MavericK fórum hozzászólásai

MavericK Elküldve: 2010-02-22 16:16 Kuplung__

En is akkor hasonlo muvelet elott allok mint te. Mar egy ideje elegge fent fogott a kuplungom, es a legutobbi onzetlen segitsegnyujtasomkor, kihuztam egy autot a hóból, hat az betett neki es a kovetkezo dombon megcsuszott a tarcsa. Nekem is Sachs-ot ajanlottak, es orultem hogy azt irtad Robin68, hogy meg vagy vele elegedve, mert szerintem sem megfizethetetlen, aminek nagyon is orulok. Igazabol azt akartam kerdezni, hogy mit ajanlanatok, de akkor mar meg is kaptam a valaszt
No csak ennyi volt, elore es utolag is koszi ...

MavericK Elküldve: 2010-02-17 19:39 Motorolaj

InsectKiller írta: Szerintem vagy gyári BMW vagy Castrol!

MavericK írta: Segitsetek olaj ugyben. 98-as E46 320d, de az olajokkal gondban vagyok.
Valami gyari olajra gondoltam. Eddig 10w 40-es volt benne, de markat nem tudom. Mit ajanlanatok?


Na igen, az a gyari BMW az jo lenne, ha tudnam pontosan, hogy milyen valo bele. Utana lehet nezni ennek valami hiteles oldalon?

MavericK Elküldve: 2010-02-17 19:18 Motorolaj

Segitsetek olaj ugyben. 98-as E46 320d, de az olajokkal gondban vagyok.
Valami gyari olajra gondoltam. Eddig 10w 40-es volt benne, de markat nem tudom. Mit ajanlanatok?

MavericK Elküldve: 2010-01-31 18:16 Lökhárító

Tano írta:
MavericK írta: Sajnos nem tudom, hogy ez mekkora egyseg, de ami latszik belole, az egy fuggolegesen lapos muanyag lap, kb 10 cm magas, es 50 cm szeles lehet. Nem takar semmit, hasonlo elem van a jobb es a bal elso kerek elott is, csak azok hajlitottak, ez meg teljesen egyenes.


Aha, így már értem. Azért nem tudtam, mert ez az enyémrõl is hiányzik, de már azóta hogy megvettem, így nem is vettem észre a hiányát
De lehet meg van külön is:
http://bmwfans.info/parts/cata...nsulation/

És itt a 25-ös számú elem. Nr: 51 71 8 216 580


Oooo basszus tenyleg, pedig neztem is ezt a tartozekegyuttest, es nem vettem eszre, koszi Tano, ha megis csak megrogyott az a lapka, akkor igy mar menni fog a rendeles

MavericK Elküldve: 2010-01-31 18:04 Lökhárító

No vettem a faradsagot, es alafekudtem a gepnek, igazad volt, ez egyben van a motortakaroval es abban is igazad volt, hogy nehany csatlakozasi pontot leszakitott, szoval asszem az lesz, hogy a ket kerekdob takarot, es a motortakarot kikapom elviszem muanyagheggesztohoz, hatha ossze tudja forrasztani, es utana visszapakolom. Igen ott van a hutonek a kiaramlo levegotorka is, szoval szerintem annak tartja fent a szabad teret ez a muanyag lemez. Maga a lemez egy karmantyus pattentel van rogzitve es nem is az tort le, hanem ahova bele kell pattintani a motortakaro lemezbe. Megkerdezem a muanyagheggesztotol, hogy tud-e vele kezdeni valamit. Ultetve van a vas azota, nem is szoktam semmit megkozolni vele az uton, csak most eleg durva havazas volt, es nem tudtam kacskaringozni, sajnos kerek koze kellett vennem a holabdat, es levitte.

Koszi a tanacsokat, okosabb lettem...

MavericK Elküldve: 2010-01-31 14:46 Lökhárító

Tano írta:
MavericK írta: Nem egeszen lokharito, de talan ez a legkozelebbi tema.
Ugy 2 oraval ezelott mikor jottem haza, leszakadt az auto elejerol a koptato. 1998-as E46 320d. En probaltam rakeresni a RealOEM-en a karosszeriaelemre, de nem sikerult megtalalnom. HAtha ti ugyesebbek vagytok, sajnos cikkszamot nem tudok, az erdekelne engem is.
Elore is kosz a segitseget.

Tehat elol a kozepso koptato muanyag lenne.

Kosz!


Melyik középsõ mûanyagra gondolsz? Ami a lökös aljához van fogatva 3 tiplivel és a motort burkolja alulról? Vagy egy kép esetleg?


