csu2 fórum hozzászólásai

csu2 Elküldve: 2008-08-16 08:21 BMW Navigáció CD/DVD-rol minden

tévedtem, nem megy rá 3 nyelvvel...

csu2 Elküldve: 2008-08-16 07:52 BMW Navigáció CD/DVD-rol minden

paircraft:

Letöltöttem végülis a magyart is tartalmazó dvd-t. (Köszi, hogy belinkelted és felhívtad rá a figyelmet, hogy létezik ilyen!) Elég csak a spanyol és az olasz nyelvi fájlokat letörölni, megmaradhat az angol, francia és a német nyelv, így is ráfér egy dvd5-re. Az INFO.PSC fájlban átírtad, hogy csak a megmaradt nyelvek legyenek benne? El tudom képzelni, hogy ha nem, emiatt nem mûködhet minden autóban. A magyar speedcam adatok is megvannak neked? (Írtad, hogy poi-kat tettél bele...) Mi volna, ha indítanánk egy topicot, hogy összegyûjtsük a magyar poi-kat, és mindig beleaplikáljuk az aktuális dvd-be? Mindenki dobhatna ötleteket, adatokat (pl: szervíz, alkatrészkereskedés, bontó, benzinkút, stb). Vélemény?

csu2 Elküldve: 2008-08-13 09:08 Nagyobb sebességnél rezonálás

féktárcsa, fékbetét? Ha meg van égve akkor tud rázni. És nem is kell nagy dolgot csinálni vele, hogy megégjen.

csu2 Elküldve: 2008-07-23 08:14 cápa antenna

sziasztok!

Piszkáltam a rádiómodulom bekapcsolt állapotában, majd egy pici szikra következémyeképp a rádióállomások gyatrán foghatóak. Tudja valaki, hogy a cápa antennának van e külön erõsítõje? Ha, van merre? Van e biztosíték valahol ami kiéghetett? Tipp, ötlet, minden jöhet. Köszi.

csu2 Elküldve: 2008-07-19 06:24 BMW Navigáció CD/DVD-rol minden

bocsi tomatic,vedd a faradsagot es olvass vissza kb ket percet es megtalalod a belinkelt lengyel oldalt rajta a kelet eu-nak a linkjeivel (segitek azert:ezen van horvatorszag).Lassan 2 szamjegyu embernek irtam dvd-t(bsa/asva munkatarsaknak mondom,ingyen bermentve), nagyuzemet nem szeretnek,raadasul "tegnap" reggeltel,nem vagy regi arc.Ennyit tudok segiteni.Udv.

csu2 Elküldve: 2008-07-19 06:07 BMW Navigáció CD/DVD-rol minden

A navival kapcsolatban, még egy szösszenet. Iszonyat hájp megy, hogy igo az mennyire jó. Szvsz, egy rakas szar. A program is, meg magától érthetõdik, hogy a futtató vasok 90% (mert csak designban meg márkanévben mások) is az (kinai gyártók, kínai/koreai tervezõk, talán a gyártósor, az meg csont ugyanaz). Az igo8 (szomorú, de magyar a fejlesztõ) nyomogatása kozben rosszul ereztem magam, olyan érzésem volt, mintha 1 hét alatt összeszögeltek volna valamit delphiben, aztan egyétek (Most az igo fejlesztõk védelmezõinek: tudom, hogy wince alatt fut és c# programozták). Szóval. 3D nézet... értelmetlen, használhatatlan és csúnya. Van egy iphone-om, ami szintén kínában készül (bár amerikai - apple - tervezés), csak ott valami történhetett, mert nagyon el van találva a dolgok zöme), amin a google map van "gyárilag" un. gadget-ként. Ha lenne a kis szarban gps vevõ, lemosna minden kézi és autós navit - úgy kell kinéznie, olyan gyorsank és használhatónak kell lennie egy navigációnak (ingyenes naprakész szoftver, vilagtérkép, mûholdképpel is). Kis kijelzõje van ugyan a cuccnak, de iszonyat fényereje, jól látható, és a nagy bütykös ujjammal is tudom nyomogatni (megsúgom nem sámson procit tettek bele, hanem motorolát, és ugyanaz az órajele (400mhz) mint a sámsonoknak - persze sokkal gyorsabb mint a kinai navik - talán mert igazi operációs rendszer fut rajta - macosx. Ja, az ára az kb 80e forint nálunk, usaban meg még olcsóbb!!!! A kérdés, hogy pna-ba miért nem lehet hasonlót csinálni - ocsót, jót) Tessék kipróbálni a ketyerét, de akár csak a weben a goolgemap-et! Az, hogy 3k a navi a bmw-be, azzal fizetsz egyszer egy márkanevet (bmw), aztán egy õrült beszerelést, egy rádiót, maga a navit (kijelzõ, magnó/cd, a körítést : kábeldzsungelt, tartókonzolt, keretet). EZ NEM SOK ÉRTE, mondjon bárki bármit!

ui.: Nem vagyok bmw navi forgalmazó, beszerelõ, iphone gyártó, dealer, kirugott igo munkatars, egyszerûen a tapasztalataimat irtam le.

csu2 Elküldve: 2008-07-19 05:39 BMW Navigáció CD/DVD-rol minden

elvileg meg lesz osztva, ezt igerte wagusty kollega. Sajnos mar kifogytam az ures dvd-bol!

