Bero fórum hozzászólásai

Bero Elküldve: 2014-06-19 20:14 E46 Szélvédő alatti müanyag

[quote="szotakdavid"]
horisz2 írta:
negativ0001 írta:
szotakdavid írta:
zoliika írta:
Régi és újVan különbség nem kevés!Ma olajcsere közben ki is cseréltem, 10 perc az egész.Apróság ,de nagyon "mutat"!Köszi : Dávid!



Es mennyibe kerult?



A patentjait újra cserélted vagy a régiekkel vissza lehet tenni?


Rajta vannak a patentok az új műanyagon.


Tényleg! Visszavonom amit az előbb írtam,elnézést!

Bero Elküldve: 2014-06-19 17:46 E46 Szélvédő alatti müanyag

Én a régivel tettem vissza,teljesen jól tart.

Bero Elküldve: 2014-06-18 23:45 angel eye

Szasza91 írta: Sziasztok!

A héten vettem az E46-omba (nem projektoros, facelift előtti) CCFL angel eye-t.
Szeretném a hétvégén bekötni, és ehhez szeretnék egy kis előzetes segítséget kérni. Végig olvastam a fórumot de a bekötésekhez segítő linkek nagy része már nem volt elő.Youtubén már néztem videókat, a beszereléssel nem lesz gond, csak az elektronika bekötésével

1.Főleg az érdekel, hogy a CCFL-nél a hideg teszt mennyire lehet gond, valamint, hogy esetleg azt hogy tudom kikapcsolni?

2.Hol kell keresnem a megfelelő vezetéket a kocsiban, ha csak nem a helyzetjelzőre hanem a belső világításra is szeretném rákötni? Kép, rajz, bármi jöhet.

3. Valamint van-e valami plusz amit jó ha bevásárolók, hogy ne este keljen amikor beszerelem szaladgálni, mint pl zsugor cső, elektronikai gyors csatik stb.

A válaszokat előre is köszönöm .

Üdv:
Szabolcs



Szia! 1: Hideg tesztnél vibrálni fog a ccfl, diaggal lehet kikapcsolni. 2: A biztosítéktábla felett kell keresned egy piros-kék 0.5mm-es kábelt,ez a belső világítás. Ezt megtudod nézni multimeterrel is,hogy 100% legyen! 3: Nekem semmi extra nem kellett,csak a forasztáshoz szükséges dolgok. Bero

Bero Elküldve: 2014-06-17 13:24 Tükör

davech írta: Az normális hogy állandóan megy a tükör fűtés? Mintha ablakfűtés be lenne kapcsolva, pedig nem. Ha bekapcsolom akkor hátsó szélvédő fűtés kapcsol be, tükröké így is megy.


Én Hil kolléga ötlete alapján rákötöttem a tükörfűtést a hátsó ablakfűtésre,így amikor bekapcsolom a hátsó fűtést,csak akkor kapcsol be a tükörfűtés!

Bero Elküldve: 2014-06-12 08:54 lökös

YELLOW írta:
Bero írta: Sziasztok! eltört a bal első doblemezem első része. Gyárit kerestem,fel is hívtam pár bontót,de most senkinek sincs. Elmentem bárdiba,de ott csak egyfajta volt (klokkerholm),mikor megmutatták milyen vissza is adtam annyira pocsék minőségű volt. Valaki tud ajánlani valami normális minőségű utángyártott első doblemezt (márkát) ? Bár,ha mindegyik ilyen akkor inkább maradok a bontott gyárinál és várok kicsit


pedig a klokkerholm karosszéria elemekben is jókat gyárt...


Én is így tudtam! Amikor kirakta elém az eladó,hogy ez az... valami fröccsöntött műanyag izé volt,semmi köze a gyárihoz,az élek,műanyag kivágások borzalmasak voltak!

Bero Elküldve: 2014-06-11 20:18 lökös

Sziasztok! eltört a bal első doblemezem első része. Gyárit kerestem,fel is hívtam pár bontót,de most senkinek sincs. Elmentem bárdiba,de ott csak egyfajta volt (klokkerholm),mikor megmutatták milyen vissza is adtam annyira pocsék minőségű volt. Valaki tud ajánlani valami normális minőségű utángyártott első doblemezt (márkát) ? Bár,ha mindegyik ilyen akkor inkább maradok a bontott gyárinál és várok kicsit

Bero Elküldve: 2014-06-10 19:34 Segítség!!!

