YELLOW
autója adatai
Széria: 3
Típus: E46
Kivitel: Sedan
Modell: 316i
Évjárat: 2002

státusz YELLOW

BMWfanatic

Elismertség: 91% (15246 pont) | Hozzászólások: 16606

Elküldve: 2019. május 08. szerda, 20:23


Sava Intensa UHP 2
hát ez nem volt egyszerű.
még ápr. 11-én leadtam a rendelést a két méretes gumikra. erre hívtak, hogy kb 1 hét, mert a szélesebbekből nincs.
természetesen 1 hét múlva sem volt semmi. többször hívtam őket. telefonon nagyon kedvesek meg minden, tényleg segítőek, bár egy valaki eléggé félre beszélt. volt e-mail váltás is.
mondták a szélesebb annyira friss lesz, hogy csak na, mert a gyártótól várták a gumit.
erre tegnap 05.07. jönnek a gumik végre.
nem leküldtek 4db egyformát? DE!!!
az egyik páros 0319 a másik páros 1319 DOT-os. természetesen utóbbit választottam. mondom ezek is frissek.
ma végre kicserélték futárváltással hozták a két szélesebbet is. amik DOT száma 4718. tehát nem olyan friss ez. persze nincs gondom ezzel.
ami fura, mint az előző szériánál is BFG, hogy a szélesebb gumik nevesebb helyen gyártódtak. ugye a BFG Hungary és France, ezek pedig Poland és Germany.
de én azt sem tartom kizártnak, hogy a keskenyre kellett várni, csak össze-vissza beszéltek. végül is 1 hónap alatt csak meglett. most éppen friss rejtett szelepekre várok. mert azok is az orrom elől fogytak el. már fel lettek adva, de...

Utoljára szerkesztve (1 alkalommal): 2019. május 08. szerda, 20:25

YELLOW
autója adatai
Széria: 3
Típus: E46
Kivitel: Sedan
Modell: 316i
Évjárat: 2002

státusz YELLOW

BMWfanatic

Elismertség: 91% (15246 pont) | Hozzászólások: 16606

Elküldve: 2019. március 21. csütörtök, 20:01


közben én is utána jártam még gumiknak. persze hiába mondtam vissza a rendelést, csak ki akarták szállítani az Achilles-t. úgy kellett telefonálnom, hogy semmi esetre sem. ugyan a másik helyen azt mondták, csak simán ne vegyem át, de én korrekt akartam lenni. ezért még a megrendelés napján visszamondtam. erre vagy 5 nap múlva jön a szállításról az SMS, e-mail. egy idősebb hangú néni vette fel a cég telefonját. sikerült visszacsinálni. d emég küldtek egy olyan e-mailt, hogy technikai okok miatt nem tudják teljesíteni a megrendelést, elnézést kérnek. mondom jó, én mondtam vissza.

no, de még gumi értékeknek jártam utána. van egy amerikai szabvány UTQG, ami alapján gumikat tesztelnek. téli gumiknál nem nagyon van ilyen. állítólag ez sok cégnél inkább csak PR dolog, hogy eladhatóbb legyen a termék, de nem szubjektív, hiszen akkora táv alatt nem mérhető normálisan egy kopás, tapadás stb. hiszen egyik másik gumi, hol gyorsabban, hol lassabban kophat, jobban, rosszabbul tapadhat mondjuk 2-3mm kopás után.
viszont jó pár gumin megnéztem ezeket az értékeket, neten bogarásztam az értékek után.
az Achilles már csak azért is lett gagyi a szememben, mert a gumin rajta van a 4 évszakos jelölés. amit a minta nem támaszt alá. ráadásul az UTQG által mért kopási és tapadási értékek sem vannak összhangban. ugyanis 400-as kopásértékkel rendelkezik, ami nagyon magas. azaz nehezen kopik. azaz keményebb az összetétel. ergó a tapadása nem lehetne AA minősítés. és mivel 4 évszakosnak hirdeti a cég a gumin, így a 400-as érték nem lehet valid. az egész arra megy (gondolom), hogy amcsiban jobban eladható legyen. ott állítólag az UTQG értékeket nagyon nézik. és sokan 4 évszakos gumikkal járnak, sokkal több olyan gumi van ott és nem jellemző, hogy évszaknak megfelelően cserélnék a gumikat. szóval elég humbug az egész. érdekes, hogy valakiknek mégis megfelelő. én letettem róla végleg. talán a sors keze, hogy amúgy sem akart összejönni.

