paircraft fórum hozzászólásai

paircraft Elküldve: 2009-05-24 16:32 Hangszóró infó

Idézet: Na gyerekek!

Megvan a Rainbow szett
Csak miattatok döntöttem mellette, mégcsak meg se hallgattam..
Ajtót nehéz szétkapni hozzá?
Tippek trükkök hogy ne nagyon törjek semmit?!


Mennyiért vetted? Ja, és hol?

paircraft Elküldve: 2009-05-24 07:03 BMW Navigáció CD/DVD-rol minden

mayerlaci írta: Helló!
Gyors kérdés.E91 naviba (Business) minden jó mutatja a kis nyilat DE menet közben nem beszél és közbe meg egy nõi hang mondogatja, hogy "navigation is not active". Ezt most én hol/hogyan tudom aktiválni ha egyátalán tudom.Fontos lenne köszi.


A letöltések között megtalálod az e90 magyar nyelvû használati utasítását. A 114. oldalon kezdõdik a navigációs rendszer leírása, tök részletesen elmagyaráznak mindent.

paircraft Elküldve: 2009-05-15 11:16 TMC Magyarországon

fritzmarton írta:
maszika írta: Egy kis információ mindenkinek:

A Navteq legújabb adatbázisa (Q4/0 100%-os magyarországi lefedettséget hordoz magában, 181,443 km út digitalizálva, 37,520 POI információval gazdagítva, és talán ami a legfontosabb hír a fejlesztõi extranetrõl: TMC adatbázissal felvértezve

Így a 2009-2 es navilemez kiadás már TMC-s lesz magyarországon is.



Üdv, Jani


Sziasztok!
Nekem meg van a 2009-2 prof dvd, de TMC infót nem talál.
fm


Sajnos a 2009-2 High sem...

paircraft Elküldve: 2009-04-10 07:38 BMW Navigáció CD/DVD-rol minden

wagusty írta: Sziasztok!

Keresek MK3-hoz navi lemezt és ha lehet a lehetõ legfrissebbet.
Fogalmam sincs ,hogy van e vagy létezik esetleg 2009-es kiadású CD nem DVD hanem a jó "öreg" CD.

segítségeteket elõre is köszönöm!

üdv


Küdtem emilt. (kb. délutánra ér át...)

paircraft Elküldve: 2009-03-18 08:14 esõszenzor_

kempelen írta: A következõ gyanús problémám van az esõszenzorral. Megcsináltam a hátsó gyári ablakemelõt és ehhez új grundmodult kellett szereznem. Az elõzõ régi grundmodullal marha érzékeny volt az esõszenzorom. Nem is kellett tekergetni a bajuszkapcsolót, szinte azonnal ugrott elsõ fokozaton és már törölt is.
Nos az új grundmodult fel kellett programozni, de az esõszenzor kissé tohonya lett. A szervízben a srácok azt mondták, hogy ez ilyen és nem lehet állítani rajta, nem tudnak vele mit kezdeni. Kissé szkeptikus vagyok ezen állítással, mert ha egy LOW grundmodulban faszán mûködött és helyette HIGH modul lett betéve egyrészt tuti mûködnie kell, másrészt más nem lett piszkálva, csak cserélve lett a modul, tehát kizártnak tartom hogy maga a szenzor döglött volna be.
Ráadásul akitõl vettem az ebayen egy müncheni srác és elpanaszolva a bajom neki azt írta vissza, két helyen lehet az esõszenzor érzékenységét állítani. Egyrészt a bajuszkapcsolón lévõ potival, másrészt pedig a key memory-car memory funkcióval az SSS-en keresztül.

Amúgy minden frankón mûködik, kivéve ezt a fránya esõszenzort. Legalábbis az érzékenységén kellene változtatni.

Nos a kérdésem: Van közöttetek olyan szakember aki sejtheti hol lehet a baj? Valóban nem lehet piszkálni a key mem-car mem funkción keresztül? A neten utánanézve azt olvastam egyedül az E46-on lehet aktiválni és deaktiválni az esõszenzort.


Szia,

a CKM-ben valóban van ilyen állítási lehetõség. Én GT1-el és NCS Expert-tel próbálkoztam és simán tudtam állítani ezt az értéket. Ha jól emléxem kétféle érzékenységet lehet beállítani...

paircraft Elküldve: 2009-03-10 07:48 TMC Magyarországon

maszika írta: Egy kis információ mindenkinek:

A Navteq legújabb adatbázisa (Q4/0 100%-os magyarországi lefedettséget hordoz magában, 181,443 km út digitalizálva, 37,520 POI információval gazdagítva, és talán ami a legfontosabb hír a fejlesztõi extranetrõl: TMC adatbázissal felvértezve

Így a 2009-2 es navilemez kiadás már TMC-s lesz magyarországon is.



