paircraft fórum hozzászólásai
« előző12345678910következő »

paircraft Elküldve: 2008-01-17 09:05 Legjobb nyári gumik...

Szia,

szerintem ne a mintázat "szépsége" alapján dönts, mivel ez nincs összefüggésben a minõséggel... Elõször próbáld megfogalmazni, hogy mire kell a gumi, illetve milyen tulajdonságai domináljanak.
Általánosságban ebben a méretben puhábbak az abroncsok, ezért a kopásállóság messze nem azt jelenti, mint mondjuk egy 195-ös méretben. A forgásirányos mintázat nagyon jó esõben, viszont zajos és kopik. Az aszimmetrikus gumik csendesebbek, a mintázatuk többféle elembõl áll össze, ezért elvileg szélesebb tartományban hozza ugyanazt a tapadást. Szárazon elvileg jobb, mint a forgásirányos, az egyenesfutás is kedvezõbb. Hajlamosabbak az aquaplaningra...

Egy német fórumon olvastam, hogy szerintük a nyerõ elõre forgásirányos, hátra aszimmertikus mintázatot szerelni, mivel a hátsó tengelyen minimális az aquaplaning veszély, viszont az oldalcsúszás ott problémás.

A "német autóra japán gumit" felvetés pedig inkább a vicc egy formája...
Nekem ugyanebben a méretben Bridgestone Potenza gumik voltak a kocsimon, zúgtak, mint a fene... Nagyon kopottak voltak. kb. 4mm mintával egy közepesen nagy esõben (1-2 cm víz az úton, 5-6 cm a nyomvályúkban) bizony érdekesen viselkedtek. Lecseréltem õket Continental Contisport2-re, annál semmi ilyesmit nem tapasztaltam (igaz, itt a mintázat 10,5 mm). A választásnál elsõsorban az játszott szerepet, hogy ilyenbõl tudtam jó áron venni (160e) 4 új egyformát. Utólag több helyrõl hallottam, hogy nem kellett volna ragaszkodnom, hogy elöl és hátul ugyanaz a típus legyen...

A téligumik minõségébõl ne vonj le következtetéseket a nyári típusok tulajdonságaira, néha ugyanannak a gyártónak két ugyanolyan célú gumija is jelentõsen különbözik (pl. Michelin Pilot Sport egy remek gumi, viszont a Michelin Pilot Primacy..., hát küzd néhány kihívással)

Üdv,

paircraft Elküldve: 2007-12-14 06:40 Ajánlott chip, beszerelõk

[/quote] Én vagy két éve megkerestem a Schnitzert, hogy mit ajánlanak. BOXOT !!! 2000euróért, így letettem róla. Végül vettem egy Küberl boxot, amit aztán itt is ajánlgattam megvételre, de a kutyának se kellett, mert végül az elektronikai tuning helyett metanol/víz befecskendezést csináltam.
Hamann képviselet van Mo-on, google megmondja.[/quote]

Szia,

meg van ,ég a Küberl boxod? Esetleg érdekelne...

paircraft Elküldve: 2007-11-16 16:24 Állófûtés és hûtés

Az állóhûtés a gyakorlatban "állószellõztetés". Az állófûtésnek van egy kályha része, ami üzemanyag elégetésével felmelegíti a hûtõvizet, illetve van egy vezérlõegysége, ami a meleg vízzel az autó saját fûtõ, illetve szellõzõ rendszerén keresztül befûti az utasteret. Hûtéskor a kályha nem megy, úgyhogy csak átszellõzteti a belsejét (pl nyáron a 60 fokos utastér levegõjét lehûti a kinti 40 fokossal ). Újonnan a Wallisnál 270e a cucc, a beszerelés 30-50e. Ebben nincs benne az idõzítés. A kapcsoló óra kb. 50, a távirányító 70-160e, attól függõen, hogy mit tud. Ezek az alkatrészek a gyakorlatban Webasto Thermo Top Z/C cuccok, egyedül az elektronika spéci, mivel a BMW K-buszra csatlakozik. Az e-Bayen lehet kapni használtan ilyesmit, mire minden cuccot megveszel hozzá (kályha, szivattyú, üzemanyag szivattyú, kábelek, vezetékek, kipufogó, konzol, illetve a reszli) az kb. 400-600€ + a szállítás. A beszerelés még egy 50. A gyári megoldás a bal kerékjárat elé van beépítve, külön van M csomagos verzió, mert a kipufogó a lökhárító alá van kivezetve, ezért különbözõ.
Utólagosan is be lehet építeni, ilyenkor általában az "aksi helyére" rakják. Ezek többnyire csak kendácsolással illeszthetõk az autóhoz, mivel a vezérlõ elektronika nem kapcsolható közvetlenül az autóéhoz (pl. külön hõmérséklet érzéklõt kell beépíteni, nem tudja feldolgozni az autó saját jelét. A távirányító elvileg univerzális, bár ettõl eltérõ véleményt is találtam a neten.