már rendelném a Sava-kat, de előbb legyen meg az új fényezése a felninek. addig nem rendelem ide, ne álljon, mert ha gond van felszerelésnél, akkor ne az legyen, hogy letelik a 14 nap, vagy másra fogják ha probléma lenne a gumival.

Pocses
autója adatai
Széria: 3
Típus: E46
Kivitel: Sedan
Modell: 316i 1.9
Évjárat: 1999

státusz Pocses

BMWfanatic

Elismertség: 10% (133 pont) | Hozzászólások: 1224

Elküldve: 2019. március 21. csütörtök, 12:36


Ígértem írok majd a csájna gumikról...
Nankang Ultra Sport NS-2 gumikat vettem előre, száraz úton csendes, jól tapad körforgóban nem alul kormányzott, sőt tapad mint légypapír! Esőben még nem volt használva, ha lesz írok majd arról is, hogy viselkedik.

YELLOW
autója adatai
Széria: 3
Típus: E46
Kivitel: Sedan
Modell: 316i
Évjárat: 2002

státusz YELLOW

BMWfanatic

Elismertség: 91% (15246 pont) | Hozzászólások: 16606

Elküldve: 2019. március 16. szombat, 22:29


sajnos nem tudok Achilles ATR Sport 2-t szerezni.
egyik helyen van raktáron a nagyobbakból, de 2013-as gyártás és addig nem renelnek amíg el nem fogynak.
hát ki fog 6 éves gumikat megvenni? mikor 2 éves raktáros gumikon hőbörögnak... de legalább felhívtak. a kisebbeket is kintről szerzi egy másik cég, de a nagyobbakra legalább ápr. végéig várni kellene.
amúgy érdekes, egy csomó webshop ugyanahhoz a céghez köthető. nekem ez olyan fura, és gyanús. csak ahol ingyen szállítás van, ott már benne van az árban. de akkor is durva, hogy 5-6 webshop ugyanazon céghez köthető. dizájn, szöveg, 1 az 1-ben ugyan az az ÁSZF
mondjuk külön vicces, hogy az összes ATR Sport 2 leírásában az van, hogy téli gumi.

szóval most az van, amit sosem gondoltam volna. aszimmetrikus gumi lesz lehet a befutó.
rájöttem, hogy ekkora teljesítményhez felesleges drága gumi. majd ha lesz újabb típus, erősebb autó, akkor jöhet a Hankook K120. olcsóbban is vannak jók.
pl, amivel szemezek annak legalább kis mintái vannak ezért csendes, de mégis jól tapadnak és GoodYear termék.
Sava Intensa UHP 2 (sajnos az oldalfal dizájn elég kiábrándító nekem. Debica-ba lehet jobb lenne, de abban meg drágább, miközben ugyanaz. sajnos elég kevés infót találni a gumiról. de munkatárssal, barátommal évek óta mondjuk, viccelődünk, mikor a gumi téma feljön, hogy Sava-t kell venni. egy gumis mindig ezt hajtotta. és a végén lehet az lesz.YELLOW
autója adatai
Széria: 3
Típus: E46
Kivitel: Sedan
Modell: 316i
Évjárat: 2002

státusz YELLOW

BMWfanatic

Elismertség: 91% (15246 pont) | Hozzászólások: 16606

Elküldve: 2019. március 01. péntek, 17:18


csatis1 írta:
YELLOW írta:
YELLOW írta: én is agyalok már megint. az egyik fele a másiknak. de az eddigit 11 év alatt nem tudtam felére koptatni, így van értelme drágább gumit venni? hamarabb megöregszik, mint elkopik.
viszont a kanyartapadás meg fontos, nagyon fontos, esőben is.
az is durva, hogy külföldön olyan márkákat feltesznek, amiken mi magyar húzgáljuk a szánkat. mégis elvannak vele kint is.

