dbpeti fórum hozzászólásai
« előző12következő »

dbpeti Elküldve: 2013-12-09 12:50 Mi lehet a baj?

Sziasztok!

Két kérdésem lenne, hátha valamelyikőtök tud segíteni. 98-as évjáratú 528 iA-ról van szó. (igaz, nem 3-as széria, de hátha)

Az egyik, hogy a szerelőm 3bar nyomást mért a befecskendezőszivattyún (állítólag 3.5bar a gyári), okoz ez valami gondot? Fogyasztásnövekedés, teljesítményvesztés, akármi? Érdemes cserélni?

A másik pedig, hogy reggelente, amíg hideg a motor, beindítás után, fura pulzáló szörcsögő hangot ad ki, ami hangosabb, ha sebességbe teszem a váltót.
Lefilmeztem, nem jó a hangminőség, de talán hallatszik annyira, hogy észrevegyétek: http://youtu.be/Km4t2u4xbu4

Olyan mintha azt mondaná hogy: nom-nom-nom...

Esetleg valakinek valami ötlet?

Köszi előre is!

dbpeti Elküldve: 2013-06-30 19:06 Társalgó

dbtibi írta:
Pocses írta:
dbtibi írta: Egy rendkívül értelmes kérdést feszeget a következő oldal, hol máshol mint a GYAKORIKÉRDÉSEK.hu-n

Miért akar minden magyar BMW-t? Ez valami becsípődés? Van 3-4-5 százezrem, BMW kell, még ha 20 éves tragacs is, de csak BMW, BMW. BMW. Miért van ez?



szerk:: hihetetlen értelmes válaszok születtek, már csak a poén kedvéért is érdemes elolvasni ...


Köszi, hogy +osztottad velünk.
Én azt hallgattam hosszú éveken át, ne vegyek bömbit ezért + azért, stb stb, "nincs rajtuk irányjelző", bunkók, nem lehet fenntartani, minden elromlik és egy valag pénzbe kerül. Baromság....
De hát mit tegyek ha majd 25 éve ez volt a vágyam, és mit mondhatnék nagyon nem bánom, hogy vettem!
Ezt az érzést csak MI ismerhetjük BMW tulajdonosok.
Ja és van irányjelző az enyémen is amit mindig használok.
Még annyit, hogy sok embernek savanyú a szőlő...
Én is hosszú éveken át néztem a mellettem elhaladó gyönyörű E46-sokat.
Most viszont én látom belülről a "bámulókat", és nem érdekel mit gondolnak rólam...



Gondolkodom mióta megvettem az autót, hogy miért is NEM szeretik az autós társak a BMW-vel rendelkező társaikat.

Sokakból az irigység beszél (szeretne Ő is ilyet de nem teheti meg, vagy valami más ok miatt mégsem ezen márka mellett dönt).

Sokat nyom a latba náluk biztos az is, hogy sok fiatal számára legyen az nő vagy férfi, tényleg presztizs dolog.
Egyik oldal : -Ha BMW-t veszek körülrajonganak majd a lányok, mindenkit megkapok.
Másik oldal: -Csak olyannal járok akinek nagy és jó autója van. -ebbe beletartozhat ugye a BMW is.

Sokaknak csípi a szemét pl. a "kilinccsel előre" is (amit én is elítélek akár BMW-s teszi akár nem, ha azt nem a megfelelő helyen és körülmények között teszi). Mai autómárkák közül amik utcai használatban vannak nem sokan tudják megmutatni (Merci, BMW, Lada, pár Ford ... a teljesség igénye nélkül).
Itt is vannak azok akik vágynak rá hogy csinálhassák és mekkora jó dolog, és van a másik oldal akik elítélik maximálisan.

Itt ha valaki Ladával teszi mindezt akkor max "...hülye Ladás..." de csak azért mert ha ez az autó még ebben az idős korában még mindig tudja ezt akkor volt rááldozva, van benne munka, még kicsit elismerősen is bólint az ember, hogy "...-Nah nézd mit csinál már azzal a régi Ladával, miket tud még mindig az öreg vas...".

Ha valaki Mercedes-el teszi mindezt - lássuk be nem sokan vannak, vagy csak felénk nem - akkor meg sem nyikkan az ember.

DE ha valaki mindezt BMW-vel teszi akkor - legyen az fiatal vagy öreg jármú - akkor a következő zajlik "... Nézd a k@cs@g BMW-st, mit csinál, nem bír magával..." . Ebben nagy szerepe van -gondolom ÉN !!! - a fiatalok eszement autózásának, sokan a fenekük alá kapják a jobbnál jobb verdákat, nem tudják mi az megbecsülni a lóerőket, azt az értéket amit az autó képvisel. Esetlegesen törnek-zúznak, mind magukat, mind az autóstársakat.
(Trabant 601, Fiat Uno 1.1 '88, Opel Corsa B 1.2, én ezt a utat jártam végig mire megvettem a BMW-t).

Sokak meglepődnek ha megállok a zebránál az autóval, mintha azt gondolnák : -Nézd mááá' ez megállt bamme.

Mintha ezekben az autókban nem emberek ülnének. Nem tudom ténylegesen mitől alakult ki ez a nézet a magyar emberekben, de furcsa érzés néha ahogy majdhogynem lenézően átnéznek az autóba pl. a lámpánál.


DE elviselem az esetleges szúrós szemeket, mert élvezem vezetni az autómat, és mit sem érdekel ki mit gondol

Szeretném leszögezni, nem nézek le egyetlen autómárkát és autós társat sem, "csak" úgy érzem mintha szúrná az embereknek szemét, hogy ha az ember BMW-vel jár, mert pl. megdolgozott érte.



Sziasztok!

Ez az első hozzászólásom, legyen ez valami bemutatkozásféle
Egy e39-esem van. Az autóm lassan 15 éves, értéke alulról súrolja az 1milliót, és mégis, egyszerűen nem tudok olyan autóba beülni, ami ekkora birtoklási vágyat ébresztene bennem. Kényelmes, csöndes, masszív, olyan úttartása van ami példás és utánozhatatlan, megvan penne az elpusztíthatatlanság érzése Még mindig sugározza magából a magabiztosságot és az örök élni akarást Ez az, amit szerintem más gyártó nem tud. Lehet hogy a mercedes és az audi is ilyen, nem tudom. De nekem az audi túl techno, a merci meg túl öltönyös. Elismerem azokat is, de nekem nem pálya. A többi márkával sincs semmi bajom, maximálisan megértem, ha valaki alap hyundai getz-t vesz, nyilván ő ezt szereti. De amit nem szeretek, az az előítélet. Ami ezt a márkát ugyanúgy átjárja, mint mondjuk a suzukisokat, csak épp a mérleg másik nyelvén. És nem egyszer tapasztalom, hogy emiatt nem éppen előzékenyek velem az emberek az utakon. Pedig amióta BMW-m van, sokkal előzékenyebb vagyok, mint előtte.
« előző12következő »