Sajnos nem tudom, hogy ez mekkora egyseg, de ami latszik belole, az egy fuggolegesen lapos muanyag lap, kb 10 cm magas, es 50 cm szeles lehet. Nem takar semmit, hasonlo elem van a jobb es a bal elso kerek elott is, csak azok hajlitottak, ez meg teljesen egyenes.

Talan igy erthetobb...

MavericK Elküldve: 2010-01-30 22:27 Lökhárító

Nem egeszen lokharito, de talan ez a legkozelebbi tema.
Ugy 2 oraval ezelott mikor jottem haza, leszakadt az auto elejerol a koptato. 1998-as E46 320d. En probaltam rakeresni a RealOEM-en a karosszeriaelemre, de nem sikerult megtalalnom. HAtha ti ugyesebbek vagytok, sajnos cikkszamot nem tudok, az erdekelne engem is.
Elore is kosz a segitseget.

Tehat elol a kozepso koptato muanyag lenne.

Kosz!

MavericK Elküldve: 2010-01-14 01:21 FELHÍVÁS!! RENDSZÁMTÁBLA KERET!

LAtom mar el vagyok kesve, de milyen uton-modon lehetne rendelni ebbol a bizonyos rendszamtabla keretbol? Valahogy fel szeretnem tuntetni az auton, hogy nem csak barangol a nagyvilagban, bar Bp-hez kepest videki vagyok, de hatha akad itt is teso Pécsen.
Szoval a rendeles erdekelne, lesz valamikor mostanaban ujabb csomag ?

MavericK Elküldve: 2009-10-16 00:55 Extra gyors találkozó!

Pécs és környékén van valami mozgás ? Ha csak egy pofavizitre is, van valaki innen ?

MavericK Elküldve: 2009-08-08 16:41 Ajtónyítási Gondok!

melyik topic ?

MavericK Elküldve: 2009-08-08 15:26 Ajtónyítási Gondok!

Nekem mas jellegu gondom van de ajto ez is. A vezetooldali elso ajtom zsanerja nyikorog. Probaltam mar kis zsirt, wd40-et fujni ra de valahogy nem ertem el vele a nyikorgasi zonat. Ajtokarpitot meg nem igazan szeretnem lebontani foggalmam sincs rola mi minden van alatta de leginkabb a legzsakot nem szeretnem az arcomba csapni. Okos otlet van erre ?

MavericK Elküldve: 2009-08-06 14:42 320d turbó hiba

Tano írta:
MavericK írta: Pontosan hol talalom meg ezt a legtomegmerot ?


Az alábbi ábrán az 1-es elem.
http://bmwfans.info/parts/cata...ass_meter/
A felsõ részén van a csatlakozó.
Hozzáférni úgy tudsz, ha leveszed azt a burkolatot ami az olajbetöltõ nyílás körül van.


Koszi szepen, ugy nez ki a szerelo sracnak van egy tartalekba elrakva, igy azt is meg tudom nezni, hogy az-e a bibi vagy sem.

MavericK Elküldve: 2009-08-02 19:01 320d turbó hiba

Pontosan hol talalom meg ezt a legtomegmerot ?

MavericK Elküldve: 2009-08-01 21:21 320d turbó hiba

ute107 írta: MavericK!

Ez nem turbo hiba lesz véleményem szerint, inkább valami elektromos hibajelnek tûnik...
Én a helyedben a vákum csöveket részletesen átnézném...ez a legolcsóbb (tanács)!


Rendben, akkor ott kezdem...

MavericK Elküldve: 2009-08-01 21:03 320d turbó hiba

No akkor en is ide irnam a jelenseget, mert talan ez a tema all a legkozelebb.
Ha talalkoztatok ilyennel csak szoljatok kozbe.
Tortenet a kovetkezo, vegyunk egy egyenletes gazadast, jelen esetben legyen ez a padlogaz. Elkezd huzni az auto, kb. 1 mp-ig mint a vadallat, utana 2 mp-ig mint egy mezei szivodiesel, (na jo a mezei szivodiesel talan tulzas, de erzekeltetni akartam, nyomatekvesztessel) 1mp vadallat, 2 mp szivodiesel, 1 mp vadallat, 2 mp szivodiesel. A fogyasztasmeron is latszikm hogy amikor megy az auto, akkor felmegy a mutato, mikor visszaesik a gyorsulas, akkor termeszetesen a fogyasztasmero is. De ez a rendszeresseg megmarad, hogy 1mp - 2mp, tehat nem ossze vissza, hanem ebben az utemben. Igazabol 3. fokozattol lehet erezni jelentosen, mert ugye alatta nincs annyi ido hogy ez a hiba jelentkezzen valtas elott. Foleg dombon folfele lehet jol erezni 4., 5. fokozatban.
Kerlek ne azzal jelentkezzetek, hogy turbo csere

De azert minden otlet es meglatas erdekel.

KOszi