Hankook Ventus V12 Evo2 K120 XL


Achilles ATR Sport 2 XLtaláltam egy emberkét, akinek ATR Sport 2 van fent és azt mondja nem tapasztalt semmi negatívumot. esőben is tapad. jajj, nem tudom. nem a pénz a lényeg, de ha bele gondolok, hogy fele annyiból meg van, mint a másik... nem elég, hogy téliből gagyit vettem (Laufenn), legyen nyári is az? amúgy a télivel sem volt semmi. úgy ment hóba mint a kisangyal, nem győztem a sok mazsolát előzni.


Nekem volt ATR Sport 2, de rázott sajnos. Felni gumizás előtt lett ellenőrizve/görgőzve, szóval nem felni hiba volt az ütés. Már mikor megpörgette a vadiúj gumit a gumis, már akkor látszott hogy mekkorát üt. Volt másik csájna vagy majáj vagy tájföldi vagy tadzsikiszátni már nem emlékszem milyen gyártmányú, az se volt tökéletes sajna. Úh inkább lemondtam ezekről. Tudom szabálytalan, de néha beleszaladok 160-180ba és ott már ezek ráznak. Zavaróan.
Viszont cimbim németben Nankang-ot használt 335i-n, és elég gyorsan is ment vele, ő pl elégedett volt saját bevallása szerint. A kombin most ilyen kínai elsők vannak, 160 felett szintén ráznak, hátul Dunlop SP Sport Maxx GT, azokkal elégedett vagyok.
A kupét én sem napi használatra szánom, inkább ilyen hétvégi/kirándulós/krúzolós, neki szeretném megadni a Michelin Pilot Super Sportot vagy Pilot Sport 4-et. A Continentalokról tapasztaltam és máshol is hallottam, hogy szeret szálszakadt lenni, illetve kirepedni. Nekem Conti hátsók lettek ilyenek 1 szezon után! Eldobtam az agyam mikor tavalyelőtt cseréltük át télire a kerekeket és megláttam Pedig akkor még túlságosan meghajtva sem volt a kocsi.

Szerk: a Hankook-ot még nem próbáltam, de lehet egyszer kipróbálom. Még nem hallottam róla se jót se rosszat.


állítólag az Achilles Michelin leányvállalat. a BFG-vel nekem sem volt gond. Tény a francia gyártás jobb volt, mint a magyar.
igazából azért nehéz a döntés, mert jó lenne , ha a frissen fényezett felniről nem kellene egy hét után újra leszedni, mert a gumis nem nagyon foglalkozik vele, hogy óvja. olvastam én is, hogy valakinek a sok állástól deformálódott a gumi. valakinek a K120 Hankook is rossz volt. ez a baj nehéz eligazodni a vásárlói véleményeken. valakinek az ATR Sport 2 Porsche-n is tökéletes volt, meg sok BMW-s írta, hogy okés volt. msá meg köpködött, hogy gyorsan kopik, míg valaki szerint nem. na igazodj ki.

szerk.: nekem a BFG-ből is az egyik magyar jobban ütött, kellett is a felnire vagy 105g súly, hosszas forgatgatás után ez volt a legkisebb. mindegy melyik felnire raktad rá.

Utoljára szerkesztve (1 alkalommal): 2019. március 01. péntek, 17:21

csatis1
autója adatai
Széria: 3
Típus: E46
Kivitel: Coupe
Modell: M3
Évjárat: 2001

státusz csatis1

BMWfanatic

Elismertség: 9% (104 pont) | Hozzászólások: 1092

Elküldve: 2019. március 01. péntek, 15:54


YELLOW írta:
YELLOW írta: én is agyalok már megint. az egyik fele a másiknak. de az eddigit 11 év alatt nem tudtam felére koptatni, így van értelme drágább gumit venni? hamarabb megöregszik, mint elkopik.
viszont a kanyartapadás meg fontos, nagyon fontos, esőben is.
az is durva, hogy külföldön olyan márkákat feltesznek, amiken mi magyar húzgáljuk a szánkat. mégis elvannak vele kint is.

