Bombolo fórum hozzászólásai

Bombolo Elküldve: 2008-09-15 10:00 Elsõ lámpák

Enkozpont74 írta:
Hú ezt nem értem...
gyári 4300, vagy 8500 ??


4300K az a színhõmérséklet, 4.300.000 Ft kicsit sok lenne egy izzóért!
A K itt kelvinfokot jelent.
üdv

Bombolo Elküldve: 2008-09-15 09:45 Elsõ lámpák

Enkozpont74 írta: Ja... mindjárt megnézem tejszerû e...
Ha igen akkor mi a teendõ?
Köszi

Akkor elõször is tisztítás kell, por van a lencsén. Lámpát kiszedni, búrát leppattintani, majd a krómot elkerülve az üveget letisztítani. A króm nagyon sérülékeny, szinte letörölhetõ, ezért ahhoz ne érj hozzá.
Xenon izzó Philips, gyári 4300K, 8.500Ft/db vagy 15.000 Ft/pár

üdv

Bombolo Elküldve: 2008-09-15 09:09 Elsõ lámpák

Enkozpont74 írta:
Szia,
Tudsz nekem abban segíteni, hogy a gyári xenon eléggé halványan világít, ha szembõl megnézem vakít mint állat, de vezetés közben sztem a világítás eléggé gyenge. Ha refit kapcsolok tökéletes...
Izzót kell cserélnem, vagy tisztítanom...???
Köszi

Szia!
Ha a fényszórómagasság jól van beállítva és a projektor üvege nem tejszerû, hanem átlátszó, akkor elsõ körben megnézném a foncsor állapotát és a xenon izzó gázgömböcét. Az átlátszó gázgömböcben fehér vagy barna pöttyök teljesen normálisak, ha viszont nagy felületen barna és/vagy szürke a belseje, akkor a fényereje fogytán van, csereérett.

üdv

Bombolo Elküldve: 2008-09-14 23:39 Elsõ lámpák

Fekete320d írta: Eljutottam odáig hogy rapityára szedtem. A két utólag vásároltat. A refi-xenon króm színü lakatrészt fogom áttenni (nem tudom mi a neve)refifoncsor xenonprojektortartó. Mivel hogy látszik hogy a projektor bele van szerelve 1 csavar fix, a másik kettõ viszont gumi alátéses, és gondolom beálították már. És akkor remélem hogy nem lesz gáz az összeépítés. Csak a félelmem a ZKW és AL közti külõmbségek. ZKW van a kocsiban. AL amit szétszedtem. Dehát a Projector meg amin van csak egyforma?!
A másik nagy akció a lámpák kiszedése. Azt hallottam hogy le kell venni a lökhárítót. Ez igaz?

Én BMW lámpákkal foglalkozom, ahogyan a honlapomról is látod. A ZKW házba az AL foncsor nem fog átmenni, sajnos az állítók felfogatása teljesen eltér, AL ház is kell a projekthez. A ZKW alsó tartója is más, mint az AL, de az egyszerûen átalakítható.
A lámpa kiszedéséhez nem kell leszedni a lökhárítót, az index és az alsó bajuszléc leszedése után kijön a lámpa, persze a lámpát tartó 4 csavart is ki kell csavarni. Az alsó bajuszléc leszedése a fényszórómosó miatt elég trükkös, de tulképp elég a bajuszlécet elõrehúzni és úgy már kijön a lámpa. Annyit enged a fúvóka teleszkópja. Ha elakadsz, keress meg.

Bombolo Elküldve: 2008-09-09 03:48 Elsõ lámpák

Tiba írta: Van a ZKW meg az AL. Meg ugye van a faceliftes, meg a régebbi.
ezktõl is függ mennyibe kerül. Én a Szentenderi útiban voltam, ott az enyémhez nem volt túl drága. Rhantos 15 körül tud szerezni.
De most van a vaterán is egy

A plexi ára nagyon felment, nem tudni miért, de a gyári már nem 12eFt. A kisker bruttó valahol 19.500 Ft körül mozog / oldal.

Bombolo Elküldve: 2008-08-28 09:19 Gyári riasztó (FAQ)

Chipcad777 írta: Sziasztok!

