frizo fórum hozzászólásai
« előző12345következő »

frizo Elküldve: 2009-08-03 19:16 320d Motor

Sziasztok!

bocs, hogy kérdezek, valaki már biztos megírta, de nincs idõm végigolvasni az egész fórumot, mert pakolom össze a cuccaimat. Frankfurtba megyek dolgozni. Hosszú idõre.
Az autot vinném magammal, de nem azzal fogok dolgozni járni.

Azt szeretném megtudni, hogy e46 320d touring automata ráncfelvarrásos verzióju autoba hány km-ként kell motorolajat cserélni!?

Papp Károly klubbtagtól vettem meg az autot, 160.000km nél volt olajcsere. sajna nem tudom mikor kéne legközelebb. egyszer jelzett az olaj ellenõrzés lámpa akkor 1 litert utána töltöttem. most a pálca szerint épp középen van a szint. jelenleg 178.000km van az autóban. A számítogép azt jelzi, hogy 11ezer valamennyi kilométer mulva menjek inspekcióra. átlagfogyasztásom olyan 6,5.

frizo Elküldve: 2009-06-17 20:17 Társalgó

Képzeljétek, valamelyik amatõr kretén le akarta lopni az alufelnis kerekeket a kocsiról. D Nem jött össze neki. A spec. bmw csavarnál megakadtak. mindegyik laza volt csak az nem. Bécsben vettem észre, mikor elkezdett kopogni a verda. Münchenbe mentem, kellemes volt az autópályán kereket szerelni...

frizo Elküldve: 2009-03-20 20:35 Bmw Welt

Frizo + 1 fõ (idõpont és költségek függvénye)

frizo Elküldve: 2009-03-20 20:24 NT tavaszi átvizsgálás - találkozó - 2009 március 21.

a címbõl kiindulva (tavaszi) gondolom nem csak tavasszal van ilyen ugye? holnap nem tudok menni, mert késõn olvastam (kapcsoltam) és amúgy is dolgozom...

frizo Elküldve: 2009-03-14 18:41 Autóvásárlás

nem is olyan egyszerû az autovásárlás...
- az elsõ autorol kiderült bevizsgálás után, hogy teli van hibával
- a másodikban lefojtott 320d motor van (318d) amivel állítólag sok elektronikai hiba van
- a harmadik (ma néztem) hölgy tulajdonostól, az elején pattog le a festék, állítólag a sok kavicsfelverõdés, jobbról elkapta egy motoros, és a férje vitt egy kört, úgy állt meg hogy kézifékkel... érdekes... 3,5 év alatt 160Ekm szerintem sok.
- holnap megnézem pappkari autoját... kiváncsian várom...

frizo Elküldve: 2009-03-13 17:10 Autóvásárlás

a kombik közül szerintem ez a legszebb. a szuzihoz képest meg nagyon kényelmes, már próbáltam...

frizo Elküldve: 2009-03-13 16:21 Autóvásárlás

annak története van, hogy miért szeretnék kombit.

onnan kezdõdik az egész, hogy fateromnak az elsõ szériás suzukija van. swift, csapott hátu (nem szedán). ez az auto kényelmetlen, kicsi, nem fér el benne semmi, mondhatni szarul is néz ki. a negativ dolgait sorolhatnám, viszont 8 éve hiba nélkül megy, pályán hátszéllel lejtõrõl akár 170-et is.

2007-ben volt egy motorbalesetem. az erre kapott kártérítésbõl szeretnék venni autot, olyat ami teljesen a szuzi ellentéte. nagyon kényelmes, jol néz ki, pakolható, és terhelve is nyomul az uton, nem pedig csak vánszorog. ezeket figyelembe véve jutottam ehhez az autohoz. és mivel pénzem véges, a 3,4misibõl szeretném kihozni a legjobbat.

tulajdonképpen a szuzival olyanokat csináltam, hogy pár napokra elmentem vele lánnyal wellneszezni, nyaralni, hétre balcsira, hegyekbe. én ilyenkor szerencsétlen auto fullon volt csomagokkal. (hátsóülések is). Én ezt a hagyományt szeretném folytatni, csak a színvonalon szeretnék emelni. és a közeljövõben külföldi munkáim lesznek, nem ártana olyan autoval kimenni, amibe mondjuk belefér 3-4 ember 2 havi cucca...

