paircraft fórum hozzászólásai

paircraft Elküldve: 2009-09-16 16:32 DIS

imici85 írta: Hello.
Használ valaki esetleg DIS programot.Vettem egy interfact ami az inpat tökéletesen müködteti és a dis sel is kompatibikis de a program nem ismeri fel.


Ha írnál egy kicsit részletesebben, talán tudnék segíteni.
- VM Ware, vagy direkt telepített DIS?
- Melyik verzió?
- Diaghead emulátor, vagy vm process?
- EDIABAS.ini, OBD.ini beállításai?
- Milyen kábelt vettél?

Üdv,

p

paircraft Elküldve: 2009-07-28 06:34 bmw diagnosztika

csu2 írta: helyileg merre vagy? lehetseges, hogy megmutsd mit lehet vele csinalni? a programokat mar letoltottem, az interface-t meg nem kerestem, de gondolom nem lehet olyan baromi draga. de mielott komolyabb penzt tennek bele, jo volna latni, milyen, hogy is mukodik, es mit lehet vele csinalni. (mar van ket programom interfacevel, a 3.-ra csak akkor ruhaznek be, ha tuti jo)


Budapest. Persze, szívesen megmutatom.... Cserébe majd jól kifaggatlak a BM54-rõl...
Szerintem a többit pü-ben.

paircraft Elküldve: 2009-07-27 10:40 bmw diagnosztika

csu2 írta: Üdv!

Jól hangzik, mesélnél errõl az NCS Expert-rõl többet? Használtad is? Köszi!


Sõt, még mindig használom...
Ez a program része az INPA szoftvercsomagnak (azt nem tudom, hogy eredetileg is összetartoznak, vagy csak a netes változatok vannak együtt), ami tartalmazza az INPA, NCS Expert és WinKFP programokon kívül az EDIABAS-t is. Az INPA diagnosztikára és egyszerûbb beállításokra, az NCS Expert a vezérlõegységek kódolására, a WinKFP pedig a programozásukra használható. Persze nagyon nagy vonalakban, mert azért még sok minden másra is jók. Elõnyük, hogy a GT1 és SSS-sel ellentétben nem kell hozzájuk virtuális gép, mûködnek simán.

Elvileg rengeteg helyen lehet hozzájuk leírást találni...

Fontos, hogy ezeket a cuccokat a gyár fejlesztõi használják, úgyhogy gyorsan és hatékonyan lehet vele dolgozni, viszont nem akadékoskodik feleslegesen. Elég könnyû velük elQ..ni a kocsit, úgyhogy csak ésszel használni, csak olyasmit csinálj vele, amiben biztos vagy.

Fog kelleni egy EDIABAS kábel a mûködéshez, én az enyémet az eBay-rõl szereztem.

paircraft Elküldve: 2009-07-27 08:09 bmw diagnosztika

csu2 írta: Udv!

Találtam a neten egy ilyen irományt, hátha valakinek mond valamit. Van Carsoft-om is, meg Bmw Scanner-em is de ott a hibakodok nem igy neznek ki. Esetleg a Bmw Scanner-hez van valakinek hibakod leirasa? Tovabba keresek valakit akinek megvan a Navcoder legujjabb valtozata (2.7.0-as verzio), termeszetesen regisztralva és van interface is hozzá. Csak ki szeretném probálni, hogy az uj verzioval ki lehet e kapcsolni az LCM modulban a helyzetjelzo hibavisszajelzeset (angeleye miatt), ezért nem vennék interface-t es programot. Persze, ha nincs mas, es van valakinek IBUS interface elado, esetleg erdekel (usb volna jo). Esetleg adok erte Carsoft-ot interface-el egyutt. Koszi!



Miért nem használod a gyári programokat? NCS Expertben az FSW_PSW átírásával sokkal egyszerûbben megy. Ráadásul szerviz szintû diagnosztikai adataid lennének...

paircraft Elküldve: 2009-07-23 15:43 Gyári telefonkihangosító

zotya82 írta: Sziasztok!

Bluetooth-os telefonkapcsolat-tal tudok hívás kezdeményezni/fogadni, viszont a telefonkönyv valamiért nem szinkronizálódik az autóval, így a kijelzõn nem látszik a hívó fél, csak a számot írja ki.

Nokia 6120-am van.

Tud valaki segíteni, hogy mi lehet a baj?

Köszönöm szépen.


A Symbian sajnos ilyen.

1. töröld a párosítást
2. kezdd el párosítani a telefont. Ha meg van, írd be a kódot, de ne vedd le utána a gyújtást. Amikor a telefon kapcsolódott, küldd át a névjegyzéket bluetooth-on a kihangosítónak. (célszerû egyszerre csak 10-15 névjegyet küldeni)
3. ha kész, akkor gyújtás le, gyújtás rá és már kész is...

paircraft Elküldve: 2009-07-17 16:53 BMW Navigáció CD/DVD-rol minden

Lacko320d írta:
wagusty írta:
SoundkeY írta: E46 tudja a TMCt vagy csak E90 tol ?


