si3rrabravo fórum hozzászólásai

si3rrabravo Elküldve: 2016-05-25 22:09 Tempomat - utólag?

Bero írta:
si3rrabravo írta: Barátom autója a képen. Szeretne retrofit tempomatot. 2003 januári. 320d M47N

Most ez egy sportkormány. Itt elég a gombsort beszerezni? Vagy komplett kormánycsere kell? Plusz kábelköteg és kész? Olvastam valamit bowdenről meg elektromos pedálról. Itt mi a helyzet? Mennyi egy ilyen mutatvány?




Ez már elektromos gázpedálos,ide elég egy multigombsor. kábelköteget tudok adni és beszerelésben is tudok segíteni Szolnokon. Facebook-on írtam.


Szia! Igen, láttam írtál facen.

Erre a három dologra van szükségem, ahhoz, hogy tökéletesen müködő multigombsorom legyen tempomattal, mindennel együtt... Jól értem? Ezekből mi az ami neked megvan?





si3rrabravo Elküldve: 2016-05-14 15:47 Tempomat - utólag?

Barátom autója a képen. Szeretne retrofit tempomatot. 2003 januári. 320d M47N

Most ez egy sportkormány. Itt elég a gombsort beszerezni? Vagy komplett kormánycsere kell? Plusz kábelköteg és kész? Olvastam valamit bowdenről meg elektromos pedálról. Itt mi a helyzet? Mennyi egy ilyen mutatvány?


si3rrabravo Elküldve: 2015-12-03 23:00 Autóvásárlás

2005ös e60 530i, m54-et nem nevezném zsákutcának.

si3rrabravo Elküldve: 2015-11-14 15:39 Teligumiszett

b_imi írta:
dfle írta:
b_imi írta:
dummyka írta: Sziasztok!

Friss tulaja vagyok egy 2002-es 330Ci-nek. Szeretnék rá téli kerekeket. Ezért lenne néhány kérdésem:
Mekkora a gyári minimális kerék méret? Különbözik előre és hátra?
Ettől függetlenül normális használatra Ti milyen felni és gumiméretet javasoltok?
Esetleg konkrét ajánlat is érdekel, ha valakinek van eladó ilyen gumi, kerék, vagy komplett szett.

Köszönöm!







Szia! Nekem van lemezfelni téli gumival eladó ha érdekel...
http://www.jofogas.hu/bekes/BM...1.htm?ma=1


330Ci-re nem jó a 15"-os felni.


Szvsz még a 16"os sem.. 30cd-re min 17es ment fel nekem 225/45 r17.. Télire több, mint tökéletesen elég volt. Amúgy nekem van egy garnitúra 17es styling 79, gumi nélkül, pont a couperól jött le.

si3rrabravo Elküldve: 2015-10-13 23:37 képek

Ez minden csak nem férfias.

si3rrabravo Elküldve: 2015-09-01 17:47 Turbo

Akkor ebből kiindulva az összes gyorsulási verseny felesleges! Miért ne lehetne összehasonlítani?

si3rrabravo Elküldve: 2015-09-01 17:38 Üzemanyag minõsítés és átverések!

YELLOW írta: Korábban tankoltam egy teli tank OMV MaxxMotion 95-ös üzemanyagot. Évente legalább 1x szoktam minőségi, prémium üzemanyagot tankolni, igaz nem teli tankot. Mindezt azért is tettem, mert a Nyékládházi OMV kúton ez a prémium anyag annyiba került, mint Tiszaújvárosban a Shell-nél a hagyományos 95-ös. Illetve rossz helyre álltam be, mert az ár miatt azt hittem ez a sima. De sajnos csak nálunk volt túl drága.

(Teszem hozzá az utóbbi 1 évben kb. 1x cirka 10 litert tankoltam a Shell-nél, holott korábban 6 évig csak ott tankoltam. Az utóbbi 1-2 évben Polgáron az Agip kúton tankoltam, ahol szintén MOL-os anyag van. Mivel város ártyával hétvégén 15Ft kedvezmény van. Alapjában véve már nem olcsóbb, mint Tiszaújvárosban, ami kicsit genóság, mert korábban, még ehhez képest is legalább 8Ft-tal volt olcsóbb. Azért szoktam át az Agip-ra, mert mióta a Shell-nél ez a Nitro nevezetű anyag van, megnőtt a fogyasztás és lomhább lett az autó. éehet csak a helyi kútnál, mert máshol nem tankoltam azóta Shell-t. Sajnos a 100-as Power racing is megszűnt, pedig az tényleg jó volt. Érdekes mert az Agip kútnál a natúr 95-nél nem tapasztaltam ilyet, jó a teljesítmány, jó a fogyasztás.)

