Nekem-8 fórum hozzászólásai

Nekem-8 Elküldve: 2011-07-12 18:56 BMW Navigáció CD/DVD-rol minden

Hello

Kössz a hsz.-t, nekem az a gond hogy manapság nehezen olvassa be a lemezeket. A legtöbbször azt írja hogy "Fehler beim lesen ...."
Aztán ha hagyom akkor idő után kiírja "Einen Moment bitte..."
Ekkor jön 20 perc semmi és néha beolvassa néha nem.
Gondoltam koszos, szétszedtem és kipucoltam, de eredmény ugyanaz.
Újra írtam a lemezt mert már 1 éves és hát kopik...de semmi változás.

Hol lehet ilyen belsőséget kapni? MK IV -hez kéne....

üdv
8

Kvaszy írta: Ismét üdvözlök mindenkit.

Sajnos itt a forumon senki nem tudott segíteni de azért a másfél hónapos hosszas utánajárás meghozta a várva várt eredményt.

Ezért ugy gondoltam leírom az esetemet hátha okul belöle mindenki aki navit akar frissíteni.
Velem az történt ugyan is hogy kiírtam az összes road mappot mindenféle dvd-re mindenféle sebességgel de valahogy nem akarta egyiket sem olvasni a navi computer.
Ekkor következett a navigációs software frissítése az autón mert hogy mindenki azt mondta meg minden fórumon azt írják hogy kell mert különben nem fogja olvasni a double layeres dvd-ket. Na ezután sem olvasta egyiket sem.
Hát mit mondjak elég szarul érintett. Aztán jobban bele ástam magam a témába és kiderítettem hogy minden BMW-nek aminek cd vagy dvd-s navi computere van azokhoz lehet kapni külön mind az Mk 1,2,3,4 mind a Nav1,2,3 sorozathoz cd/dvd olvasó fejegységet melyet magatok is kitudtok cserélni csak 4 csavar tartja a belsejében,és az ára töredéke egy navi computerének.
Én megrendeltem beszereltem és lássatok csodát minden lemezt olvas mindegy milyen sebességgel és milyen progival írták ki.

A tanulság ebböl csak annyi mielött szanaszét programozná mindenki a kocsiját lehet érdemes elöbb megnézni hogy tiszta e az olvasó fel a navi computerben vagy jól müködik e.

http://bmwfans.info/ ezen az oldalon mindenki le tudja ellenörizni hogy va e a kocsijához navigácios computer cd/dvd olvasó vagy bármi ami kell.

Remélem sikerült hasznos infókat megosztanom azokkal akik navi problémákkal küzdenek

sziasztok
K





Nekem-8 Elküldve: 2011-07-12 09:42 BMW Navigáció CD/DVD-rol minden

Nekem a linkek nem működnek, azért kerestem másikat:

Benelux: https://rapidshare.com/files/1...12-BNL.rar
Zentral-Europa: https://rapidshare.com/files/2....part1.rar
https://rapidshare.com/files/2....part2.rar
Deutschland: https://rapidshare.com/files/2....part1.rar
https://rapidshare.com/files/1....part2.rar
Ost-Europa (Eastern-Europe): https://rapidshare.com/files/3....part1.rar
https://rapidshare.com/files/2....part2.rar
Frankreich: https://rapidshare.com/files/1....part1.rar
https://rapidshare.com/files/1....part2.rar
Grossbritannien & Irland: https://rapidshare.com/files/1...2-GBIR.rar
Italien & Griechenland: https://rapidshare.com/files/1....part1.rar
https://rapidshare.com/files/2....part2.rar
Major Roads of Europe: https://rapidshare.com/files/3....part1.rar
https://rapidshare.com/files/1....part2.rar
Skandinavien: https://rapidshare.com/files/9....part1.rar
https://rapidshare.com/files/3....part2.rar
Spanien & Portugal: https://rapidshare.com/files/3....part1.rar
https://rapidshare.com/files/1....part2.rar

Japp


Real írta: Köszi! Közben találtam egy fórumot, amelyen ma(!) jelent meg az új, 10 CD-s, 2011-2012-es Navteq Európa... Tehát ez a CD-s változat (MK3). Úgyhogy közkinccsé is teszem:

01. Germany
02. Great Britain/Ireland
03. Italy/Greece (I, GR, RSM, V)
04. France (F, AND, MC)
05. Spain/Portugal
06. Central Europe (A, CH, D, FL, I)
07. BeNeLux
08. Scandinavia (DK, FIN, N, S)
09. East Europe (BG, CZ, EST, H, HR, LT, LV, PL, RO, SK, SLO)
10. Major Roads of Europe

A 9-es a magyar. Budapest az Budapesth néven szerepel benne. Egyébként tesztelve, 4x-esen kiírva, maxell cd-re: működik.






