GNoRbY88 fórum hozzászólásai

GNoRbY88 Elküldve: 2015-12-01 07:40 E90 vásárlás

kukoricatolvaj írta: Üdv. Mindenkinek!
Srácok, tud valaki valamilyen hasznos információt erről az autóról?
http://www.hasznaltauto.hu/aut...ep-9583786
Túl szép, hogy igaz legyen? Vagy akár reális is lehet?
Minden észrevételt szívesen fogadok.
Előre is köszi a fáradtságot.


Van mikor nem csak autót, hanem kereskedést is csekkolni kell.. Mik vannak már. Totalcar - Sosem látott átverés az autópiacon

GNoRbY88 Elküldve: 2015-11-29 20:02 OBD2 kérdések + hibakód olvasó

GNoRbY88 írta: Hi. Ilyen fekete kapcsoló nélküli KKL VAG COM 409.1 kábelem van. Írtátok előbb, hogy a bmw a 8-as lábon kommunikál nem a 7-esen. Szóval csak összeforrasztom őket és menni fog?


Hát így sem akar kommunikálni se inpa, se carsoft 6.5-el xp-n. Port jó beállítva, driver fent. Ez a kábel jó lenne? Azt írja, hogy olvasni, törölni, és programozni is lehet vele: BMW-INPA-K+Dcan. Ha igen akkor megveszem.

GNoRbY88 Elküldve: 2015-11-29 09:26 30d nem megy 3000 alatt

mrsla írta: Szuper a gép (2005.03. 730D), fantasztikus vezetési élmény stb ))
Kérdésem: leírásokat honnan tudok letölteni? Pl. szeretném cserélni a légtömegmérőt vmi how to érdekelne.
Kellemes napot minden "bunkó" bmw-ésnek


Legtöbbet szerintem youtube do it yourself vagy how to videókkal érsz el, de van egy pár linkem még (igaz e46 többség, de jól jöhet):
E46 Fanatics DIY
E46 Fanatics Info
Ultimate BMW DIY
Bimmer DIY
Impee
DIY E65,E66
Bimmer Forum Manuals
Workshop Manuals for all series
RealOEM ábrák
BMW Fans ábrák
TIS Online
BMW Online Wiring Diagram System (WDS)

Meg egy kis angoltudás kell, vagy google fordító

GNoRbY88 Elküldve: 2015-11-28 07:58 Ajtónyítási Gondok!

Bitu79 írta: E46 kulcs betanítás:

kulcs be -> gyújtás ráad -> kulcs ki -> kulcson nyitásgomb nyomvatart + 3x zárásgomb megnyom -> ezután az autó csinál egy zárás-nyitás ciklust --->>> majd elõvesz másik kulcs -> kulcson nyitásgomb nyomvatart + 3x zárásgomb megnyom -> ezután az autó csinál egy zárás-nyitás ciklust


Köszi Igen, így csináltuk, de nem akart menni, aztán 1x csak sikerült.. Közelbe biztos nincs semmi ami zavarná, itt kint a faluba

GNoRbY88 Elküldve: 2015-11-24 15:09 Hûtõvíz és vízpumpa

YELLOW írta:
GNoRbY88 írta:
Superpippo írta: Sziasztok! Érdeklődnek,hogy milyen hűtőfolyadék jó szerintetek az autóba? G12 vagy G11?
Köszi a segítséget előre is!


G11 kék a gyári. Ha az van benne és csak utána töltesz, akkor mindenképp kék kell. Nem keverjük a kettőt. g11 keverheted g12-vel, de fordítva nem. Ha cseréled teljesen akkor mehet bele g12 rózsaszín alubarát nyugodtan. Mostanában az az elterjettebb kereskedésekben is.


mi vaaaaa'?

G11-et keverheted a G12-vel, de fordítva nem.
ez olyan mindtha azt mondanád, hogy 4x5 nem ugyanaz, mint 5x4. kifeküdtem.


Nem vagyok autószerelő vagy kémikus, csak azt írom amit olvastam már több helyen is régebben. Azt hiszem totalcaron is. Meg ez is egy jó írás miért inkább G12

GNoRbY88 Elküldve: 2015-11-24 14:50 Hûtõvíz és vízpumpa

Superpippo írta: Sziasztok! Érdeklődnek,hogy milyen hűtőfolyadék jó szerintetek az autóba? G12 vagy G11?
Köszi a segítséget előre is!


G11 kék a gyári. Ha az van benne és csak utána töltesz, akkor mindenképp kék kell. Nem keverjük a kettőt. g11 keverheted g12-vel, de fordítva nem. Ha cseréled teljesen akkor mehet bele g12 rózsaszín alubarát nyugodtan. Mostanában az az elterjettebb kereskedésekben is.

