Enkozpont74 fórum hozzászólásai

Enkozpont74 Elküldve: 2009-02-13 09:25 Gumi

Robinson írta: hú tényleg, erre nem is gondoltam, hogy szar a pénzünk
szóval a v betûs szar. köszi az infókat. azt hiszem nekem is akkor a fulda lesz, inkább 100 mint 120 (meg mintára is jobban tetszik) Ettõl függetlenül szerintetek mennek le majd az árak ha eljön az ideje?


Én tavaly vettem a céges autókra gumikat. (decemberben)
2 garnitúra nyárit is vettem, mert tavalyi keretbõl kellett elkölteni. És nagyjából ilyesmi árak voltak. Sztem nem fognak lejjebb menni.

Enkozpont74 Elküldve: 2009-02-13 09:21 Gumi

Idézet: Én ezt fogom venni most mert sokan dicsérik: http://www.automax.hu/fulda/carat_exelero/



Aha... jónak tûnik. És az ára is elfogadható...

Enkozpont74 Elküldve: 2009-02-13 09:06 Gumi

Robinson írta: Szerintetek ha beköszönt a tavasz, olcsóbbak lesznek a gumik vagy drágábbak? Még novemberben kinéztem magamnak egy gumit ~25.000 volt. Nem vettem meg, gondoltam ha jön a szezon, biztos olcsóbb lesz, versengenek majd a gumisok. Hát most megnéztem AKCIÓSAN ~27.000 az ára most

Nem tudom, sírjak vagy nevessek. Tipikus írjunk fölé egy nagyobb árat tipusú leárazás. Szóval szerintetek?

Egyébként ez:
http://www.automax.hu/goodyear/eagle_f1_gsd3/

225 45 17



Én ezt javallanám... http://www.automax.hu/goodyear/excellence/

Enkozpont74 Elküldve: 2009-02-10 15:16 Társalgó

Burns!

Ez az új géped, ami itt a kisképen van? Vagy csak lecserélted a képet?

Enkozpont74 Elküldve: 2009-02-09 09:44 Hitel, gazdasági válság miatt kialakult helyzet

Idézet:
hil írta: /quote]

Ezen nem változtattak, ha jól tudom.
A változás annyi volt,hogy az éves befizetett törlesztõrészletek egy bizonyos %-a visszaigényelhetõ volt. Max. 240ezer ft. Ezt módosították 120 ezer ft-ra.

De ez a hitel, még most is a legjobb. 20 év garanciát vállalt az állam,h a kezelési költség és a kamat együttesen nem haladhatja meg a 6%-ot. (használt lakás esetén)


Idézet: Rosszul tudod, változtattak azon is! Tudható, várható volt, hogy a dev. alaapú hitelekbõl hosszú távon nem lehet jól kijönni az árf. változás miatt. Én magam részérõl olyan szerzõdéseket nem szoktam aláírni, ahol az egyoldalúan módosítható, én már csak ilyen vagyok.
hil
[/quote]
Ez nem devizaalapú hitel...
Ez forint alapú államilag támogattott és 20 év garanciát vállalt rá az állam.
Ez a fidesz kormány alatti otthonteremtõ hitel...

Enkozpont74 Elküldve: 2009-02-06 16:16 Féklámpa

YELLOW írta: én olyat vettem észre, hogy lehet a barátnõd/feleséged csak finoman fékez... a fékpedál, kb 1-2 centis lenyomásig nekem se világít, de mégis fékezi az autót... lehet te jobban letaposod, míg kedvesed nem... olyanról hallottam, hogy némelyik pulzál erõs fékezésnél, de az lehet pont az ABS miatt van... asszem az enyém is ilyen


Na... erre gondoltam,h ha nagyon óvatosan nyomom le akkor csak a 2 oldalsó féklámpa világít, ha erõsebben akkor a középsõ is...

Akkor ez ilyen???

Enkozpont74 Elküldve: 2009-02-06 12:29 Hitel, gazdasági válság miatt kialakult helyzet

Kaptam 1 egyenleget 2008-ra.
Befizettem 154000 ft-ot. A tõketartozásom csökkent 3100Ft-al !!!
Ha a cascot leszámolom, akkor is bitang...

Enkozpont74 Elküldve: 2009-02-06 12:19 Féklámpa

Nem tudom,h gond van e féklámpámmal, vagy ez ilyen...???
Már 2x tapasztaltam, h amikor a feleségem elvitte az autót. A házunk kb 10 méterre van a keresztezõdéstõl. Tehát még 2-esbe sem vált fel, lassan gurul. És amikor fékez nem világít a hátsó ablakban lévõ.
Aztán 1x jött mögöttem 1 haver és mondtam neki,h figyelje, azt mondta,h tökéletes.
Én is figyeltem, amikor olyan helyen fordultam meg ahol kirakatüveg van és néztem, ahogy visszatükrözi. Akkor is jó volt.
De 1x mintha olvastam volna, h fékhatástól függõen világít a féklámpa.
Lehetséges, h azért nem világít néha mert alig van fékezés???
Vagy egyszerûen nem stimmel vmi?

Enkozpont74 Elküldve: 2009-02-05 08:59 Hitel, gazdasági válság miatt kialakult helyzet

Azért 1 valamit nem értek a hitelekkel kapcsolatban...

