K_Gergo fórum hozzászólásai

K_Gergo Elküldve: 2011-09-28 08:46 Autóvásárlás

Coyote írta: Évi 19.000 km-ért senki sem vesz kupét
miért is nem? pont kupét nem? nem a praktikum bajnoka, nem is dízel, nem értem a felvetést.
nálam napi használatban van (~80km oda-vissza minden hétköznap), ez évi 20e-25e km-t, ami az ismerősi körömben láthatóhoz képest nem is olyan kevés.

K_Gergo Elküldve: 2011-09-21 09:09 ELLOPTÁK!!!

balesz írta: hegesztettünk 2 acél pallót, amivel le lehetett állni, de az egyiket előtte ellopták...

K_Gergo Elküldve: 2011-09-20 13:52 Autóvásárlás

Coyote írta: kiírtam a 240.000 km-t a hirdetésbe, és a kutya se kereste

regulázod a técét?

K_Gergo Elküldve: 2011-09-16 21:18 Lengéscsillapitó

anubisz írta: Figyelj rá oda,mert ebbe bele lehet halni
nem akartam ennyire drasztikusan fogalmazni, de ja.
alattomos hiba, nekem szembesávba átpattogni volt szerencsém. kátyúsabb volt a kanyarban az út, a kocsi meg mintha váratlanul felúszna, megy amerre a lendület viszi.

K_Gergo Elküldve: 2011-09-16 11:35 Lengéscsillapitó

seta írta: Honnan lehet tudni h kezdik megadni magukat a lengéscsillapítók, és mivan ha megadják magukat? mit visznek magukkal?

fekvőrendőröknél meg kisebb kátyúknál hallom h "szuszognak"
a szuszogás nem feltétlenül jelenti, hogy halottak, de már fáradtak. a mérésen megfelelőnek ítélt gátló sem biztos, hogy jó, és jót is mérhetnek rossznak.
a legegyszerűbb ellenőrzési mód, hogy lenyomod az autót, és nézed mennyit mozog: ha jó a gátló, lemegy, fel, majd vissza alaphelyzetbe. ha ennél többet mozog, már igen gyanús, hogy csereérett. menet közben egyébként rossz gátlókkal hajószerűen, himbálózva mozog a kocsi, nagyobb keresztirányú úthibák (vagy vasúti átjáró) után még libeg, huplis úton kanyarban meg-megnyikkannak a gumik, vagy el is elpattog, nő a féktáv. alapvetően kevesebbet érintkezik a gumi a talajjal, nincs ami gátolja a rugózás okozta mozgást. a gumik kagylósra kopnak (de ehhez szvsz már túl sokat is kell menni szar gátlóval), a futóműalkatrészeket több ütésszerű terhelés éri.
az, hogy gyorsan tudsz vele kanyarodni nem garancia semmire, függ az út állapotától is erősen

K_Gergo Elküldve: 2011-09-14 15:24 Hifi beszerelése e46-ba

Bero írta: Ez olyasmi nekem mint a csöves és a tranzisztoros erősítő közti különbség.. Sosem fog egy tranyós úgy szólni mint egy régi jó csöves fej. Én zenéltem sokáig és tapasztaltam is amikor megvettem a mesa boogie erősítőm

én még most is zenél(get)ek: erősen stílusfüggő mondjuk, de egy átlag klubkoncerten az erősítő használóján túl gyakorlatilag senki nem szúrja ki a különbséget. sőt, egyedül játszva ugyan egyértelmű a különbség, de a többi hangszerrel együtt megszólaltatva már nem, innentől egyéni preferencia, hogy kiadsz-e másfélszer annyit a csövek miatt. persze én rock/metál vonalon mozgok, ha jazz-t játszanék val'szeg más lenne a helyzet.

K_Gergo Elküldve: 2011-09-14 14:57 Hifi beszerelése e46-ba

anubisz írta: Mi bajod az mp3 mal.

tudom ez eleve hitvita, de ezzel tökéletesen egyetértek. messze nem nyersz annyit minőségben (már ha egyáltalán) CD-vel, mint amit veszítesz praktikumban egy pendrive-hoz képest. arról nem is szólva, hogy egy autó a legjobb esetben is annyira fos hallgatási környezet, hogy nem hallod a különbséget, még ha van is füled hozzá.

Bero,

ha audio CD-t írsz, ugye használsz tönkölypárnát?

K_Gergo Elküldve: 2011-09-13 15:17 Valaki segítsen

Gyozy írta: Lenne pár kérdésem
szia,

1.: ugyanezekre a tünetekre nálam diffiszilent (6-7000ft) csere megoldás volt.
5.: gyertyák? esetleg motortartó bakok?

anubisz írta: Sajnos, ...
végig bólogattam, ahogy olvastam...



Gyozy írta: minden álmom volt egy ilyen autó

most majd kiderül, mennyire ragaszkodsz ehhez az álomhoz.
keress egy jó szerelőt, mert úgy fest, akitől hoztad, nem ért hozzá, és anyagiak terén ne tömegautóban számolj/gondolkodj. sajnos nem hiszem, hogy vészmadárkodunk, amit Anubisz leírt nálam is igaz volt, Insectkiller (330 kupé) kollégánál is...
ha most el is keseredsz, gondolj arra, hogy az álmokat nem mindig könnyű megvalósítani, és élvezd, ahogy egyre javul az autó (ehhez nagyon kell a jó szerelő ugye). ha időnként tele lesz vele a tököd, ülj át egy másik kocsiba kicsit, hogy tudd, miért csinálod: könnyen megszokja az ember a jót, és természetesnek veszi, csak a hibákat látja (én legalábbis).

szép verda egyébként, sok szerencsét hozzá!

