Helioport fórum hozzászólásai

Helioport Elküldve: 2013-05-26 00:45 Szívócsonk-pillangószelep

kbalint írta: ha például az ember elmegy és kiíratja az EGR szelepet.



Engem ez azért érdekelne, hogy hol lehet ilyet, mert én olyanokat hallok, hogy ez 3-4 óra írás, hagyjam a p...ba a sárga kis motor ikont, mert az csak a környezetvédelmi dolgok változásának jelzésére szolgál, ha baj van, akkor dde lámpa lesz, nem ez.

Hogy van ez??? Hogy lehet kiiratni, meg mivel, meg merre? Zavar a fénye...

Helioport Elküldve: 2013-05-24 23:46 Elsõ lámpák

Ropika írta: Sziasztok!

Azt csinálja a bal első xenon hogy menet közben elalszik,lekapcsolom utána vissza, majd ég egy darabig, és utána újra kezdi. Ez most mi lehet valami kontakt hiba a kábelnél, vagy trafó vagy az izzó kezd meghalni?


Trafó lesz az...

Helioport Elküldve: 2013-05-19 18:07 full takaritas

tgabor26 írta:
Külsőre még hozhatod


Én nem valószínű, hogy odaviszem, mert pesti vagyok, de mindenképpen figyelemreméltó, hogy bírod Yellow kolléga savazását. Szóval én már csak azért is kipróbálnám, mit tudsz, mert amikor valaki összetéveszti az autókozmetikát a takarítással, az mindenképpen f.szkorbácsot érdemel. Gondolom, hogy nem ismered a XIV. kerületben a Mexikói úton a mosót, ahol 3 rongyért új autót adnak vissza, az egyetlen hibája a helynek, hogy rá kell szánni időt, mert sorbaállás van reggeltől estig. Fél óra várás után úgy kitakarítják az autót, olyan szinten figyelnek rá oda, hogy örülsz pénzt adni érte. Na én azt hívom takarításnak. Az a baj, hogy a legtöbb helyen az már kozmetika. És ezen van a lényeg: Mit kínálsz, tehát mi nálad a kozmetika és mennyit kérsz egy kocsiért?
Persze, hogy ne mondd azt, hogy kocsitól függ, meg a szennyeződés mértékétől, akkor megadok néhány adatot:
E46 touring, ülések nincsenek kiülve, no gyerek, hátul nem utazik senki, csak ritkán, első ülések foltosak, padló normál koszos, nem gumicsizmás júzer. Az autó 2-3 hetene takarítva van, de kéne egy TELJES KOZMETIKA...erre te:


(Egy szerkesztés: itt a fent említett mosó, ha elmennél: 1149 Budapest, Mexikói út 18. | http://www.mosimosi.hu )

Helioport Elküldve: 2013-05-11 21:07 AUX

funez írta: Sziasztok
Olyan kérdésem lenne hogy AUX-on szól e cd minőségbe az MP3 lejátszó ?
Válaszokat előre is köszi.


Nem...de MP3 minőségben igen!

Helioport Elküldve: 2013-05-04 23:37 Fóliázás

YELLOW írta:
ute107 írta:
Be is dobok egy kérdést:

A belső díszlécekről milyen módon lehet leszedni a gyári gumírozott bevonatot...fóliát?


melegvíz, szivacs.


Én az automata váltó keretéről szedtem le, mert kopott volt. K...a sokáig sikáltam, dörzsöltem, körömkeféztem, mire lejött. Undorító egy meló ahhoz képest, milyen egyszerűen megsérül a rohadék.

Helioport Elküldve: 2013-04-06 14:55 Bmw Mp3

ateszka86 írta:
bacsy írta: Sziasztok!
A 2003-as e46-ban a cd-tárat nem adja már ki a kocsi Se ütésre se sehogy. Mivel jó lenne mp3-at lejátszani, először ezt találtam és így a javítás is elmaradhatott volna: http://bimmer.hu/index.php?do=...prodid=341
Utána gondoltam, h végülis lehetne inkább USB-s megoldás. Itt 2-3-at találtam. A lent említet Densiont itt olvastam. Amúgy ezekre bukkantam, amik egyenesen a hátsó cd-tár helyére tehetőek, mert ugyanolyan a csatlakozásuk:
1. http://proteusaudio.hu/index.p...ar-adapter
2. http://www.zemex.eu/artikel_id...-Pins.html
Valaki használ ezek közül vmit és mennyire elégedett?
Valamiért a gyári kihangosítómra az iPhone-al nem tudok rácsatlakozni és kérdés még az lenne, hogy ami bluetooth-os, az a gyári mikrofonra és rendszerre csatlakozik rá vagy ez külön működik?

