davech fórum hozzászólásai

davech Elküldve: 2013-05-16 21:51 320d Motor

Halló!

Filózom már egy ideje rajta, de most aktuális lett a dolog. Voltam nemrég szoftverfrissítésen fogyasztás, gyorsabb váltás miatt (mivel automataváltos). Változást nem tapasztaltam fogyasztásban se erőben sem.
Szóval a lényeg,: elég rendesen kormol a kocsi, természetesen hibakódolvasásnál minden rendben. Valaki azt mondja hogy ez a típus szeret kormolni.... Hol kezdjek neki a kutatásnak? Nem szeretnék egy vagon pénzt kidobni az ablakon, ezért írok ide, hátha valakinek van ötlete. kösz

davech Elküldve: 2013-05-06 09:36 Klíma

Hi!

Lenne olyan kérdésem, hogy valahol enged a klímagáz a rendszerben. Rátettük a levegő nyomást hogy kiderüljön hol lehet a baj. A fűtésbox körül lehet hallani a sziszegést, a pollenszűrő alatti rész felől. Érdemes megbontani a motortér felőli részt? Vagy ott a klímához semmi köze nincs? /Úgy néztem ott csak a ventilátor van.
Ahhoz hogy a hibát megtaláljam feltétlen ki kell operálni a fűtésboxot? Tömítés lehet a ludas? Valakinek szívott már ilyennel?

davech Elküldve: 2013-04-04 07:54 M-packet

kivágod sniccerel a lököst, veszel pár 5/4 csövet és ráhegeszted a dobra!

ateszka86 írta: Sziasztok, van vki aki e46 sedan hátsó 4 kipuffos M lököst csinált? tervbe vettem hogy csinositom hátul is 320d van és a kipuff gyártása mennyire vészes? mire kell odafigyelni? és kb miylen összeg


davech Elküldve: 2013-04-02 16:04 Féktárcsa és fékbetét

fékdugatyú. én pont így jártam nem régen. 10e körül van a szett /a pár dugattyú.
(korrodált a dugatyú oldalfala és akad a perselyben és nem engedi vissza rendesen)

kecsurobi írta:
kecsurobi írta:
szotakdavid írta:
kecsurobi írta: üdv szorul a jobb első kerék járt már valaki Így?Szedjem le az egéssz féknyerget vagy mi lehet a baja?


Melegszik a felnid??

azt még nem néztem csak amikor felemeltem akkor alig bírtam tekerni.



megnéztem melegszik a felni.





davech Elküldve: 2013-02-08 21:15 Autós biztonsági (fedélzeti) kamera

Szuper a GoPro, de én tök fölöslegesnek tartom ha csak kocsiba használnád. Meg hamar lemerül, de gondolom autos töltőt jár már 80ért
Esetleg nézd meg ezt: CUBOT GS9000Pro Car DVR 1080P Full HD GPS Motion Detection Night Vision Wide Angle HDMI

BalaBMW írta: A GoPro kamerákról mi a véleményetek? Az árgép.hu szerint már olyan 80e Ft körül lehet kapni GoPro Hero 2 Motorsport kamerákat. Egyrészröl lehetne használni ilyen fedcam-nak is a hozzá adott talppal, másrészröl meg a csapatásokat lehetne filmezni kívülröl.

Azért a Motorsport-ot említem mert ehhez adnak olyan kiegészítöket amikkel az autóra, motorra, kiskutyára, akármire fel tudod tenni. A tokkal vízálló, ütésálló, stb. Ráadásul HD minöségben veszi a videót.

(Kint vagyok Au-ban és megörülök a hosszú ö hiányától... )


davech Elküldve: 2013-02-08 20:50 Mi lehet a baj?

HallO! Olyan problémám van, hogy alapjáraton relé zúgást hallok a motortérből pontosabban a generátor felől. Indítás után fél percel folyamatosan csinálja míg le nem állítom a kocsit. Ez a legújabb tünet amihez fingom sincs. Valakinek ötlet? Köszönöm a segítséget

davech Elküldve: 2012-12-26 19:04 Bmw-s vegyes videók

Tekintsétek meg a videómat:
http://youtu.be/qEAigLZAsIA


davech Elküldve: 2012-11-27 10:23 Mi lehet a baj?

vivaladiesel írta:
YELLOW írta:
mario_k írta: Sziasztok!

Hideg indításoknál az autónak édeskés szaga van de csak amíg be nem melegszik. Az autó kb 18fokos garázsban áll mindig nem kint a hidegben. Valaki tudna nekem erre magyarázatot adni, vagy ötletet hogy mi lehet ez? Esetleg más is tapasztalt ilyet?