Szia!

Tudja a Bordmonitoros (16/9, 4:3) rádiómodul bár azokból sem mind de itthon nem müxik ellenben az Osztrákoknál annál inkább ha közelítesz Bécshez akkor ha kellõen hangosan hallgatod a zenét a kocsiban akkor rendesen megijeszt ha belekiabál a rádióba a nõi hang ,hogy "STAU!" (dugó!) én múltkor majd besz..tam amikor 130nál rám ordított.

üdv


Csatlakozom "Wagusty" véleményéhez, csak azt nem tudom, hogy miért van az , hogy a TMC felirat ált. zöld színû a képrnyõn, csak nagyon ritkán piros Mo. határain belül.


Azért zöld, mert van TMC adás. Viszont nem tud megjeleníteni semmit, mert a TMC lokációs tábla még hiányzik a térképrõl. Talán elõbb-utóbb mefvesz egy ilyet a BMW...

paircraft Elküldve: 2009-06-27 15:41 Legjobb nyári gumik...

Woockie írta:
paircraft írta: Dehogynem! A súrlódás függ a tapadási, vagy csúszási súrlódási együtthatótól (ez a gumi, illetve az út függvénye), illetve az egységnyi felületre jutó nyomóerõtõl, ami viszont az érintkezõ felületekkel fordítottan arányos (nagyobb érintkezõ felület - kisebb egységnyi felületre jutó nyomóerõ). Ezért van, hogy a széles gumi nehezebben csúszik meg, de ha már csúszik, akkor késõbb nyeri vissza a tapadását. Nem véletlenül nem ajánlják télre a széles gumikat...

Ennek tessek utananezni pontosabban. Fs = μ·N, ahol μ a surlodasi egyutthato, N pedig a nyomoero. A teljes nyomoerotol fugg a surlodas, nem az egysegnyi feluletre jutoetol.


Utánanéztem, igazad van. Régen volt már a fizikaóra...

paircraft Elküldve: 2009-06-25 15:28 Legjobb nyári gumik...

Woockie írta:
Robinson írta: No, Hori-nak köszönhetõen felkerültek az "új" felnik a kocsira. 18" M135

grat!
Idézet:
Elõl 235 hátul 255 szélesek. Csúszás.. Hori azt mondta, hogy ezzel biztos nem fogok pörögni, ami igaz is, de azért megpróbáltam, és elindult a segge, de kellett hozzá lendület

Ugye leglabb te tudod, hogy a csuszasnak (surlodasnak) semmi koze a talalkozo feluletek meretehez, igy a gumi szelessegehez sem?


Dehogynem! A súrlódás függ a tapadási, vagy csúszási súrlódási együtthatótól (ez a gumi, illetve az út függvénye), illetve az egységnyi felületre jutó nyomóerõtõl, ami viszont az érintkezõ felületekkel fordítottan arányos (nagyobb érintkezõ felület - kisebb egységnyi felületre jutó nyomóerõ). Ezért van, hogy a széles gumi nehezebben csúszik meg, de ha már csúszik, akkor késõbb nyeri vissza a tapadását. Nem véletlenül nem ajánlják télre a széles gumikat...

paircraft Elküldve: 2009-06-25 06:21 Eladó 16:9 TV tuner + beszerelõ kit

Woockie írta:
wagusty írta: Nem tudom miért mondjátok ,hogy drága. Hiszen a mobilgumin 130eFt ugyan ez a szett. Ez nem csak a TVmodul hanem minden ami a beszereléshez kell +Tvmodul.

Mea culpa, kevertem az arat a navi beszerelo cucceval. Mindenesetre az egyreszt uj, masreszt akkorsincs ennyi hasznalati erteke - szamomra. (eszembe nem jut meg otthon sem tvt nezni, nemhogy autoban).


A TV-modul másik neve a Video-modul, mivel azon kívül, hogy van benne TV tuner, kezeli a külsõ video jelforrásokat is. Ezen keresztül tudsz mondjuk DVD-lejátszót, tolatókamerát, stb. csatlakoztatni a navi képernyõhöz. Persze van rá más megoldás is, de ez a gyári, ezt tudod a monitorról irányítani. Az, hogy nézel-e tv-t a kocsiban az tényleg (rossz)szokás kérdése, ahogy Wagusty írta várakozás közben jó dolog.
Az ár egy nehezen megfogható kérdés, én ilyesmit csak drágábban láttam itthon. Persze az ember mindig nyitott egy jó ajánlatra...
A digitális tuner itthon valóban nem tud többet, mint az analóg, kellene hozzá egy mpeg4 képes kiegészítõ tuner. Ha tud valaki ilyet szóljon, sajnos egyelõre csak mpeg2-eseket találtam mindenhol.

