kyncza fórum hozzászólásai

kyncza Elküldve: 2008-01-02 10:50 Váltógomb

Zotyi30d írta: Oké.
Délután tudok beszélni a sráccal.Majd ide megírom a fejleményeket


Oks, nagyon szépen köszönöm!!

kyncza Elküldve: 2008-01-02 10:39 DSC funkciót magyarázó videó, sajna angol

Zotyi30d írta:
kyncza írta:
Zotyi30d írta: Aha!
Dsc-nek nincs külön kapcsolója ugye?
Akkor amibe Asc van abba van Dsc is?


Zotyi!

Amit múltkor írtatok, hogy az új 5ös bömbi automata váltógombját építette bele a srác az autóba...valami címet tudtok mondani, hogy honnan tudok ilyet rendelni? gondolom BMWnél nem annyiba kerül, mint amit írtatok...

köszi

De ezt a Bmw szalonba rendelte a srác,de azért ma még 1x rákérdezek


Aha. Nagyon megköszönném, ha esetleg egy telószámot is tudtok adni, itt a közelben sajnos nincs BMW szalon, szervíz is legközelebb 120km, de ott nem foglalkoznak sztem ilyennel. Ha megvan a szám, vagy akár a neve, akkor már tudok hivatkozni, hogy ez meg ez kell ilyenre, talán nem vágnak át se árban, se másban.

Köszi még1x

kyncza Elküldve: 2008-01-02 10:34 DSC funkciót magyarázó videó, sajna angol

Zotyi30d írta: Aha!
Dsc-nek nincs külön kapcsolója ugye?
Akkor amibe Asc van abba van Dsc is?


Zotyi!

Amit múltkor írtatok, hogy az új 5ös bömbi automata váltógombját építette bele a srác az autóba...valami címet tudtok mondani, hogy honnan tudok ilyet rendelni? gondolom BMWnél nem annyiba kerül, mint amit írtatok...

köszi

kyncza Elküldve: 2008-01-02 10:28 DSC funkciót magyarázó videó, sajna angol

Petike írta:
Zotyi30d írta: Aha!
Dsc-nek nincs külön kapcsolója ugye?
Akkor amibe Asc van abba van Dsc is?


...sajna nincs, az ASC csak kipörgésgátló, a DSC menetstabi is, az asc-nél csak 2 állása van a kapcsolónak (be, ill. kikapcsolt kipörgésgátló), DSC-nél 3 (menetstabi+kip.gátló bekapcsolva-alapállás, 1x megnyomod ekkor a kipörgésgátló kikapcsol, de a menetstabi még aktív, még1x hosszan nyomva tartod, a menetstabi is kikapcsol, ekkor a nem csak a kis háromszög, hanem a kézifék visszajelzõje is sárgán világít.)

petike


Ez érdekes, mert nekem az elsõ állásban még nem engedi elforgatni a kerekeket. Csak teljesen kikapcsolt állapotban tudom kipörgetni, tehát amikor a kézifék jelzõ is kivillan

kyncza Elküldve: 2008-01-02 09:58 DSC funkciót magyarázó videó, sajna angol

Zotyi30d írta: Sziasztok!

ASC=DSC : :


ASC : kipörgésgátló
DSC : menetstabilizátor

ASC: hátsó kerék elpörgésekor visszavesz a motor teljesítménybõl, szükség esetén fékezi is.
DSC : érzékeli a kocsi pördülését, kifarolását, oldalirányi csúszását és szintén motorteljesítmény csökkenés illetve kerekenkénti fékezéssel stabilizál. a 2 rendszer egymásra épül.

kyncza Elküldve: 2008-01-01 23:00 DSC funkciót magyarázó videó, sajna angol

nagyon érdekes videó:


YouTube videó

szintén:


YouTube videó

kyncza Elküldve: 2008-01-01 22:50 Benzin VS Dízel

csu2 írta: BUÉK Mindenkinek!

