Helioport fórum hozzászólásai

Helioport Elküldve: 2012-12-23 00:12 Üzemanyag fogyasztás

E46 320d automata touring 4 felnőttel. Budapest-Bécs -4.5 fokban kifelé, majd este vissza 0 fok, összesen 546 km csalingázással, ebből 41 km város, többi pálya. Kifelé 150-160 a határig, utána max 120. Vissza Határig 90-120, határtól 140-160. Összesen 40 lityi fogyott. Jó ez egy automatától, vagy szar?

Helioport Elküldve: 2012-12-19 22:08 Társalgó

BarG írta:
Coyote írta: Na most már nem bírom magamban tartani: mostanában ritkán írok, mert annyira agyérpattintó témák jönnek fel...

Ilyen kommentek (némi demagógiával túlzok persze), hogy "arra jártam persze, gyorshajtottam, de HOGY LEHETNE MÉGIS MEGÚSZNI?" meg "közmunkával ki lehet váltani a 30ezret?" Tegnap meg a gagyigumi volt a téma R18-ra...

Egy pillanatra azt hittem, hogy valami kisebbségi fórumba csöppentem az Indexen, mindenki mindent "okosba" oldana meg.

Basszus, az ilyenek elgondolkoznak azon, hogy esetleg NEM 10 éves BMW-vel kellene villantani, hanem valami olcsóbbal vagy öregebbel? A Suzuki fórumon tuti tudnak tesco gazdaságos megoldást minden hasonló problémára, ott bizonyára arra is rájöttek már, hogy az esővíz kiváló kenőanyag ha gyakran cseréled, szilikon helyett érdemes takonnyal kenegetni a gumikédereket, és ha minden tankolás után belehugyozol a tankba, akkor azzal nyersz 5 km-t, mert a kocsi el tudja dolgozni azt a kevés szennyet, csak rosszabb hatásfokkal...


Na most belenyúlok néhány márkatárs lelkivilágába
98-2006 között akinek E46-ja volt, az egy elit prémiumautóval járt, 6 milka alatt ilyenbe nem lehetett beleülni. Ott még nem volt téma a Limlom gumi, meg hasonlók. Aztán múltak az évek és ma eljutottunk oda, hogy egy Szuzuki árának HARMADÁÉRT be lehet ülni egy E46-ba. Ez bizony néhány szinttel lejjebb lévő jövedelmi osztályban teszi lehetővé a bmw-zést. Ezzel aztán másfajta problémák köre jelenik meg a fórumon is. Megjelenik a hogyan tartsuk életben az autónkat befőttesgumival-szigszalaggal témakör is, még ha ez a "régieknek" nem is tetszik. De ezek a régiek idővel eltünedeznek, mert átnyergelnek/tek E60/E90 stb vonalakra, sőt jön majd az F10/F30 is. De mivel a problémahalmaz az öreg gépeknél van, az aktivitás is ezeknél lesz, F30-as témát még nem is láttam itt, és még egy darabig valószínüleg nem is fog előfordulni.




Ezen nem szabad megállni, igen, öregszik a gép. Van néhány elvetemült, valódi márkatárs, aki inkább spórol, vár, kivár, de akkor is eredeti alkatrész kerül bele. Amikor megvettem az új 4 gumit télre, kaptam egy levelet egy újonctól, amiben annyi volt, hogy honnan van ennyi pénzem 4 téli gumira. Azért hozzá kell tennem ehhez, hogy előtte 2 héttel megtörtem az elejét (csak kocc) mert kopott volt a nyári (3-4mm nagyon sokat megyek, ezt a szezont még befejeztem volna vele, hiszen nyári volt, aztán kuka) ezért nem volt kérdés, hogy újakat veszek, NEM EZEN kell spórolni, hanem olyan plusszokon, ami valóban másodlagos, valódi extra. Nagyon sokan a fent említett okok miatt túlvállalják magukat, mert belefér, aztán kiderül, hogy a kocsi valódi fenntartási költségei meghaladják a napi lehetőségeket. Néhány dologba én is belenyúltam, pl hamarabb vettem nagynavit, mint 4 új téli gumit. Nem baj, megvettem, tanultam belőle, kifizetem a tanulópénzt, márciusra meglesz a 4 új nyári is.

De ha NEM TUDOD így gondolni, és pl a tescoból veszel óccsó olajat, akkor túlvállaltad magad, és BE KELL LÁTNOD, hogy nem megy. Persze ez nem villogásról kell csak, hogy szóljon, hanem az örömről, mikor nyomsz egy kövéret. Ehhez pedig kell a zseton. Szívom a fogam, mikor a fogyasztásom télen 8-9-10 lityi városban, de ehhez megvan a sok kis pamacs amitől mindíg félek, dehát a fííííling...