Hankook Ventus V12 Evo2 K120 XL


Achilles ATR Sport 2 XLtaláltam egy emberkét, akinek ATR Sport 2 van fent és azt mondja nem tapasztalt semmi negatívumot. esőben is tapad. jajj, nem tudom. nem a pénz a lényeg, de ha bele gondolok, hogy fele annyiból meg van, mint a másik... nem elég, hogy téliből gagyit vettem (Laufenn), legyen nyári is az? amúgy a télivel sem volt semmi. úgy ment hóba mint a kisangyal, nem győztem a sok mazsolát előzni.


Nekem volt ATR Sport 2, de rázott sajnos. Felni gumizás előtt lett ellenőrizve/görgőzve, szóval nem felni hiba volt az ütés. Már mikor megpörgette a vadiúj gumit a gumis, már akkor látszott hogy mekkorát üt. Volt másik csájna vagy majáj vagy tájföldi vagy tadzsikiszátni már nem emlékszem milyen gyártmányú, az se volt tökéletes sajna. Úh inkább lemondtam ezekről. Tudom szabálytalan, de néha beleszaladok 160-180ba és ott már ezek ráznak. Zavaróan.
Viszont cimbim németben Nankang-ot használt 335i-n, és elég gyorsan is ment vele, ő pl elégedett volt saját bevallása szerint. A kombin most ilyen kínai elsők vannak, 160 felett szintén ráznak, hátul Dunlop SP Sport Maxx GT, azokkal elégedett vagyok.
A kupét én sem napi használatra szánom, inkább ilyen hétvégi/kirándulós/krúzolós, neki szeretném megadni a Michelin Pilot Super Sportot vagy Pilot Sport 4-et. A Continentalokról tapasztaltam és máshol is hallottam, hogy szeret szálszakadt lenni, illetve kirepedni. Nekem Conti hátsók lettek ilyenek 1 szezon után! Eldobtam az agyam mikor tavalyelőtt cseréltük át télire a kerekeket és megláttam Pedig akkor még túlságosan meghajtva sem volt a kocsi.

Szerk: a Hankook-ot még nem próbáltam, de lehet egyszer kipróbálom. Még nem hallottam róla se jót se rosszat.

Utoljára szerkesztve (1 alkalommal): 2019. március 01. péntek, 15:55

YELLOW
autója adatai
Széria: 3
Típus: E46
Kivitel: Sedan
Modell: 316i
Évjárat: 2002

státusz YELLOW

BMWfanatic

Elismertség: 91% (15246 pont) | Hozzászólások: 16606

Elküldve: 2019. március 01. péntek, 13:40


YELLOW írta: én is agyalok már megint. az egyik fele a másiknak. de az eddigit 11 év alatt nem tudtam felére koptatni, így van értelme drágább gumit venni? hamarabb megöregszik, mint elkopik.
viszont a kanyartapadás meg fontos, nagyon fontos, esőben is.
az is durva, hogy külföldön olyan márkákat feltesznek, amiken mi magyar húzgáljuk a szánkat. mégis elvannak vele kint is.

Hankook Ventus V12 Evo2 K120 XL


Achilles ATR Sport 2 XLtaláltam egy emberkét, akinek ATR Sport 2 van fent és azt mondja nem tapasztalt semmi negatívumot. esőben is tapad. jajj, nem tudom. nem a pénz a lényeg, de ha bele gondolok, hogy fele annyiból meg van, mint a másik... nem elég, hogy téliből gagyit vettem (Laufenn), legyen nyári is az? amúgy a télivel sem volt semmi. úgy ment hóba mint a kisangyal, nem győztem a sok mazsolát előzni.