...így jutottam a kombihoz... a 320dTour számomra megfizethetõ, fenntartható, elvárásoknak megfelel... legalább is nem tudok jobbat...

frizo Elküldve: 2009-03-13 00:32 Autóvásárlás

találtam egy azt hiszem egész jónak tûnõt, szombaton megnézem magam, szerdán meg szerviz is.
http://www.hasznaltauto.hu/2780602_bmw_320d_2005

frizo Elküldve: 2009-03-11 13:01 Autóvásárlás

köszönöm szépen a válaszokat!

- a forumot természetesen folyamatosan olvasom, nem csak ezt a topikot, nézegetem a képeket, de hát csak most kezdtem... haladok...

- ma délelõtt néztem egy másik autot. 318d touring. adatait felrakom tárhelyre, megnézhetõek. http://gergo84.tar.hu/ (egészen az alján) az eladó sokkal közvetlenebb volt, megmutatta hol van szépséghibája (sárvédõ alján kavicsfelverõdés). természetesen ezt is viszem a gyõri márkaszervizbe, A1 auto, ennél márkaszervizebb szervizt nem tudok a közelben. a hivatalos bmw honlapon is fenn vannak.

- a másik autoval kapcsolatban, visszahivott az eladó, hogy adjam neki oda a jegyzõkönyvet, és õk megjavitattják nekem az autót, meg kicserélik amit kikell... lefénymásolta, mondtam kérjetek ti is árajánlatot, én közben megnézetem a másik autot, és kiderül minden...

- bár nagyon elgondolkodva azon a másikon, sok hibája van. és ráadásul a 117Ekm nem valós, mert 174Ekm van benne. 4év alatt, kicsit sok szerintem. de ez a legkevesebb, mindenhol javitott, huplis... még ha meg is javitatja a kereskedõ, akkor sem hiszem, hogy megveszem.

üdv
Gergõ

frizo Elküldve: 2009-03-10 22:43 Autóvásárlás

üdvözlöm a kedves bmw tulajdonosokat!

Szeretnék én is bmw-sek közé tartozni, egy 320d vel. 25éves srác vagyok, ez lenne az elsõ autóm, szeretek kirándulni, nõvel, haverokkal egy két hétre leutazni vizpartra vagy bárhova. normálisan közlekedem.

A segítségeteket szeretném kérni auto választással kapcsolatban, nem sokat tudok a témáról, és a bmw-ket sem ismerem. Használt e46 os 320d néztem ki magamnak. német országi kocsi, 1 magyar tulaja volt eddig. a kereskedésben 3,6MFt ért van kirakva. 117E km-el. bevittem a márkaszervízbe állapotfelmérésre.

felraktam a tárhelyemre a dokumentumokat, ott látható mindegyik amit kaptam. http://gergo84.tar.hu/

olyan gondjai vannak az autonak, hogy féktárcsa, fékpofa mindegyik kopott, a gumik is kopottak, a kézifékkel valami nem stimmel, a bal stabilizátor sem szuper, és a turbonál is van valami hiba.

a szervizes azt mondta, hogy törve nem volt, a kilométer valós, a festék értékek is jók, egy helyen gyanus csak. a fékek, gumi általános kopásnak számít. amit meg kell nézni az a stabilizátor, turbo, és a kézifék. a turbora azt mondta, hogy nem a szerkezet hibás, hanem lehet a csõ van valahol kijukadva, mert nem állandó a probléma. a következõ szervize 120Ekm nél lenne, ha mindent kicseréltetek, akkor olyan 300-350EFt ba benne lenne az egész.

Szerintetek érdemes ezzel a kocsival foglalkozni, vagy keressek kevésbé problémásat? a kereskedõ engedett az árból 3,6MFt helyett 3,4MFt ért megvállna tõle, bár én 3,1MFt vagy 3,2MFt adnék érte szivem szerint. Mennyire reális az õ ára?

Ha esetleg van olyan közületek aki épp eladná az övét, érdekel, csak ne legyen a színe szürke, ezüst, grafit...
3,6MFt ból szeretnék venni egyet (átiratást beleszámítva), lehetõleg olyat amire az idén már nem kell költeni a benzinen kivül semmit.

Bármilyen észrevételt szivesen fogadok, ha nem lehet ennyibõl kihozni az autot azt is megértem, minden hasznos tanács jól jönne

elõre köszönöm annak a fáradozását aki reagál
üdv
Gergõ
« előző12345következő »