Nekem-8 Elküldve: 2010-08-11 11:08 Gyári telefonkihangosító

Woockie írta:
No, ma vegre volt egyszerre idom es kedvem szetszedni hatul, h megnezzem a kodot a parositashoz, igy kiprobaltam, n97 minivel mukodik az enyemben levo -nem tudom, mikori- ulf. Illetve nagyjabol mukodik, az smsek nem, de az igazabol nem is erdekel. Szoval valoszinu, h a 6700-zal is menni fog a telefonalas, telefonkonyv resz.
Viszont talaltam egy 3 pines es egy olyan kabelt, mint ami a bluetooth antennaba megy bele - hatul. Az mi lehet? cdtar van az autoban es mukodik is, navi szinten.



Köszi, majd alkalomadtán akkor elkezdem összeszedni a cuccokat. Már csak tudni kéne utólagos ULF kábelt lehet-e szerezni és ha igen mennyire macera bekötni...

8

Nekem-8 Elküldve: 2010-08-04 10:15 Gyári telefonkihangosító

Woockie írta: Kabelkoteg (nekem egyben van a navi kotegevel), mikrofon, mikrofon kabel, ulf, bluetooth antenna, eject box. Ez utobbi nem muszaj, elvileg eleg ha valahova egy nyomogombot raksz, persze szebb a gyari allapot - szerintem. Az ULF a navi fole van beepitve, szedanban legalabbis. Neked nem tudom, milyen autod van.


Nekem is sedan csak 20d. A navi fölé hova a fenébe már, ott a szellőző van, a TV-t is alig bírtam beépíteni...
Gyári a Navi, de Touringból van átépítve...nem emléxem plusz kábelre. Ha utólagos kell akkor gondolom a rádió modulhoz mehet...
Már csak az érdekel hogy evvel a telóval rendesen lehet-e használni...

8

Nekem-8 Elküldve: 2010-08-04 09:45 Gyári telefonkihangosító

Nagy navi és multi kormány van a kocsiban. Szeretnék gyári kihangosítót és egy Nokia 6700 összekötni. Aki szerelt már ilyet kérdezném mi kell hozzá? Elég szegényes a rálátásom. Elvileg kéne a középső box könyöklő alatt, kell egy ULF modul (ebből mindegy milyen? Hova van ez gyárilag beépítve?) Gondolom kéne kábel a box és az ULF közé, meg kéne valami ami a kocsira köti rá, meg a kijelzőre, meg valami mikrofon is kell...Van valakinek rajza / képe mit kell egy ilyen beépítéshez?
Működik valakinek egy ilyen gyári cucc N 6700 -val?

üdv.
8

Nekem-8 Elküldve: 2010-08-03 08:27 Segítség!!!

Nekem nem mennek a "CIKKEK" próbáltam elolvasni ezt a CarPC-s történetet de ugyanaz az ablak ugrik vissza, Explorer és Mozilla is ugyanazt csinálja...
Oldalhiba?

Nekem-8 Elküldve: 2010-08-03 08:18 BMW Navigáció CD/DVD-rol minden

senna írta: Üdv.
Az lenne a kérdésem hogy egy 2005-ös X5-ös BMW,a navija CD-s,gondolom MK3-as lehet, leakartam frissiteni a V31-es magyar menüs programmal,de nem sikerült! Vagy valaki tudja hogy mit kell tenni? Köszönöm


Én a helyedben leszedném a régi szoftvert, most nem tudom de az MK3-hoz nem kell a legfrissebb mert az csak MKIV-nek kell. Szerintem V28-as elég neked. Csinálj egy olyan frissítőt és tedd azt be. Én ezt próbálnám ki elsőnek, mert leírtak alapján kicsit bezombult a progi..

8

Nekem-8 Elküldve: 2010-07-30 19:52 BMW Navigáció CD/DVD-rol minden

bbali81 írta:
Szeva,

16:9 nagy navin. Ha benyomtál 1 címet azt úgy tudod "törölni", hogy "Célmegadás" ki is írja, hogy "navigálás vége"? Ekkor visszatesz a menübe ahol kiválasztod a térképet és akkor csak mutatja merre is mész. A kalkulált "előző" út fehéren ott marad de legalább nem dumál többet Ha arra mész amerre kalkulálta az utat akkor végig látni fogod merre is vitt volna.

üdv:
Bali


Igen 16:9 van. Majd megnézem ezt is holnap... Kössz szépen

Nekem-8 Elküldve: 2010-07-29 14:35 BMW Navigáció CD/DVD-rol minden

Woockie írta: Azt amig ki nem kapcsolod (le nem allitod az autot es ujra elinditod) szerintem csinalni fogja. Az utolso aktualis torlesevel nem ersz semmit, az csak ilyen history szeru ize, hogy ha nincs az addressbookban, akkor onnan vissza tudod keresni a helyet, ahol voltal. Legalabbis gondolom ez a menupont lehet a cimet behiv.


ez de hülyeség...ma is mentem 1 címre, bedobtam v.mit de nem állítottam le kocsit....míg mentem 1 órát utána folyton pofázott. Ritka bénák hogy nem lehet aktuális célpontot törölni...