Kyncza:

Úgy tûnik, személyes támadásnak veszed ennek a topiknak témáját, írod, hogy mennyire elszaladt a ló! Végigolvasnád egyszer objektíven is a topikot? Szerintem semmi vita vagy ilyesmi nincs itt. Belekapaszkodsz egy egy mondatba, és rögtön azt hiszed, hogy valaki fikázza a Te választásod. Lép túl rajta légyszi! Egyébként dieselben is, benzinesben is van jól eltalált motor (motor helyett típust is mondhatnék), meg kevésbé. Általában nem a motorrokkal közvetlen van a baj, hanem a körítéssel. (A dieselnél annyi a plusz, hogy csúcsra járatják, hogy az élen legyen teljesítménnyel meg partiban a benzinessel, ezt pedig máshol kell megfizetni. Van aki a hangjárt, van aki a teljesítményért, felsõbbrendûségérzetért, stb. vesz bmw-t. Egyébként Te miért vettél bmw-t? (mert keveset fogyaszt és nagyon halk, megbízható, és olcsón fenntartható - nem hiszem, hogy ilyen indittatásból). Egyébként, ha nem lett volna benzinese a bmw-nek, nem irogatnék ide, és valószínûleg, ezzel nem csak én vagyok így. Ha nem lett volna diesele, akkor veled mi lenne a helyzet? Én nem csak márkát választok, hanem márkát+típust! Egyébként tiszellek, becsüllek, béke!

A végére egyszerû a körkérdés: ki, melyiket választaná?


Sziasztok,

Hát persze, hogy személyes támadásnak vettem. Nem olvastam teljesen végig, igaz, de álljon itt 2 idézet:
'AZ IGAZI BMW-nek SOROS 6 HENGERES BENZINES MOTORJA VAN...'
'Mosolyra húzódik a szám, ha egy egy dízel füstöt ereget' stb, stb.
Ne mondjátok, ha én azt írtam volna, hogy a dízel 6henger az igazi, meg mosolyra húzódik a szám, ha tolom le az összes benzinest mondjuk dombnak fel(vagy akár dombnak le is) a Benzines kollégák nem veszik akár személyes támadásnak...1000%, hogy jöttek volna a válaszok, hogy vegyek vissza az arcomból mert az nem úgy van. Meg hogy nincs vita ebben a topicban? akkor lehet Neked kellene még1x elolvasni a hozzászólásokat.

De részemrõl én most befejeztem, én NEM akarok vitatkozni, bolond leszek BMW-s kollégákkal összeveszni ilyen hülyeségen.
De ha vki. "bántja" a dízelt, ki fogok állni érte.
Nekem most egy M6 az álmom, valszeg még egy darabig az is marad vagy csak simán a 6os széria akár benzines, akár dízel motorral is megfelelne.

Üdv,

kyncza

kyncza Elküldve: 2008-01-01 04:48 320diesel szivo es kipufogoszeleprugo problemak

vitomi24 írta: Sziasztok!3 hete lettem Bmw tulajdonos(320cd)es az auto amit vettem 16km-rel ezelott kapott uj motor Bmw garanciaba,szivoszeleprugo tores miatt.Angol oldalakon olvastam is rola es ugy neztem ez nem egyedi problema,sokan panaszkodnak szivoszeleprugo toresre.Amire igazabol kivancsi lennek,tortent-e hasonlo eset valakivel kis hazankban is?Elore is koszi a tapasztalatokat!



Szia,

Valami hasonló...
http://totalcar.hu/nepitelet/?...t_id=51115

kyncza Elküldve: 2007-12-31 18:02 Benzin VS Dízel

Azt hiszem nem dízeles emberke kezdte, hogy hú de jó a dízel és de nem jó a benzines...
2x is írtam, hogy ugyanmár ne vitatkozzunk ezen, de mostanra már kicsit elszaladt a ló. Néhányan itt szívgörcsöt kapnának, ha nem lehetne benzines motorral kapni bmw-t.
Hangja miatt tetszik? klassz!! szép is, az biztos. De ha bent is hallom, az 100km után idegesítõ, ha nem hallom, akkor meg kinek dübörög?? az utcán bámészkodóknak??? kit érdekel...

