diego316i fórum hozzászólásai
« előző123következő »

diego316i Elküldve: 2011-01-28 14:39 Hátsó futómû zajok

Mici írta: Az én drága Dögöm átélt már egy s mást, nem keveset futott, volt már cabrio a tűzoltók mentésétől, oldalán ment, stb., aztán hozzám került. A környék összes pénzéhes autószerelőjével összehozott a sors. Sok mindent rendbe tettem rajta, de valami még mindig nem stimmel, nem tudunk rájönni, mi hibádzik.
Légyszi segítsetek!

A következő a problémám:
Ha egyedül, vagy ketten elől, esetleg 4-en ülünk benne, vagy csak vezető ülés+jobb hátsó ülés terhelt, akkor kijön a bal hátsó kerék irányából valami kegyetlen csattogás, én géppisztoly ropogáshoz hasonlítanám. A szerelő szétszedte a hátsó kereket, nem talált semmit. Aztán elvittük egy körre, hogy végre meghallgassa, hátha rájön. Természetesen mikor beült, elkussolt a kocsi...
Én hátul ültem, párom és a szerelő elől. Mikor kitettük a szerelőt, újra kezdte. Arra gyanakszunk, hogy a bal hátsó lengéscsillapító kopott annyira, és amikor kiegyensúlyozódott, hogy elől ketten, én hátul jobb oldalt ültem, elmúlt a zaj.
Egyébként sebességet tekintve 40-70km/h között jön ki legjobban a hang, 100 felett kevesebbet "pattog". Előzésnél megbízható, a teljesítménye egyenletes, de nagyon zavaró. Kerékcsapágyra is tippeltek már.
Mi a véleményetek?

A másik: gyárilag 15" felni való rá, mi már 16"-al vettük, picit nagy rá, de brutál jól néz ki Viszont korántsem olyan dinamikus az autó, mint ahogy az, egy 1.6-os motortól elvárható lenne. A légtömegmérő is gyanús, hogy nem az igazi... elképzelhető, hogy a nagyobb kerék annyira visszafogja?


Nekem is volt hasonló problémám. Kb. 60 és 90 km/h között morgó és csattogó hang jött a futómű felől 100 felett szinte teljesen elhalkult. Kerékcsapágycsere megoldotta a dolgot.

Jah és nekem 15ös felni van rajta és így se mondanám dinamikusak, kevés bele az 1.6os motor

diego316i Elküldve: 2010-08-26 21:39 alapjárat leesik, ingadozik

Írtam még régebben, hogy ingadozott az alapjáratom vagy rögtön indítás után leállt az autó. Végre volt időm elvinni szerelőhöz Az volt a hiba, hogy a kartergázszűrő csöve elernyedt, emiatt két helyen kilyukadt és így a motor fals levegőt szívott. Cseréje megoldotta a problémát. Kb. 7ezer forint.
Remélem segítettem valakinek ezzel.

További szép estét

diego316i Elküldve: 2010-07-29 12:50 ELLOPTÁK!!!

dreamer írta: Sziasztok! Segítségeteket szeretném kérni. Július 26.-án hajnalban a zárt udvarból elloptak tölünk egy hófehér X6-os BMWt. Ma (28.-án) reggel Szadán, majd késöbb 1 óra körül Nyíregyházán tünt fel többször is (Sportcsarnok környékén). Rendszám: LPP-681. Kérjük aki látja az autót sürgösen hívja a 06203718857-es számot. A nyomravezetö nagy összegü jutalomban részesül. Elöre is köszönjük!


Tegnap dél körül én is a sportcsarnok előtt láttam az autót.

diego316i Elküldve: 2010-07-24 22:02 alapjárat leesik, ingadozik

JanoE46 írta:
diego316i írta:




Köszi a gyors választ, ha bővebb információhoz jutnál tedd közzé, ne kímélj! Egyébként az autóm nagyobb gázadásnál kicsit fullad ha alacsony a fordulatszám, mondjuk ötödikbe 60ról gyorsításkor padlógáznál kicsit befullad aztán húzni kezd. De ha nem padlógázzal gyorsítok hanem kicsit finomabban akkor nincs vele gond. Bár ez eddig is probléma volt, nem hinném, hogy ez miatt ejtené most rögtön az alapjárati fordulatszámot.


Nincs az a benzines autó,amit ötödikbe 60-nál lepadlózol,és nem fullad...eleve azt sem értem,miért kell 5.-be kapcsolni 60-nál.Egyébként az alapjárati motort takarítsd ki,ha nem változik semmi,akkor a főtengely jeladóra tippelnék,de ha az a rossz,akkor az csere.De ahhoz,hogy ez kiderüljön,gépre kell rakni.


