Bero fórum hozzászólásai

Bero Elküldve: 2014-08-13 12:21 Centrálzár vezérlő, grundmodul

solyom76 írta:
Bero írta: Ja és mióta megnéztem a zárat (nem szereltem szét) azóta ha bedugom a zárba a kulcsot akkor csak elforog a kulcs benne jobbra balra is és semmi nem csinál a mechanika. Ez mitől lehet ?


Szerintem a záraz jó ha elfordul benne a kulcs.. maga a cilinder nem forditja el a mehanikát ami nyitna zárna.. szedd szét és nézz körül ott.. bár öntvény házban van a cilinder és ha eltört ami mozgatja a zárat akkor csere ..



Törést nem hallottam! Majd megpróbálom szétszedni és megnézni!

Bero Elküldve: 2014-08-13 08:14 Centrálzár vezérlő, grundmodul

Ja és mióta megnéztem a zárat (nem szereltem szét) azóta ha bedugom a zárba a kulcsot akkor csak elforog a kulcs benne jobbra balra is és semmi nem csinál a mechanika. Ez mitől lehet ?

Bero Elküldve: 2014-08-13 08:01 Centrálzár vezérlő, grundmodul

ute107 írta:
Bero írta: Lementem,szétszedtem az ajtót. Egy E46 2002-es coupe-ról van szó. Megnéztem a zárszerkezete,hátha látok rajta valami rendellenességet. Nem volt ilyen. Belülről nyitogattam-zártam a kocsit,az áram elmegy a zárig csak a kis pöcök valamiért nem nyílik fel. Annyiszor próbáltam,hogy most már zárni se zár mindig,és kívülről kulcsal se nyílik a vezető oldali ajtó de gombal sem. Az anyósülés oldali az nyílik és záródik is szépen. Grund modulba cseréltem a reléket. Akkor a zárszerkezetem ment szét? Lehet ezt orvosolni valahogy? Jobban szét kéne szednem a zárat? Köszönöm!


Szerintem nem a zár.
A relék újak? Én modult cseréltem és úgy oldódott meg.
De lehet ez a baj: http://www.bmwfanatics.hu/cikk...vitas.html


Üdv! Újak a relék,persze! A zárás eddig működött,tegnap mikor csak megnéztem a zár mechanikát és visszaraktam akkor romlott el a zárás funkció. Ebből gondolom,hogy nem a grund modul a hibás hanem a zár! Ezt a hall szenzort nem próbáltam még megnézni!

Bero Elküldve: 2014-08-12 10:53 Centrálzár vezérlő, grundmodul

Lementem,szétszedtem az ajtót. Egy E46 2002-es coupe-ról van szó. Megnéztem a zárszerkezete,hátha látok rajta valami rendellenességet. Nem volt ilyen. Belülről nyitogattam-zártam a kocsit,az áram elmegy a zárig csak a kis pöcök valamiért nem nyílik fel. Annyiszor próbáltam,hogy most már zárni se zár mindig,és kívülről kulcsal se nyílik a vezető oldali ajtó de gombal sem. Az anyósülés oldali az nyílik és záródik is szépen. Grund modulba cseréltem a reléket. Akkor a zárszerkezetem ment szét? Lehet ezt orvosolni valahogy? Jobban szét kéne szednem a zárat? Köszönöm!

Bero Elküldve: 2014-08-12 09:25 Centrálzár vezérlő, grundmodul

Sziasztok! Nem működik kulcsgomb nyitásra a vezető oldali ajtó. kulcsal manuálisan igen. Vettem két relét a grundmodulba,beépítettem és ugyanúgy nem működik... Lehet hallani ahogy erőlködik a nyitásra az ajtózár,de nem nyílik ki. Az új relékkel is ugyanez a hang! Zárszerkezetem mehetett szét? Vagy ez a bizonyos hall szenzor? Köszi!

Bero Elküldve: 2014-08-10 22:59 angel eye

Robin68 írta:
Bero írta: Sziasztok! CCFL angel eyes-ban eltört az egyik karika. Van esetleg valakinek egy működő projektoros lámpához való a nagyobbik karika esetleg? Megvenném! Vagy vehetek egy új szettet? Köszi!

Itt tudsz akár 1db-ot is rendelni és nem kell egy egész szettet venned


Köszönöm!

Bero Elküldve: 2014-08-10 19:54 angel eye

Sziasztok! CCFL angel eyes-ban eltört az egyik karika. Van esetleg valakinek egy működő projektoros lámpához való a nagyobbik karika esetleg? Megvenném! Vagy vehetek egy új szettet? Köszi!

Bero Elküldve: 2014-08-09 21:38 Napfény tetõ probléma!!!

SirToma írta:
Bero írta: Senki sem tudja mi lehet a baj?


Szia.

