Bombolo fórum hozzászólásai
« előző12345következő »

Bombolo Elküldve: 2007-11-01 12:21 ELLOPTÁK!!!

Attyla írta: Bömbölö, az aláírásodban lévõ linken e46-hoz gyári használt bi-xenon fényszóróban nincs belegravírozva egy rendszám? Amúgy ki a fene cserél le egy gyári bixeon fényszórót, szval ezt nem értem hogy lesz használt....aztán meg árulod....na mind1, gyanús...amúgy a gravírozás nem megoldás, meg az sem ha mi nem vásárolunk "olcsó" alaktrészeket, mert ha mi nem, akkor majd a románok, szlovákok, horvátok majd igen és ugyan úgy el tudja adni a cuccokat az illetõ, csak ki kell vinni, ami nem nehéz jelen pillanatban....
Na mind1, sztem nincs megoldás, csak nehezíteni tudod a tolvaj dolgát, kormányzárakkal, váltózárral, esetleg pajzs technológiával (sztem jó).

Nem értem a kérdést! Nincs belegravírozva a rendszám az általam árult fényszórókba. Németországból származó alkatrészekrõl beszélünk, persze azt nem tudom ellenõrizni, hogy a kinti bontós honnan vette. Mitõl gyanús? Pl. így lesz bontott egy lámpa:

Egyszer azt mondod, hogy nem ér semmit a gravírozás, aztán meg azt, hogy gyanús, hogy nincs benne gravír. Sajnos ezt nem érem fel ésszel!
A pajzs technológiával BMW-nél ott a gond, hogy a motorteret nem kell felnyitni az indításhoz, OBD-n keresztül ütik ki és viszik el õket.
Ajánlom figyelmedbe az autolopasok.hu-t, van ott egy félkamu autótolvaj beszámoló, amiben azért vannak érdekes dolgok.

Bömbölö

Bombolo Elküldve: 2007-11-01 09:03 ELLOPTÁK!!!

BMW318i írta: Hát, engem most nem fogtok szeretni azért amit ide írok...de a véleményem a következõ.

Sajnos a gennyes tolvajokat, mi tartjuk el. Mert pl. Bömbölõ kocsiját aki ellopta, lehet, hogy másnapra darabokra szedte. Mi pedig, majd szépen megvesszük tõle a rádiót, lámpákat, ajtókat, lökhárítót...miért? Mert negyed áron adja, mint a Wallis pl.
Elsõ körben ezen kellene változtatni, hogy ne legyen piaca ezeknek a cuccoknak, ne lehessen eladni, megvenni, kivinni az alkatrészeket az országból, stb...
Aztán utána már könnyebb lenne csak az autóra vigyázni, mert azt azért meg lehet találni, ergo a késõbbi lebukás veszélye lényegesen nagyobb, de egy hátsó ülést már nem lehet késõbb megtalálni.

Én például ezennel a kocsi képét is töröm, mert még 2001-ben apám Mercijét azután lopták el az Europarkból, hogy írtam róla az Autó Motorban egy használtautó tesztet...úgyhogy még babonából is megcsinálom...

Azért nem mindenki tolvaj vagy orgazda, aki használt alkatrészekkel kereskedik. Szerintem a megoldás a gravírozás lenne, minden egyes tetves alkatrészbe (kormány légzsák alatti része, navi hátulja, lámpák plexije-háta stb.) bele kell gravírozni a rendszámot! Ezt már lehetne híresztelni a fórumokon, mert ezeket a fórumokat sajnos nem csupán mi, BMW megszállottak olvassuk.
Az alkatrészek nagyrésze eladhatatlan így piaci ár közelében.

Bömbölö

Bombolo Elküldve: 2007-10-29 01:22 ELLOPTÁK!!!

Theo írta: Volt Cascod? Habár az is bõven áron alul fizeti meg az autot sajnos

Nem, a 0Ft igazán áron alul volt.

Bombolo Elküldve: 2007-10-28 21:29 ELLOPTÁK!!!

collins írta: valami hír bombolo?

