Robinson
autója adatai
Széria: 5
Típus: E60
Kivitel: Sedan
Modell: 530d
Évjárat: 2005

státusz Robinson

BMWfanatic

Elismertség: 20% (662 pont) | Hozzászólások: 3229

Elküldve: 2009. október 20. kedd, 19:20


A retró mellett manapság az igen különbözõ kupék hódítanak a gyártók körében, hiszen többek között az X6 révén már szabadidõ autóból is van kupé változat, de a nemrég bemutatott 5-ös GT-ben is találunk kupés vonásokat. A hírek szerint egy négyajtós kupén dolgozik a BMW, amely a 6-os sorozat alapjaira épülne.

A pletykákat az is erõsíti, hogy a bajor márka vezérigazgatója, Norbert Reithofer egy interjújában elhintette, hogy nem zárják ki egy négyajtós sportautó érkezését. A legvalószínûbb, hogy a hamarosan generációváltáson átesõ 6-os sorozat alapjaira épül majd a márka négyajtós kupéja, amely az Audi A7 és az új Mercedes-Benz CLS ellenfele lehet. A német Autozeitung egy grafikát is készített az újdonságról, bár a BMW még nem erõsítette meg a modell érkezését. Azonban ha zöld utat kap a felügyelõ bizottságtól, minden bizonnyal az új 6-os vonalvezetése köszön majd vissza az autón. A kulisszák mögött állítólag már dolgoznak az elegáns, négyüléses modellen, amelynek mûszaki alapjait is a következõ generációs 6-os sorozat adja majd, amelybõl természetesen készül kupé és kabrió változat is. A motorkínálat is minden bizonnyal hasonlít majd a 6-oséhoz, így a csúcsot a 650i jelzésû, twinturbós, 420 lóerõs V8-as erõforrás jelentheti majd. Ha lesz négyajtós kupé, akkor minden bizonnyal az M-részleg is kezelésbe veszi majd, amelyben a következõ M5 motorja kaphat helyet. Reithofer szerint a rendelhetõ hibrid hajtáslánc egyre fontosabb a vásárlóknak, így valószínûleg a négyajtós 6-os is megkapja a 7-es vagy az X6-os ActiveHybrid rendszerét.

A 6-os BMW várhatóan 2010-ben vagy 2011-ben debütál, négyajtós változatával pedig 2012 elõtt biztosan nem ismerkedhetünk meg. A bajorok az újdonság árát minden bizonnyal az új Mercedes-Benz CLS és az Audi A7 árcédulájához lövik be.

forrás: A5.hu