Üdv, Jani


Király! Remélem, mielõbb hozzáférhetõ lesz...

paircraft Elküldve: 2009-03-07 17:30 Firmware frissítés MK-IV

batuska74 írta: Hogy erted a munka szetdobast? Ha valamiben tudnek segiteni, szivesen megtennem, csak lassuk mielobb az eredmenyt


Azért írtam le az általam elképzelt munkafolyamatot, hátha valaki kedvet érez valamelyikhez. Elõször meg kellene csinálni azokat a táblázatokat, amit említettem. Síma titkárnõi feladat, nem kell hozzá IT zsonglõrnek lenni. Csak k...va hosszú(nak tûnik). Ha van rá jelentkezõ, szívesen elküldöm azt a projekt fájlt, amit már elkezdtem.

Ja, inkább egy mindenki által használható ftp kellene...

Üdv,

p

paircraft Elküldve: 2009-03-02 14:39 izzítógyertya

Csum írta: valaki tudja,hogy milyen értéket kell mútasson bemérésnél az izzító relé?

mert ma reggel ismételten elõjöt 0fok alatt az a hiba,hogy reggeli elsõ inditásnál egyenletlen volt a motor a gyertyáim újjak kábelek jók! csak az izzitó relé lehet ludas milyen értéket kell mutasson??


Jutottál valamire a problémáddal? Nekem ugyanezt írja a GT1, (négybõl 3 gyertya nem mûxik) kíváncsi vagyok, hogy mi a megoldás...

paircraft Elküldve: 2009-03-02 14:30 Üzemanyag fogyasztás

hancurozo írta:
csu2 írta: topic reloaded...

megint jönnek a "laborban" mért fogyasztásadatok. csak vigyázzatok az OPEC vadászni fog rátok, mert rontjátok az üzletét a perpetum mobile-otokkal. hehe
5.8-6.2 nem "laboreredmény" ez 5000km alatt volt a BC szerint. 1000km-t megyek minimum 1 feltöltéssel. ha többet kajálna gépre kötném, hogy mi a baja. a 2.5-ös kisbusz nem eszik 7.8-nál többet.


Asszem meg van a titok nyitja: a bmw kétféle 151 lovas 320d-t gyártott. Az egyik 6 litert fogyaszt, a másik 8-at. Sajnos nekem ez utóbbiból jutott...
Csak városban, hidegen indítva 10 km-es utakon 8,2, 8,5 az átlagom. Autópályán ha nyomom (140-160) 6,5, autóúton 5,8. Na jó, ez utóbbi egy rekordkísérlet volt...
Ja, 18-as kerekek, klíma, illetve ülésfûtés (nem egyszerre).

paircraft Elküldve: 2009-03-01 07:11 Firmware frissítés MK-IV

batuska74 írta:

Természetesen szerintem mindenkit érdekelne itt a fórumon
A másik kérdés, hogyan tudnánk részt vállalni?
Mikor olvastam, hogy lehet magyar hangot varázsolni a gyári rendszerre, felcsillant a szemem, viszont személy szerint nekem nem ér annyit, hogy fizessek érte 20,000 Ft-t. Akkor inkább teljesen jól el vagyok az angollal.
Viszont biztos vagyok benne, ha lenne hozzáértõ ember, aki meg tudná heckelni a szoftvert, akkor szívesen áldoznánk pár ezrest egy eredeti lemez megszerzésére...


Szét lehetne dobni a munkát, akkor talán gyorsabban menne. Nálam azért áll már egy éve a dolog, mert nincs egyben annyi idõm, hogy érdemes legyen belevágni.
A mutatvány szerintem a következõképpen menne:
1. - egy létezõ csf fájlt a navspeakkel megnyitni, majd az egyes szavakhoz aliast rendelni
2. - elkészíteni egy táblázatot (mondjuk exel), ami tartalmazza ezeket, illetve az eredeti számozott szövegsorokat, lehetõleg szerkeszthetõen. Sajna még nem találtam ki rá semmit, hogy hogyan lehetne ezt kiexportálni a programból, úgyhogy ez manuális meló. (324 szó, 1029 szövegsor az angol nyelvnél)
3. - elkészíteni egy másik táblázatot, ahol az eredeti szövegsorok jelentése alapján magyar szövegsorok vannak, ebbõl kiderülne, hogy mik azok a magyar szavak, amikre szükség van.
4.a - egy létezõ hanganyagból megcsinálni a szükséges hangfájlokat
4.b - felvenni a szükséges szavakat
5. - az egészet összerakni a navspeakkel
6. tesztelni
7. megosztani

Az elsõ fázissal megvagyok, de tovább még nem volt idõm megcsinálni. A szükséges programokat kipróbáltam, azokat már ismerem, szóval technikai akadály nincs...

Ja, ha együtt dolgozunk, akkor nem árt egy közös tárhely is, ahol a félkész cuccokat tároljuk.

