BalaBMW fórum hozzászólásai

BalaBMW Elküldve: 2012-08-18 18:54 au. váltó olaj

Ma nekem is sor került a váltóolaj cserére amiért ismételten hatalmas köszönet kempelennek!!!

100%-os biztonsággal mondom, hogy soha nem volt benne még cserélve mert olyan büdös lábszagú volt az olaj, hogy a pálpusztai sajt hozzá képest légfrissítő... Sajnos a nyűgeimet nem oldotta meg, de az biztos, hogy a váltónak jót fog tenni a friss olaj!

BalaBMW Elküldve: 2012-08-18 15:00 Féktárcsa és fékbetét

Nekem is jövő héten esedékes lesz az első tárcsák cseréje... A kérdés: ATE Powerdisc vagy Zimmermann? Mindenképpen a lyuggatott felé hajlok...

BalaBMW Elküldve: 2012-08-17 17:10 Rugócsere

zoliika írta: Erről a márkáról hallott már valaki?Esetleg tapasztalat?


Elég szar márka. Állítólag iszonyatosan kemény és minőségileg sem a legjobb. Múltkor érdeklődött valaki powerfanatics-on erről a márkáról és egy srác akinek ilyen van írta, hogy úgy vágja ki a kocsi alól ahogy van. De régebben is több helyen olvastam róla, hogy szar.

BalaBMW Elküldve: 2012-08-13 14:24 8. Nemzetközi BMW Találkozó Sopron 2012. szeptember 1-2.

Nono írta: Csak dióhéjban leírom a tények alapján feltételezett valóságot:
Ahol a VOLT fesztivált és a BMW találkozót rendezik (Lővér Kemping), az a Natura 2000 hálózat által "védett" területhez tartozik.
Itt ezt térképen is megtekinthetitek: Natura 2000 kiemelt jelentőségű természetmegőrzési terület (Soproni-hegység)
Közel 10 éve már ez a helyzet, nem mostanában sorolták be zöld területnek.
Viszont a regionális környezetvédelmi felügyelőség élére júniusban új vezető került, aki úgy tűnik, hogy az eddigi sorozatos engedélykiadásoknak nem híve.


De gondolom abban te is egyet értesz, hogy a találkozót nem a múlt héten kezdtük szervezni, így lehetett volna mindjárt az elején mondani, hogy nincs engedély és akkor van időnk átszervezni az egészet. De így azért szemét húzás volt! És még az is felmerül bennem, hogy a vw találkozónál miért nem volt probléma? Hiszen ők is ugyanott voltak...

BalaBMW Elküldve: 2012-08-13 06:43 2. Balatoni POWERFANATICS BMW Találkozó (Augusztus 6-7-8 Zamárdi)

Olvastam, hogy egy e30 összetört 4 autót a felvonuláson. Arról mit tudtok?

BalaBMW Elküldve: 2012-08-13 05:06 8. Nemzetközi BMW Találkozó Sopron 2012. szeptember 1-2.

Nono írta:
BalaBMW írta: Egy héttel a VOLT előtt attól volt hangos a média, hogy lehet, hogy elmarad mert nem kapták meg (ha jól tudom ugyanezt) az engedélyt (ugyanis a helyszín ugyanaz). A különbség csak az, hogy a VOLT-osoknak van elég lóvéjuk elintézni a dolgokat...


Mikor a zöldek részéről nem jött meg az engedély a fesztiválra, Sopron polgármestere azonnal nyilatkozta, hogy mindent megtesznek az engedély megszerzésének érdekében.
Ott volt politikai háttér is, ez nagy anyagi és presztízs kérdés volt a városnak.


De kérdem én: ha 19 évig nem volt probléma a VOLT fesztivál, 7 évig nem volt gond a BMW tali, akkor most miért? Mert valakinek ez az érdeke? És ha a városvezetés el tudta intézni a dolgot júniusban, akkor mégsem lehetett olyan nagy dolog! Mert ha valami tilos, akkor tilos, ha meg egy kis politikai nyomással elintézhető, akkor mégsem tilos csak valakik pofáznak jó dolgukban. De ahogy mondtam mi túl kicsik vagyunk ahhoz, hogy ezt elintézzük! Itt minden csak pénz és kapcsolatok kérdése...