Köszi,Bacsy

Ha densont vezsel biztos nem bánod meg...nekem az van és maximalisan megvagyok elégedve, a telefon kinahngosítója sztem veri a gyári rnedszereket, nem vízhangszik, tökéletesen hallasz és hallanak mintha teleofnba bezsélnél normalisan. Az I cuccokat tölti, profi cucc!


Atesz, linkeld már be, hogy neked milyen rendszered van, és írjál már egy árat is, hogy ez kb mennyi.

Helioport Elküldve: 2013-04-06 10:47 TV az autóban

Kissé talán off, de mégis fontos lehet:

Első ütemben a vajszínű, második körben a barna színnel jelzett területen áll le az analóg szolgáltatás 2013 végéig. Tudtommal az e46 hoz tartozó tv modul nem kezeli az itthoni, átállás utáni digitális jelet. Vagy ilyesmi. Beszéljünk már róla.


A váltás két ütemben történik meg 2013-ban: június 31-én és október 31-én. Első körben olyan nagyvárosok körzetében váltanak, mint például Budapest, Győr, Kecskemét, Szolnok, Szeged vagy Békéscsaba. A következő ütemben kap digitális tévét Pécs, Eger, Miskolc, illetve Debrecen környéke. A váltás most már kötelező jellegű, 2014-ben már egészen biztosan nem lehet analóg adást fogni, a rászorulók a végső határidő után még 30 napig igényelhetnek támogatást.


Helioport Elküldve: 2013-03-16 22:27 Olaj cserék (motor, váltó, diffi, szervo, fék, stb)

Bitu79 írta:
anubisz írta: Azért érdekes, hogy az olajos cikkben azt írták, a szintetikus olaj szinte örökké bírná, csak az adalékok öregednek benne, ha azt pótolná az ember, és a koszt teljesen ki lehetne szűrni, akkor sose kéne cserélni.


Hát ja,de a fogaskerék is kopik meg ilyenek.Ergo koszos lesz az olaj.Én majd nyáron cseréltetek olajat mindenbe.Ráérek még sztem(70 000km,és 10 éves lesz a kocsi)Megszűrni meg nemigen lehet az olajat .De én valahogy nem tartom olyan fontosnak a váltóolajcserét,se a diffiét,ha nem futott sokat a kocsi.Sztem nem életbevágó az olajcsere,legalábbis az én esetemben.De írtam a szerelők is másképp vannak ezzel.Egyik ezt mondja nem kell cserélni amig nem akad meg ilyenek,a másik meg azt,hogy érdemes cserélni az olajat,megelőzendő ezzel a meghibásodást.Azt tudom,hogy egy idő után "megromlik" azolaj,akkor is,ha állt a kocsi.Azért,mert szennyeződik az olaj.A motorolajcsere viszont teljessen más,mert ott hőhatás is éri az olajat.Annál azért lényeges tényleg,mert hamarabb tönkremegy az olaj szerintem a nagy hőhatások miatt is.






Alapvetően konzum-világban élünk. Akkor is vásárolj, ha semmi szükséged nincs rá... Illetve nagyon fontos, és minden gyártó ezt promótálja: természetesen ún mesterséges avultatás náluk nincs... Persze már üvöltheted is hozzá, hogy 3 havonta KELL olajat cserélned, apád, esetleg nagyapád meg vizsgára vitte új olajjal a gépet 40 éve.... Persze, az nem volt ilyen finom műszer, meg hát a teljesítmény... Meg a kopás...

Helioport Elküldve: 2013-02-12 21:33 BMW kulcsok

anubisz írta:
YELLOW írta:
BalaBMW írta:
BalaBMW írta:
anubisz írta: A kulcsról minden. Akku, működés, inicializálás, már sokadszor. Aki érintett majd lefordítja. Vannak akik nem alszanak 2 napig, szenvednek,ha Google fordítást látnak az oldalon.

https://wiki.bentleypublishers...rom+MY2000


Azt írja, hogy a 3-as gomb hosszan nyomásával aktiválódik a pánik funkció. Ez mit takar?


Kipróbáltam, de hiába nyomtam nem történt semmi (csak az ablakot nyitotta ki)... Pedig van gyári riasztóm is...


végülis ha kivágja az üvegajtót, akkor lehet jól állcsúcson találja a tolvajt


Nekem se, csak ha hosszan nyomom nekem is az ablakokat tekeri le.