Ja, és tényleg köszönet pati kollégának, vele kezdtük ezt el még több, mint egy éve...

paircraft Elküldve: 2009-02-27 10:12 Firmware frissítés MK-IV

genya írta: Valóban nem örülnék,de egy társaság ha Összefog,semmi sem lehetetlen....
Szerintem össze lehetne hozni !


Mindenki számára ingyenesen hozzáférhetõ cuccokkal készülnek ezek a magyarítások. Az eredeti programírók saját szórakozásukra fejleszettték õket, majd ingyenesen megosztották a jónéppel. A navtweak és a navspeak nem mai gyerekek, annyi szakirodalom van róluk a neten, hogy feldolgozni is szép feladat.
Hallottam már mindenféle IGO, meg egyéb átiratokat, de azok elég gyenguszok voltak. Az igazi megoldást az új felvétel jelentené.

Lenne egy másik lehetõség is, a lengyel és szlovák kollégáknak pl. tök egyszerû a mutatvány. Mivel az MKIV egy VDO OEM fejlesztés, az eredeti VDO termékek hangjai csont nélkül használhatók. Sajnos magyart egyik frissítõlemezen sem találtam, de ez nem jelenti azt, hogy nincs is. Ugyanezt a rendszert használják a Renault-kban is. Ha valakinek van Lagunához magyar nyelvû szoftvere, az is pont használható.

Néhány lelkes kollégával szerintem néhány héten belül össze tudnánk hozni egy igazán jól mûködõ darabot, aminek ráadásul a frissítése is megoldott lenne.

Érdekel valakit?

paircraft Elküldve: 2009-02-25 07:59 Firmware frissítés MK-IV

lacaca írta: hmm..lehet hogy az a baj..nem hexaeditorral csináltam, hanem az UltraISO Nézõkéjével (olyan mint a total cmdr F4). Amúgy szétszedtem de csak maga a tengely volt látható, amin a lemez forog..de kiszedni szinte lehetetlen..vagy csak nem értek hozzá

amúgy köszi a válaszokat


Itt részletesen leírják és fényképekkel is elmagyarázzák, hogy hogyan tudod kiszedni a beragadt CD-t. Ha sikerült, tegyél fel egy mûködõ szoftvert, csak ezután próbálkozz újra a módosítottal.

paircraft Elküldve: 2009-02-24 20:37 Firmware frissítés MK-IV

lacaca írta:
laci520D írta:
lacaca írta: A frissítés nem megy végig...áll már két órája és újraindulgat..meg nem jön ki a CD
Akkor valamit elcsesztél!Rossz a lemez mert beragadt.
Próbáld hosszan nyomni a lemez kiadás gombot.hátha segit ha nem akkor a leg egyszerüb ha leveszed a fedelét és a lemez be huzó motort egy csavar fogja azt kiveszed és félre billented és a fogaskereket tekerve ki tolod a lemezt óvatosan utána összerak.

Ha V32 volt rajta akkor vissza butitotad Vxx-re?
De a lemez akkor is rossz vagy rosszul módosítottad vagy nem jól menteted el.


Hát lehetséges, hogy valami rossz, de max a cd..amit leírt az a Nomad nevû emberke, azt pontosan követtem, így abban nem valószínû, hogy hibáztam.
V31 volt rajta és most a módosított V32-t akartam felrakni..lehet, hogy maga a V32 nem jó, amit letöltöttem? Meg amúgy ha olvasás közben veszem ki a lemezt, akkor nem sérül valami az olvasóban?

De ha megadod a számod, felhívnálak, ha nem zavarok, mert ezt nem egészen értem hogy van


Az MKIV-nél a 31 és a 32 frissítõlemezen ugyanaz a szoft van. Ha nem adja ki a lemezt, akkor laci520d által írt módszer a megoldás.
Látatlanban valami crc hibás fájl kerülhetett a lemezre. A szoftver verzió módosítást (sw_rel.tbl) hexeditorral csináltad? Síma notepad nem jó!

paircraft Elküldve: 2009-02-18 08:46 Firmware frissítés MK-IV

batuska74 írta:
paircraft írta:
batuska74 írta: Ezuton is meg 1 X koszi mindenkinek a segitseget, vegre az en navim is mutatja a kamerakat
Ilyen amikor egy regi alom teljesul


De szól is elõtte, ugye?


Igen, tokeletes: "Danger, ..." Mondjuk kicsit fura, hogy itt Belgiumban szinte 10 km-enkent figyelmeztet a palyan


paircraft Elküldve: 2009-02-18 07:57 Firmware frissítés MK-IV

batuska74 írta: Ezuton is meg 1 X koszi mindenkinek a segitseget, vegre az en navim is mutatja a kamerakat
Ilyen amikor egy regi alom teljesul


De szól is elõtte, ugye?