Én korábban terveztem egy ilyen projektet, de túl sokra jönne ki, úgyhogy feladtam. A kályha meg van, ha valakit érdekel, elviheti annyiért, amennyiért én vettem (150&#8364 A magyarországi Webasto szervízekben be tudják szerelni, de a szükséges alkatrészeket lehet, hogy érdemesebb e-Bayen beszerezni.

paircraft Elküldve: 2007-11-03 07:28 Ipod beépítés (line in, icelink)

Ja, egyébként a legtöbb e46 rádió nem kezel IDTag-et, de az elõadót és a szám címét az ICELink meg tudja jeleníteni, ezt a funkciót is a beállításokon keresztül éred el.

paircraft Elküldve: 2007-11-03 07:22 Ipod beépítés (line in, icelink)

VarFer írta: A nemrég vásárolt E46-osomba nem volt cd tár csak a rádió, és a magnó. A cd tárat egy kicsit már elavultnak találtam, ezért arra gondolta, hogy az Ipod irányába mozdulok. Meg vettem azt a bizonyos Ice-link nevû cuccot, az Ipodot (30GB) és a hozzá való kábelt. Az össze építés egyszerû volt. Gyors próba: Szól, a kormányról irányítható, remek, nézzük azt az elképesztõ mennyiségû zenét, amit az Ipod-ra másoltam. Most jön a pofára esés, nem kezel könyvtárszerkezetet, az Ipod elõre beállított játék listáit, abból is csak az elsõ hatot használja, nem írja ki a számok címét, csak a hat lista azaz a hat cd között lépkedhetünk, ezen belül, pedig a számok sorszáma között navigálhatunk. Az elõbb említettem, a kormányról irányítható, még szerencse, mivel az Ipod gombjait el is felejthetjük, mivel a csatlakoztatás alatt nem mûködnek. Tehát zenét hallgatni nagyon jó, nem ugrál, nem karcolódik a cd, könnyû feltölteni zenével, de megtalálni egy számot szinte reménytelen, fõleg menetközben. Mindezek után nem bántam meg, hogy ezt választottam, de egy kicsit többet vártam.
Ha valakinek van kérdése, szívesen válaszolok, vagy ha az említett negatívumokra van valami megoldás, azt szívesen venném. Valamint az Ipod játszik videókat is, az Ice-linknek van videó kimenete, van 16:9-es navigáció kijelzõ. Hogy tudnám ezeket össze hangolni, és filmet nézni?


Szia,

nekem már be volt építve a kocsiba amikor megvettem, én csak a használati utasítást töltöttem le a netrõl. Abban van szó a BMW specifikus funkciókról. Ha kiválasztod a 6. CD-t, akkor az ICE-Link spéci menüje jön elõ, ahol elõadó, album, stílus szerint tudsz keresgélni, illetve ezen keresztül tudod beállítani az ICE-Linket. Abban nem vagyok biztos, hogy ezt csak a BMW-hez gyártottak tudják, vagy mindegyik ugyanolyan... Sajna könyvtárszerkezetet tényleg nem tudsz vele kormányról elérni. Ahoz engedélyezni kell az iPod kezelõfelületét (asszem szintén a beállításokban van), és azon keresztül bármit meg tudsz csinálni.

Üdv

paircraft Elküldve: 2007-10-10 20:06 BMW Navigáció CD/DVD-rol minden

peetie írta:
Petike írta:
...filepostával küldöm a mail címedre.
petike

Köszi, megjött bár nekem pont nem kell Én csak a tippeket adtam hogyan tudjátok egymásnak gyorsan szétszórni. Ja, most látom hogy ami jött az csak 800kB.


légyszi küldjétek el nekem is... gyuri.p@freemail.hu

Köszi!!!!!

paircraft Elküldve: 2007-10-10 10:37 BMW Navigáció CD/DVD-rol minden

Petike írta:
peetie írta:
Petike írta:
peetie írta: http://www.yousendit.com/

Itt el tudjátok egymásnak küldeni. Egyszerre több email címet is be lehet írni, akkor csak 1x kell feltölteni. Az email címekre meg megy egy link, ahol le lehet tölteni majd.