Totalcar népítélet:
http://totalcar.hu/nepitelet/?...at_id=1077

Meg lehet nézni az oldalon 85%ban dízelt visznek az emberek. 1-2kivétellel a vélemények is egyeznek. Ahol fikázzák, ott sem a motor miatt...

Igazad van, a dízel a teljesítmény miatt jobb... NEKEM ENNYI PONT ELÉG IS!!!!

B.U.É.K Mindenkinek!

kyncza Elküldve: 2007-12-31 12:12 ELLOPTÁK!!!

vxc írta: szerintem simán olvassák, kinézik a prédát...

Nekem egy ujjlenyomatazonosítóm van a a garázskapun, felette egy kis négyzet alakú, afelett egy kis kör alakú nyílás, kb 10 centi ármérõvel, mellmagasságban.
Ha az ujjlenyomat stimmel a kulcsos nyitáskor, a négyzet alakú rés kinyílik, elõugrik egy kis keyboard , mint a telefonokon, és egy visszaszámláló, 15 sectõl. A kód 128 jegyû, dubla rsa titkosított, napiugrással, amit smsben és postai úton is megküld a tulajnak, tértivevénnyel, valamint a közjegyzõhöz is megy egy példány. 15 sec elteltével, vagy hibás kód esetén a kör alakú likból egy lemoshatatlan kék festékkel bekent óriási dugóhúzó vágódik az ember mellkasába, ami egyrészt sebez, másrészt génmintát vesz, ezt csomagolaja, felcímkézi, és megküldi az illetékes kapitányság nyomozati osztályának egy elõre kitöltött, a tényeket hozzávetõlegesen vázoló irattal egyetemben.

Jobb nem jutott az eszembe.

Amúgy BÚÉK


Hehehehe..

kyncza Elküldve: 2007-12-30 19:07 Benzin VS Dízel

Szemy írta: Kedves BMW-s kollégák!

Valahol a topic elején olvastam, hogy ez a topic azért nyílt, hogy tapasztalatokat lehessen cserélni. Nekem egy 2 literes benzines E46-osom van, csak nemrég vásároltam. 3 hete jöttem haza Kölnbõl a következõ paraméterekkel: Németországban 150 km/h tempomattal, Ausztirában és Magyarországon 140 km/h tempomattal. Németországban 2 dugóba beleszaladtam és a határon is álltam kb. 15 percet. Így az átlagsebességem 119 km/h-ra és az átlagfogyasztás pedig 7,1 l/100-re jött ki a számítógép szerint. Utánaszámoltam és stimmeltek az adatok. Ezzel nagyon meg vagyok elégedve! Hozzá kell tennem, hogy nyugodt, kényelmes sofõr vagyok, és nem szoktam száguldozni sem (csak ha valaki felbosszant, de ez csak Magyarországon fordul elõ sajnos). Kölnben városi közlekedésben 8,5 l/100km-nél többet még nem fogyasztott az autó, igaz Kölnben valóban lehet közlekedni és nem csak dugóban állni. Összegezve az autó fogyasztása engem nagyon meglepett, nem is gondoltam volna, hogy ilyen jó lesz. Viszont azt meg kell említenem, hogy a magyar benzinnel sajnos majdnem 1 literrel többet eszik...ez viszont nem lepett meg, eddig is tudtam, hogy a honi benzin elég vacak minõségû!

Nekem ez az elsõ autóm és a német szabályok miatt vettem benzineset, ugyanis kint még a kötelezõ biztosítás is jelentõsen drágább a dieselre mint a benzinesre. Szerintem nagyon sok embernél számít a költséghatékonyság, és ezt én teljesen megértem. 2-3 év múlva már jóval kedvezõbb biztosítási kategóriában lehetek, és akkor már a diesel autó is számításba jön.

Egyébként osztom a véleményt: az igazi BMW soros 6 hengeres benzines! Csak ezt ma nagyon kevés ember engedheti meg magának, speciell nekem nem is célom egy ilyen autó!

Szemy


Szia Szemy,

Igazán nem veszekedni meg vitatkozni akarok, de mi az hogy AZ IGAZI BMW SOROS 6 HENGERES BENZINES???

akkor nekem nem igazi BMW-m van? én nem vagyok igazi BMW-s?