Visszatérve a MaxxMotion 95-höz. Rendesen meg vagyok döbbenve. Korábban tankoltam már sima 95-öst az OMV-nél, és azt is jobbnak éreztem. Na de ez... Eddig is, ahhoz képest mekkora motor lapul az orrában, meglepően dinamikus volt. Ezzel meg, meg van táltosodva. Komolyan mondom nem lehet megállni, hogy ne nyomd neki oda. Ha az ember képes kultúráltan autózni, biztos jóval kevesebbet fogyaszt. Ha az egész tankot a saját nyugodt tempómban, vezetési stílusomban tudtam volna levezetni, több hosszú távval, akkor simán elmentem volna 950km-t. Én ennyire saccolom, de a 900 biztos meg van. Még így is meglepően jó, hogy hogy közlekedtem vele, és főleg városban. Még van a tankban több mint a negyede (negyed és a fél között van), és ~550km-t mentem eddig. Közel pontos a BC, nulláztam tankolásnál. Most 7,2-t mutat, ami ma váltott át 7,1-ről, de mondom nagyon nem bírok magammal.

Azt kell mondjam, ez egy jó üzemanyag. Régen a 100-as Shell Power racing-nél éreztem hasonlót, igaz ott hiába jártam vele óvatosan, nem tudott jobb fogyasztást hozni. Ezzel tudna, ha bírnám tartani a lábam.


placebo

si3rrabravo Elküldve: 2015-07-10 20:58 OBD2 kérdések + hibakód olvasó

lantika írta:
motorload írta: Hello! Vásásroltam egy BMW K+DCAN (Inpa compatible) hibaolvasót, amihez sajna az ember nem igazán adta a megfelelő vagy használható szoftvert. Van ötletetek honnan szerezhetnék be hozzá működőt? Keresgéltem, de egy értelmes linket sem találtam.


inpa


Ezer éves rapidshares linkek... Használhatatlan a legtöbb. Keress egy jó torrent oldalt, aztán töltsd le a megfelelő softwaret.

si3rrabravo Elküldve: 2015-07-10 20:57 bmw diagnosztika

jamborj írta:
lantika írta:
jamborj írta: Sziasztok!
Pár napja vettem egy 2001-es E46 330i-t...Szeretnék venni hozzá egy diag kábelt, de gőzöm sincs milyet vegyek. Ha veszek, akkor már értelmes szettet akarok, az ebay tele van sok sz@rral, de nem tudom melyiket érdemes megvenni...
Ti biztos tudjátok mi lenne a legjobb választás, kérlek segítsetek!
Előre is köszi!
Joci


Ha az ebay tele van sok szarral akkor ne vegyel ott semmit .
En ezt ugy fogalmaznäm meg,hogy a több fele käbel között välogato vevö a legolcsobbat akarja megvenni,es persze az nem passzol az autohoz. Persze utäna rohadjon meg a gyärto,az elado,az Ebay,es az a köcsög Postäs is minek hozta ide?


Bocsánat, rosszul fogalmaztam...sokat vásárolok ebayen, csak nem szeretnék olyan kábelt venni, ami nem túl szerencsés vétel...


Ebayen vettem anno, "fehéres áttetszőt". INPA K+CAN K+DCAN, 30dollárért. E46on Inpa alapból ment, DIS-hez össze kellett forrasztanom a 7-8-as pint.

Bohóckodni, meg játszadozni tökéletes lesz az ebayes. Persze léteznek komolyabb német és angol gyártók/oldalak, ahol nem kínait árulnak. Biztosan megbízhatóbbak és komolyabb dolgokra képesek. De E46-ra szerintem az ebayes tökéletesen elég. A softrwarekkel el fogsz makkolni egy kicsit, mire minden müködőképes lesz. Gondolok itt pl DIS-re. Ncsexpert és társai előtt alaposan tanulmányozd a külföldi oldalakat. Jó kis angol leírások vannak. Magyarul ilyet nem fogsz találni.

si3rrabravo Elküldve: 2015-06-18 16:42 Autóvásárlás

zmathe írta: Udv!
Valaki irjon velemenyt,... Megvehetem vagy inkabb ne?...:
http://suchen.mobile.de/auto-i...rigin=PARK



Ezek a képek úgy festenek, mintha valami szűrőt rápakoltak volna. Hahu is tele van az effektezett képekkel, nem tudom mit hisznek az eladók, amikor felrakják az effektekkel meg szűrőkkel megspékelt képeiket. Kedvencem az iphoneos instant filteres zöldeskék hatású kép. Amivel a szelfit csinálja a facebookra, azt használja használtautó eladásra is.

si3rrabravo Elküldve: 2015-05-23 04:15 Autóvásárlás

Ez gyakorlatban ugy nezett ki, hogy te es haverod egy autoval kimmentetek tobb napra? Az atiras egy egyeb papirmunkat is ti magatoknak jartatok ki? Irtad, hogy jo ha van olyan akinek van ebben mar rutinja!

Ha regado meg egyeb koltsegeket kifizeted, mit latsz mennyire erte meg kintrol venni, mint mondjuk Magyarorszagon keresgelni? Azert a tied meg nem annyira idos auto!


indianejones írta: Csak meglett a gép. Végül 2010-es lett a kiválasztott 320D.