GNoRbY88 Elküldve: 2015-11-24 07:52 bc

Bitu79 írta: Megy a bc-m.
De azért leírom a történteket okulásképpen.
Ugye a szakszervíz verte a mellét,hogy ők felkódolták.
Ne okoskodjak nekik...már rutinmeló ez nekik.
Hát mégsem.
Nem hivatalos progival kódoltattam fel,ismerősömnél.
BMW diaggal...
Kábé 1 perces művelet volt.
Szóval bekaphatják.
Ráadásul a pénzt sem kértem vissza,pedig megérdemelték volna,mert balfacok.

Tegnap priviben Dávid mondta,hogy szerinte nem kódolták fel...
Szóval köszi Dávid



És akkor végül mit kellett még bekapcsolni, hogy működjön?

GNoRbY88 Elküldve: 2015-11-18 10:01 lámpa

lantika írta:
Nem hiszem,hogy felben maradt projekt lenne az ok. Elöre pärban az uj feher 14 euro,hätra 70 euro. Illetve elöl a feher lämpabura mellett feltünöbb a särga index ezert kicserelik,hätul annyira nem feltünö a piros helyzetjelzö mellett.


Gondolom elől ki lehet cserélni külön indexet, ha jól látom, hátul pedig egyben van az egész lámpa.

GNoRbY88 Elküldve: 2015-11-17 14:13 lámpa

Hi. Gyárilag okés, hogy sárga indexekkel szerelték autókat és extraként lehetett átlátszót kérni, de olyan lehet, hogy gyárilag elől átlátszó van, hátul pedig sárga? Nézegetem hirdetéseket és már többnél is láttam így. Egyébként vin dekóder megmondaná tutira, csak érdekel, hogy lehet-e vagy cserélve lett?

GNoRbY88 Elküldve: 2015-11-17 14:00 Bugok

Hi. Nem tudom másnak, hogy van, de nekem nem mutatja fent a 45x45-ös kis képet a loggedIn div-ben. Rossz a kép url-je. Ez van írva:
http://static.bmwfanatics.hu/u..._45x45.jpg
De így kéne:
http://static.bmwfanatics.hu/u..._45x45.jpg
Meg fórum főoldalon mikor egy lista elem fölé viszem az egeret akkor össze rántja pár pixelt

GNoRbY88 Elküldve: 2015-11-17 12:28 OBD2 kérdések + hibakód olvasó

Hi. Ilyen fekete kapcsoló nélküli KKL VAG COM 409.1 kábelem van. Írtátok előbb, hogy a bmw a 8-as lábon kommunikál nem a 7-esen. Szóval csak összeforrasztom őket és menni fog? Utána ugyanúgy birom használni másik autónál is? Nincs gond belőle? Elvileg nem kéne, mert obd lábkiosztásnál azt írja, hogy az nincs használva, de azért megerősítést kérek mielőtt megcsinálom Gondolom pont ezért raktak némelyikre kapcsolót, hogy lehessen választani melyik lábon kommunikál

GNoRbY88 Elküldve: 2015-11-17 09:09 Újítások

YELLOW írta:
a kereső jól működik, csak szokni kell. az egész ott van elrontva, hogy nagyon sokan nagyon sok új témát hoztak létre, mert sosem néztek vissza, a keresőt sem használják.
arról nem beszélve, hogy mert valaki nem tudja, hogyan írjuk a kartert, vagy az akkumulátort, enenk fényében hozott létre korábban topic-ot, aztán aki tudja, az nem találrá, mert ő jól leírva keresne rá, és létrehoz egy másikat. vagy ennek a fordítottja. hogy valaki kartelre keres rá nem hozza (persze miért hozná, mikor karter néven van) és létrehozza. ez most csak példa, de számtalan ilyen van.


Az 1 betűs elírásokat még tudja javítani elastic (gondolom azzal van megoldva kereső). Na majd rájövök lassan, most láttam meg, hogy lehet pontos kifejezésre is keresni meg és kapcsolattal is . Így már pontosabb találatok jönnek. Nálunk Fiat-os fórumon úgy van megoldva, hogy nem is lehet létrehozni új témát, csak admin tud ha valaki berakja kérések közé, és így sokkal átláthatóbbak a témák. Keresésnél esetleg még egy link jönne jól, hogy ugorjon az adott hozzászólásra, így ellehetne olvasni előtte és utána szereplőket is.

szerk: Megtaláltam keresővel, hogy egyedi java-s fórum, szóval gondolom nem lenne egyszerű átírni, meg hiszem, hogy Robinson se szívesen osztogatja kódot


