Nova4 fórum hozzászólásai
« előző123következő »

Nova4 Elküldve: 2012-11-29 08:53 Automata ajtózárás

YELLOW írta:
Nova4 írta: Wagusty -nak itt is megköszönném a közreműködést!
Működik minden fainul


hogy is? most akkor neked, hogy zár, meg nyit?


Nem-nem, nálam nem volt feltétel, hogy nyisson. Majd én tudom mikor akarom kinyitni. Nekem arra volt leginkább szükségem, hogy automatán lezárjon. Be lehet lőni még sebességet is, hogy ez mikor történjen meg. Szimpi dolog

Nova4 Elküldve: 2012-11-28 19:12 Automata ajtózárás

Wagusty -nak itt is megköszönném a közreműködést!
Működik minden fainul

Nova4 Elküldve: 2012-11-28 11:14 Egyenetlen alapjárat

kempelen írta:
Nova4 írta:
kempelen írta:
Hidegben jó pár percig megy a kiegészítő fűtés, ami komoly terhet jelent a generátornak, mivel ugye villamos üzemű. Ez jelenik meg a belső világításon és a fordulatszámmérőn.
Ha bemelegedett a motor, akkor gondolom abbahagyja ezt a jelenséget.


Igen, abbamarad. Sőt, ahogy írtam, felkaptatok vele a mélygarázsból és már akkor sem jelentkeznek ezek a problémák. Garázsban fixen 14 fok van, tehát elég hamar feljut a kék négyszög fölé a hőmérséklet.


Jó. Akkor mielőtt kicserélteted a fél autót hagyd, hadd tegye hidegben a kieg fűtés a dolgát...



Ámen! Köszi

Nova4 Elküldve: 2012-11-28 11:09 Egyenetlen alapjárat

kempelen írta:
Hidegben jó pár percig megy a kiegészítő fűtés, ami komoly terhet jelent a generátornak, mivel ugye villamos üzemű. Ez jelenik meg a belső világításon és a fordulatszámmérőn.
Ha bemelegedett a motor, akkor gondolom abbahagyja ezt a jelenséget.


Igen, abbamarad. Sőt, ahogy írtam, felkaptatok vele a mélygarázsból és már akkor sem jelentkeznek ezek a problémák. Garázsban fixen 14 fok van, tehát elég hamar feljut a kék négyszög fölé a hőmérséklet.

Nova4 Elküldve: 2012-11-28 11:06 Egyenetlen alapjárat

vivaladiesel írta:
anubisz írta:

és a világításnak mi köze ehhez? Főleg a belsőnek. Akkor más is szarakodik, vagy az aksi, vagy a generátor, vagy fesszabályzó. Esetleg valami kontakt hiba. Azért mert ingadozik az alapjáratod, a világításnak tökéletesnek kel lenni, ha nem az utolsókat rúgja az aksi, vagy a generátor. Főleg nem pislákolni.


Ez esetben folyamatosan világítani kéne indítás után a piros "akkumulátor szimbólumnak" a műszerfalon.




Piros akkumulátor jelzésem egyáltalán nincs. Ezért is írtam bele ide a pislákolást, mert elbizonytalanodtam, hogy itt tényleg valami gond lehet. Szerelő szerint az akkumulátor TOP állapotban van
Jah, és teljesen jogos, hogy porlasztóhoz nincs köze a világításnak és fordítva, de attól még lehet az is beteg. No majd elviszem, ránézünk célzottan erre, mivel múltkor csak állapotfelmérés volt.

Nova4 Elküldve: 2012-11-28 10:27 Egyenetlen alapjárat

Most, hogy itt olvasgattam belém nyilallt a "mivan, ha nekem is ez a baja" érzés.
Amit én tapasztalok, hogy reggel hidegen indítva picit ingadozik a mutatóm. Amit viszont ma reggel vettem észre, hogy ezalatt az idő alatt a belső világítás is "pislákol". No nem alszik el meg semmi ilyesmi, csupán picit halványul a motor ingásával párhuzamosan.
Hibatárolóban elvileg nincs semmi gond, múlthét pénteken volt kiolvasva.

Ez az egész kb. addig tart, ameddig a teremgarázsból feljövök a felszínre, ott megállok az épület előtt már szépen stabilan jár.
Ötlet, gondolat ehhez? Kezdjem magam rágerjeszteni a porlasztókra?

Nova4 Elküldve: 2012-11-22 11:16 Automata ajtózárás

YELLOW írta:
én megfeleslegesnek tartom ezt a funkciót van gyerekzár hátul, elől meg gondolom egy felnőtt nem fog azzal játszani, hogy menetközben nyitogatja az ajtót és kiabálja, hogy "repülüüüünk!"
keresztfater pösójában az agyamra megy, ráadásul akkorát csattan, hogy azt hiszem elhagytam a kereket.


Speciel engem is érdekelne ez, de csak odáig, hogy egy bizonyos sebesség fölött automatikusan bezárjon. Majd én kinyitom ha úgy látom jónak.
Mire jó? Pestről beszélünk, miután egy ismerősöm ajtaját feltépték a lámpánál és kapott egy k*rvanagy pofont (és örült hogy csak annyit, azontúl hogy fogalma nemvolt ki az illető ) én mindig zárva tartom az ajtót, indulástól érkezésig.

Nova4 Elküldve: 2012-11-20 11:46 Heeelp...!

tipesz írta: Szerintem a vacak arra vonatkozott hogy bármilyen testrész, így egy ujj is kicsit extrém dolog egy BMW belterében.


Vegyük észre a nyelvtani ügyeskedést

Nova4 Elküldve: 2012-11-11 13:21 Autóvásárlás

xlzx írta:
dio írta: A link neve
Mennyire lehet valós ez a km mennyiség, nekem elég gyanús...


AUTOMATA M3??? pff


Én ugyan nem M3-at néztem, hanem egy 2004-es Touringot, ami GARANTÁLT, bárhol leinformálható 160 000km-t írt... Haver kiolvasta géppel a 640 000-et és abban a pillanatban megköszöntük a részvételt

Nova4 Elküldve: 2012-11-07 17:25 BMW Navigáció CD/DVD-rol minden

Sziasztok!

Jövőhéten enyém lesz végre egy 2004 -es e46, 16:9-es nagy navi van benne, de Német honból származik, így csak nyugat EU térképpel rendelkezik, M.O. pont nincs benne. DVD-s olvasó van hátul (MK4 ugye?).

Kérdés: mit kéne nekem beszereznem, hogy ezt kis hazánkban működésre bírjam? Elég csak egy újabb / teljes EU térkép? Abból is látom itt, hogy Road Map, meg High, meg Speedcams (linken tovább bogarászva). Igazából nekem mire lenne szükségem?
Olvasgattam én itt előre hátra, de csak oda jutottam, hogy összezavarodtam

Segítségeteket előre is köszi

- Nova

Nova4 Elküldve: 2012-11-06 17:12 Társalgó

Sziasztok!

Mivel nemnagyon találtam ilyen "beköszönő" jellegű topic-ot, így ide írnék egy nagy HELÓ-t mindenkinek! Reményeim szerint (és ha Isten is úgy akarja) jövőhéten én is egy e46 Touring tulajdonos leszek végre Már csak egy kis okmányirodás papírmunka van hátra

Nova
« előző123következő »