BalaBMW Elküldve: 2012-08-12 20:56 8. Nemzetközi BMW Találkozó Sopron 2012. szeptember 1-2.

YELLOW írta: mondjuk én egy picit ge..óságnak tartom. tudjátok őszinte vagyok. nem értem minek reklámozni, amikor még nem is biztos az egész. ráadásul tegnap jelentik be, hogy elmarad. gondolom sokan voltak, akik zamárdiba nem mentek sopron miatt, ha előbb tudják, biztos elmennek oda. bár úgy hallom így is sokan voltak.

(értem én, hogy zöldek meg minden, de lehet időben kellett volna kikérni az engedélyeket, bár még sosem szerveztem és lehet nem is fogok szervezni találkozót így nem tudom)


Ha figyelted anno júniusban a híreket, akkor láthattad, hogy a VOLT fesztivállal ugyan ezt játszották. Egy héttel a VOLT előtt attól volt hangos a média, hogy lehet, hogy elmarad mert nem kapták meg (ha jól tudom ugyanezt) az engedélyt (ugyanis a helyszín ugyanaz). A különbség csak az, hogy a VOLT-osoknak van elég lóvéjuk elintézni a dolgokat... És ugye a VOLT-ot sem a rendezvény előtti napokban kezdték el reklámozni (TV, Youtube, internet, újságcikkek, stb.)...

BalaBMW Elküldve: 2012-08-11 13:07 8. Nemzetközi BMW Találkozó Sopron 2012. szeptember 1-2.

YELLOW írta: "FIGYELEM! EZ A SOPRONI BMW TALÁLKOZÓ SZERVEZŐJÉNEK HIVATALOS KÖZLEMÉNYE: A TERVEZETT IDEI NEMZETKÖZI BMW TALÁLKOZÓ (2012. SZEPTEMBER 1-2.) A SZÜKSÉGES ENGEDÉLY HIÁNYA MIATT SOPRONBAN ELMARAD!
Megkérünk mindenkit aki tervezte, hogy idén ellátogat rendezvényünkre, ne tegye és ha környezetében ismer olyat aki ugyancsak részt szeretett volna venni rendezvényünkön, értesítse őt is közleményünkről és annak tartalmáról. Kérjük, tegyétek ezt meg minden BMW fórumon és csatornán online és offline is! Értesítsünk minden márkatársat, nehogy valaki feleslegesen tegyen meg több száz kilométert. Köszönjük mindenkinek az eddigi részvételt, támogatást és biztatást.

BIMMER Team Sopron"

forrás: facebook Bimmer Team oldala


Sajnos tényleg így van... a szájbab@szott zöldek meg természetvédők nem adtak meg egy engedélyt...

BalaBMW Elküldve: 2012-08-08 14:41 Szívócsonk-pillangószelep

b_imi írta:
BalaBMW írta: Köszi srácok!


Kb. 12.000.- ha jól emlékszem


Igen, amit Kempelen linkelt ott is kb annyira jön ki. Nem egy vészes dolog.

És ez egyébként csak a 20D motoroknak a sajátossága vagy a 30D-n is fennáll ez a probléma? Vagy még melyik más motoroknál?

BalaBMW Elküldve: 2012-08-08 14:35 Szívócsonk-pillangószelep

Köszi srácok!

