Superpippo fórum hozzászólásai
« előző12345következő »

Superpippo Elküldve: 2013-11-04 18:29 Autóvásárlás

Pocses írta:
klins írta:
compact írta:
klins írta:
Pocses írta:
klins írta: Sziasztok !

Tavasszal szeretném megvenni életem első BMW-jét , E46 1.9 105LE benzin 2000-es évjárat, sok jót hallottam erről a típusról ... viszont a tapasztalataitokra lennék kíváncsi mert kissé még tartok a márkától

Fogyasztás , megbízhatóság , kaszni , szerelhetőség , hibák stb.

Előre is köszönöm !

üdv. Klins


Szia!

Jó választás ezzel a motorral, persze ha elég az igényeidhez. 1.9-ben jobb mint az 1.6-ban a nyomaték miatt. Fogyasztása nem több mint egy akármi más márkából egy kis 1.4-nek. Olvasgass itt a fórumokban sok jó segítő márkatárs van közöttünk.....




Köszi

Igyekszem keresgélni , de néha úgy érzem elvesztem a fonalat a rengeteg kérdés/válasz között




Sajnos az oldal leggyengébb láncszeme a katasztrofálisan átláthatatlan és követhetetlen fórum!



Sajnos igen ! Ezért szerettem volna ide egy rövid összegzést , mert "kimegyek a divatból" mire végig olvasom az összeset , hogy vajon melyik szól 316i 1.9 105LE Facelift előti típusról


Na akkor. Válaszd az 1.9 motort! Mindenképp vigyél magaddal olyan embert aki látott már ilyen típust és hasonlókat is. Mindenképp emeled fel vagy nézz alá a kiszemelt áldozatnak.
Az ajtók alját ellenőrizd, mert sajnos típushiba, hogy megáll a víz a küszöbön és eszi az ajtók alját a víz. Minden elektromos funkciót próbálj ki! Ha üzem meleg a motor akkor tipord el neki rendesen ne kíméld! A vizet figyeld álljon a mutató függőlegesen mint a cerka, nem billenhet ki egyik irányba sem. A km óra állásra ne adj és a szervizkönyvre sem, csakis a saját szemedre, érzésekre, tapasztalatokra. Igazából az volna a legjobb, ha volna olyan szerelő ismerősöd aki ha nem is helyben, de ha elviszed neki akkor áttudja rendesen vizsgálni a kiszemelt verdát.


Hello! Nekem is 1,9 van.Csak ajánlani tudom.Jó ez a motor.Tartós szerkezet, nem próblémás és az alkatrészárak is kedvezőek.Ha karban van tartva akkor örök élet meg egy nap!

Superpippo Elküldve: 2013-10-19 10:56 Motorolaj

Pocses írta: Hy!

Szerelőm 5W30 helyett inkább 5W40 olajat rakna a vasam motorjába. De milyet?
Van esetleg ötlete, tippje, valamelyikőtöknek mit is kéne vennem?
Köszönöm.


Hello!Nekem most volt az éves olajcserém szűrökkel és Eneos Premium Hyper 5w-30at rakattam bele,mert nagyon sok jót olvastam róla.Japán minőségi olaj és nem hamisítják "elvileg". Jó az ár-érték aránya is.Az 5w-40-ről nincsenek tapasztalataim.Lényeg, hogy eredeti olaj kerüljön a gépbe ne pancsolt hamis.Üdv

Superpippo Elküldve: 2013-09-30 11:12 Motorolaj

Sziasztok! Jövő hónapban eljön az olajcsere ideje.(10 ezrenként cserélem).
Találtam egy oldalt : http://filterabc.hu/ itt elvileg eredeti olajokat árulnak jó áron.
3 márka közül vacilálok. - Castrol Edge 5w-30, Eneos Premium Hyper 5w-30, vagy Mobil 1 esp Formula 5w-30. Szerintetek melyiket vegyem? Köszi

Superpippo Elküldve: 2013-09-28 14:04 kormány

YELLOW írta:
Superpippo írta: Sziasztok! A segítségetek szeretném kérni márkatársak!Van 1 Facelift előtti 2000es évjáratú e46om.Sima 4ágú kormánnyal.Szeretnék bele multikormányt.Az lenne a kérdésem melyik jó bele?
Az e46 4ágú bőrös multikormány jó bele? A másik ami tetszik pedig a 3ágú (sport)
(NEM a facelift utáni tojáslégzsákos) multikormány.Ezek jók bele??Köszi szépen!


e46 mindegyik kormánya jó, az sem száőmít, hogy a légzsák egy vagy dupla indítós.

szerk.: annyi, hogy kábelezni is kell még, ehhez van kábelköteg, vagy simán behúzható, csak jó helyre kell kötni.


Nagyon szépen köszi!

Superpippo Elküldve: 2013-09-27 15:55 kormány

Sziasztok! A segítségetek szeretném kérni márkatársak!Van 1 Facelift előtti 2000es évjáratú e46om.Sima 4ágú kormánnyal.Szeretnék bele multikormányt.Az lenne a kérdésem melyik jó bele?
Az e46 4ágú bőrös multikormány jó bele? A másik ami tetszik pedig a 3ágú (sport)
(NEM a facelift utáni tojáslégzsákos) multikormány.Ezek jók bele??Köszi szépen!