Feltűnően fullad, egy másik 316i-hez képest sokkal jobban. Egyébként köszi a segítséget.

diego316i Elküldve: 2010-07-23 11:38 alapjárat leesik, ingadozik

YELLOW írta:
diego316i írta: Sziasztok

Kb. 3 napja azt csinálja az autóm, hogy indítás után azonnal leesik a fordulatszám és leáll. Viszont, ha indítás után kis gázt adok és tartom a fordulatszámot az alapjárati fölött egy pár másodpercig, majd elengedem a gázt akkor beáll alapjáratra és tökéletesen működik. Nem mindig indul így de egyre gyakrabban. Eddig is ingadozott kicsit az alapjáratom de ilyet nem csinált. Valakinek van valami ötlete, hogy mi lehet a hiba? Válaszotokat előre is köszönöm.



egy munkatársammal beszélgettem nekik E39 520i van sok-sok km-rel. pont tegnap mondta, hogy ha indít, akkor ingadozik egy pár sec-ig az alapjárat rángat is, de ha kis gázt ad akkor jó. sajnos mivel csajszi, így nem tudta elmondani, a bibit, de anynit tudott, hogy azt mondták a párjának, valamit meg kell tisztogatni, valami csatlakozót. én főtengely jeladó csatira gondoltam. anynit mondott még, hogy olajat cseréltek, és úgy javult egy picit, az összefüggést nem igazán értem ha van. ha beszélek a férjével, akkor rákérdezek, hogy pontosan mit is ajánlottak neki. esetleg alapjárati motor körül is lehet bibi, de én a légtömegmérőt, vagy Ac-t kizárnám, mert amúgy jól megy az autó, csak indításnál ilyen.


Köszi a gyors választ, ha bővebb információhoz jutnál tedd közzé, ne kímélj! Egyébként az autóm nagyobb gázadásnál kicsit fullad ha alacsony a fordulatszám, mondjuk ötödikbe 60ról gyorsításkor padlógáznál kicsit befullad aztán húzni kezd. De ha nem padlógázzal gyorsítok hanem kicsit finomabban akkor nincs vele gond. Bár ez eddig is probléma volt, nem hinném, hogy ez miatt ejtené most rögtön az alapjárati fordulatszámot.

diego316i Elküldve: 2010-07-22 23:25 alapjárat leesik, ingadozik

Sziasztok

Kb. 3 napja azt csinálja az autóm, hogy indítás után azonnal leesik a fordulatszám és leáll. Viszont, ha indítás után kis gázt adok és tartom a fordulatszámot az alapjárati fölött egy pár másodpercig, majd elengedem a gázt akkor beáll alapjáratra és tökéletesen működik. Nem mindig indul így de egyre gyakrabban. Eddig is ingadozott kicsit az alapjáratom de ilyet nem csinált. Valakinek van valami ötlete, hogy mi lehet a hiba? Válaszotokat előre is köszönöm.

diego316i Elküldve: 2010-05-30 18:43 kézifék jelző lámpa sárgán világít

ihorvath írta: Sziasztok!

Futtattam ismerőssel diagnosztikát, és az alábbit írta ki hibának:

hibakód: 5e43
Lateral acceleration intern
abs3.dxt
part number: 6765452

Ezek alapján mi lehet a gond?

Google-n néztem körbe, de nem találtam konkrét megoldást még. A kormányszög érzékelőt írták hozzá, de mint kérdés, megoldást nem.

Tud valaki segíteni nekem?


Nekem is szokta ezt csinálni. Világít a kézifék lámpája és az ASC lámpája is. Úgy tudom az ABS jeladó romlott el, vagy néha rossz jelet küld. De az ABS működik, kipörgésgátló is működik és különben se mindig csinálja vagy ha igen akkor egy idő után elalszik. Bosszantó probléma, nyáron viszem is szerelőhöz.

diego316i Elküldve: 2010-05-19 10:44 Társalgó

Sziasztok

Lenne egy pár hülye kérdésem: Valaki látott már full bézs belsős E46 M3at? Létezik ilyen egyáltalán(úgy értem lehetett-e full bézs belsővel kérni új korában)?

diego316i Elküldve: 2010-05-18 18:15 képek

csatis1 írta:
bmwszabi írta:

brutál egy felni van rajta


Az egész teknika nagyon brutál!


Azt a betyár mindenit! Ez az izomautó nem a mustang

diego316i Elküldve: 2010-05-14 18:42 Extra gyors találkozó!

vsop14 írta:
csilla írta:
vsop14 írta:
csilla írta:
vsop14 írta:
balesz írta:
vsop14 írta:
balesz írta: Ma nem tudok menni, mert inkább kinézek a pálinkafesztiválra

az lehet, h lattalak a BME-en tegnap?



igen, hisz oda járok egyetemre (mechatronikai mérnök lesz majd egyszer belőlem)
amugy mikor és hol láttál?



tegnap du. kb 6 körül, K és MT között, csomó haveroddal




vsop, én meg téged láttalak a BME előtt szerintem! Legalábbis pont a napokban csodáltam meg a kocsidat.
Milyen sok itt a BME-s BMW-s!

az lehetseges, mert parkoltam ott, bár tök ciki volt, nem volt lemosva a kocsi aki ismer tudja, h mindig csillog-villog



Eddig kétszer láttam és mindkétszer csillogott! )

Én mindig a K környékén parkolok, legtöbbször a bejáratnál. Bár a múltkor elég rosszul jártam vele, mert csúnyán meghúzták az oldalát .


