dpiller fórum hozzászólásai
« előző1234567következő »

dpiller Elküldve: 2006-04-14 13:40 összerakósdi

alfatone írta: Sokat írtunk már errõl a navi topicokban. Elõször én is azt hittem, meg lehet barkácsolni. De ez csak úgy jó ahogy ki van találva. Az meg jobbról is, balról is 300ezer Forint. Szerintem nem éri meg.

Találtam közben egy jó oldalt - hasonló a funkciója mint az etk cd-nek úgy látom - http://www.realoem.com, de mire ebbõl kibogarászom.
Ellenben megtaláltam azt a mûanyag sipkát ami hiányzik hátulról

dpiller Elküldve: 2006-04-14 10:06 összerakósdi

Fish írta:
Hi!
el kell hogy keserítselek!ha csak berakod a 16/9 et attöl még nincs olyan csatlakozó elöl amit be tudnál dugni ergo ,lesz egy szép kijelzõd elöl de sötét lesz mint az éjszaka!amugy ez csak egy sima kijelzö gyakorlatilag és vagy navi rchner kell hozzá vagy tv modul hogy legyen is valami kép,amugy nuku,+egy teljes komplett kábel köteg stb.........ezt már leirtuk itt valahol keresd meg!!

Fish


Igen, tudom, hogy nem megy átkábelezés nélkül. A kérdés, hogy hol találom meg, hogy ehhez milyen kábel kell, hol találom meg stb?

dpiller Elküldve: 2006-04-14 09:19 összerakósdi

Halihó BMW-társak!

A következõ érdekes ötletem támadt, egy BMW bontóban való idõzés után. Kicserélném a középkonzolomat a komplett lcd-s-re, navigáció, estleg tv, stb. Ebben a hobbi a lényeg, azaz: hol tudnék utánanézni, hogy ehhez milyen alkatrészeket kell beszereznem? A-tól Z-ig, azaz mondjuk ebay-en elkezdeném összeszedni az összes alkatrészt - de nem egyben, mert úgy sokkal drágább persze. Azaz kellene nekem valami séma, cd, bármi, amin az ilyenek felépítését látom, hivatkozási (gyártási) számmal együtt. Ez rajta van pl az ETK CD-n?. Vagy hol tudnék utánanézni, hogy ez a konzol milyen konfigurációkban megy? Biztos megy navi és/vagy tv tuner nélkül is, és biztos be lehet ezeket pakolni késõbb.

Jó és gyors utakat

dpiller Elküldve: 2006-04-08 11:29 Xenonlámpa

Igen-igen, nagyon szép )). Nem írtál árat, pü ment...

dpiller Elküldve: 2006-04-08 10:57 Xenonlámpa

Fish írta:
Már egy párszor leirtuk sok helyen!gyárit kell belerakni kompletten lámpatesttel meg mindennel,csak modicolni kell ,1 hátránya van elveszted a belülröl állitható motoros állítást mert a gyári xenon automatán állatja magát ami neked nem fog mûködni ha utolagosan teszed be ,utángyártott szarokkal ne foglalkozz szerintem igen olcso mostmár a gyári kompletten!Ha faceliftes az e46 od akkor tudok is segíteni van 2-3 pár lámpánk akár indexxel,alsó léccel és spricni vel stb...


Igen olvastam ezeket, de köztes megoldást kerestem. Nem hinném, hogy e46-os facelefit-es megoldást kapok itthon hasonló árban. Amúgy igen, facelift-es kellene, és tényleg jobban örülnék egy eredetinek, de az ára az másmilyen. Mennyiért is tudnál?

dpiller Elküldve: 2006-04-08 09:53 Xenonlámpa

Egy olyan kérdésem lenne, hogyha én beszerzek egy beszerelhezõ xenon szettet, ami belemegy az eredeti izzó helyére a lápmatestbe (plusz az elektronika a motortérbe, etc), a BMW tesztelektronikája el fogja fogadni ezeket az izzókat? Nem fogja állandóan hibásnak jelezni. Olvastam a fórumon a modicolásról, gondolom ez takarja az elektronika átprogramozását, illetve átállítását a xenon rendszerre. De kérdés, hogy ez meg fog e birkózni a nem bmw-s xenon-os cuccal. Németországból korrektebb hid-es xenon rendszert 160 - 250 euro között lehetne venni, és örülnék neki, ha lenne egy rendes világításom. Most épp SilverStar izzók vannak a kocsiban, de azoknak az élettartalma kétséges a túlhajtottság miatt. Ezzel kapcsolatban kereste, de nem találtam a neten egy rendes összehasonító táblázatot, ami a lámpák fényerejét adná meg valami tisztességes formában (lumen, kandela, tökömtudja..).
Mûszaki vizsgán ez simán átmegy, vagy érdemes visszatenni elötte a régi izzókat?

dpiller Elküldve: 2006-03-25 22:00 légzsák lámpa világít

Arra gondoltam ezen a témán felbuzdulva, hogy veszek egy csatit, amivel fel lemet csatlakozni az autóra (45 euroért tudnék szerezni Németországból). Kérdés, hogy itthon lehet hasonló árban szerezni? Ez kompett csati, amivel pl a laptopom soros portjára kötöm fel a kocsit. Szoftverek meg vannak a neten. Ugyanis szivesen én magam oldanám meg ezt az "airbag" problémámat, ami engem is érint, és emiatt nem akarok szervizbe rohangálni. Max majd ha tudom hogy pontosan mit kell cserélni és beszereztem a darabot külföldrõl és csak a berakatásra kellene bemenni.

dpiller Elküldve: 2006-01-23 16:03 CD váltó csatlakozója

halihó!

Pár óra múlva egy 316-os boldog tulajdonosa leszek.
Amit szeretnék viszonylag gyorsan kicserélni, az a beépített rádió. BMW Bavaria kazettás rádió van benne (emlékeims szerint) hátul CD tárral. Na most a rádiót kicserélném egy DINxx méretû navigációs rádióra (vagy VDO Daytonra vagy valamilyen Beckerre), de a CD tárat szeretném rákötni. Kérdésem az lenne, hogy milyen szabványú a cd tár vezérlés, illetve ez milyen szabványú - azaz mennyi problémám lesz az összekötéssel - lesz e egyáltalán, vagy az egész halott dolog.
« előző1234567következő »