Helioport Elküldve: 2012-12-15 21:07 Vicces :)



Helioport Elküldve: 2012-12-14 08:12 Touring hátsó ablaktörlõ

zoltan írta:
fapuma7210 írta: Sajnos vizet sem spriccel , meg a lapát sem mozog.
Valami elektromos gond lehet sz.tem.
Ugye az elsõ ablaktörlõ vezérlõ kart kell hátra nyomni a törléshez és a spricceléshez?
Esetleg egyszerûen bizti?Melyik lehet az övé?


Sziasztok!

Nekem is ez lenne a problémám. Nem is spriccel. Viszont ha felnyitom az üveget és lecsukom és megnyomom a kart nagy kattanás és egy kicsit megmoccan és annyi. Viszont nem értem, hogy miért nem spriccel, mi az összefüggés?
Mit csináljak S.O.S mert esik az eső


Nem fikázni akarok, vagy ilyesmi, csak mert látom újonc vagy, gondolom most vetted az autót. Nem lehet, hogy azért nem spriccel, mert kifogyott a hátsó ablakmosótartályból a mosófolyadék? Mert én anno nem voltam felkészült, és egy kartárs mutatta meg a helyét. Szal Touringban az akku felett van a csomagtartót felnyitva jobb oldalon a kipattintós burkolat alatt.

Helioport Elküldve: 2012-11-22 01:36 Automata ajtózárás

wagusty írta:
Helioport írta:
Coyote írta:
anubisz írta:

Nálam is úgy van, indíttok, és még nem is indulok el, de már lezár, mikor leállítom a kocsit kinyit.


Na ez kell nekem! Ezt ki tudja belőni? Vigyem be egy márkakerbe?

Ha automatán nyit is, az kéne!!!




Keresd Wagusty-t, ha budapesti, budapest-közeli vagy. Ő be tudja lőni, ami kell. Nekem úgy van, hogy elindulástól számított 8km/h vagy néhány száz méter. Ez a gyári beállítás, de automatáknál szokott lenni az is, hogy indításkor lezár, majd Park állásban kinyit.

Közben látom, hogy 90pár km-re laksz. Ott nem tudok mego-


E46-nál én olyat még nem tapasztaltam ,hogy megállásnál ki is nyit! sorry én ilyet nem tudok!



Ha nekem meg tudtad csinálni, hogy távirányítós zárásnál felhúzza az ablakot, akkor megtudod!


Csak nézd meg, hogy milyen ügyes vagy!

Helioport Elküldve: 2012-11-21 21:33 Automata ajtózárás

Coyote írta:
anubisz írta:

Nálam is úgy van, indíttok, és még nem is indulok el, de már lezár, mikor leállítom a kocsit kinyit.


Na ez kell nekem! Ezt ki tudja belőni? Vigyem be egy márkakerbe?

Ha automatán nyit is, az kéne!!!




Keresd Wagusty-t, ha budapesti, budapest-közeli vagy. Ő be tudja lőni, ami kell. Nekem úgy van, hogy elindulástól számított 8km/h vagy néhány száz méter. Ez a gyári beállítás, de automatáknál szokott lenni az is, hogy indításkor lezár, majd Park állásban kinyit.

Közben látom, hogy 90pár km-re laksz. Ott nem tudok mego-t.

Helioport Elküldve: 2012-11-06 23:04 Szervíz

si3rrabravo írta:
minimal írta: Találtam egy ilyet a műszerfalon...nem világít , de a könyve sem írja hogy miez.

miez?



megpróbáltam illusztrálni mert sehol nem találltam ilyet


Lehet csak annyit jelez, hogy ideje egy kávét inni!



Talán katalizátor?

Helioport Elküldve: 2012-11-01 22:37 Társalgó

giovanniricatto írta: Hello!

Kernek egy kis segitseget ez az elso BMW-m....de sajnos nemtudom hogy jobb oldalon a kormanyon a legalsogomb a tempomat alatt amin korbe korbe nyilacskak vannak AZ MICSODAAAA?:):

koszi a segitseget elore is



Vagy ilyen?


Helioport Elküldve: 2012-11-01 22:34 Társalgó

giovanniricatto írta: Hello!

Kernek egy kis segitseget ez az elso BMW-m....de sajnos nemtudom hogy jobb oldalon a kormanyon a legalsogomb a tempomat alatt amin korbe korbe nyilacskak vannak AZ MICSODAAAA?:):

koszi a segitseget elore is


Ilyen kormányod van???

Helioport Elküldve: 2012-11-01 19:16 Segítsetek!

Pintyi86 írta:
hil írta:
Pintyi86 írta:

Amúgy nem tudom, hogy ki de jó hogy eltüntette a írásokat én ma regisztráltam ide elsőnek mert úgy ajánlották az oldalt azt mondták , hogy itt kapok általában a kérdéseimre választ.
Nem gondoltam volna , hogy így indul de bölcsebb leszek máskor nem piszkítom magam az irigyekkel.


