segítséget kérek van egy 520d e60 2008as cseréltek benne szélvédőt és azóta nem jó az esőszenzor ilyenkor mi a teendő újra kéne kalibráltatni vagy esetleg vissza kéne ragasztatni mert néztem másik autót és azon mintha ilyen átlátszó zselébe lenne a szenzor előre is köszönöm a segítséget.


Megváltozott a szélvédő és az esőszenzor közötti pozíció.

Újra kell kalibráltatni valóban.



autója adatai
Széria: 5
Típus: E60 LCI
Kivitel: Sedan
Modell: 520d
Évjárat: 2008

státusz Bencus90

Újonc

Elismertség: 0% (0 pont) | Hozzászólások: 5

Elküldve: 2013. szeptember 02. hétfő, 02:03


Sziasztok!
Segítséget kérek van egy 520d e60 2008as cseréltek benne szélvédőt és azóta nem jó az esőszenzor ilyenkor mi a teendő újra kéne kalibráltatni vagy esetleg vissza kéne ragasztatni mert néztem másik autót és azon mintha ilyen átlátszó zselébe lenne a szenzor előre is köszönöm a segítséget.

státusz JimiTudeski

Újonc

Elismertség: 0% (0 pont) | Hozzászólások: 34

Elküldve: 2006. február 26. vasárnap, 10:42


Sziasztok!

Azt én sem tudom, hogy kell-e külön aktiválni ezt az opciót, de automatikusan csak a "szakaszos" állásban mûködik. Mint már elõttem is írták, alaphelyzetbõl egyet kell kattintani felfele és ha ebben a helyzetben a visszapillantótükör felfogatásának hátulján/talpán lévõ szenzor vizet érzékel, akkor töröl. A kis kapcsolóval ami a sima ablaktörlõnél szakaszos állapotban a törlések gyakoriságát állítja, itt a szenzor érzékenységét módosítja, lefelé érzéketlenebb, felfelé érzékenyebb.

Eleinte én is "kispolgári csökevénynek" tekintettem ezt a funkciót, de már belátom, hogy kényelmes és hasznos (talán még biztonságos is) funkció.
Legjobban értékelhetõ pl. a sztrádán, minap is "csorogtunk" hazafelé, esõ már nem esett, viszont az út még bõven vizes (mert Magyarországon az autópályépítésnél alapkövetelmény, hogy a csapadékvíz ne folyjon le az úttestrõl, hanem azon gyûljön össze, így is segítve a belvíz problémáján) . Szóval alaphelyzetben nem kell törölgetni, viszont amikor valaki leelõz (bár ilyen nem nagyon van) vagy inkább amikor utoléred a kamiont és az általa húzott nem kis vízfelhõt magától elkezd törölni, olyan sûrûn, ahogy csak kell, aztán meg szépen leáll a következõ kamionig.... okos kis jószág... szerintem...

Húú, bocsánat, kicsit szószátyár voltam...

státusz cbr

Újonc

Elismertség: 0% (0 pont) | Hozzászólások: 35

Elküldve: 2006. február 24. péntek, 20:28


Sziasztok!

Az én autóm is rendelkezik ezzel a felszereltséggel, elösször semi értelmét nem láttam, de nem rég volt szerencsém egy nagyobb túrán esõben , ill. hóesésben vátakozó intenzitás mellett haladni. Nagyon jó szolgálatot tett, hogy nem kellett álandóan az ablaktörlõ kapcsolóval bibelõdni. A bekapcsolást az elöttem hozzászólók már közzétették.

Üdv.

cbr

státusz alfatone

BMWfanatic

Elismertség: 0% (0 pont) | Hozzászólások: 662

Elküldve: 2006. február 24. péntek, 08:21


Bizony! Egy katt felfele, ott mûködik, de mindig be kell kapcsolni. Tessék vizes szivaccsal próbálkozni.

státusz baralajbi

Újonc

Elismertség: 0% (0 pont) | Hozzászólások: 98

Elküldve: 2006. február 24. péntek, 07:24


Szia!
Az én autómon van esõszenzor. Az ablaktörlõ kar elsõ állásában az esõszenzoros ablaktörlés van aktiválva, ami nálam tökéletesen mûködik is. Sõt ha mondjuk este esõbõl, beállok a garázsba, és úgy felejtem a kart akkor másnap induláskor, nem kapcsol be az ablaktörlõ, hanem csak akkor fog újra mûködni, ha ki és bekapcsolom. Van az ablaktörlõ végén egy kis több állású kapcsoló, amivel elvileg az esõszenzor érzékenységét lehet állítani, hát én annak a kapcsolónak nem látom a mûködésének az eredményét.

autója adatai
Széria: 3
Típus: E46
Kivitel: Sedan
Modell: 320d
Évjárat: 2004

státusz b0gar

Megrögzött BMW-s

Elismertség: 0% (1 pont) | Hozzászólások: 310

Elküldve: 2006. február 23. csütörtök, 22:38


Hát ez érdekes. Valahol mintha azt olvastam volna , hogy egyszer be kell aktíválni ahhoz, hogy egyáltalán mûködjön. Már nem emlékszem hol volt. Nincs vele valami hiba?


státusz Basanyi

Újonc

Elismertség: 2% (2 pont) | Hozzászólások: 74

Elküldve: 2006. február 23. csütörtök, 21:52


Az én automon az esõszenzor teljesen néma. Ha esik az esõ mindent magamnak kell csinálnom/hu de ciki/.Az én autóm galériában járva úgy láttam, hogy JIMITUDESKInek az autóján is mintha esõszenzor lenne. Ha tudnál adni 1-2 ötletet,hogyan tudnám életrekelteni, nagyon megköszönném.

« előző123következő »