Kennymayer fórum hozzászólásai
« előző12következő »

Kennymayer Elküldve: 2016-08-31 08:21 Fék

Sziasztok! Tegnap cseréltem hátsó fékbetéteket meg kézifék betéteket az autóban (e46 316i Touring) és láttam h a fém fékveztékek eléggé el vannak rohadva..nem folyik meg nem láttam rajta szivárgást de szerintem azért érdemes lenne cserélni őket. Ahogy néztem ez több darabból van összerakva.. lehet ezeket darabonként is kapni vagy csak egyben az egészet? Ja és még egy kérdés: a fékbeté csere után max szint fölé ment a fékfolyadékom , nyilván az új, vastagabb betétek miatt egy picit megemlekdett..érdemes leszívni belőle vagy maradhat így is? Köszönöm

Kennymayer Elküldve: 2016-07-25 21:31 Lengéscsillapitó

Sziasztok! Megosztom a tapasztalatom az első lengéscsillapító cseréről. Nagy nagy szopas volt és most még nem voltam durva. A gólyaláb alsó csavarja beletört szokás szerint...sebaj van szerszámom megfúrom kiszedem gondoltam én...szerszám beletört csavar maradt a helyén..namost mivel szedjem ki, mivel ez edzett szerszám acél megvettem a legkeményebb létező fúrószárat és nekiálltam kb 4 óra alatt sikerült is kifúrni...sajnos az állvány csonk menet nem úszta meg...úgyhogy ezután átmenő csavar lesz a helyén..eddig jutottam ma ez mind reggel 8 óta. Azt azért elmondom h gyári lengéscsillapító volt még a gép alatt 12 éves most elfosta magát. Az új is gyári lesz (Sachs) remelem a másik oldalon is beszopm a szopó rollert. De most már okosabb leszek (izzitás, rozsda maró, WD 40 locsolás aztán kiderül). Valaki ha esetleg tud tuti módszert ne tartsa magában. A lényeg, h megviselt a dolog...volt amikor azt hittem szétverem kalapáccsal az egész futóművet.
Szevasztok

Kennymayer Elküldve: 2016-07-19 18:44 Lengéscsillapitó

Hali! Lengéscsillapító csere előtt állok mert a jobb első elfosta magát. Konkrétan telenyomta az első sárvédőt olajjal és ráz a kormány amikor egyenetlen úton megyek. Gondolom emiatt van ez. Valószínűleg Sachs lesz az új de láttam több helyen starline markát kedvező áron amiről elvileg német minőséget írnak 2 év garival. Ez milyen lehet? Van valaki aki használ ilyet? Tudom a gyári valószínűleg tartósabb meg jobb is de ki tudja. Láttam már olyat h az utángyártott alkatrész sem volt annyira szar és nem bírta sokkal tovább a gyári. Nyilván a magyar utak minősége is nagy hatással van a futómű alkatrészekre és a gyári mondjuk bírja 4-5 évig ez meg lehet csak 3-ig de ha mondjuk berakom ezt az utángyártottat és régit meg felújítatom akkor már jobban is jártam. Mi a véleményetek?
Köszi

Zsolti

Kennymayer Elküldve: 2016-07-17 09:34 Hideg gondok

Sziasztok! Mi lehet az oka annak, hogy reggel indítva az autót ha nem várom meg a szekunder levegő befuvás véget akkor elindulákor rángat az autó. Alig tudok vele elindulni mintha csúszna a kuplung úgy rángat. Ha kb 1 percig melegítem amíg hallhatóan kikapcsol a szekunder levegő befuvás akkor semmi gond nincs? Valakinek volt hasonló.
Köszi: Zsolti

Kennymayer Elküldve: 2016-07-14 10:12 Centrálzár vezérlő, grundmodul

Sziasztok!
Nyitási problémáim akadtak...még csak néha csinálja de nem szeretnék kint rekedni az autóból. Tipikusan relé hibákat produkál. A kérdésem, hogy Tolna, Szekszárd környékén van e valakinek megfelelő szaktudása ezekenk a reléknek a cseréjéhez? Szoktam néha hobby szinten forrasztgatni meg nem vagyok teljesen amatőr de azért megnézném, hogy csinálja ezt egy nálam hozzáértőbb személy. Relé beszerzése folyamatban van de ha esetleg van valakinek elfekvőben akkor szívesen megveszem. Inkább legyen belőle itthon, maximum tovább ajándékozom valakinek ha kell.
Előre is köszi a segítséget.
Üdv.: Zsolti
« előző12következő »