YELLOW
autója adatai
Széria: 3
Típus: E46
Kivitel: Sedan
Modell: 316i
Évjárat: 2002

státusz YELLOW

BMWfanatic

Elismertség: 88% (15596 pont) | Hozzászólások: 17557

Elküldve: 2015. december 10. csütörtök, 12:54


juhaszadika írta: Amúgy egy gyári turbó, ha úgy használják ahogy kell, kibírhatja az autó teljes élethossza alatt, vagy egyszer mindenképp cserélni kell, kinek mi a tapasztalata ezen a téren?


több kérdés merül fel.
mit értük autó teljes életkora alatt?
a gyártók nem feltétlen sokat, addig, amíg az első tulajnál van. ez kb 3-4 év. (most ne magyarországot vegyük alapul, hisz a gyártóknak mi csak egy kis pont vagyunk) ami mondjuk max 400ezer km. vagy épp a garanciális idő. után már nem igazán érdekli a gyártót mi lesz az autóval. utána úgy sem hordják a legtöbben hivatalos szervízben, még németben sem, máshol is megy a kókány.
azt is figyelembe kell venni, hogy mivel maga a tulaj, az első, ő is csak 3-4 évre vesz autót. mivel addig kibírja, így csak akkor emgy szervízbe, amikor jelez. mit jelent ez? azt, hogy 20-30ezrenként van olajcsere. na ez nem jó a turbo-nak sem, főleg ha figyelembe vesszük azt a tényt, hogy pl. németben is szeretnek sumákolni, és lehet ki sem cserélődik az olaj, vagy csak a felét engedik le, így pláne rossz a helyzet. ráadásul nem fogja kímélne sem, mert tudja, hogy nem tartja meg.
én eltudom képzelni azt, hogy aki olyan felfogású, és sok évre vesz autót, és 10-15ezrenként cserél olajat, normálisan használja, akkor simán elmehet a gyári turbo is akár 7-800ezret. de ehhez olyan tulaj kell, ami ritka.
átlagban a legtöbb turbós autónál, sajnos elég nagy intervallumban, de 200-300ezer környéként megtörténik a csere. ahol hamarabb, ott valószínű tekerve van az óra, avagy nagyon rossz gazdája volt az autónak.
az a legnagyobb baj, hogy mi általában mások levetett autóit vesszük meg, ezért szívunk vele sokat, ezért vagyunk rossz véleménnyel típusokról. pedig valószínű az első gazdája ártotta neki a legtöbbet.
ne magyarként gondolkodjunk, hanem németként mondjuk.
én egy magyart ismerek innen a fórumról, akiről tudom most is is előtte is, újonnan vásárolt autója volt, és sokat is ment, talán ő konkrét km-ekről is tud beszélni. hátha olvassa majd. (BarG)

BMWfanatics.hu - A rajongói portál

Ójaj! Valami hiba történt az oldal feldolgozása közben!