Pocses
autója adatai
Széria: 3
Típus: E46
Kivitel: Sedan
Modell: 316i 1.9
Évjárat: 1999

státusz Pocses

BMWfanatic

Elismertség: 10% (133 pont) | Hozzászólások: 1224

Elküldve: 2019. február 28. csütörtök, 20:29


hil írta:
Pocses írta:

Van esetleg valakinek tapasztalata ilyen gumival? Előre vettem őket, a hátsók még idén elfutnak 5mm '2012-esek, alig kopottak nem macskásak (Goodride márka ez is csájna) aztán jövő tavasszal veszek még egy párat hátra is.


Szia,
valahol azt olvastam, hogy ez a mintázat meglehetősen zajos. Én nem próbáltam, nem tudom, csak leírtam azt, amit olvastam
Bye: hilHy hil!
Ha a téli guminál nem hangosabb akkor jó lesz. Asszony nem tiporja, de ha majd én megyek próbára teszem rendesen azt megírom milyen. Csak ugye bejön lassan a motoros szezon azt nem nagyon ülök már a náci bárkába, inkább mindig motorra. De véleményezni mindenképpen fogom. Már nejem mondta mért nem vettem egyszerre 4db-ot belőle, hogy egyforma legyen. Mondtam neki ha ramaty lesz veszek másik 4-et valami prémiumot, csak ilyenkor elgondolkozok, kell ez nekünk... amire mi használjuk, én sem nyomom ki a szemét nem még az asszonykám az öreg NYÓC szelepesnek.

YELLOW
autója adatai
Széria: 3
Típus: E46
Kivitel: Sedan
Modell: 316i
Évjárat: 2002

státusz YELLOW

BMWfanatic

Elismertség: 91% (15246 pont) | Hozzászólások: 16606

Elküldve: 2019. február 28. csütörtök, 17:45


Pocses írta:
Télibe Hankook van nekem is nagyon jól tapad de ha jön a melegebb idő akkor ugye már takonyban a hurkapálca. Pont ezért gondoltam veszek csájnát de akkor abból már a legrégebb óta gumigyártótól láttam a kársztájlingon is a hsz-ket ott sem kapott nagyon sok hideget, meg a gumiteszt.com-on is kapott 4 csillagot. Nem megyünk évente 10ezret ugye váltott gumigarnitúrával nyári/téli. Lesz tapasztalat mindenképp leírom...


csak ez a Nankang NS-2 régen sem volt túl jó gumi. bár haver is ilyet vett az E91-re. azért körforgóban hallottam, hogy eléggé darálós hangja van, olyan kevés a gumi oldaltartása és azért mászós oldalra. az NS-20 mintára szimpibb, de nagyon jókat nem olvastam róla. inkább ezeket show-car-okra veszik. olcsó, de gurulni nem kell sokat rajtuk.

hil
autója adatai
Széria: 3
Típus: E46
Kivitel: Touring
Modell: 318i
Évjárat: 2003

státusz hil

BMWfanatic

Elismertség: 9% (279 pont) | Hozzászólások: 2984

Elküldve: 2019. február 28. csütörtök, 17:17


Pocses írta:

Van esetleg valakinek tapasztalata ilyen gumival? Előre vettem őket, a hátsók még idén elfutnak 5mm '2012-esek, alig kopottak nem macskásak (Goodride márka ez is csájna) aztán jövő tavasszal veszek még egy párat hátra is.


Szia,
valahol azt olvastam, hogy ez a mintázat meglehetősen zajos. Én nem próbáltam, nem tudom, csak leírtam azt, amit olvastam
Bye: hilPocses
autója adatai
Széria: 3
Típus: E46
Kivitel: Sedan
Modell: 316i 1.9
Évjárat: 1999

státusz Pocses

BMWfanatic

Elismertség: 10% (133 pont) | Hozzászólások: 1224

Elküldve: 2019. február 28. csütörtök, 14:51


YELLOW írta: én is agyalok már megint. az egyik fele a másiknak. de az eddigit 11 év alatt nem tudtam felére koptatni, így van értelme drágább gumit venni? hamarabb megöregszik, mint elkopik.
viszont a kanyartapadás meg fontos, nagyon fontos, esőben is.
az is durva, hogy külföldön olyan márkákat feltesznek, amiken mi magyar húzgáljuk a szánkat. mégis elvannak vele kint is.