...pontosan hogyan is lehet itt regisztrálódni és aktivizálódni???

petike


Nem kell regisztrálni, 100 megáig ingyenes. Ha nagyobb a file, betömöríted 99 megás részekre, aztán megy darabokban. Én azért szeretem mert nem kell hozzá semmit telepíteni. Persze céges információkat már nem küldenék rajta



...filepostával küldöm a mail címedre.

petike


Légyszi az enyémre is...

paircraft Elküldve: 2007-10-10 09:52 BMW Navigáció CD/DVD-rol minden

Nem kell regisztrálni, 100 megáig ingyenes. Ha nagyobb a file, betömöríted 99 megás részekre, aztán megy darabokban. Én azért szeretem mert nem kell hozzá semmit telepíteni. Persze céges információkat már nem küldenék rajta [/quote]

http://www.fileposta.hu/ korlát nélkül küldhetsz vele fájlokat...

Persze mindenkinek megvan a kedvence, szerintem bármelyik megoldás megfelelõ.

paircraft Elküldve: 2007-10-10 07:42 BMW Navigáció CD/DVD-rol minden

...írj egy postacímet, lemásolom neked az enyém.

petike[/quote]

Szia,

esetleg tudnál belõle iso-t, vagy más CD képfájlt csinálni? Azt el lehet küldeni filepostával, vagy megint megpróbálni valahová feltölteni...

Köszi elõre is...

paircraft Elküldve: 2007-10-09 07:36 BMW Navigáció CD/DVD-rol minden

Nem sikerül sehogysem a 3d nézet. Létezik hogy 2004 es a gép de még a régi szoftveres. Sem a titkos menüben, sem pedig a naviban nincs 3d nézetre lehetõség. Help valaki!
Nem tud valaki olyan lemezt ami frissítené a ketyerét?[/quote]

Szia,

a témában annyi infó van a neten, hogy még véletlenül se fizess ezért senkinek! A firmware frissítést pl itt http://www.zpost.com/forums/sh...?p=1175092 magyarázzák el részletesen. Találsz linket a V29-es szofthoz, illetve mindenhez, ami még kell. Tudsz bejelentkezõ képet is cserélni, de errõl már volt szó más topicokban. Térképet szerintem legkönnyebben eMule-al tudsz letölteni, mindegyik 2007-2-es fent van, a DVD-is, illetve a Kelet Európa CD is.

Keresgélj, kb egy óra alatt meg lesz mindened.

Üdv,

paircraft Elküldve: 2007-10-02 21:00 16:9 - TFT - Navi - TV utólagos beépítés

Rudus írta: És hogyan tudom az automata sötétedést bekapcsolni?
Eddig soha nem változott a fényereje.


Ez változik magától. Próbáld meg napsütésben az ujjaddal letakarni az érzékelõt, majd elengedni. Látni fogod a fényerõ változását. Egyébként pont arra való, hogy különbözõ fényviszonyoknál ugyanolyan világosnak tûnjön az LCD.

paircraft Elküldve: 2007-10-02 19:32 16:9 - TFT - Navi - TV utólagos beépítés

Rudus írta: Sziasztok!
A 16/9-es navin van egy pici pöty alul középen a kereten, az mi lehet nem tudok rájönni? Meg van háron valami a jobb felsõ sarkában is, ezek mik? +még1 kérdés, hogy mp3 lejátszóm van olyan mint az ipod, ezt rá tudom kötni a fejegységre?


A pici pötty egy fényérzékelõ, ez állítja automatikusan a monitor fényerejét. Ugyanilyet találsz a világításkapcsoló panelen is, ez a mûszerfalvilágítást szabályozza. A három led a bluetooth kihangosító állapotát mutatja, persze csak ha van...

Üdv

paircraft Elküldve: 2007-08-08 12:24 KEZELÉSI LEÍRÁS..?

Sziasztok,

bocika utólagos engedelmével felpakoltam a tárhelyre mindenféle, a témához kapcsolódó doksit. Mindenféle nyelven van, hátha használható.

Üdv,

p
« előző12345678910következő »