K_Gergo Elküldve: 2011-09-13 12:28 Extra gyors találkozó!

Hori írta: gyere nyugodtan én biztos ott leszek


hirtelen azt hittem erre reagáltál..:

nickname írta: ha már nézelődünk, akkor olyan helyen kellene ahol nők is vannak



K_Gergo Elküldve: 2011-09-07 14:48 Rendőrség, avagy "szolgálunk és védünk"

kösz a tippet Kempelen, gyakran járok arra, amúgy is figyelek, de eztán még jobban!

kempelen írta: megsúgták halkan, hogy ha ki akarok igazán baszni azokkal akik ezt elkövették, nyugodtan írjak a móri rendőrkapitánynak, aztán meg lesz a hatása.

megtetted?


kempelen írta: Végül pedig tisztelet a tisztességes kivételeknek.

nekem kellemes csalódás volt a legutóbbi 2 tapasztalatom:
Fehérvár: péntek este megyek haza a városon keresztül, valahol mögöttem rendőrautó csoszog 40 körül, én 50-nel, ahogy lehet. egy zebrához érve későn vettem észre egy lámpaoszlop mögött várakozó, átkelni szándékozó nőt, és lassítás nélkül elhúztam mellette. persze másodpercek múlva villogás/sziréna félreállás: 4 rendőr kiszáll a kocsiból, papírokat elkérik, "tudja miért állítottuk meg?" "igen, a hölgy a zebránál...". kaptam ugyan egy 5000-es helyszínit, de mindegyikük végig kulturáltan, tisztelettudóan viselkedett, nyilvánvaló volt, hogy nem szopatni akarnak, jó utat kívánva búcsúztak.

85-ös Sopron felé Győrből: győr után közvetlenül egy rakat becsatlakozó út, köztük záróvonal, nyilván becsorog elém egy kisteher pótkocsival, gyorsulni meg nem nagyon akaródzott neki...mivel szemben/körülöttünk épp nem volt senki, megelőztem a záróvonalon. miután visszatértem a sávba láttam meg pár száz méterrel odébb 2 autót az út mellett, meg néhány jóembert láthatósági mellényben..."ugye KPM, legyen KPM?!" - hát nem. félreállok, kulturált köszöntés itt is, papírok átad. miközben a kocsit és a papírokat vizslatták, az egyik rendőr megkérdi, ugyan mi volt az a mozzanat, mielőtt megállítottak?
bűnbánó arccal: "előzés záróvonalon"
"s mi dolguk Sopronban? munka, pihenés?"
"pihenés"
"hmmm...akkor most vegye úgy, hogy maguknál hagyunk rá egy kis pénzt - de a hölgyet hívja ám meg fagyizni! "
"úgy lesz! "
kicsit még nézelődtek az autó körül (ellenőrizték pl. az alvázszámot a tornyon, ilyent se láttam még...), majd visszaadták a papírokat, de közben beszóltak az asszonynak a kocsiba, hogy a fagyit verje le rajtam!
mosolyogva jöttem el a rendőröktől, Virág megkapta a fagyit, több záróvonal átlépésem pedig azóta nem volt. tök olyan érzésem volt, mintha tényleg a rendfenntartás lenne a cél, döbbenet...

K_Gergo Elküldve: 2011-09-05 12:28 FELHÍVÁS!! RENDSZÁMTÁBLA KERET!

YELLOW írta: nekem pont a BMW és M-es logo miatt tetszik a mostani.

szia,

nem dobsz fel egy képet róla?

K_Gergo Elküldve: 2011-08-30 16:57 Elrepedt leömlő

anubisz írta: Hát igen,Áfa meg haszonkulcs,aztán mindjárt 190 lesz. Ezt újba,csak kint szabad megvenni.Vagy kinti bontóba biztos több van,Németbe rengeteg ilyen fut.

sajnos meglehetősen ritkán fordulok elő német bontókban...

K_Gergo Elküldve: 2011-08-30 16:52 Elrepedt leömlő

anubisz írta: jaj,itt is menyi
http://schmiedmann.hu/18%2040%...reses.aspx
ezért már érdemes kimenni Németbe onnan hozni, 50 -el biztos olcsóbb.


"Betétdíj: HUF 14 413,71"
betétdíj? tampont vagy sört is adnak hozzá?

K_Gergo Elküldve: 2011-08-30 16:50 Elrepedt leömlő

anubisz írta: Leömlőt nem öntvényből csinálják? nem is hallottam még ilyet,hogy lemezből van. Nekem alánéztek,azt mondták a katalizátor háznál szivárog,szét kell vágni a külső burkoló lemezt utána hegeszteni,csak ehhez lekel bontani az egész leömlőt,mindent,bölcsőt. szar hegesztés,a munkadíj meg lenne vagy 100 ezer.
amúgy nekem 455 Eurót ír egyre ,neked hogy lehet olyan drága.

ezt a 455€-t én se értem, az aktuális árfolyamon olyan 620$, HUFban meg 120000...nem 190000, mint az árajánlat.

K_Gergo Elküldve: 2011-08-30 15:57 Elrepedt leömlő

anubisz írta: Ez típushiba? ne idegelej, várhatom,hogy nekem is elreped? Nekem is jön előröl a kipufogó gáz,a BMW be azt mondták a katalizátornál kel hegeszteni,valahol kifúj. Ventilátor pont az utastérbe fújja a gázt lehet veszek egy gázmaszkot.


he
hehe
hehehehheee
MUHHAHHAHAHHHAAAAAA
Yellow jól írja, ha lemez leömlőd van számíts rá...éljen a hájtekk, meg az integrálás (leömlő katalizátorral együtt...azér' is ilyen mocsok drága)