Az "égegyadtavilágon" semmi.
Gondolom a rendõrség gõzerõvel dolgozik, hogy november közepére ki tudják küldeni nekem a jelentést: ismeretlen tettes, nyomozás eredménytelen.

Bombolo Elküldve: 2007-10-13 15:43 ELLOPTÁK!!!

richiem írta: Mivel a 3-asokat tényleg nem lopják, inkább csak kibontatnak belöle dolgokat, pl xenon, nagy navi...stb, Én körbenéznék azok között, akiknek a közeltmúltban köze lehetett a kocsihoz. Ahogy látom nemrég kapott rendszámot, így akár szerelõk, akár eredetvizganál is aki odaférhetett, vagy az aki behozta....passz. De 100, hogy nem felfeszegették és elpattintották, hanem felkészülve mentek oda.

Eredetvizsga majdnem két éve volt, szervízben sosem volt, mindent magam csináltam rajta, én importáltam, minden kulcs nálam van most is. Autolok 2000 plus tepsi és gyári riasztó volt benne, sajnos ezek szerint fabatkát sem értek. 21 h körül az asszony leparkolt vele, én 21.30-kor értem haza, akkor még ott volt. 22 h körül kinéztem, még megvolt, majd 23.30 körül ismét, akkor már nem. Kirohantam, a ház elõtt állt a szomszéd, állítása szerint 20-25 perce, akkor már nem volt ott, amikor õ odaállt. Rögtön mentem a rendõrségre, éjfél körül kiadták a körözést.
A helyszín a képen jól látható, társasház, elõtte járda. Szinte ugyanott állt, mint a képen.

Bombolo Elküldve: 2007-10-13 03:06 ELLOPTÁK!!!

Remélem nem lesz túl sok okunk ide írni.

Bömbölö

Bombolo Elküldve: 2007-09-21 14:38 Helyzetjelzõkarikák Angel Eyes szettek

kyncza írta: Akartam mondani, hogy baromira hasonlít ez a weblap valamire...
Aztán látom írják, hogy a STREETVOX a partner. nagy nehezen múltkor elértem õket, nem volt raktáron cucc, legalább is olyan, ami nekem kell, de korrektek, készségesek, megrendelték nekem,ami kellett!

Itt is van, 18000-ért CCFL. www.mobilgumi.hu
Érkezett még utángyártott M-es befordulós tükör és matt ezüst bepattintós mûszerfal karika is.

Bömbölö

Bombolo Elküldve: 2007-09-18 23:40 Elsõ lámpák

pati írta: Sziasztok!
Nem tudja valaki hogy hol kapnék xenon vezérlõt AL lámpához? Már tippeknek is nagyon örülnék mert nem látok. Bontó és szalon kizárva!

Szia!

Nekem van, új és használt is, feltéve, hogy a facelift kivitelhez kell, ami ugyebár bi-xenon.
Új: 20.000 Ft
Használt: 15.000 Ft

Bömbölö

Bombolo Elküldve: 2007-08-04 22:02 Navi frissítés

singletrack írta: Hi!

Lehet a rádiónavit frissíteni? Elég idegesítõ, hogy állandóan balra nagyívben akarja, hogy bekanyarodjak rengeteg helyen ahol nem igazán lehet... a legújabb térképet használom, amit most találtam itt nemrég. Ez a hiba egyáltalán a térképen múlik, vagy a készüléken?
Köszi a segítséget!

Hello,
A hiba a térkép adatbázisban van, ott nem szerepel, hogy az adott helyen a balra kanyarodás tilos. Remélhetõleg az újabb térkép CD-ken ezeket folyamatosan javítják.
Ha a tervezési algoritmussal van baj (nem az optimális úton megy, hanem elkavar), akkor segíthet egy sw update, de még ott is lehet a térkép hibás.
Bömbölö

Bombolo Elküldve: 2007-08-01 10:42 Eladó gyári CD-s fejegység

ricsimeister írta:
Ez olyan kérdés hogy melyik melyiket??? Mert amit beraknak Businessnek az szinte biztos, de persze a Beckernek is van csúcsminõségû cucca (Mexiko pl.), amit akkor is szívesebben berakok a kocsiba ha nem bele tervezték és nincs rajta BMW felirat, mert itt ugye a hangzás a lényeg és nem az hogy van-e rajta felirat vagy nincs... Mintha a BMW jó lenne 1.2-es 80 lovas motorral csak mert BMW logó van rajta... Bocs.