GNoRbY88 Elküldve: 2015-11-17 07:49 Újítások

Hi. Olyat lehetne berakni, hogy ne csak 10 hozzászólás jelenjen meg egy oldalon? Nem hiszem, hogy akkora lenne az sql kérés, hogy timeout-ozzon, meg nincs olyan sok ember a fórumon egyszerre, hogy szerver ne bírja el. Amúgy ez saját fejlesztésű fórum motor, vagy valami CMS? Nem igazán szoktam még meg ezt az egymásba ágyazott válaszokat , szerintem átláthatóbb lenne ha csak egymás alá bekerülnének tabulálva vagy referenciával hivatkozva másikra. Sokkal egyszerűbb lenne ha nem kéne átolvasni 50 oldalt, hanem átrakom 100 hozzászólás egy oldalon és akkor csak 5 oldal lenne, amin belül tudok keresni Ctrl+F-el szavakra, mert kereső sem mindig azt hozza be amit szeretnék keresni Vagy nem tudom még használni rendesen

GNoRbY88 Elküldve: 2015-11-15 15:24 Ajtónyítási Gondok!

YELLOW írta:
GNoRbY88 írta: Helló. 2 kulcs van az autóhoz, néha működnek rendesen néha nem (el. kp. zárás, nyitás). Kocsit mindig indítja, mechanikusan záródik, nyitódik minden ajtó, csak elektromosan nem mindig. Kulcsot próbáltam újrataníttatni videók , meg leírás alapján, de nem segített. Tanítás alatt le zárta és ki is nyitotta mind2 kulcs, de utána semmi. Mi lehet a gond?
Ahogy csináltam: Gyújtás ráad, levesz 5s belül, majd 30s belül egyik kulcs gombját lenyomva tartva középsőt 3x megnyomtam. Zárt, nyitott rendesen, ugyanígy másik kulcsot is, és utána mégsem működik. Felcserélve is próbáltam kulcsokat, úgyse lett jó.


gondolom mindig az a kulcs nem jó, amit elsőre tanítasz.
ha igen akkor rosszul tanítottad. a 2. kulcsot nem kell gyújtásba rakni csak nyomogatni mint az elsőt. a gyújtás a tanítási folyamat kezdetét jelzi.
nem hiszem, hogy GM baja lesz.
ha távolabbról nem jó, de közelről vagy belülről nyit, mint tanításnál is, akkor pedig elem baja vagy a kulcsban lévő antenna tekercs rossz.


Most egyik se Nem raktam be 2.-at, csak nyomtam másik után ahogy írod. Ha nem működik akkor se közelről se távolról nem megy. Csak azt nem értem, hogy ha tanításnál szépen nyit/zár akkor utána miért nem? Esetleg diag többet mondana, mert volt, hogy egyik úton kigyulladt a motor lámpa menet közben, de később elaludt. Fekete KKL VagCom 409.1 (kapcsoló nélküli) kábelem van itthon, azzal még nem sikerült Carsoft-ot működésre bírni, de majd még próbálkozom. GM modulban meg azt hittem ilyen kivehető relék vannak de videó után láttam,hogy nem. Ennyire azért nem akarom még bántani

GNoRbY88 Elküldve: 2015-11-15 10:21 Ajtónyítási Gondok!

lantika írta:
GNoRbY88 írta: Helló. 2 kulcs van az autóhoz, néha működnek rendesen néha nem (el. kp. zárás, nyitás). Kocsit mindig indítja, mechanikusan záródik, nyitódik minden ajtó, csak elektromosan nem mindig. Kulcsot próbáltam újrataníttatni videók , meg leírás alapján, de nem segített. Tanítás alatt le zárta és ki is nyitotta mind2 kulcs, de utána semmi. Mi lehet a gond?
Ahogy csináltam: Gyújtás ráad, levesz 5s belül, majd 30s belül egyik kulcs gombját lenyomva tartva középsőt 3x megnyomtam. Zárt, nyitott rendesen, ugyanígy másik kulcsot is, és utána mégsem működik. Felcserélve is próbáltam kulcsokat, úgyse lett jó.


1; Akkumulätort kell cserelni a kulcsban,vagy
2; Grundmodul (GM5) relek haldoklanak.


Egyszerre nem hiszem, hogy megadják magukat. Meg egyiket már szétszedtem és az elem okés. Van mikor működik rendesen a kopottabb kulcs, de a másik nem. Azért akartam betaníttatni újra őket, hogy a szebb is működjön, de utána már a másikra sem reagált Hol találom ezt a grund modult? Esetleg átpucolom érintkezőket.