Hankook Ventus V12 Evo2 K120 XL


Achilles ATR Sport 2 XLTélibe Hankook van nekem is nagyon jól tapad de ha jön a melegebb idő akkor ugye már takonyban a hurkapálca. Pont ezért gondoltam veszek csájnát de akkor abból már a legrégebb óta gumigyártótól láttam a kársztájlingon is a hsz-ket ott sem kapott nagyon sok hideget, meg a gumiteszt.com-on is kapott 4 csillagot. Nem megyünk évente 10ezret ugye váltott gumigarnitúrával nyári/téli. Lesz tapasztalat mindenképp leírom...

YELLOW
autója adatai
Széria: 3
Típus: E46
Kivitel: Sedan
Modell: 316i
Évjárat: 2002

státusz YELLOW

BMWfanatic

Elismertség: 91% (15246 pont) | Hozzászólások: 16606

Elküldve: 2019. február 28. csütörtök, 14:45


én is agyalok már megint. az egyik fele a másiknak. de az eddigit 11 év alatt nem tudtam felére koptatni, így van értelme drágább gumit venni? hamarabb megöregszik, mint elkopik.
viszont a kanyartapadás meg fontos, nagyon fontos, esőben is.
az is durva, hogy külföldön olyan márkákat feltesznek, amiken mi magyar húzgáljuk a szánkat. mégis elvannak vele kint is.

Hankook Ventus V12 Evo2 K120 XL


Achilles ATR Sport 2 XLPocses
autója adatai
Széria: 3
Típus: E46
Kivitel: Sedan
Modell: 316i 1.9
Évjárat: 1999

státusz Pocses

BMWfanatic

Elismertség: 10% (133 pont) | Hozzászólások: 1224

Elküldve: 2019. február 28. csütörtök, 14:28
Van esetleg valakinek tapasztalata ilyen gumival? Előre vettem őket, a hátsók még idén elfutnak 5mm '2012-esek, alig kopottak nem macskásak (Goodride márka ez is csájna) aztán jövő tavasszal veszek még egy párat hátra is.Utoljára szerkesztve (1 alkalommal): 2019. február 28. csütörtök, 14:30

YELLOW
autója adatai
Széria: 3
Típus: E46
Kivitel: Sedan
Modell: 316i
Évjárat: 2002

státusz YELLOW

BMWfanatic

Elismertség: 91% (15246 pont) | Hozzászólások: 16606

Elküldve: 2017. február 09. csütörtök, 07:30


Remil írta:
YELLOW írta:
Remil írta:
YELLOW írta:
Remil írta: Sziasztok!

Olyan kérdésem lenne, hogy valaki csinált-e már olyat, hogy egy tengelyre különböző márkájú gumiabroncsot szeret fel?

Teljesen azonos méret, fajta, mintázat, profilmélység lenne csak a márkában lenne különböző. Nagyon nehezen találok olyan gumifaját ami eldurrant, és szinte alig volt használva. Megkérdeztem 1-2 gumist, de vegyesek a vélemények is. Van aki azt mondja meg lehet próbálni, mások meg nem ajánlják.

Mi történik ha ha nagyon hasonlót szerelek fel, de szinte minden paraméterben megegyezik a másikkal, még a profilmélység is közel azonos.


nem te kérdeztél hasonlót a totalcar-on?
Conti TS 850 eldurrant és 860-at tenne helyére. csak azt tudom javasolni, mint amit ott is írtak, hogy azonos tengelyen azonos gumi legyen mintára is. hiába csak kicsit tér el.
azt az 1 TS 850-et meg el kell adni, hátha valaki pont 1db-ot keres, vagy neked nézni 1db-ot. vannak hazsnáltgumis üzletek, ahol vannak darabos termékek, akár újak is.
és hivatalosan sem lehet fent.