És akinek 8 hengerese van, annak meg az az igazi, akkor Te is kiesel!!

hagyjuk már ezt a benzines istenítést...nekem qrvára bejött a diesel!

Nem az az igazi BMW-s, akinek soros 6hengeres benzinese van, hanem aki a kék-fehér propellert szereti függetlenül a külsõ, belsõ megjelenéstõl...

kyncza Elküldve: 2007-12-29 17:59 alapjárati probléma

singletrack írta: Igen, automata, csak nem annyira értek hozzá

Azért írtam a kuplungolást, mert akkor csinálja, amikor szerintem visszavált. olyan mint amikor egy váltós kocsiban túl késõn nyomom ki a kuplungot és elkezd rángatni. Bár a fene tudja...

Magas fordulaton abszolút szépen megy, tegnap direkt csináltam egy padlógázas gyorsulást 200ra, de végig rendben volt, bár lehet, hogy egy kicsit kevésbé húz.

Azért nem vagyok biztos a dolgokban, mert nem igazán van összehasonlítási alapom. Szoktam más automata BMWt is vezetni, az tuti nem csinál ilyeneket, csak az benzines.

Természetesen semmi hibakód nem volt... a váltóbakok viszont el voltak szakadva, ugyhogy azok ki lettek cserélve, de a gond nem szûnt meg.


Ja, értem. úgy tudom, kimondott kuplungolás nem történik a váltóban.
mind1, lényegtelen.

Még azt nem írtad, hogy ha üresben van, akkor is produkálja ezt a jelenséget alapjáraton? remegést mondjuk okozhat motortartó bak hibája, de az sztem a fordulatszámot nem piszkálja.

kyncza Elküldve: 2007-12-29 16:23 alapjárati probléma

Szia!

Vmit. nem egészen értek, de lehet ez az én bajom, meg semmi köze a problémához. Ha steptronicos , akkor automata, akkor ott nincs kuplungolás, nem? vagy a manuálban is "steptronic" olaj van??

Gyorsulni úgy gyorsul, ahogy kell? lepadlózod, megy mint állat?
Magas fordulaton rángat az autó? úgy értem tartósan lehet vele menni nagy sebességgel/fordulaton anélkül, hogy remegne?
Nekem ez a kuplungos, majdnem lefullad dolog még VW idõbõl rémlik, benzines autóból, amikor fals(ch) levegõt szívott a motor, kikerülve a légtömegmérõt, így az hiába küldött jó adatot a computernek, mivel több levegõ jutott be, összevissza adta a naftát.

Ha magas fordulaton simán megy az autó, akkor tippem sincs.
Mert az azt jelenti, hogy megkapja az üzemanyagot folyamatosan.

Esetleg injektor nem lehet, hogy köpköd vmelyik? és magas fordulaton porlaszt, de alacsonyon már nem szabályosan mûködik. Ezt elvileg meg tudják nézni szervízben.

Aztán hibakód nincs? abból legalább kiderülne, hogy üzemanyagnyomás rendben van e, akkor már lehet kizárni dolgokat.

ha nem mész vele, hanem üresben van, akkor is ingadozik az alapjárat?

kyncza Elküldve: 2007-12-27 19:10 Váltógomb

Zotyi30d írta:
kyncza írta: Oks! köszönöm srácok a segíséget és várom a választ akkor!

köszi

Szia!
Beszéltem a sráccal aki kicserélte, õ az E60 535d-jét rakta rá és 10-15eFt között volt.


Szia,

Húúúú, qrva jól néz ki
Hát ha simán lehúzom, visszateszem, akkor meg pláne.
ha lehetek pofátlan, arra szeretnélek kérni, hogy küldjetek nekem egyet légyszi. Én nem nagyon járok mostanában Pesten. Mondjatok számlaszámot, v vmit. aztán küldöm a pénzt, vagy mondjatok vmi. megoldást. Bocs, hogy ilyennel zaklatlak Titeket

köszi, üdv.

kyncza

kyncza Elküldve: 2007-12-26 16:53 Váltógomb

Oks! köszönöm srácok a segíséget és várom a választ akkor!

köszi