Nekem-8 Elküldve: 2010-07-29 09:13 16:9 - TFT - Navi - TV utólagos beépítés

InsectKiller írta: Sziasztok!
Aki tudja, ossza már meg velem, hogy kb mekkora sz*pással jár, h 1 E46 touringból a nagy naviját átoperálni az én kis qpémba és az enyémből a kis narancssárga navit át vissza az övé helyére?!


Mivel mind a 2 gép Navis szerintem csak magát a "rádiót / kijelzőt kell cserélni. Nem tudom a kisnavira milyen kábel megy, de ha megegyezik a nagynavissal akkor csak ezt kicseréled és és kész...(még szemüveg tartó, stb konzolt kell cserélni valsz, de ez gyerekjáték)

8

Nekem-8 Elküldve: 2010-07-29 07:41 BMW Navigáció CD/DVD-rol minden

Woockie írta: Ugy lehet, ahogy csinaltad. Aztan abbol a menubol valaszd a terkepet. Ha csak elhallgattatni akarod, akkor navigalas kozben jobb gomb, aztan a hangszoros menuponton hosszan nyomvatartas. Ha jol emlekszem, eleve oda is pozicional a menuben olyankor.


Nem csak elhallgattatni akarom hanem hogy a "fehér" csík is törlődjön. Ha úgy csinálom ahogy mondtad akkor folytatja az útvonalat, attól nem törli. Sőt ha választom hogy "Címet behív" és ott "cím törlés" és utolsót törlöm (aktuálisat) akkor se. Ha ebből a menüből "Karte"-t választok visszalép és folytatja az útvonalat...

Nekem-8 Elküldve: 2010-07-28 09:11 BMW Navigáció CD/DVD-rol minden

HELP: hogy lehet címet törölni menet közben? PL: beadok egy pesti címet, aztán mégse kell. De ugye ilyenkor folyton mondja merre kanyarodjak. Hogy lehet az adott aktuális címet törölni? Mert én még nem jöttem rá, sehol se találom....csak úgy tudom elhallgattatni ha belépek a cím beadásba...de akkor meg nem látom a térképet...

8

Nekem-8 Elküldve: 2010-07-28 09:09 BMW Navigáció CD/DVD-rol minden

peti2604 írta:
Olyanba kérnék segítséget,hogy navi dvd letöltést hol találok mert 2004-es a szoftver de nem találok sehol.


Frissebb térképet keresel? Nem mindegy hogy DVD-s vagy CD-s a kocsi. Ha DVD-s akkor én ezt szedtem most le:

http://thepiratebay.org/torren...Bossweb%5D

10 perce próbáltam ki MKIV-be és elindult...

8


Nekem-8 Elküldve: 2010-07-03 09:21 ablakemelő

Megcsináltam a csúszkát. De a szerkezeten a bowden eléggé összetekeredett és nem lehet összerakni. Kérdezném nincs-e valakinek egy jobb hátsó üres emelőmechanikája feleslegben. Ez a csúszka nem fontos, csak a függőleges sín és a tekercs a két húzó-bowdennel.

Nekem-8 Elküldve: 2010-06-17 07:59 320d Motor

kerezsijoc írta: Sziasztok!

Ismét itt, a problémám az lenne, hogy elvittem a kocsim műszaki vizsgára és majdnem megbukott(szerencsére volt ismerős) a környezetvédelmi vizsgán a füst azaz a K értékem bőven a duplája volt a megengedettnek. Pedig nem füstöl a kocsi.Néztük cseréltük a légtömegmérőt, a turbónyomás vezérlő kütyüt, a vezérműtengej jeladót, a porlasztócsúcsok kivállóak. A kocsi egyes szerelők szerint túl jól megy (autómata).A bmw debreceni szakszervízében is jártam vele 2 napig ott volt és ott sem jöttek rá mi baja lehet. Nézték az üzemanyag nyomást, azEGR-t az is tökéletes.Rárakták a legújabb motorvezérlő szoftvert de azzal sem történt változás.Emellett, hogy magas a K érték még zabál is a fedélzeti szerint 6-ot eszik átlak ami a valóságban 9L.Példa képpen Debrecen-Budapest oda-vissza (140 tempomat) plusz egy kis város (amit enged a városi sebb.) És én igazán tojással nyomom a gázpedált 8,6l-ra jött ki a fedélzeti szerint meg 5,9 ?????????????????????????
Elsírtam bánatom! Ha bárkinek van ötlete kérem segítsen vagy adjon egy szakidani telefonszámot mert itt debrecenben az összes bmwguru megbukott!!!


Ki kell venni azt a 3.0d motort és egy igazi 2.0d -t belerakni

Ezexerint több anyagot kap a gép mint normál esetben. Nincs chipp-elve? Lehet a szivattyú többet nyom x%-al mint kéne. Vagy a szivattyú hibás vagy a vezérlő veri azt át.

Nekem aránylag jól mér a BC, 0.5 L eltérés belefér, de ha már több L az eltérés az érdekes...


8