Nem én voltam a kérdező. Nekem egy Adventi Zeta 225/40 r18 márkájú durrant el. Na most találj itt magyarországon ilyet...


nem inkább Zeta Alventi?
itt van: https://www.maxigumi.hu/auto-gumi/zeta/alventi/
akkor vegyék két másfajtát, ami ismert nálunk is. mondjuk a legtöbb helyen csak párban adnak gumit.


Igen valóban erről a gumiról lenne szó. (mi kerül ezen a noname abroncson 41e-be? ... más hasonló vagy, vagy peresebb, nagyobb ebből a márkából jóval kevesebb, lehet hogy itt a kereslet nyomta volna föl az árakat, de ennyire? ) A lényeg hogy magyarországon csak itt kapni, meg néhány orosz, ukrán oldalon hírdetik még.


alapvetően minden gumi drága. ha nézegetem az oldalakat, mert sokszor szoktam általában, ilyen 50%-os akciókkal árulják a gumikat. tehát mindegyik drága. bár lehet ezek csak üzleti fogások. de ha belegondolsz, a gumi az, ami darabonkánt egy kb tenyérnyi felületetn tart egyedül kapcsolatot az úttal. tehát fontos kellék.
ha nem kelendő a darab, akkor nyilván nem lehet olcsón adni. hiszen minél többet adtak el valamiből, annál tudják olcsóbban adni később. (pl. mobilok) a gyárak akik legyártják a telefont, a megrendelőnek is egyre olcsóbban gyártják le x darabszám után. aztán azért tudják ők is olcsóbban adni. végül a kiskereskedőn múlik sok, hogy mennyit is akar szakítani rajta, de általában követik az áresést.
másik, hogy magyarországon két féle gumik mennek nagyon. a drága márkás gumik, és a kínaiak, amik ismertebbek. de a drága termék sem csökkenhet egy érték alá, hiába behozta már a fejlesztés, gépek, gyártástechnológiák költségét. ugye akkor kell a profit, illetve egy drágább gumi előállítása azért még mindig nagyobb kiadás a gyártónak, mint egy kínainak, eleve kínába más bérekekn is dolgoznak.
szóval én azt javaslom, 2 ismertebb márkát vegyél. az meg mehet tartalékba, ha abból durran el valami, lesz pótlás, csak ügyelj a tárolásra és sokáig elállhat a gumi.

szerk.:
itt a cik a TC-ről, nagyon hasonló az eset, hátha segít.
http://totalcar.hu/tanacsok/gu...tengelyen/

Utoljára szerkesztve (1 alkalommal): 2017. február 09. csütörtök, 07:34

YELLOW
autója adatai
Széria: 3
Típus: E46
Kivitel: Sedan
Modell: 316i
Évjárat: 2002

státusz YELLOW

BMWfanatic

Elismertség: 91% (15246 pont) | Hozzászólások: 16606

Elküldve: 2017. február 09. csütörtök, 07:19


Fujti írta:
Feltehetsz mas gumit ha meretbe megegyezik akar mind a 4 lehet mas ez tobb nyugati orszagba is gyakorlat. Ami nem biztos, hogy egeszseges. Ha tudsz tegyel fel egyformat, de ha nem megy legveso esetbe mehet.


szomorú, ha az angoloknál így van.
bár lehet a kérdező is ott van, mert a márka inkább ott elterjedt.
de magyarországon azonos tengelyen a mintának is megegyezőnek kell lennie.
ha pedig baleset van, a biztosító biztos, hogy beleköt és nem lesz pénz ez biztos. a biztosító biztosított, hogy biztos ne fizessen.

szerk.: nekem a négy felemás kerékről, mindig a falusi lovaskocsik jutnak az eszembe. na azokon elég gyakori volt.

Utoljára szerkesztve (1 alkalommal): 2017. február 09. csütörtök, 07:32