Nekem nincs gyári riasztó a kocsimba és baromira zavar,h nem villannak az indexek ha zárom a távirányítóval. Ez nagy zajba rossz eléggé, mindig meg kell néznem,h záródott e.
Nem tudjátok,h esetleg nincs vmi opció erre,h aktiválni lehetne,h villanjanak fel az indexek ha zárok?

Komfortprogramozással beállítható. Ár: 5.000 Ft.
üdv

Bombolo Elküldve: 2008-07-29 21:55 Gyári riasztó (FAQ)

guesswho írta:
Petike írta: ....neked ingyen is odaadom

petike
fú, Petike, csak egyben adod? engem a tükör érdekelne, csak az hiányzik a szettembõl..

Nekem van bóhocorros elektrokróm tükröm, 20eFt-ért megválok tõle.

Uraim, tisztelettem felajánlom a gyári riasztóval rendelkezõknek, hogy felkódolom a riasztójukat, hogy csak távirányítóval aktiválódjon-deaktiválódjon. Ezt ingyen és bérmentve, hogy ne járjatok úgy mint én, hátha megnehezítjük a tetves autótolvajok dolgát, ugyanis így zárkihúzással és nyitással meg fog szólalni. E46-ban jó helyen van a sziréna, nehéz hozzáférni.
Minden egyéb car-key memory beállítás (automatikus zárás, szelektív nyitás stb.) 5.000 Ft.

Bömbölö

Bombolo Elküldve: 2008-07-09 00:20 NAVI Language?

Estoril írta:
- tudtok -e USA (US angol hangot is bekódolni)
(Jelenleg GB, F, D van az autóban, helyette jó lenne pl H, USA, GB emlékeim szerint US - férfi hang, GB - nõi hang)

Igen tudunk, a választható nyelveket tudjuk variálni, a német helyére megy a magyar, a másik (mk3), vagy a másik kettõ (mk4) szabadon válaszott.
Idézet:
- látom bejelentkezõ képernyõt is választhatok, de az elszáll,
ha újabb verziójú szoftvert töltök fel. Feltételezem a díj egyszeri (illetve a honlap szerint jelenleg felár nélküli), az elérhetõ legújabb verziójú szoftverre szól, ha újabb szoftververzióra lenne szükség, akkor ismét meg kell vásárolni (mármint a bejelentkezõ képernyõ módosítást)?
- Ha nem kérek egyedi bejelentkezõ képet, akkor tudok utána egyedül szoftvert frissíteni az internetrõl letöltött CD képfájl segítségével, vagy ezentúl minden szoftverfrissítéshez rátok lesz szükség.
- Ha végre rászánom magam és megtanulom a bejelentkezõ képernyõ cseréjét (számos helyen megtalálható a neten), akkor okoz -e problémát a rendszerszoftver cserénél, hogy magyar nyelv is installálva van a navira?

A magyarítás kutya közönséges szoftverként töltõdik fel a rechnerre. Ha egy másik verziójú szoftverlemezt teszel be, azonnal törlõdik a régi rendszer, ergo a magyarítás és az azzal feltöltött bejelentkezõkép is.
Ha megjelenik új verzió, akkor a megcsináljuk rá a magyarítást és a magyarítást korábban megvásárló ügyfeleknek kedvezményesen/díjmentesen telepítjük függõen az új verzió magyarításába fektetett munkától.
Idézet:
- Elég messze lakom (250km), feltétezem szerzõi jogvédelmi megfontolásból, csak ti installálhatttok, a telepítõ CD-hez nem lehet hozzájutni.

Ez így van, a telepítést csak mi végezzük.

Bombolo Elküldve: 2008-07-08 23:51 NAVI Language?

bmwx írta:
És mi van ha szoftverelés közben gond van? pl nem fogadja a fájlokat? Tönkre mehet a rendszerem?

Igen, de ez egy sima szoftverfrissítésnél is elõfordulhat. A magyarításnál nem nagyobb a kockázat, mint egy eredeti szoftverlemeznél.
Általában ilyen akkor fordul elõ, ha a CD olvasó rész döglõdik. Ha elõfordul olyan, hogy berakott térképcd-nél néha kiírja, hogy "Keine CD/DVD im Navigationsrechner!" akkor az olvasó rész haldoklik. Ha valaki ilyenre panaszkodik magyarítás elõtt, akkor mindig egy új DVD olvasó résszel szoftverelünk, így kizárható a szoftverelési probléma.