hil írta:
Bero írta: Sziasztok! Nem találtam választ a kérdésemre,így ide írok. Ebben a jó nagy melegben a kocsim kb 3 órát a napon állva volt. Elindultam és a fordulatszám mérőm teljesen halott volt. Meg sem mozdult,majd pár méter megtétele után kicsit életre kelt, alapjáratom normális esetben 800 körül van,ma pedig 200-at mutatott a mérő,pedig szépen járt. Gyorsításnál sem reagált csak nagy késéssel. Minden mutató, km/h mutató,benzin,hőfok, pillanatnyi fogyasztásmérőm működött normálisan csak a fordulatszámmérőm nem. Később elkezdett működni de ''darabosan'' kezdte mutatni majd mikor lehűlt az autó akkor már normális volt. Ez mitől lehet,mi romolhatott el? Köszi a választ!

Szia!
Főtengely jeladó?????
hil



Az volna? Csak,mert eddig nagy melegben csinálta,sok állás után! Van még ennek valami jele,hogy el fog romlani vagy más hiba? Hibakód nincs! Köszi!

Bero Elküldve: 2014-06-10 16:38 Segítség!!!

Sziasztok! Nem találtam választ a kérdésemre,így ide írok. Ebben a jó nagy melegben a kocsim kb 3 órát a napon állva volt. Elindultam és a fordulatszám mérőm teljesen halott volt. Meg sem mozdult,majd pár méter megtétele után kicsit életre kelt, alapjáratom normális esetben 800 körül van,ma pedig 200-at mutatott a mérő,pedig szépen járt. Gyorsításnál sem reagált csak nagy késéssel. Minden mutató, km/h mutató,benzin,hőfok, pillanatnyi fogyasztásmérőm működött normálisan csak a fordulatszámmérőm nem. Később elkezdett működni de ''darabosan'' kezdte mutatni majd mikor lehűlt az autó akkor már normális volt. Ez mitől lehet,mi romolhatott el? Köszi a választ!

Bero Elküldve: 2014-06-01 21:09 Társalgó

YELLOW írta:
bmw320d4 írta:
szotakdavid írta:
YELLOW írta: úristen most mi lesz... komolytalan kislány, és szart sem érek én sem és a verdám se...

kollarkitti20 írta: Szia ! Meg szeretném kérdezni hogy mennyi az ára az autónak ? Mert én pont ugyanilyent szeretnék vásárolni. Várom a válaszod. Üdvözlettel : Kitti


kicsit túl sok a szmájli ahhoz, hogy komolyan vegyem a kérdésed, nem mellesleg nem is értem a kérdésed. hol láttad, hogy eladó?

kollarkitti20 írta: úristen hogy te mekkora egy bunkó fasz ember vagy, gratulálok hogy kimásoltad a képemhez az üzenet a verdad meg szart se ér dugd fel magadnak nyomorék DD



Nem értelek Yellow végre egy Nő megszólít Téged.Te meg így reagálsz rá hát szép...pedig csak megdicsérte a kocsidat és megkérdezte mennyiért mennek az ilyenek.


Enyhe szövegértési problémái vannak és még egyéb problémák is....


így van... őszinte leszek, azt nem is olvastam, hogy azt írta, ilyet szeretne. így azt hittem konkrétan az enyém után édeklődne.
szóval ezennel elnézést kérek tőle, ha olvassa!



Bero Elküldve: 2014-05-25 16:34 BMW találkozó Velence

Mi ott leszünk!

Bero Elküldve: 2014-05-22 20:57 Megvegyem? Vegyek ilyet?

klins írta: Sziasztok!

Lenne pár kérdésem ....

Adott a verda :

http://www.hasznaltauto.hu/aut...es-7933207

1. Az autón található 18-as felni mennyire vágja szét a futó művet???
2. Az állítható futómű szabályos ??? Gondolok itt műszakira és a rendőrökre ...
3. Illetve a véleményetekre lennék kíváncsi az autóval kapcsolatban .. ár,felszereltség,állapot....

Bocs ha idióta kérdéseket teszek fel, de ezek a dolgok sosem voltak érthetőek számomra

Előre is köszi !!!


Nekem egy jó ideje van 18-as felnim és ültetve is van,de szerintem nem vágja szét..

Bero Elküldve: 2014-05-21 21:49 Megvegyem? Vegyek ilyet?

Janthomas írta: Sziasztok!
Ismét szimpatikus lett hahun két hirdetés, megosztanám Veletek is, hátha képekről többet le tudtok szűrni, mint én. Mivel Pest mellől utaznék mindkét helyre, ezért fontos volna a véleményetek, hogy érdemes-e elindulnom egyáltalán.