én is a K-nál szeretek. kozépen, ahol ferdén állnak az autók, vagy oldalt. De erre csak akkor van esély, ha fél8 felé odaérek, vagy csak késő délután
Csilla! hol parkoltál mikor meghúzták? közvetlenül a bejáratnál? Legalább megvárt az ember, vagy hagyott egy telefonszámot?


Nem is tudtam, hogy ennyi BME-s van a fórumon Csilla autóját sokszor láttam már a K épület előtt.

diego316i Elküldve: 2010-05-09 21:34 Autóvásárlás

K_Gergo írta: sziasztok,

rég jártam erre. lett vevő a mostani autómra a jelek szerint, az alábbi 2 esélyes van:
1.
2.

egyeske egy kicsit öregebb, viszont tetőablakos, kb 3.3ért vihető szerintem, a héten szaladok is vele márkaszervízbe - duna plázához közel kiket ajánlotok?
ketteske már fészliftes, csodaszép, de drága, eddig meg sem néztem. kéne? megér annyival többet?


Szia

Én is rég jártam már az oldalon Így ránézésre szerintem a második jobban megérné, bár a bézs belső nagyon tetszett az elsőn. Egy pár éven belül én is hasonló kupét szeretnék de mindenképpen bézs belsőset és facelifteset.

diego316i Elküldve: 2009-07-09 14:18 Ajtónyítási Gondok!

YELLOW írta: nah ma újabb dologra lettem figyelmes...

nyitni akartam az autót kulcsról, de nem nyílt, ugyan hallottam zárásra is illetve nyitásra is hangot, de nem az a mély határozott hang volt...
a távirányítón utóljára a zárás gombot nyomta le, majd kulccsal próbálkoztam, ami meglepõ volt, hogy a gombok lent voltak, de a kulccsal elõször a zárás irányba fordítottam, és hallottam a határozott mozgást kattanást, gyorsan kihúztam a kulcsot, és lõn világoság egybõl nyitotta a távirányító is...

következtetés:

pontosan nem tudom, hogy néz ki az egész zárszerkezet, de ha jól gondolom, akkor reed-relék lehetnek az ajtókban... na már most ha valami mechanikai szorulás végett ezekhez a reed-relékhez nem megy le a mágnes, akkor ugye a központi egységnek nem is megy be jel... gondolom van alsó és felsõ jeladó, és úgy érzékelheti, hogy ugyan nincs felsõ jel, de még az alsó sincs meg, tehát úgy fogja fel, hogy a zárás még nem ment végbe (mechanikailag megtörtént) --->>> így aztán hiába nyomom a nyitást, a központi nem fog jelet adni a nyitó relé érintkezõjére, mert azt gondolja még nyitva van...

a tompább hang az ablak kapcsolóé lehet, amit gombnyomásra hallunk

huhh remélem érti akinek érteni kell



Hasonló problémámat egy relé csere megoldotta Eleinte ha sokszor nyomkodtam a nyitás gombot akkor kinyílt, késõbb már nem. Szerintem neked is relé csere lesz a megoldás.

diego316i Elküldve: 2009-07-02 10:52 Valaki segítsen

Köszönöm a tippeket. Legközelebb innen fogok rendelni, de ha jól látom akkor a rendeléshez szükséges tagsági kód. Ha felköltözök pestre elsõ dolgom lesz egy tagsági kártya beszerzése

diego316i Elküldve: 2009-07-01 18:49 Valaki segítsen

hil írta:
diego316i írta: Sziasztok

Gondoltam leírom az új fejleményeket a kormányommal kapcsolatban. Az a helyzet, hogy gond van a gömbcsuklóval a bal elsõ kerekemnél. http://www.realoem.com/bmw/sho...;amp;fg=05 a 6-os alkatrész aljánál lévõ gömbcsuklóval. A javíttatás kb 70db ezredes lesz.


Alsó lengõkar: M Attilától vettem, úgy emlékszem 30K körül+ a szilentet. Magad is ki tudod cserélni, utána kell egy futómû állítás. De hol van ez a 70000-tõl? Vagy mindkettõt kell cserélni?
hil


Nem értek annyira a hozzá, hogy bele merjek nyúlni, és megszereljek bármit is. A recsegõ és kolótyoló hang miatt inkább fizetek érte 70et mint felmenjek pestre(gondolom M Attila pesten lakik) sírva fakadnék félúton annyira idegesít. Egyébként tudom, hogy drága de Nyíregyháza környékén nem tudtam ettõl olcsóbban szerezni. Körülbelül egy hónap múlva költözök fel pestre, akkor ha valami baj lesz felveszem a kapcsolatot M Attilával

diego316i Elküldve: 2009-07-01 16:27 Valaki segítsen

Sziasztok

Gondoltam leírom az új fejleményeket a kormányommal kapcsolatban. Az a helyzet, hogy gond van a gömbcsuklóval a bal elsõ kerekemnél. http://www.realoem.com/bmw/sho...;amp;fg=05 a 6-os alkatrész aljánál lévõ gömbcsuklóval. A javíttatás kb 70db ezredes lesz.
« előző123következő »