Adnék egy rövid áttekintést, hogy merre érdemes nézelődni, annak aki nekivág
és kimegy Münchenbe. Csak kigyűjtöttem a linkeket és helyszíneket merre jártam és mivel probálkoztam a siker érdekében. A lista a teljesség igénye nélkül született... Nekem is nagyon kellett volna, de most már megvan.

A németországi gép felkutatásakor arra alapoztunk, hogy sok gép nincs is meghírdetve,
illetve a kocsi mellett állva az állapotot sokkal könyebb felmérni, mint pár képről és telefonálásból kiindulva. Engem is autószerelő rokonom kísért, hogy szakszerűen válaszunk, de a behozatalban mindenképp érdemes olyan embert választani, akinek van ebben rutinja.

Ugyanakkor saját tapasztalat volt, hogy a jobb gépek 24 óra alatt el is kellnek, és nem mellesleg helyben a simlisebb kereskedők is könnyedén szűrhetőek.

Néhány privát lehetőség mellett kb. 20 kereskedést néztünk meg, mire megtaláltuk a legjobb műszaki állapotú gépet. Sok privát kocsit/ és kereskedőt megszűrtünk, hogy megelegyen a keresett gép. Ami meglepő volt, hogy sok német tulajú privát sem hozta az előzetesen várt szintet. És sok kereskedő említésre sem lenne méltó (mert elvétve akadt csak 1-2 db BMW-je, illetve néhány csak bontó szökevényeket tartott), de az említésre érdemesek listáját kigyűjtöttem lentebb::

- érdemes megnézni a privát kínálatot a hirdetési oldalakról. A német tulajuakat.

A kb 20 kereskedésből amit láttam csak az említésre méltó helyeket sorolom fel:
- 83026 Rosenheim Németország Sepp-Heindl-Straße 2 - Ez egy komolyabb BMW szalon
visszaadott használt autók vannak körülötte.
- 83064 Raubling Eschenweg 2 - Autozentrum Laube Gmbh
- 83064 Raubling Kufsteiner Str11 - ez kisebb - Autohouse Raubling Gmbh (www.autohaus-raubling.de)
- München, Landsberger Str. 180 (http://IhrWagen.de) - Ez komolyabb kb. 100 autoval, drága
hely, és drágábbak a kocsik is.
- Majd ezen az uton kifelé haladva. Elérve Bodenseestrasse 180-196 számokat
egymás hegyén hátán rengeteg az autó kereskedő. A bontó szökevény kinálatútól a
komolyabb kereskedők is megatlálhatóak itt. Kb. össz 1000 autó. Úgy 100 db BMW.
- Amit ajánlottak még Rudolf-Diesel-Straße környéke, de oda nem jutottunk el.

Mindegyik kereskedő használt autói megnézhetőek "zárási időben is", de még nappal.
A fentiek mentén én sikeresen tudtam választani egy jó gépet.

Sok sikert nektek is.













si3rrabravo Elküldve: 2015-05-22 09:36 OBD2 kérdések + hibakód olvasó

Jól van az! Nem jött be, kiszálltál! Ugyanakkor elég olcsók és elég öregecskék már az E46-ok, ha az ember kifog egy jobb darabot és egy olyan motorkódut ami kevésbé hajlamos a meghibásodásokra, akkor még szerethető is lehet! Eljárt a típus felett a kor, de még mindig egy klasszikus darab!

Másik előnye a típusnak, hogy minden sarkon bontanak egyet és vehet az ember bele már szinte bármit!

si3rrabravo Elküldve: 2015-04-22 18:23 Polírozás, vaxolás

Bero írta:
si3rrabravo írta: Ennek a Jons fiúnak nem tudná valaki megadni az elérhetőségét? Email/tel bármi, ahogy bogarásztam hozzászólásait valahol a Dél-Pesti régióban ténykedik, munka ügyben kérdezném!

Valaki csak találkozott már vele, privát üzenetre nem válaszol, de nem is lépett be ide régóta!


Írtam privátot.


Thx!

si3rrabravo Elküldve: 2015-04-22 15:22 Polírozás, vaxolás

Ennek a Jons fiúnak nem tudná valaki megadni az elérhetőségét? Email/tel bármi, ahogy bogarásztam hozzászólásait valahol a Dél-Pesti régióban ténykedik, munka ügyben kérdezném!

Valaki csak találkozott már vele, privát üzenetre nem válaszol, de nem is lépett be ide régóta!

si3rrabravo Elküldve: 2015-04-18 18:42 Társalgó

blueman írta: BMW eloiteletet nem eppen pozitiv iranyba fogja elmozditani a kovetkezo video: http://www.vezess.hu/vezetunk/...set/60073/


Nekem egy utcai óriásplakát szúrja a szemem, amin egy x5ből raknak ki valami kutyát.. Elég sok helyen kint van.