1. http://www.hasznaltauto.hu/aut...km-7826756
2. http://www.hasznaltauto.hu/aut...og-7926089

Az első már elég régóta fent van, képekről jól néz ki, előélete is úgy tűnik, rendben van, VIN-t lekérdezve stimmel.
A második nemrég van fent, a kedvenc színemben, jó felszereltséggel, de az indexek színei elöl-hátul különböznek. Ez mitől lehet?
Köszönöm előre is a segítségeteket!


Üdv. Én gondolkodok az autóm eladásán. Szeretnék újat venni,ha gondolod megbeszélhetjük.

Bero Elküldve: 2014-05-01 19:02 Autóvásárlás

hil írta:
Levi46 írta: Kint a Németeknél és Osztrákoknál a hegyesebb részeken télen nem keveset sóznak. Mikor kint jártam én is azt tapasztaltam út mellett 2m-es hó de az út csont tiszta/száraz volt. Azt mondják inkább az autó rohadjon szét mint hogy emberi élet kerüljön veszélybe! Igazuk van, de a német 4 év után kocsit cserél...


Szia!
Ezt hangoztatom én is, de mindenki dicsőíti a német országi autókat a fentiek figyelmen kívül hagyásával.
hil





Én csak annyit tudok ehhez hozzászólni,hogy nem régóta élek kint (Ausztria),de észrevettem,hogy eddig sok más ember autójában ültem (munkámból kifolyólag)ezek azért nem kímélik a gépeket... hidegen,reggeli indításkor 10-10 ember a dízelt meg se várta hogy felmelegedjen még egy kicsit se,egyből kihúzatja és nyomják neki mint az atom... Az autójukban a retek áll,egy csomó mindenkinél rozsdás az autó( pedig pár évesek) és stb.. Amikor megkérdeztem tőlük,hogy miért nem vigyáztok rájuk jobban,miért így bántok vele akkor az volt a válasz,hogy ameddig náluk van (3-6 év kb amiket mondtak) addig kibírják,utána vesznek másikat és szívjon a másik a hibákkal... No comment. Futóművel tényleg nincs hiba,mert nagyon szuper utak vannak,de amikor bele rakják a no name motorolajat,hogy "jó az bele" az kicsit gáz. Nekem eddig ezek az észrevételeim.

Bero Elküldve: 2014-04-27 11:43 Visszapillantó tükrök

duend írta:
Bero írta:
duend írta: Jóestét Urak!
A tegnapi napon találkoztam egy kiszemeltnél egy ilyen visszapillantóval, de mivel az eladó még nálam is rosszabbul törte a németet, nem értettem mit gagyogott...
Mi lelhette ezt a tükröt? Gondolom az ilyenen már csak a csere segít...




Szia! Én úgy tudom,hogy sok E46-nál télen nyáron megy a külső tükörfűtés így ilyenné válik hamar a tükör. Csak a csere segít,de nem nagy tétel (ha jól emlékszem 7-8 ezer Ft/oldal)


Ja értem! Dehát nyáron miért megy? Nem lehet ezt vhogy kikapcsolni? Itt utána nézve olyat is olvastam, hogy csak a 3 fokos jelzésre kapcsol be pár embernél. Mitől függhet ez?


Olvass vissza itt a fórumon,már kitárgyaltuk. Amúgy elvileg,van egy érzékelő a lökhárítóban,vagyis kettő. Az egyik a külső hőmérséklet jeladó a másik (ha van) akkor a fagyás érzékelő Magyarosan leírva. facelift előtti vagy facelift-től is függ ezt nem tudom már,olvass vissza! Én Hil kolléga ötlete alapján kötöttem be,mégpedig úgy hogy a hátsó ablakfűtés reléjére kötöttem az ablakspricni fűtést és a külső tükör fűtést. Így,csak akkor megy amikor bekapcsolom a gombal és vagy kikapcsol X perc után magától vagy én kapcsolom ki. Szerintem ez ötletes megoldás!

Bero Elküldve: 2014-04-26 22:33 Visszapillantó tükrök

duend írta: Jóestét Urak!
A tegnapi napon találkoztam egy kiszemeltnél egy ilyen visszapillantóval, de mivel az eladó még nálam is rosszabbul törte a németet, nem értettem mit gagyogott...
Mi lelhette ezt a tükröt? Gondolom az ilyenen már csak a csere segít...




Szia! Én úgy tudom,hogy sok E46-nál télen nyáron megy a külső tükörfűtés így ilyenné válik hamar a tükör. Csak a csere segít,de nem nagy tétel (ha jól emlékszem 7-8 ezer Ft/oldal)