Benten fórum hozzászólásai

Benten Elküldve: 2008-06-18 22:04 Legjobb nyári gumik...

Megerõsítem a japán-os bekezdést. Apum autóján Yokohama abroncsok voltak... 19.000 km-t bírtak, pedig csak 105 lóerõ "szaggatta" az aszfaltot viszont 19k alatt simára koptak.

Benten Elküldve: 2008-06-18 17:45 Legjobb nyári gumik...

Yepp-yepp, az ára is kedvezõ volt. Akinek esetleg kellene ilyen, segítek - szívesen - a beszerzésében. Én 35 körül vettem az ilyen méretû elsõ gumijaimat, s 45 e körül volt a darabonként a két hátsó.
Azért is döntöttem mellette, mert bár én sem komálom a gumiteszteket, de az Autobild JELES értékelést adott rá. DUNLOP SP SPORT MAXX-ra meg "csak" jót. Elõzõ összes kocsimra Dunlop-ot pakoltam fel (SP Sport 01)... azokon tényleg voltak vizes utas problémák...
Viszont a MÁSIK JELES értékelést egy Hankook gyártmány kapta. ha túlleszek az államvizsgán beírom az egész cikket.
A 225/45 R17es gumi ára (hankook) 28.000 HUF alatt volt!!!

Benten Elküldve: 2008-06-18 17:39 Szélvédõ

Pozsika írta: Sziasztok!

A hétvégén az M7-en autókáztam, mikor egy krva nagy kõ felcsapódott a szélvédõre. Kb olyan 3 centis több irányba szétterülõ repedés van az üvegen, szerencsére nem zavaró helyen, de szerintem ez a mûszakin nem fog átmenni. Ilyen repedéseket még tudnak javítani vagy cserélnem kell?

Pozsi


Pozsi,

3 centis repedést tudnak javítani. Apum autóját is tökéletesen megcsinálták. 5.000 HUF-ot fizetett, bár 3 órája elment.
Csak napfényes idõben csinálják (jobb helyeken, mert napfényre köt a kitöltõanyag/ragasztó), és NEHOGY lemosd a kocsit/szélvédõt elõtte (tapasztalat).

üdv,

B

Benten Elküldve: 2008-06-18 17:37 SES lámpa, dadogó motor

No és sikerült eladni a verdát? Milyen coupe lett helyette?

Benten Elküldve: 2008-06-16 23:57 Fékolaj

Fém fékcsõ jó dolog. Motorkerékpárokat elõszeretettel adják így/alakítják át. Megbízhatóbb a fékhatás (nem puhul fel).
De nem hinném, hogy motoron kívül, autókra (közútiról beszélünk) szükség lenne ilyen beruházásra. Hacsak nem szétértek a csövek (kétlem, hogy lenne olyan e46 itthon), ami cserés lenne.

Benten Elküldve: 2008-06-16 23:53 Legjobb nyári gumik...

Goodyear Eagle F1 Assymetric. Brand NEW, hátul 245/40. Nem tudtam még megforgatni kikapcsolt DSC mellett...
Kanyarba iszonyat jól fog. Esõbe meg direkt rámegyek a nagy tócsákra, hogy sejtsem hol a határ. Eddig jól teljesített, remélem ezekután is

Benten Elküldve: 2008-06-15 23:52 Idegesítõ nyikorgások az autóból.

"""
Ma nekiduráltam magam a kalaptartónak. Nekem a kalaptartó jobb oldala adott ki hangot, rosszt úton. Hátsó támlákat lehajtottam, a fekete muanyagból készült takarót amit felül 4 db patent fog a kalaptartón keresztül a kasztnihoz levettem. A patentokat iszonyú nehéz kiszedni, én oldalvágót használtam a kihúzáshoz. Vigyázni kell, hogy a hátsó szélvédot ki ne vágja az ember. Két patentnak így is levágtam a fejét. A fekete muanyag takaró hátuljáról, ott ahol a körmök vannak, nekem hiányzott 3 db fekete filc. A hiányzó helyekre ragasztottam filcet, lehet kapni, pl. a Praktikerben, akár méretre vágható, akár négyzet, kör alakú egyoldalán ragasztós filcet. Továbbá a kalaptartó azon részei alá szintén raktam filcet amelyik részei be vannak homorítvaa a kasztni felé ( 4 db). A visszarakásnál oda kell figyelni, hogy a fekete takaró muanyag alsó része a körmöknél is be legyenek pattintva. Oda ahová nem tudtam visszaraknin a patentokat fej hiányában, sima muanyag tiplit nyomtam bele és bele való csavarral rögzitettem. Természetesen veszek majd patentokat és kicserélem. Tehát, filc a hiányzó helyekre és az alsó élét szigorúan visszapattintani. Azóta kuss van."""

