Neo78 fórum hozzászólásai

Neo78 Elküldve: 2012-05-16 08:06 Részecskeszûrõ_

csbalu írta: e46 320d 150lovas 2002/11 hó. Vajon van benne részecskeszűrő?


Nézd meg a kipufogó végét, ha kormos akkor nincs, ha tiszta akkor van

Neo78 Elküldve: 2012-04-29 17:36 Most vettem BMW-t

si3rrabravo írta:
Neo78 írta: Nos, megérkezett az új "családtag". Képek a galériában.


Szép! E46 eladtad vagy maradt családban?


Sajnos el kellett adnom, kellett a pénz az újra...

Neo78 Elküldve: 2012-04-29 12:12 Most vettem BMW-t

Nos, megérkezett az új "családtag". Képek a galériában.

Neo78 Elküldve: 2012-03-15 12:06 Radio navi csereje nagy kepernyösre

Szabi46 írta:
Neo78 írta:
csatis1 írta:
Szabi46 írta: nem tudom, hogy ez reklámnak számít avagy se, de 1.fajta vagy a 2. fajta számít kínainak? Mert a dynavin gondolom a gyári hivatalosan BMW-hez készíti viszont azon nem látok usb vagy memóriakártya csatlakozót elől. Amúgy mindegyikhez külön kell egy tv-modult venni és végig húzni a megfelelő kábel(eke)t a csomagtartótól egészen a műszerfalig vagy van már ott megfelelő zsinór gyárilag?


Ez biza mindkettő kínai, bár a második eléggé hasonlít drágább Dynavin társára.
Tv-tuner van mindegyikben, de alapból csak az analóg, amihez külön kell megvenni az antennát.


Annyiban pontosítanám a dolgot, hogy a második az a Dynavin V5-os verzió, van benne USB és memóriakártya olvasó, TV-modul nincs benne, azt meg kell hozzá venni kulon, én a kesztyutartóba rejtettem el.

Neked is ez a 2.fajta van? A box akkor végül is áram nélkül csak rá kell dugni a navi csatlakozójára és már jó is? Milyen ez a box pontosan? (bocsi de érdekel a téma, mert tudni akarok mindent, mire meglesz az autó )


Igen, nekem a 2. fajta van, a boxot (gondolom a TV-tunert érted alatta) csak rá kell dugni a fejegységre + a két antennát. A TV-tuner DVB-T mpeg2 és mpeg4-et támogat, tehát tobb szabványt egyszerre. Egyébként itt vettem: http://www.bmwcardesign.de/ind...mp;lang=en .
De egyébként az interneten rengeteg videót találsz róla.

Neo78 Elküldve: 2012-03-14 13:12 Radio navi csereje nagy kepernyösre

csatis1 írta:
Szabi46 írta: nem tudom, hogy ez reklámnak számít avagy se, de 1.fajta vagy a 2. fajta számít kínainak? Mert a dynavin gondolom a gyári hivatalosan BMW-hez készíti viszont azon nem látok usb vagy memóriakártya csatlakozót elől. Amúgy mindegyikhez külön kell egy tv-modult venni és végig húzni a megfelelő kábel(eke)t a csomagtartótól egészen a műszerfalig vagy van már ott megfelelő zsinór gyárilag?


Ez biza mindkettő kínai, bár a második eléggé hasonlít drágább Dynavin társára.
Tv-tuner van mindegyikben, de alapból csak az analóg, amihez külön kell megvenni az antennát.


Annyiban pontosítanám a dolgot, hogy a második az a Dynavin V5-os verzió, van benne USB és memóriakártya olvasó, TV-modul nincs benne, azt meg kell hozzá venni kulon, én a kesztyutartóba rejtettem el.

Neo78 Elküldve: 2012-01-23 08:53 alapjárat leesik, ingadozik

Sansz írta:
bmw320d4 írta:
Vedd le a fűtést minimumra, úgy nem fogja emelgetni.Neo78 írta:
Dehát akkor meg fog fagyni!!!

