sve21 fórum hozzászólásai
« előző123következő »

sve21 Elküldve: 2012-12-14 08:54 sárga olaj lámpa

anubisz írta:
sve21 írta: Sziasztok!Végre hozzájutottam életem első Bmw 320d-hez és amit kell egy használt autónál elöször lecseréltem az olajat 5w30 Total minden ment szépen.Vége az olajcserének indítom az autót olajnyomás elalszik de kb 1 perc után kivillan a sárga olajnyomás ugy kb 1.5 perce és utánna elalszik.Mi lehet a probléma?Kösz előre is a segítséget


Az csak olajszintet mér, sajnos igen hajlamos a meghibásodásra, és akkor jelez, ha kell, ha nem. Nálam most jó, ha kezd csökkenni az olajszint akkor leállítás után világít ki, pár mp- re. Ha van rá pénzed, cseréltesd ki, ha nem semmi gond, csak sűrűbben nézd az olajszintet. Következő olajcserénél praktikusabb kicserélni.
Elméletileg nincs köze egymáshoz a 2 dolognak, de azért méress egy olajnyomást, mikor indítod, és fenn szokott állni a hiba, már csak a lelki megnyugvás miatt.
Főleg,hogy a 3-4 bár helyett csak 0,3 bár nyomás alatt jelez csak ki a piros nyomásjelző.
Ha csak 0,8 bár, vagy csak 1 bár a nyomásod sosem veszed észre, max elkopik a motor. Néha érdemes belemérni.
Esetleges szakirodalom :
http://www.injektor.hu/index.j...&akt=2

http://bmwfans.info/parts/cata...indicator/

az alkatrész amiről szó van :
http://www.schmiedmann.hu/12%2...reses.aspx


Köszönöm a tippet és remélem tényleg csak ennyi lesz vele a gond.Olajnyomást hogy tudok mérni pl a az olajnyomás gomba helyére beteszek egy órát vagy esetleg van erre valami speciális megoldás?Még egyszer köszönöm!

sve21 Elküldve: 2012-12-13 18:26 sárga olaj lámpa

Sziasztok!Végre hozzájutottam életem első Bmw 320d-hez és amit kell egy használt autónál elöször lecseréltem az olajat 5w30 Total minden ment szépen.Vége az olajcserének indítom az autót olajnyomás elalszik de kb 1 perc után kivillan a sárga olajnyomás ugy kb 1.5 perce és utánna elalszik.Mi lehet a probléma?Kösz előre is a segítséget
« előző123következő »