Ez egy elég jó leírás. De én még kísérletezek a különbözõ zajforrások bemérésével. Nekem pl a bõrüléseimet jó alaposan le kellett ápolni+tisztítani, így megszûnt a nyöszörgés rossz úton (bõr a bõrrel). Illetve filcet raktam a hátsó ablak kitámasztó (coupe) mûanyag alátét ALÁ, így jobban feszül a ledönthetõ bõrülések oldalához (szintén mínusz egy zajforrás), habár ez nem is mozgott, de inkább kitámasztom/kiékelem/kibélelem azt is ami akkor mozog, ha én megmozgatom/megfeszegetem.

Egyik zaj a vezetõülés és a biztonsági öv tokja közül jött (filcel orvosolható). Ill még egy van, amit nem tudtam (még) megoldani, a vezetõoldali ajtó mellett/alján lévõ mûanyag nyekereg, határozott mozgatásra.

Jahh, akinek van öthete, hogy ki tudná megcsinálni nekem az ülések zsanérjainak kenését + rugók olajozását (üléshuzat alatt) az pls szóljon.

Benten Elküldve: 2008-06-15 20:23 Idegesítõ nyikorgások az autóból.

Kalaptartó! Dönthetõ ülések és a kalaptartó találkozása!

Benten Elküldve: 2008-06-13 23:38 m52

s amennyit így ráköltesz, + hozzáveszed a beszerzési árat, ott vagy, hogy vehettél volna egy hasonló évjáratú 30i motorral szerelt változatot is...

Benten Elküldve: 2008-06-12 21:47 Társalgó

Kukume, my man...!

Greatest ember ever!

Benten Elküldve: 2008-06-12 13:17 Társalgó

s ami a legfontosabb...:

- készült video?
- készül kép?

--> RAKJÁTOK FEL MIND!

Benten Elküldve: 2008-06-11 23:55 Társalgó

Steve írta:
SoundkeY írta: STEVE:

Azt aruld el kivel aludtal ? Tibaval vagy Kukumeval .......esetleg egyszerre harman ?


Háááát, egyikõjükkel sem.
Hála az égnek
Igaz nem szép dolog, de összeszedtünk egy kiscsajt a pomázi buszmegállóban...
A többit nem részletezem.


RÉSZLETEZD!!! Spanba toltatok?

Benten Elküldve: 2008-06-10 23:02 Bal hátsó futómû hiba

Szomorú lennék, ha kiszakadt volna valami ott hátul... S ha én szomorú vagyok, akkor égni fog a dög... Inkább - remélem - hogy a közismerten kíváló útjaink és a 17-es kerekek kinyírtak valamit.

Benten Elküldve: 2008-06-10 21:12 Bal hátsó futómû hiba

Benten írta: Kezdek picit mérges lenni...
Autóm éles jobbkanyarba, mintha nyikkanna... Otthon leállítottam autót, jobb oldalról a kerék fölött, C oszlopnál elkezdtem ringatni az AUTÓT, üzemanyag csobogáson kívül, elõjött a nyikorgás. Embert autó mellé állítva, azt mondja, hogy a bal oldalról jön.
Szilent (hátsó felsõ)? Rugó (mocskoskemény fékezéskor, vagy nagyobb gázállásos indulásnál szintén van hangja[nyekereg])? Vagy a Diabolica által említett S alakú nyúlván/öntvényecske....

Amiért ideges vagyok: Kb mint a hímestojás, úgy bánok a mindenkori autómmal. DIREKT azért vettem 3,5 éveset, hogy ne legyenek problémái... (elõzõ 8 évessel besz*pt*m) ---->bocs, le kellett írnom valahova.


Vki, vmi ötlet? Csak, hogy mennyi pénzt különítsek el az akcióra...

Benten Elküldve: 2008-06-10 15:01 Bal hátsó futómû hiba

Örülök, hogy nem csak én látom így a helyzetet. Tudtam amikor BMW-t vettem, hogy nem minden habostorba, de azért mindennek van határa.
Gyorsan átszámoltam, én mennyit költöttem most 4 hónap alatt...

- Gumik, 150.000
- Fékek, 40.000
- Olaj + szûrõk, 54.000
- 2 termosztát, 16.000
- Kartergáz szellõztetõ, 8.000
- munkadíjak, 15.000

S ezek még nem is kirívó dolgok, semmi váratlan kiadás... kop-kop-kop.