Én személy szerint többre tartom a gyári megoldást, mint a keretet egy DIN-es rádióval, hiába szól az jobban, elég sufni-tuningnak néz ki. Szerintem a Business CD kifejezetten szépen szól a gyári hangtechnikával is.
Ez olyan, mint a Navi. A gyári 16:9 navi egy csomó hiányossággal küzd, a magyar térkép részletessége is elég gyengusz, de nem cserélném le egy Garminra, mert ez a gyári, jól mutat és azért használható. Szerintem aki csak CD-re vágyik, de nem akar erõlködõt, mélynyomót, erõsebb hangszórókat, annak jó választás a gyári Business CD. Sõt a 16:9-ben sem létezik MP3, legfeljebb MP3-as tár és rádiómodul beszerzése esetén, én jól megvagyok 20 Track/CD konstrukcióval is.

Bömbölö, a gyári mániás

Bombolo Elküldve: 2007-07-14 22:49 Eladó gyári CD-s fejegység

Tib írta: Sziasztok!

CD-s fejegység engem is érdekelne!

Nyíregyháza és környéke!

vamosilap@t-online.hu

Sziasztok!

47.000-ért adok vadonat új Business CD-s fejegységet a fórumtagoknak. Utánvét lehetséges.
http://www.mobilgumi.hu

Bömbölö

Bombolo Elküldve: 2007-07-06 23:24 NAVI Language?

mount írta: Megpróbáltam lefényképezni, de sajnos nem sikerül, mindig behomályositotta a képet, ahogy zoom-olt a fényképezõ, igaz sokat nem változtat, de a választható nyelvek közöt biztosan nincs angol, csak: német, francia, olasz közül választhatok, sajnos..

Át lehet programozni, hogy legyen angol (kell hozzá spec. interfész), sõt tudok magyar nyelvet is 16:9-re és rádiónavira is. 16:9-en módosítható a bejelentkezõ kép is.
Én épp most izzadtam bele a 16:9-et a jármûbe, jó kis kaland.

Bömbölö (www.mobilgumi.hu)

Bombolo Elküldve: 2007-07-06 23:10 XENON utólag

peetie írta: Nah, érdekes az én xenonom...Voltam beállítattni és megmutatta a szerelõ, hogy az enyémnek egyenes a lámpa képe, nem az a ferde, aki már látott ilyen mûszert az biztos tudja mire gondolok. Tippre azt mondta, hogy ez lehet az amerikai szabványú. Csak azt felejtettem el megkérdezni, hogy mi: az izzó, vagy a türkör, vagy mi. Mert mûszakin így gond lehet...Szerintetek?


Van a lámpán belül egy fehér kis állító, azt átkattintva állítható a törés a vetített képen. Én BMW lámpákat adok el, és volt már olyan "profi" fényszórómagasságállító mûhely, ahol azt javasolták, hogy hozzák vissza hozzám a lámpát, mert amerikai. Persze ott virított benne az "E" jel. Ha nem találod meg, akkor lefényképezem neked, hogy hol keresd.

Általánosságban én is inkább a gyári xenont javaslom, mert a halogén E46 foncsorba beépített xenon izzó nagyon szórja a fényt, rendkívül zavaró a szembejövõknek, egy rendõr szerintem messzirõl kiszúrja, ha kötözködni akar. A legtöbb gyári xenon projektoros, amelyik nem, azon van kis kupak (pl. Pug 607) a xenon izzón.
A Modicolás 2001/9 hó után sem kötelezõ, van olyan kis fekete dobozom, amely becsapja az LKM-et, így nem lesz a xenonból stroboszkóp, nincs hibaüzenet a mûszerfalon és megmarad a magasságállítás is a belsõ tekerentyûvel.

Bömbölö (www.mobilgumi.hu)
« előző12345következő »