Bömbölö

Bombolo Elküldve: 2008-07-07 13:07 NAVI Language?

bmwx írta:
Szia Bömbölõ!
Tetszik a magyarítás. Mennyiért csinálnátok meg, hogy az enyém is így menjen. MK4 navim van, 16:9-es kijelzõvel.
És mennyi idõt vesz igénybe az átállítás?
Esetleg okozhat vmi féle programhibát, gondot a rendszerben, ha lecseréljük?
Elõre is köszi
üdv


Szia bmwx,
20.000 Ft a magyarítás. Jelenleg már 100 autó felett járunk magyarításban, sehol nincs vele baj. Ezek az egységek a szoftverelési folyamatra érzékenyek, ha egyszer felmegy a magyarítás, ergo elfogadja a fájlokat, a checksumok és a fájlméretek rendben vannak, akkor mûködési gond nem lehet. Mivel a fájlok már nem módosulnak, hiszen kész a magyarítás, ezért a szoftvereléssel nincs gond.
Maga a szoftverelés 5-10 perc.

Bömbölö

Bombolo Elküldve: 2008-07-04 14:47 Ablaktörlõ lapát

silver_e46 írta: Múltkor csak gumit vettem, most komplett lapátot szeretnék.
58 cm / 50 cm a rávaló.
Bosch Aerotwin A606s (60 cm / 50 cm) Elfér rá?

Vagy vehetsz gyárit, ha gondolod, keress meg, részletek az oldalon.

Bömbölö

Bombolo Elküldve: 2008-07-04 14:37 NAVI Language?

SoundkeY írta: na ha lenne "demo" lehet engem is erdekelne........( nemtudja vki ha a kisnaviba beutok egy celt akkor hogy lehet azt torolni ? )

Elnézést a késlekedésért, mostanra jutottam oda, hogy felvegyem a magyar navit mûködés közben.
ITT A LINK
A kisnavira is mûködik, ott is magyar a menü és a hang is.

Naviprofi és én magyarítottuk le a rendszert.

üdv
Bömbölö

Bombolo Elküldve: 2008-06-04 10:22 LED-es hátsólámpa

SoundkeY írta: Na, megvan a ledes hatso , kicsit fura hogy nem egyezik hatul de a NEM ledes coupekon se egyezik :
http://www.bmwe46.hu/modules.p...;amp;pos=1
Kerdes a coupe kozepso "kod" belemegy a sedanba ?

Nem, más a mérete.

Bombolo Elküldve: 2008-06-03 23:32 LED-es hátsólámpa

Pozsika írta: Én ezért kérdeztem az elõbb, hogy ez most 4 darabos vagy 2?
Mert ha 2, akkor a két kicsi csomagteressel mit csinálsz? A felét kicserljük a másik fele meg az eredeti marad? Wááhh..
Pozsi

Hiába lenne 4 darabos, akkor is hülyén néz ki, hogy a belsõ, kis tolatólámpás részben is világít a helyzetjelzõ. Mert a szett nem tartalmazza a belsõ lámpák foglalatát, ha tartalmazná, akkor sem lennél elõrébb, mert kellene egy elektronika is, ami nem engedi eljutni a helyzetjelzõ feszültségét a csomagtéren lévõ lámpákhoz.
Ezért ez a facelift elõtti limókon mutat jól, meg a kupékon természetesen.

Bömbölö

Bombolo Elküldve: 2008-06-03 22:40 LED-es hátsólámpa

MitoGabor írta: Szép ez a hátsó lámpa, csak az a baj, hogy a facelift elötti 3okba való, mert csak annak volt fent az indexe. Bele lehet rakni a 2002 utániba is, csak akkor az index nem fog stimmelni a kis búrával a csomagtérajtóban !

Ez még nem gond, hiszen van olyan szett, ami a kis lámpatesteket is tartalmazza. A bibi ott van, hogy a facelift limo helyzetjelzõje a csomagtéren is ég, és elég hülyén mutat, hogy kívül LED-ek, belül meg izzó pislákol, teljesen más stílusban.

Bömbölö