gabriel fórum hozzászólásai

gabriel Elküldve: 2009-06-29 22:23 Európa legnagyobb BMW talija!!!

En is mennek +1 fo. Csak meg nem tudom, hogy Mo-n, Nemetben vagy Ausztriaban csatlakozunk

gabriel Elküldve: 2009-06-29 15:16 DSC

Na csak hogy, a szakszervizt dicserjuk (W****s) Rakerdeztem, hogy utolag lehet-e beleepiteni DSC-t. Erre a munkafelvetelnel kiderult, hogy azt se tudjak, hogy mi a kulonbseg az ASC+T es a DSC kozott (az hogy en nem tudtam az egy dolog, de hogy a szervizben sem...).
Aztan a szerelotol mekerdezte es jott a valasz, hogy az ket teljesen mas rendszer es hogy lehetetlen utolag belerakni. (nem is azt mondtak, hogy nehez meg koltseges).
Szoval aki beepiti annak minden elismeresem

gabriel Elküldve: 2009-06-29 13:17 Európa legnagyobb BMW talija!!!

Sziasztok!

En is mennek, bar meg nem tudom, hogy leszek, igaz en Nemetben vagyok, szoval kozelebb van belepoket meg ilyeneket helyszinen lehet venni vagy elore kell?

gabriel Elküldve: 2009-06-25 21:58 feltortek :(

A foliazasban nem nagyon hiszek en sem. Meg mindig azt mondom, hogyha valaki be akar torni valahova akkor ugyis betor. legfeljebb ha nagyon nem megy akkor csak nagyobb kart csinal. Ha az ablak nem torik, es a foliat szetvagja akkor meg a karosszeriat is megserti a hulyeje. Vagy ideges lesz es "halabol" letori a visszapillantot. Nekem valszeg egy drogos torte fel, azok ugyse gondolkodnak.

Robin68 írta: Tudom sokakanak ellenszenves az ablakok fóliázása de én pont azért csináltam meg mindig mindegyik kocsimon mert ha be is akarják törni az üveget, összetartja a fólia.
Egy tekercs fólia kb 1500 magyar forintocska és a kocsira kettõnél több nem kell még ha teljesen is akarja valaki befóliázni. Még a felrakása sem akkora mûvészet mint ahogy azt sokan gondolják. Persze olyan hülye nincs sok mint én, hogy kiszedtem az oldalsókat mert úgy sokkal potosabb a dolog
És nem utolsó sorban még a klímának is kedvez már a legvilágosabb színû fólia is.

gabriel Elküldve: 2009-06-25 21:48 Ennyit a szervízekrõl!!!

Segitsegeteket szeretnem kerni szervizzel kapcsolatban. A velemenyt ha lehet priviben, mert ugysem hiszem hogy pozitiv valaszok lennenek. Szoval a Wallis Dunahoz elvittem a kocsit egy atvizsgalasra. 17000-ert atvizsgaltak es kaptam egy 23 elembol allo tetel listat amit cserelni kell. Mondjuk a nagy tetelek azok az alapjarati szabalyozo, a kulplung szerkezet, fektarcsa es betet. Az egesz egyutt 250 ezer lenne + munkadij. Az kerdes az, hogy jol dolgoznak-e, a masodik meg az, hogy munkadijban realis-e.
Vagy mit javasoltok, hova vigyem (jo lenne olyan ahol az alkatreszeket nem nekem kene beszereznem) ? Elso korben egy rakas gyurut, tomitest es szimeringet kene cserelni (azt mondtak, hogy folyik az olaj valahol).

gabriel Elküldve: 2009-06-25 21:00 Valaki segítsen

Hi!

Szegeny picikemet elvittem egy full ellenorzesre a Wallishoz. Kihoztak egy csomo hibat (maj dmasik posztban leirom). Folyik az olaj, ma toltottem utana Shell 5W-40-et, de nem ez a lenyeg Ma este kib. nagy vihar volt es pont elkapott utkozben. Nem tudom, hogy a nagy esozes miatt (baratnom szerint a magneses vihar az oka) de a legzsak lampa es a motor ikon is kigyulladt a muszerfalon. Parazom, mert vasarnap 1200 km-et kell vezetnem vele es csak julius 10-en hoznam vissza(ujabb 1200 km) szervizbe. Nektek volt mar hasonlo tunetetek viharnal?
Azert motort nem cserelnek :S

Irjatok valamit mert nem fogok tudni aludni koszi

gabriel Elküldve: 2009-06-16 19:24 DSC

bmw320d4 írta:
Woockie írta:
bmw320d4 írta: Nekem is 2000-es évjáratú járgányom van, de már nem ASC-s, hanem DSC-s (MK60). Nem volt egyszerû átszerelni, de megoldható. Szerintem megérte....

Ezekszerint azt is tudod, mi kell hozza. Szoval?


Háát, a gázolaj maradt, a többit cseréltem

De félre a viccet:
- 1db DSC hidro egység
- Fõfékmunkahenger a nyomásszenzorokkal és a tartállyal együtt
- 1 db fékcsõ a DSC hidro és a ffhenger közé (M12)
- 1db Lenkwinkelsensor és a tartója (Ez van a kormányoszlopon)
- 1 db Drehratensensor (Ez a bal 1-es ülés alatt van)
- 4 db ABS kerékjeladó (kék csatis!)
- Vezetékköteg
- Fékolaj
- Kódolás

A kormányoszlopot sajnos ki kell venni, hogy a szenzort felszereld rá, a többi nem vészes.
Ha megvan a beszerels, fel kell kódolni, inicializálni a szenzorokat és kész is. +még lesz defektfigyelõ is, igaz kellene egy rdinit gomb is, de azt én nem tettem bele.