csu2 Elküldve: 2008-07-18 16:49 BMW Navigáció CD/DVD-rol minden

Ma elmentem, hogy vegyek vmi navigációt (PNA) a másik verdámhoz. Háát, nem vettem. Kipróbáltam jópárat, de egy rakás szar volt mind. Volt amelyik 10 méterrel arrébb mutatta a helyztem (eladó szerint a magas épületek beárnyékolnak - a bömös navija kifogástalan volt ugyanott - meg is mutattam az árusnak... ). A legtöbbön (airis, waytek, asus - asszem r600, neverloss, logic gear, meg volt valami abetûs) a magyar nyelvû igo 8 3d vagy mi a lófasz volt rajta - igaz ismert házszámot is - de az utcánk nem is olyan mint a térképen. Még a mio moov-ot próbáltam de az semmivel nem jobb mint a vdo 2008-2 lemez, bár ez volt a legszimpibb. A garmin-t még nem próbáltam (asszem azon tomtom térkép van), de hogy nem fogok venni ilyet 50-150e forintért venni az holtbiztos. A bmw navi messze jobb tõlük, könnyen kezelhetõ, nagy kijelzõ, éles kép, jó hang, tmc, bluetooth benne. Ezek a kínai szarok gagyik ehhez képest. BMW navi rulez! Igo régi verziói lehet jobbak, de számomra használhatatlannak tûnnek. pici ikon, a 4 colos képernyõt nem találom el az újjammal, nemhogy a tûfejnyi ikonokat rajta.

csu2 Elküldve: 2008-07-15 08:44 BMW Navigáció CD/DVD-rol minden

bmwx :
jelezz vissza ha megkaptad a pu-t legyszi, mert furan mukodik nalam a pu kuldes. kosz.

csu2 Elküldve: 2008-07-15 08:38 BMW Navigáció CD/DVD-rol minden

budapest kerepesi ut es a kereszturi sarkan levo meki parkolojat beszeltuk, este 7 utan. pontosabbat telefonon. pu-ben dobom a szamom.

csu2 Elküldve: 2008-07-15 08:30 BMW Navigáció CD/DVD-rol minden

nekem8:

nekem skandinavia es egyesult kiralysag kivetelevel mind megvan. ma ha osszejon wagusty-nak odaadom egy dvd-n, ingyen termeszetesen. budapesten. ha erdekel jelezz.

csu2 Elküldve: 2008-07-14 10:17 BMW Navigáció CD/DVD-rol minden

wagusty:

kell meg a 2008/2? Nem hivtál, mikor megbeszéltük...

csu2 Elküldve: 2008-07-04 18:34 BMW Navigáció CD/DVD-rol minden

Wagusty: nem kell dvd-n a 2008/2?pu-ben ment a telszamom!

csu2 Elküldve: 2008-07-04 10:00 Hifi beszerelése e46-ba

ez teljesen jo vegszonak is. ezzel egyetetertek, azt kell magunk ala gyurni amire igeny van, tobbet nem szukseges! azert teszem tovabbra is le a voksom a verdaba az ipod helyett a az mp3-as cd tar melle, mert lesz a kesobbiekben esetleg lehetoseg a valasztasra.

csu2 Elküldve: 2008-07-04 08:56 Hifi beszerelése e46-ba

en eleg sokat koltok hifire, mindket verdamban joval 5k feletti cucc van. (az e46-ban, gyari 16:9es fej - meglepodnel hogy tud szolni...) a szobaim is jonak szamit. ugy kezdtem 15-20 evvel ezelott, hogy kellene egy ubersiraly blaupunkt kazettas a kocsiba, meg egy sony torony (elotte par evvel a videoton sztereo kazettasert voltam oda)... ahogy odafigyelsz a zenere, eszreveszed, hogy mikor nyujtja azt a tobbletet, es eszreveszed a hibait es vagysz valami masra (mondjuk ugy hogy jobbra). szerintem ha erzekeny ilyenre a fuled es egyszer beletenyerelsz, nem lesz megallas. ebbe igy az mp3 akarmilyen bitrataval nem fer bele. (azon is gondolkodsz, hogy a szaxofon hangja miert nem szol vidaman - mert a szobain ugy teszi annal a szamnal - mi nem kerek, kabel, rca, hangszoro, erosito, fej?). De kinek mire. Ezenkivul, kocsiban roppant erdekes, jo lemez hallgatasa kozben (valami akusztikus vagy nem tuctuc de elektronikus) orom vezetni, kikapcsol, agresszivitast szinte soha nem tudjak szuzukis tarsaink elohozni - mar ez tisza haszon. en mondjuk nem teszkoban veszek cd-t, azt is megnezem az eloadon kivul, hogy hol es ki csinalta, ki adta ki, plusz ha mod van ra, megfelelo cuccon meg is hallgatom. en igy vasarolok lemezt. a netrol kifejezetten lossless cuccokat toltok le, mp3at csak a baratnomnek.

ja igen, a cd kontra vinyl merleg, az meg joval a vinyl fele dol, ez nem is kepez vita targyat semmilyen hifista korben. (persze a jo lanc es jo lemez kell hozza - sokkal kellemessebben szol ugyanabban a lancban a cdjatszoknal)