paircraft Elküldve: 2009-06-24 08:01 Eladó 16:9 TV tuner + beszerelõ kit

Még mindig eladó...

paircraft Elküldve: 2009-06-10 19:28 Eladó 16:9 TV tuner + beszerelõ kit

16:9-es TV modul (gyárilag ilyen, nem utólag "okosított" 4:3) + a beépítéshez szükséges összes cucc eladó.
A készlet tartalmazza a TV modult, antennát, antenna hosszabbítót, kábel köteget, tartót (E46), illetve az összes szükséges csavart, alátétet, aprólékot. A TV modul használt, de tökéletes, a többi alkatrész vadiúj, gyári cucc.


Ára: 100.000 Ft, beépítve, MODIC-olva+ 10.000 Ft

ELKELT!

paircraft Elküldve: 2009-06-09 21:22 BMW Navigáció CD/DVD-rol minden

Memmaao írta:
paircraft írta:
Memmaao írta: Egyébként van itt olyan, akinek van tapasztalata navi-magyarítással?


Mit szeretnél tudni róla? Lehet csinálni magyar menüt, magyar hangot, egyéni boot képet, éjszakai színkészletet, illetve hangos traffipax elõrejelzést. Melyik érdekel?


Mondjuk ennek az átalakításnak az ára? És hogy megéri-e? Nekem mondjuk nincs bajom az angolal, de azért kipróbálnám magyarul!


Ha jól láttam, hétvégén alakul egy lámpa polírozási akció. Ha bevesztek engem is, nagyon szívesen megcsinálom ezeket - a hang kivételével (még csak félkész a cucc). A többit inkább privátban...

paircraft Elküldve: 2009-06-09 19:50 BMW Navigáció CD/DVD-rol minden

Memmaao írta: Egyébként van itt olyan, akinek van tapasztalata navi-magyarítással?


Mit szeretnél tudni róla? Lehet csinálni magyar menüt, magyar hangot, egyéni boot képet, éjszakai színkészletet, illetve hangos traffipax elõrejelzést. Melyik érdekel?

paircraft Elküldve: 2009-05-25 08:21 Hangszóró infó

George írta:
paircraft írta:
George írta:
paircraft írta:
Idézet: Na gyerekek!

Megvan a Rainbow szett
Csak miattatok döntöttem mellette, mégcsak meg se hallgattam..
Ajtót nehéz szétkapni hozzá?
Tippek trükkök hogy ne nagyon törjek semmit?!


Mennyiért vetted? Ja, és hol?


Na és milyet nem??
16ezerért bvettem egy csókától aki nem akarta benthagyni a céges kocsijába..
25re tartotta
Ugyan egy régebbi modell /még nem átlátszó plexis a hangváltó doboz/,
de nem egy alaptpus CSX265.02
Rutka tipus de ennyiért akkor is megvettem volna he nem lenne mibe tenni
Majd kiderül hogy muzsikál csak még a gyári fejegységet kell meghekkelni hogy rá lehessen kötni egy erõsitõt is..


Mázlista... A milyent azért nem kérdeztem, mert azt hittem, hogy az E46-hoz gyártott spéci hangszóróról van szó és abból csak egyféle van... Kíváncsi vagyok a tapasztalatokra, lehet, hogy én is elszánom magam.


Rendben beszámolok majd róla mindeképp!
Különben majd egy u-dimension jr comp 6 ot akarok helyette, mert az erösitõm is olyan... Ugyhogy idõvel aktuális lesz a továbbadás


Mindeképpen szólj, lehet, hogy érdekelne...

paircraft Elküldve: 2009-05-24 18:46 Hangszóró infó

George írta:
paircraft írta:
Idézet: Na gyerekek!

Megvan a Rainbow szett
Csak miattatok döntöttem mellette, mégcsak meg se hallgattam..
Ajtót nehéz szétkapni hozzá?
Tippek trükkök hogy ne nagyon törjek semmit?!


Mennyiért vetted? Ja, és hol?


Na és milyet nem??
16ezerért bvettem egy csókától aki nem akarta benthagyni a céges kocsijába..
25re tartotta
Ugyan egy régebbi modell /még nem átlátszó plexis a hangváltó doboz/,
de nem egy alaptpus CSX265.02
Rutka tipus de ennyiért akkor is megvettem volna he nem lenne mibe tenni
Majd kiderül hogy muzsikál csak még a gyári fejegységet kell meghekkelni hogy rá lehessen kötni egy erõsitõt is..


Mázlista... A milyent azért nem kérdeztem, mert azt hittem, hogy az E46-hoz gyártott spéci hangszóróról van szó és abból csak egyféle van... Kíváncsi vagyok a tapasztalatokra, lehet, hogy én is elszánom magam.