Egyébként az is lehet, hogy nem jó a kiegészítő fűtése, mint az enyém... (be-ki kapcsol és ilyenkor ingadozik az alapjárat)Hmm...
Melyik az a kiegészítő fűtés?
Ha szemben állunk az autóval teljesen bal oldalon, a torony mögött van egy ilyen kis radiátor szerűség, létezik hogy az az?
Ill. hogy veszem észre ha nem jó? Kb. 1-2 perc alatt nincs jég a szélvédőmön ha rákapcsolom az első szélvédő fűtést (vagy mit) közvetlenül indítás után.Hidegben segít fűteni, melegiteni a hűtőfolyadékot, hogy hamarabb elérje az üzemi hőfokot. Az enyémben, ha szemben állsz a kocsival, akkor az enyémben jobbra van a torony környékén. Azt pedig, hogy hogy veszed észre hogy jó azt nem tudom, mivel az enyém nem jó... Gépre kell tenni, az megmondja.

Neo78 Elküldve: 2012-01-23 08:49 Hifi beszerelése e46-ba

si3rrabravo írta:
Gsx-rr írta:

Nekem ,holnap lesz a project. És a tv-nek is van külön antennája? Az enyém nem Dynavin csak style-ra az ,de nem kaptam ,hozzá tv antennát. néztem miket lehetne berakni ,de nem nagyon találok normális megoldást ami nem ormótlan darab.
Dynavin-nál ,hogy van megoldva?Én TV tuner nélkülit vettem, nem tudom hogy megy ez TV antennával és tunerrel.


A TV tuner egy külün doboz, amit rá kell csatlakoztatni a fejegységre, plusz van hozzá két antenna. Az enyém a kesztyűtartóban van elrejtve, az antennák pedig a szélvédőre, a napellenző alá van felragasztva. A GPS jeladó pedig úgy ahogy Csatis ill. Bero kollégának, a jobb oldalon, a szélvédő mogé van téve.

Neo78 Elküldve: 2012-01-20 09:15 alapjárat leesik, ingadozik


Vedd le a fűtést minimumra, úgy nem fogja emelgetni. [/quote]

Dehát akkor meg fog fagyni!!!

Egyébként az is lehet, hogy nem jó a kiegészítő fűtése, mint az enyém... (be-ki kapcsol és ilyenkor ingadozik az alapjárat)

Neo78 Elküldve: 2011-11-28 16:26 Termosztát

Tano írta: Jól írja ute kolléga, a titkos/szervíz menüben pontosan látható a számszerű érték.
A mutató 75 foktól áll középen, ezt a pozíciót tartja kb 105-110 fokig. Néhány fokos ingadozás van ilyen hidegben is, pl. motorféknél vagy városban amikor szinte csak gurulni kell, nekem a CarPC képernyőjén kijelzi és látom ezt az ingadozást. De az üzemi tartományt nem hagyja el, tehát a műszerfal mutatója végig középen áll, ez az ingadozás csak a szervíz menüben követhető le. Egy próbát megér szerintem.


Nálam mutatott a titkos menu Horváto.-ban 116 fokot is, a mutato meg kozépen állt (!), igaz akkor már nem is igen akart menni dombra felfelé, majd megálltam, visszahult és ment mint állat. Hutomosás megoldotta ezt is...

Neo78 Elküldve: 2011-11-28 14:31 Termosztát

Tano írta:
Coyote írta: Konkrétan erről van szó:

- hibaüzenet nincs
- fűtés tökéletes
- garázs-M7: 4 km, 50km/h, mutató még kékben mikor M7-re érek
- M7: 45km, 140-160 km/h, mutató épphogy túllépi a fehér vonalat, de nem áll középre.
- M7-parkoló: 3 km, a mutató 1-2 mm-t esik le.