Szia!
Én cseréltem már, igaz e36 320i-ben, ahhoz nem kellett semmi célszerszám meg diag, csak kis idő, meg türelem, mert igen rossz helyen volt.
Ezért a kis csörtéért meg ne okold Magad, nem szokott ilyen lenni általában.

Magam részéről a törlést sajnálom, mert legalább megmaradt volna az utókor számára az érintett szégyenkezésére.




Hát mikor kiolvasta a hibát a Bmw-s csávó ki törölt mindent és csak a jeladó maradt benne azt mondta azt nem lehet kitörölni mert az a rossz amíg ki nem cserélem benne lesz én megyek valamikor újból ki olvastatni meg töröltetni ha továbbra is égni fog nem tudom mi van amugy mindig én szerelem a Bmw-m én cseréltem rajta kartergáz csőt, megtisztítottam a kartergáz visszaverőszelepet.



Aztán miért nem viszed el egy rendes BMW szerelőhöz? Budapesti vagy, nem nehéz ilyet találni, mert itt van azért egy-két jóarc, aki legalább érti a felét annak, amit csinál. Azt mondod, a te szerelőd is BMW szerelő, mégsem bízol benne. Szóval vidd el valakihez, kérj tanácsot az alapján, hogy megnézi, majd ha az logikusnak tűnik a számodra (mivel úgyis minden tulaj jobban ért hozzá) akkor csináltasd meg. Prémium kocsid van, nem tízrongy egy generál, szóval ne ringasd magad álomba.

Helioport Elküldve: 2012-10-31 23:50 BMW Navigáció CD/DVD-rol minden

Tiba írta:
Helioport írta: Kipróbálta már valaki a 2013as térképet?

Esetleg Tiba, néhány szóban?



Nálam már elérhető


Wagusty már mondta Azért gondoltam rád, hogy esetleg te már behatóbban ismered. Ugyanolyan? Vagy tisztább, szárazabb, biztonságosabb érzést nyújt a nehéz napokon is?

Helioport Elküldve: 2012-10-30 21:05 BMW Navigáció CD/DVD-rol minden

Kipróbálta már valaki a 2013as térképet?

Esetleg Tiba, néhány szóban?

Helioport Elküldve: 2012-10-28 22:31 led-es helyzetjelzõ

jrtom írta: Keresd bmw320d4 kollégát, Ő tud ebben segíteni neked.

Sinyesz írta: Hogyan tudom azt megoldani hogy égjen a helyzetjelző akár ledesen vagy normálban és mellette világítson az index is és a legfontosabb hogy ne jelezze benn az izzó hibát?




Múltkor szemben állt velem egy olyan e46-os, aminek világított a szélességjelző indikátorként működő indexe. Minden más világítás ki volt kapcsolva. Annyira paraszt volt, hogy szörnyű.

Helioport Elküldve: 2012-10-27 19:37 Újítások

Coyote írta:
anubisz írta:
Coyote írta:
anubisz írta:
Coyote írta: Megoldható, hogy az APRÓHIRDETÉSEK menüpont minden böngészőben megjelenjen?

Firefoxban nem jelenik, meg, ezért kénytelen vagyok IE-t használni. Az meg nem böngésző, hanem hígfos ugyebár

köszi!


Nálam megjelennek az apróhirdetések, és Firefoxot használok. Alul a hirdetések a képekkel, arra gondolsz nem?


Nem, fenn hiányzik a SHOP és a Kedvezmények közötti menüpont. De csak az új teljes Firefoxban, a Firefox Portable például kezeli....


Nekem ott van, galéria, shop, apróhirdetések. Firefox 16.0.2
Bár most vettem a Win 8 at, azon vagyok most, 4200 Ft most kedvezményesen, a pro verzió.
Megnéztem Win 7 is fent van, lehet valami bővítmény kiütötte nálad, töröld le teljesen a Firefoxot, és tedd újra. Vagy a Fals Payer kulázta magát be.



lehet hogy a buzi flash megint?
Köszi a tippet, kipróbálom.

Hol kapni win 8-at ennyiért??? Szerintem 42000-et akartál írni



Nekem sincs Firefox alatt olyan menüpont.
Ha ott akarok nézelődni, csak a főoldalról tudom elérni, illetve iOS eszközökön.

Helioport Elküldve: 2012-10-15 23:52 Autóvásárlás

Nem árulok zsákbamacskát, ismerem a kereskedősrácot kisgyerekkorunk óta. De ez nem reklám, ez az én személyes benyomásom:
Bemegyek a kereskedésbe beszélőre, hát mit látok? Ezt a kis csodát!!! Nincs kivikszolva, ki van takarítva, első forgalombahelyezésére most került sor itthon. Mondom, ez instant get. Alap felszereltség, de elképesztő az állapota! 2.666.666 HUF.

http://www.hasznaltauto.hu/aut...ng-6245598

MENJ EL ODA, ÉS NÉZD MEG, ELÀMULSZ, ÉS NEM AKAROD MAJD ELHINNI, MENNYIRE EGYBEN VAN!