Ha újy autót veszel/vettél a devizaalapú hitel ugyan arra az összegre, ugyan akkora futamifõre a törlesztõrészlet kevesebb mint a egy használt autóra...
Na de miért magasabb 1 használt autónál a thm. Nem ugyan azt a pénzt adják???

Ez az egész nagy rakás szar ami ebben az országban folyik az LEGÁLIS MAFFIA

Enkozpont74 Elküldve: 2009-02-05 08:52 Hitel, gazdasági válság miatt kialakult helyzet

hil írta: Naaa de a Ft alapú hiteleket is változtatják, ott pedig nem játszik az árfolyam. Legszebb példa erre a kedvezményes lakáshitel még a rendszerváltás elõtti idõkbõl. A legelsõ volt ennek a megváltoztatása egyoldalúan.
hil


Ezen nem változtattak, ha jól tudom.
A változás annyi volt,hogy az éves befizetett törlesztõrészletek egy bizonyos %-a visszaigényelhetõ volt. Max. 240ezer ft. Ezt módosították 120 ezer ft-ra.

De ez a hitel, még most is a legjobb. 20 év garanciát vállalt az állam,h a kezelési költség és a kamat együttesen nem haladhatja meg a 6%-ot. (használt lakás esetén)

Enkozpont74 Elküldve: 2009-02-04 16:19 Hitel, gazdasági válság miatt kialakult helyzet

Woockie írta:
hil írta: 1 éve autót akartam venni kedvenc nejemnek.... Megállapodtunk mindenben, mondtam, csomagolják be az autót, vettem elõ a pénzt, a kereskedõ majdnem hanyatt esett, mert azt gondolta szegény, hogy majd hitelre. A kp láttán ép, hogy le nem köpött! Ugrott is a bolt. Elvbõl én semmit nem veszek hitelre, így szerencsére ez a dolog annyira nem érint, de azért nagyon elgondolkoztató a sok hiteles sorsa, története
hil

Nem mindenki teheti meg sajnos. Ezen felul -bar ez nem auto, hanem lakashitel eseten jogos pelda- inkabb fizetek egy alberletnyi penzt havonta a banknak, mint az ido alatt szepen az alberlet tulajanak fizessek, majd 10-20-30 ev mulva ugyanugy alljak lakas/haz nelkul es a penzem is elfolyt - masnak a zsebebe.


Sajnos így is elfolyik a pénzed más zsebébe.
A jóléti államokban leginkább bérlik a házakat, de ez része a társadalmi minimumnak. Mint ahogy az autó is a társadalmi minimum része.
Ellentétben a magyarokkal, mert itt egy kocsi+ 1 lakás a létminimumot is veszélyezteti...

Nem mindegy,h társadalmi minimum vagy létminimum...

Enkozpont74 Elküldve: 2009-02-04 16:15 Hitel, gazdasági válság miatt kialakult helyzet

Ja...
Én befizettem a vételár 44%-át. Már ezen is meglepõdött, a kereskedõ azt mondta, h ez egy nagyon magas önrész. Mert a legtöbben 10-20%-ot fizetnek be...

Enkozpont74 Elküldve: 2009-02-04 16:09 Hitel, gazdasági válság miatt kialakult helyzet

hil írta: Sziasztok!
1 éve autót akartam venni kedvenc nejemnek.... Megállapodtunk mindenben, mondtam, csomagolják be az autót, vettem elõ a pénzt, a kereskedõ majdnem hanyatt esett, mert azt gondolta szegény, hogy majd hitelre. A kp láttán ép, hogy le nem köpött! Ugrott is a bolt. Elvbõl én semmit nem veszek hitelre, így szerencsére ez a dolog annyira nem érint, de azért nagyon elgondolkoztató a sok hiteles sorsa, története
hil


Ha nem találtam volna jó befektetést, akkor én is kifizettem volna a kocsit kp-ben. De még így is jobban jövök ki,h van hitelem.

Enkozpont74 Elküldve: 2009-02-03 16:20 Hitel, gazdasági válság miatt kialakult helyzet

Woockie írta:
Szabb1 írta: De bizony jobb lett volna anno felvenniük (szerencsére nekünk is minden autó kp-s, még a tegnap vásárolt 323 is) de hát ki tudtta anno, hogy ez lesz. 150 volt a svájci frank anno most meg átlépte a 200-at, ez több mint 30 %-os többletet jelent. Fõként a yen alapú hitelesek színak...

Az auto hitelt nem tudom, a lakashitel eseten meg mindig valamivel jobban vagyok, mintha forintban vettem volna fel. Persze ha igy is marad a CHF, akkor bukom majd rajta, de azert egy ido mulva ez remelhetoleg normalizalodik.


Hát egyenlõre ûbergáz van...
A casco is a hitelbe van nekem beépítve. És akkor úgy számoltam,h megéri. Mert 20ezer/hó alatt nem találni bmw-re teljes körû cascot.
Csakhogy most az is felment, mivel azt is devizában számolják...

Enkozpont74 Elküldve: 2009-02-03 13:56 Hitel, gazdasági válság miatt kialakult helyzet

A kereskedõ 5-10% jutalékot kap/ott a felvett hitelösszeg után.
Nem kevés...