Na es mennyit kostal egy ilyen megkozelitoleg anyag+melo koltseg? vagy magad csinaltad?

gabriel Elküldve: 2009-06-16 19:22 DSC

Woockie írta:
bmw320d4 írta: Nekem is 2000-es évjáratú járgányom van, de már nem ASC-s, hanem DSC-s (MK60). Nem volt egyszerû átszerelni, de megoldható. Szerintem megérte....

Ezekszerint azt is tudod, mi kell hozza. Szoval?


Jaja kerjuk az infot plz ha ennyit tud akkor megeri atepiteni. ez az egyetlen ami fajo pont, hogy nem tudja... talan egyszerubb mint venni egy uj autot.

gabriel Elküldve: 2009-06-16 14:02 DSC

Woockie írta:
gabriel írta: Ma esett az eso reggel ill. vizes volt az ut egy 30-as kanyarban (35-tel vettem be, harmasban), gondoltam a kanyar vegebol kigyorsitok (azert megneztem, hogy nincs mogottem senki) es a szepen elkezdett a segge kifele menni, megcsuszott, korrigaltam ugyhogy nem pordult meg. Pedig epp csak picit gyorsult. Nem pont ezt kene megakadalyoznia az ASC-nek?

Probald ki ugyanezt kikapcsolt ASC-vel is, erezni fogod a kulonbseget.


Na azt majd valami elhagyatott helyen De mennyivel nyujt tobb stabilitast a DSC? Foleg telen erdekelne.

gabriel Elküldve: 2009-06-16 12:45 DSC

Hi!

Nekem 99-es E46-om van abban csak ASC van. Mi a kulonbseg a DSC es az ASC kozott? valaki irja mar le plz Mar mas is kerdezte.
A neten utana olvastam, de nem tudom, hogy vezetesben ez pontosan mit is jelent. Teli vezetesben mennyira hatrany, hogy csak ASC van? (meg ugy egyebkent)

Ma esett az eso reggel ill. vizes volt az ut egy 30-as kanyarban (35-tel vettem be, harmasban), gondoltam a kanyar vegebol kigyorsitok (azert megneztem, hogy nincs mogottem senki) es a szepen elkezdett a segge kifele menni, megcsuszott, korrigaltam ugyhogy nem pordult meg. Pedig epp csak picit gyorsult. Nem pont ezt kene megakadalyoznia az ASC-nek?
Hatul vadi uj Hankook gumi van ezert is furcsa hogy megcsuszott. olvasom, hogy masnak milyen jo a teli autokazas, nos en most ketelkedek, hogy telen hogy fog viselkedni.

gabriel Elküldve: 2009-06-11 17:31 19" felni

Kosz a magyarzatot Most 205/55 R16 van rajta. A sulyra en is tippeltem, dehat ezert kene alufelni A futofeluulet nott az igaz, de most szereltem at nyari gumira. Nem tudom hogy mennyire kulonbozik a teli es nyari gumik tapadasa.
Egy ugyanakkora alu es acelfelni kozott mekkora a kulonbseg sulyban? Lenne erezheto kulonbseg az 316i-nel?

gabriel Elküldve: 2009-06-11 16:48 19" felni

Hali!

Bocs a hulye kerdesert, de elmagyarazna valaki, hogy ha nagyobb felni kerul fel egy gyengebb motorra akkor csokken a teljesitmeny?
Az en 316i-m igy is gyenge... tegnap kerult fel ra 15 helyett 16-os acel felni. Eddig nem tudom megmondani, hogy van-e kulonbseg mert vegig dugoban jottem

gabriel Elküldve: 2009-06-10 22:10 Védelem, váltózár, uv gravír, casco...stb

hil írta: Ma, fényes nappal a Komjádi uszodánál mindkét külsõ viszzapillantómból kilopták szakszerûen a tükröket. Remélem, gyógyszerre fogja költeni ezután minden pénzét a tolvaj úr. Ez már igazi kispálya, mert még csak fûthetõek sem voltak
hil


Azert hova fajul mar ez a vilag. De legalabb annyiban "szerencse", hogy szakszeruek voltak es nem tobol csavartak ki. A gyogyszer egyebkent nem jo mert tuti van TBje es akkor az adodbol megy az ellatasa. A koporso sokkal praktikusabb neki, azt ugyanis nem te fizeted...

gabriel Elküldve: 2009-06-10 20:38 Vennék...

Hi,

Keresek E46(1999)-os 4 db disztarcsat 16-os felnihez, nem tul leharcoltat.
most derult ki, hogy 16-os a nyari felni es a meglevo disztarcsak nem mennek fel ra ugyebar :S

gabriel

gabriel Elküldve: 2009-06-10 14:45 full takaritas

Lattam itt korabban telefonszamokat akik boldog tulajdonosai full takaritast vallaltak. Kerdes, hogy meg muxenek? Esetleg tud valaki egy jo helyet pest kornyeken ahol vallalnak full takaritast es szepen dogoznak? Ar annyira nem szamit, egy nagy general takaritas kene.