Superpippo Elküldve: 2013-01-21 11:34 Heeelp...!

Robinson írta:
Superpippo írta: Sziasztok! Nekem egy olyan kérdésem volna, hogy az ASC meg késöbb DSC az alapba volt az E46-ba.Ezen kivül még lehetett bele külön rendelni ESP-t? Vagy az ASC meg a DSC az ESP is csak más a neve? Nekem nem tiszta, hogy az ASC vagy DSC az csak kipörgésgátló vagy menetstbilizátor is mint, az ESP csak nem úgy hívják a Bmw-nél.
Előre is köszi!


És akkor a bullshit helyett rövid válasz:

Ugyanaz, csak más a neve. Illetve nyilván, mivel más márka, nyilván nem ugyanazt tudja.
Idézet egy külföldi fórumról:

"In my opinion the BMW system is more liberal in it's willingness to let you test out the limits of the car. The ESP system on a Benz just won't let you have any fun. DON'T EVEN TRY IT ON A LEXUS. It kicks in practically right away, even when turned. I read somewhere that the BMW system can tell the difference between "Oh Yeah!" and "Oh S^^T!!" I thought it was a pretty good analogy. IMO I think that the BMW system is better just because it lets you have more fun."

Itt találsz választ, hogy melyik márka hogy hívja:
http://en.wikipedia.org/wiki/E...duct_names


Köszi szépen!

Superpippo Elküldve: 2013-01-21 11:32 Heeelp...!

YELLOW írta:
Superpippo írta: Sziasztok! Nekem egy olyan kérdésem volna, hogy az ASC meg késöbb DSC az alapba volt az E46-ba.Ezen kivül még lehetett bele külön rendelni ESP-t? Vagy az ASC meg a DSC az ESP is csak más a neve? Nekem nem tiszta, hogy az ASC vagy DSC az csak kipörgésgátló vagy menetstbilizátor is mint, az ESP csak nem úgy hívják a Bmw-nél.
Előre is köszi!


én leírom, ahogy tudom...
ESP-t nem használja a BMW.
ASC úgy tudom minden E46-ban már alaptartozék volt, ez csak kipörgésgátló
DSC-t lehetett kérni olyan 2000-2001-től extraként, de a facelift-es modellekben általában már alap volt, de ott is előfordult még ASC. általában a kinti autókat DSC-vel kérték, mert volt rá pénz. a DSC - dinamikus menetstabilitás kontroll. ez annyit tesz, hogy az autót folyamatosan figyeli, honnan milyen jel érkezik. kormáynszögelefordulásból gáz állásból. a kerekek jeleiből, és számos más tényezőből számol. a kerekeket egyenkét tudja fékezni, a gázt autómatikusan kezeli amikor forró a helyzet.

DSC (Dynamic Stability Control - dinamikus stabilitás-szabályozás )
A dinamikus stabilitás-szabályozás (DSC) gondoskodik arról, hogy a vezetés maximális élménye mellett minden ellenőrzés alatt maradjon, még akkor is, ha a vezető hibát követne el. Íme egy intelligens futómű-szabályozó rendszer számos biztonsági funkcióval. Szenzorok figyelik folyamatosan az autó állapotát, és ha a helyzet megkívánja, a DSC beavatkozik a motorvezérlésbe és lefékezi a megfelelő kereket vagy kerekeket, így megakadályozza az autó kitörését. Az autó rendíthetetlenül tartja a kívánt irányt. A DSC kanyarban is gondoskodik az autó stabilitásáról, hiszen a fékezést kerekenként külön-külön, elektronikusan szabályozza. Vészfékezés esetén a DSC azonnal maximális fékerővel fékez, így a fékút életmentő méterekkel rövidíthető le. Gyorsulás közben vagy tempós kanyarban a vonóerő-szabályozás (a DSC gombnyomásra aktiválható alrendszere) egy bizonyos határig megengedi a meghajtott kerekek kipörgését. Ez sportosabb vezetési stílust tesz lehetővé. Laza talajon – havon vagy kavicson – a vonóerőt a fékek működtetése optimalizálja.

a DSC-hez fontos kellék, hogy elektromos gázpedálnak kell lennie. a tiédben ez nincs, így DSC-re sem lehet váltani.

Köszi szépen!Most már tiszta!

Superpippo Elküldve: 2013-01-21 10:32 Heeelp...!

Sziasztok! Nekem egy olyan kérdésem volna, hogy az ASC meg késöbb DSC az alapba volt az E46-ba.Ezen kivül még lehetett bele külön rendelni ESP-t? Vagy az ASC meg a DSC az ESP is csak más a neve? Nekem nem tiszta, hogy az ASC vagy DSC az csak kipörgésgátló vagy menetstbilizátor is mint, az ESP csak nem úgy hívják a Bmw-nél.
Előre is köszi!
« előző12345következő »