Ha hibaüzenet sincs, honnan tudjam, hogy ez hiba vagy sem?


Pedig leírtad a megoldás kulcsát, vesd össze azzal amit az előbb írtam.
Ha neked 45 km alatt akkora tempónál, amikor eléggé terhelt is a motor nem melegszik be az üzemi tartományba, akkor biztos lehetsz benne, hogy nyitva marad a termosztátod.


Tavalyelott nekem is visszahult, miután lejottem a pályáról, viszont nem egész a kék mezoig, azt hittem ez normális, majd mikor nagyobb hideg lett, már nehéz volt kozépre állítani a mutatót, csak városban sikerult, miután autópályára értem, vagy visszavettem hosszab szakasz után, rendesen visszahult. Egyébként a futésemmel nem volt baj, futott mint a gázkazán (olajkazán). Miután kicseréltettem a termosztátot, azóta rovidebb ido alatt melegszik fel és miután csokkentem a temptót sem hul vissza, meg sem mozdul a mutató. Pedig volt mifelénk tavaly hideg rendesen...

Neo78 Elküldve: 2011-11-28 07:40 Termosztát

Coyote írta: Jonsnak már meséltem, többiek mit gondoltok?

Mióta megjött a hideg, az autó hőfokmérője nem éri el a függőleges állapotot. 1 óra vezetés után sem! Sőt, ha tartósabban lassan megyek (beérek egy városba) elkezd lefelé pittyedni a mutató: mintha hűlne a motor...
Fűtés tökéletes, hibakód nincs, minden jól működik.

Mivel a kék sávig sosem megy le, lehet hogy ez normális? Kétlem. Melyik termosztátra kell vadásznom?Termosztát csere nálam megoldotta ugyanezeket a problémákat. Azóta kozépen áll a mutató télen is...

Neo78 Elküldve: 2011-10-14 16:24 Kasza mester 0670-5799225

Hori írta:
Neo78 írta: Sziasztok, 28i-be keresek hengerfejet, mivel megadta magát, elrepedt. Tudtok segíteni?
Szia

Vanoszos vagy nem egy vagy két vanos évjárat? ilyeneket kéne tudni


Háááát aztat én nem tudom megmondani, de megkérjuk Mikit, o biztos tud érdemben válaszolni
Igaz?

Neo78 Elküldve: 2011-10-14 13:13 Kasza mester 0670-5799225

Sziasztok, 28i-be keresek hengerfejet, mivel megadta magát, elrepedt. Tudtok segíteni?

Neo78 Elküldve: 2011-09-12 07:53 Hifi beszerelése e46-ba

Robinson írta:
Robinson írta: Büszkeségem-drágaságom átesett egy maratoni 29 órás műtéten


Egyellőre még nem rebegek köszönetet az illetékeseknek, mert nincs kész, de nem marad elHúha, nem semmi, hogy szétbontottátok a kocsit! Nem tudom, de nekem olyan ismeros a hely, meg ismeros arcot véltem felfedezni az egyik képen... Lehet, hogy már jártam ott?

Neo78 Elküldve: 2011-09-08 15:12 Hifi beszerelése e46-ba

seta írta:
Bero írta:
Hát igen,sokba kerül,mert a multikormány az kell És,ha már pénzt szánok rá akkor szeretnék gps-t is! A gyári kazettás rádiómat nem hiszem,hogy eltudnám adni 20-30ért! Erről a cuccról mondtok véleményt?: http://www.powertuning.hu/1020...esz-a.html Köszi


Amit írnak róla az alapján szimpi, de nincs tapasztalatom vele.


Szerintem jó, van multikormány vezérlés, dvd, usb divx+mp3, navi, bluetooth, dvb-t. Hangzás terén nem vettem észre kulonbséget a gyárihoz képest, talán annyi, hogy a rádió vétele egy picit gyengébb... Osszességében nekem bejott.