Na, akkor két dolog lehetséges: Vagy a ti autótok nem eredeti BMW, csak kínai kopipészt, vagy -és Vágó úr, jelöljük meg a bé-t - nincs felprogramozva rá a kulcs/autó. Nekem Wagusty csinálta, ügyes gyerek itten Pöstön.

Helioport Elküldve: 2013-01-29 22:39 BMW kulcsok

anubisz írta:
zoley88 írta:
anubisz írta:
zoley88 írta:
ute107 írta:
zoley88 írta: hello.
ma feltörték a kocsit. lecsapták a vezetőoldali zárat, bejutottak, kábelekkel szórakozott de nem jutott sokra, nem is vittek el értéket, csak szétbaszták. rendőrség volt stb. lényeg: teljes zár és kulcscsere, vagy meg lehet oldani máshogy? itt írnak valamit de nem igazán értem.
http://forum.e46fanatics.com/s...p?t=736988



Forgalmi és személyi igazolvánnyal együtt tudsz rendelni zárbetétet, és akkor meghagyhatod a régi kulcsod. Így talán olcsóbb, mintha mindent cserélnél.


és ezt hol, hogyan?


BMW szervízbe

nah közben BMW üf. is megerősítette ezt. akkor elmegyek majd oda ha már gurul az autó magától...



azért mondtam, rendelni csak onnan tudsz origit, a kocsidhoz való kódolással.


Csak arra azért készülj, hogy aranyárban adják! Én kulcsért mentem be, azt mondta a faszi, hogy persze, 10 napon belül itt van, és 49ezernéhányszáz...

Helioport Elküldve: 2013-01-27 22:23 Autós biztonsági (fedélzeti) kamera

jencispy írta: Egyre elterjedtebbek ezek az autós biztonsági kamerák,
már 10e Ft-tól lehet kapni, de a komolyabbak (GPS, stb) 50-100e Ft körül vannak.
Van-e értelme ilyet venni?
Melyiket, milyet érdemes?
Beépítése? hova tegyük?
Mire jók egyáltalán? (csak feltölteni a youtube-ra hogy röhögjenek/bosszankodjanak rajta vagy a rendőrség/bíróság is elfogadja)
Olvastam pár cikket :Smarty BX 1000 (ez komolyabb, GPS-es 50e Ft körül van)
Kíváncsiságból rendeltem egyet, a legolcsóbbat (kb9e Ft): Ebay
Kicsi, jól elrejthető, egyszerű beszerelni. Monitor, LCD fejegység stb... nélkül is működik, csak úgy körülményesebb beállítani.
Ebben nincs GPS, a felvétel egész tűrhető minőségű még éjszaka is.
Azonban rendszámot csak nagyon közelről lehet leolvasni a felvételen.
A megbízhatósági is kérdéses, az órát már egyszer elfelejtette, volt hogy hiányzott!! felvétel file (pont az utolsó, mikor leállítom a kocsit).
Vélemények?


Lehetne látni erről videót? Csak mert ezek a kamerák általában nagyon bután állítják be a fehéret, ezért mindig ki van égve a felvétel, és minden szar látszik rajta, csak aminek kell, az nem, mint a rendszám. Esetleg egy városi videó éjjel is. Mert így kinézetre pont ilyenre van szükség, ami ezt a három dolgot tudja: kicsi-kicsi-kicsi.

Helioport Elküldve: 2013-01-22 22:42 Társalgó

e46 320D facelift. Nekem világít, majd az indítás után kevesebb, mint egy mp után elalszik. Nekem gyújtásra az ABS nem világít, de ellenőrzésre ok.

Helioport Elküldve: 2013-01-11 21:19 Vicces :)

vivaladiesel írta: http://www.beol.hu/bekes/kek-h...rok-478939


Ezek szerint egy földimnek VOLT egy BMWje...

Helioport Elküldve: 2013-01-01 19:50 Autóvásárlás

Nem hiszem el, hogy ezt a gépet még nem vitték el! Kb 1,5 hónapja láttam, akkor hozták be pont, és imádtam! Megnéztem, elhoznám... De nem fér bele a büdzsébe. Nincs szétcseszve, amit a bmw-szem észrevesz. Nem kozmetikás, egyben vagyon.

http://www.hasznaltauto.hu/aut...90-6471230

Helioport Elküldve: 2012-12-25 22:28 Bmw-s vegyes videók