Nekem is hasonlóan viselkedett egy idő után,majd egyszer egy borús reggelen buktatni akartam,féloldalasan kinyílt,aztán sehova tovább.
Mindezt egy esős napon,el is mentem gyorsan az nt autohoz,ott kézzel visszatekerték.
Elég drága a szerelés,de hál istennek nekem csak nagyon koszos volt a sin,meg az esővezető is,kitakarították,azóta olyan mint egy új,sokkal gyorsabban mozog.
Helyedben óvatosan használnám,nehogy úgy járj mint én!

Üdv:Tomi



Helló! Kézzel visszatekerték? Akkor valamelyik nap szétszedem és kitakarítom! Köszi!

Bero Elküldve: 2014-08-09 19:41 Napfény tetõ probléma!!!

Senki sem tudja mi lehet a baj?

Bero Elküldve: 2014-08-08 20:52 Segítsetek!

Már csak az a kérdés,hogy ilyen potmétert hol találok... autósboltba,realom vagy elég ha veszek egy pont olyan potmétert?

Bero Elküldve: 2014-08-08 20:48 Segítsetek!

YELLOW írta:
Bero írta: Sziasztok! Nem találtam topicot neki,így ide írok. Elektromos gázpedálom nem reagál valami jól kis gázadásra. Amikor elakarok indulni,szinte nem is lehet finoman mert kicsi gázt lehet adni,utána nyomom a pedált nem reagál,kicsit jobban benyomom akkor meg meglódul és gyorsan indul. Diagnosztika nem mutatott hibát. Lehet elktroos gázpedál potméter probléma? Vagy mitől lehet ez? Köszi előre is!


azt nézd meg, hogy üresben ha adod neki a gázt, akkor van-e üres rész, ahol nem ragál, ha vanm, akkor lehet a potméter, de akkor abban nagyon sok km-nek klenni, vagy sokat játszottak a pedállal.
ha úgy nincs, akkor a kuplunggal lehet valamit, nem kapcsol össze finoman. szerintem.


Igen,üresben van ''holt'' pont,amikor nem ragál úgy,de ugyanúgy 1-esben vagy kettesben is van olyan pont ahol nem reagál a gázadásra! Akkor csereérett

Bero Elküldve: 2014-08-08 20:21 Segítsetek!

Sziasztok! Nem találtam topicot neki,így ide írok. Elektromos gázpedálom nem reagál valami jól kis gázadásra. Amikor elakarok indulni,szinte nem is lehet finoman mert kicsi gázt lehet adni,utána nyomom a pedált nem reagál,kicsit jobban benyomom akkor meg meglódul és gyorsan indul. Diagnosztika nem mutatott hibát. Lehet elktroos gázpedál potméter probléma? Vagy mitől lehet ez? Köszi előre is!

Bero Elküldve: 2014-08-08 19:47 Elektromos ablakemelő kapcsoló

Sziasztok! Érdekelne,hogy nincs-e valakinek egy felesleges ablakemelő kapcsolója? Nekem abból csak az egyik ''emelő bütyök'' kéne amin az ablak minta van! Eltört,de maga a kapcsoló működik! Akinek van,ne tartsa magában,megvenném! Köszönöm!!

Bero Elküldve: 2014-08-08 19:43 Napfény tetõ probléma!!!

Sziasztok! Nem működik a napfénytető kűrpit része. Az ablak előre-hátra működik,ki is emelkedik ezzel nincs gond,csak ha hátra húzom a tetőt akkor a kárpit hátra megy,de vissza már nem megy és beragad. Ez mitől lehet? Nem szedtem még szét. Köszönöm!

Bero Elküldve: 2014-08-05 20:46 Centrálzár vezérlő, grundmodul

hil írta:
Bero írta: Sziasztok. Ajtózárási gondjaim vannak,sikerült szereznem a grundmodulba két relét. Ezt szeretném beforrasztani. Láttam pár videót,hogy kell. Az a kérdésem,hogy ez otthon mennyire macerás megcsinálni? Van itthon felszerelésem,de csak otthoni nem professzionális. Olvastam valahol,hogy van valami lakkréteg a nyákon és nehéz forrasztani? Valaki csinálta már otthon? Köszi!


Szia Bero!
Én csináltam, nem kell megijedni tőle. Aki gyakorlott a forrasztásban, az akár a legócskább (pl Miniforr) pákával is meg tudja csinálni, de kell még hozzá ónszippantó is! Akinek nincs gyakorlata, az a legprofibb felszereléssel se fogjon neki. 220V-os páka használata nem javasolt, mert esetleg az áramkörök elhalálozását okozhatja! Processoros, C-MOs környezetben az nem való, csak ha a forrasztás idejére ki van húzva a konnektorból a páka.
Én a lakkon kívül más bevonatot még soha nem láttam a GM modulon.
hil



Rendben,köszönöm! Megpróbálom megcsinálni