Köszönöm


a dízelnek van indításnál... olyan tojás szerű, kénes szag azt hiszem


A dízelnek inkább savanykás/szúrós szaga van. Az édeskés szag inkább fagyálló jelenlétére utal a kipufogógázban ami hengerfej problémát jelent. (elméletileg)



Nekem is ezt a tünetet produkálja, de inkább ha hidegebb van. Amúgy meg ne rémiszgessél senkit hogy hengerfej.. ez az autó ilyen, szórós szagú ha bal lábbal kel.

davech Elküldve: 2012-11-16 12:09 Mi lehet a baj?

hun_tigoo írta: Sziasztok !
Az autómon nem megy a fűtés már vagy 10 perce járatom a vizhőfok is kimozdult már de semmi...
A webasto háza meg tűz forró
Mi lehet a baj?



EGR termosztát, vagy nagy termosztát. Nekem a rossz egr termosztátnál csinálta pont ugyan ezt a jelenséget.

davech Elküldve: 2012-11-15 14:30 Mi lehet a baj?

vivaladiesel írta:
zoliika írta:

Nem totózni akarok ,és nem is Bmw-nél igaz!De,egyszer off autómnál az aut.váltó haldoklott mikor ezt kezdte el csinálni!Remegett az egész"kocsiszekrény" beraktam "d"-be elindultam aztán semmi........megálltam mindegy mibe volt "n"-be vagy "d"-be remegett!Aztán kiderült,hogy váltóhiba.........



Egyébként nekem is remegett a kaszni alapjáraton a 320d-ben. Először a motortartó bakra gondoltam de nem azzal volt a gond. Az eladást követően pár hónappal letérdelt az automata váltó az autóban...
Az új tulajnak 250 000ft huss...


A furcsaság az hogy a váltó tökéletesen teszi a dolgát. Tegyük fel ha a váltó a rossz, csak lenne valami rá utaló jel a remegésen kívűl.? Kíváncsi vagyok hogy hibakiolvasásnál lesz e valami, talán akkor kiderül. Ha meg nem passz. A hiba keresés meg elég zsebbenyúlós ha nem tudni mivan.. köszönöm a hozzászólásokat!

davech Elküldve: 2012-11-15 13:45 Mi lehet a baj?

zoliika írta:
YELLOW írta:
davech írta: Halló!

Olyan problémám van hogy alapjáraton az egész kaszni berezonál. Alapjárat egyenletes, a motor is szépen jár, leállításnál-indításnál nem ugrik a motor szóval nem motortartó bakra gondolok. Már jó ideje csinálja, eddig nem foglalkoztam vele, de most mintha erősödne a remegés.

Ötlete valakinek?





kipufogó tartókat is nem árt megnézni


Kettős tömegű lendkerék:frigo??????????


Automata váltós. az kilőve

davech Elküldve: 2012-11-15 11:44 Mi lehet a baj?

Halló!

Olyan problémám van hogy alapjáraton az egész kaszni berezonál. Alapjárat egyenletes, a motor is szépen jár, leállításnál-indításnál nem ugrik a motor szóval nem motortartó bakra gondolok. Már jó ideje csinálja, eddig nem foglalkoztam vele, de most mintha erősödne a remegés.

Ötlete valakinek?



davech Elküldve: 2012-10-27 19:34 Féktárcsa és fékbetét

Hi! Találtam jó árba fékbetétet, csak az a baj hogy pontosan nem tudom megmondani jó e. Ennyit tudok 320D (F30) (34 11 6 854 129 és 34 11 6 856 190). bmwfans azt írja 34 11 6 761 244 ami az enyémre való. Valaki aki jobban ért ehhez, meg tudná mondani jó lesz-e? köszi

davech Elküldve: 2012-01-16 08:08 Társalgó

Tegnap csináltam egy videót, nézzétek meg:


YouTube videó

davech Elküldve: 2011-11-24 14:14 utastér, belsőtér hangok, zörejek, jelenségek

Nekem hasonló jelenség volt. Rossz úton, mondjuk macskakövesen, csak jobbra fordulásnál hallottam fémes kopogó hangot a műszerfal alól. 2 autószerelő váltig állította hogy kormánymű a ludas. Én nem voltam meggyőződve hogy tényleg az. Padon mindenre fény derül, bal oldali lengőkar egyik szilentje volt megmacskásodva. Kicserélve, azóta csend és hullaszag.

Persze, ha átnézetted és mindent rendben találtak akkor a kommentem lényegtelen.
De lehet padon jobban észre lehetne venni a hibát, ha a futóműre gyanakszol. Üdv