BalaBMW Elküldve: 2012-08-08 14:08 Szívócsonk-pillangószelep

kempelen írta:
kisg325 írta: Oké,értem,hogy megelőzés,gyakorlatilag én is ezt követtem el a fórumon olvasottak hatására.
Lehet az én hibám,hogy túl akarok méretezni ezt-azt,de szívem szerint kevésnek tartom az 5-ös menetet,mármint amit hagy maga után a menetfúró. Valószínűleg az én 5-ös csavarom sem fog kitekeredni,de ha hétköznap lett volna,mikor csinálom,akkor tuti,hogy 6x12-es csavart veszek és azzal rakom össze. Az is lehet,hogy én vagyok a gyenge,de én fogóval nem tudtam letörni,csak azután mikor leköszörültem a csavarok fejét.
BarG hellyel közzel rátapintott a lényegre! Azért írtam a kívánságomat,mert közvetve hallottam olyan "Andersenről",aki úgy adta elő a történetét,hogy már félig le volt szakadva a lapka,mikor nekiálltak kiszedni. Valószínűleg ez már a szájhagyomány útján terjedő ezt-azt hozzáteszek sztori volt. Szóval én sem hiszek abban,hogy valaki úgy szedi szét eme szerkezetet,hogy az már hibás,mert akkor az már valóban késő. Azt eltudom képzelni,hogy esetleg valami kopás felfedezhető,de mást nem nagyon.
Azt is értem,hogy nagy erők hatnak /gondolom a légáramlásra lett írva/,de attól még nem fog "beesni" a motorba csak,mert nagy a légáramlat,már ha hibátlanul működik. Szóval nekem még mindig itt van a homály,hogy ha leszakad,akkor miért szakad le?! Az anyaghibában nem hiszek,nem tudom elképzelni,vagy elhinni,hogy ennyire alulméretezett lenne a cucc.
A képeken brutálisan retkes a motyó,nekem közel nem volt ennyi lerakódás rajta sem most,sem akkor mikor megvettem az autót. /az tuti,hogy az előző tulaj nem takarította!/


Különben örülök annak,hogy kulturáltan tudunk eszmét cserélni,mert manapság már ez is ritkaságszámba megy...


Ahogy az előttem szólók is írták nagyon könnyen le lehet törni a tengelyt és ha már beszívta a motor, akkor már mindegy. Az hogy valaki olcsó vagy kevésbé olcsó megoldást választja számomra mindegy, mert a célt ez is az is eléri, bár bevallom én annak idején a drága megoldást választottam.
Képet sajnos nem tudok neked mutatni, de láttam már olyan angol eredetű 320d-t amit emiatt a hiba miatt bontottak szét és nem volt szép látvány az a henger amelyikbe beleszakadt ez az alkatrész. Szóval jobb a bajt megelőzni alapon szedtem ki én is ezt az alkatrészt belőle. Biztosan vannak akik nem is tudnak erről a hibáról és soha nem is fogják megtudni egészen addig amig náluk nem szakad bele egy ilyen alkatrész...



Mi a drága megoldás és mit jelent forintosítva, hogy drága?

BalaBMW Elküldve: 2012-08-08 10:29 Szívócsonk-pillangószelep

b_imi írta:
BalaBMW írta: Mint teljesen hozzánemértőnek valaki megmondaná hol kell vagy lehet megnézni, hogy nem engedi-e az olajat?




Köszönöm! Tehát akkor megbontás nélkül esély sincs arra, hogy észrevegyem?

Amúgy vannak valamilyen tünetek ha már kezdődnek vele a gondok vagy egyszer csak bekövetkezik a baj?

BalaBMW Elküldve: 2012-08-08 09:53 Szívócsonk-pillangószelep

Mint teljesen hozzánemértőnek valaki megmondaná hol kell vagy lehet megnézni, hogy nem engedi-e az olajat?

BalaBMW Elküldve: 2012-08-05 21:23 BMWfanatics.hu póló

Gondoltam ide is beleugatok hátha fellendül a téma!

Kéne valami jó kis klub póló! Bár az idei szezonra biztos, hogy nincs értelme hiszen lassan vége, de ha elkezdődne a szervezkedés, akkor a tél folyamán meg kéne pörgetni a dolgot és jövőre már könnyebben ismerhetnénk meg egymást a talikon!

Ha lehet megjegyeznem, akkor nekem ez lenne az ötletem:

- ingpóló
- 2-3 rendelhető szín (a fehér must have! :mrgreen
- mindenképpen hímzett és nem nyomtatott (a nyomtatott sz.rt sem ér, mert kopik, töredezik, stb)
- mindenkinek a saját nick nevével legyen ellátva

Ötletnek milyennek találjátok? Persze lehet a nem tetszést is kifejezni hisz a negatív kritika is pozitív kritika, csak éppen negatív.

(Hozzátenném, hogy nem olvastam végig a topicot, hogy ezek az ötletek így egyben szerepelnek-e, de fellelkesedésemben a balatoni tali miatt úgy gondoltam érdeklődőm. És mint írtam kicsit felráznám a témát...)

BalaBMW Elküldve: 2012-08-05 21:09 Társalgó

Ide akkor ki jön?