Viktor_E46 fórum hozzászólásai

Viktor_E46 Elküldve: 2007-09-26 07:19 talalkozo

Akkor eddig:

1. Adi01
2. Tiba
3. rudo
4. paci
5. Viktor_E46

gyertek gyertek!

Viktor_E46 Elküldve: 2007-09-19 18:24 Alufelnit Szinterezni, vagy fényezni?

Szerintem is a szinterezés a jobb. Volt már olyan kocsim, aminek gyárilag festett volt a felnije és az is szinterezve volt. Sokkal tartósabb!

Viktor_E46 Elküldve: 2007-09-19 14:21 talalkozo

Én is mennék, csak ilyen gyorsan nem tudok szabadulni! Ha 1-2 héttel elõre lebeszéljük, akkor biztosan mennék! Következõ hétvége vagy az után?

Viktor_E46 Elküldve: 2007-06-24 20:14 Vennék...

treff9 írta: Légtömegmérõre gondolsz? Cserés lesz? Nekem van egy eladó gyári, garis, zsír új nagyon kedvezõ áron!!!!!!
Szólj, ha érdekel!


Arra, láttalak a másik topicban, hallod jól benne ragadtál ebbe a dologba. De legyen nálam a gép, beszélek megint a szerelõvel, cserélünk egy olajat és meglátjuk, hogy mikor csináljuk meg a többit. 4000 van a következõ szervizig, akkor legkésõbb. Ha kell, szólok azonnal. Kösz.[/quote]

Na az nem kifejezés, hogy benne ragadtam. El tudod azt képzelni, amikor mindent megmozgatsz, végre megszerzed nagyon jó áron a gyárit, amiért persze autókázol is egy keveset, mert mint lenni szokott semmi sincs helyben. És mi a vége? Kiderül, hogy nem is az a baja! Na azt az érzést senkinek sem kívánom! Az meg már csak hab a tortán, hogy most rajtam maradt a cucc!

Szólj nyugadtan, ha szükséged lenne rá, 50-ért a tiéd, csak már ne is lássam!

Viktor_E46 Elküldve: 2007-06-24 20:10 Füstprobléma!

singletrack írta:
Viktor_E46 írta: Porlasztócsúcs esetleg? Megnézetted?
Amikor nekem rosszak voltak, akkor nekem csinált hasonlót. Meg még egy-két más dolgot is mellette. Más hibajelenség nincs? Alapjáraton rázkódás, egyenetlen járás, gázadásnál kopogás?


na akkor azt megnézetem! Más fura dolgot nem csinál...
Azt még nem néztem meg mennyire eszi az olajat (nemrég töltöttem rá) de városban azért a 10 litert megeszi (automata váltós) ami sztem kicsit sok...


Akkor nézesd meg mindenképp, mert az a 10 liter tényleg kemény! Nekem is zabált, amikor rosszak voltak a csúcsok, mivel olyankor ömlik be a gázolaj.

Viktor_E46 Elküldve: 2007-06-23 22:53 Vennék...

[quote="Viktor_E46"]
treff9 írta: Egy 02-es fekete 320d touring németországi 86e km-rel, teljesen frankó az autó, BMW Leasing-en keresztól az elsõ tulajtól, minden papír megvan, nem volt törve, ma délután leástunk kompjúterrel a lelkibe, ott is rendben van, nincs visszapörgetés, nincs nagy hiba, a szoftver alapján esetleg majd, ha ráérek egy levegõmennyiségszabályzó-játék, de most az sem égetõ, egyelõre úgy tûnik, hogy teljesen oké a gép.

Még mielõtt a levéltárakban fellelhetõ ügynöklistákat bogarászva valaki rábukkan erre a nickre a mercedesyoungtimers.hu-n és nyilvánosan kiátkoz innen, inkább megelõzöm a bajt, igen én vagyok, van egy '88-as 126-osom is, azt lerakom most vagy tíz évre, ehelyett vettem a mostanit. Kíváncsi vagyok... ))


Légtömegmérõre gondolsz? Cserés lesz? Nekem van egy eladó gyári, garis, zsír új nagyon kedvezõ áron!!!!!!
Szólj, ha érdekel!

Viktor_E46 Elküldve: 2007-06-23 22:49 Vennék...

treff9 írta: Egy 02-es fekete 320d touring németországi 86e km-rel, teljesen frankó az autó, BMW Leasing-en keresztól az elsõ tulajtól, minden papír megvan, nem volt törve, ma délután leástunk kompjúterrel a lelkibe, ott is rendben van, nincs visszapörgetés, nincs nagy hiba, a szoftver alapján esetleg majd, ha ráérek egy levegõmennyiségszabályzó-játék, de most az sem égetõ, egyelõre úgy tûnik, hogy teljesen oké a gép.


Még mielõtt a levéltárakban fellelhetõ ügynöklistákat bogarászva valaki rábukkan erre a nickre a mercedesyoungtimers.hu-n és nyilvánosan kiátkoz innen, inkább megelõzöm a bajt, igen én vagyok, van egy '88-as 126-osom is, azt lerakom most vagy tíz évre, ehelyett vettem a mostanit. Kíváncsi vagyok... ))[/quote]

Légtömegmérõre gondolsz? Cserés lesz? Nekem van egy eladó gyári, garis, zsír új nagyon kedvezõ áron!!!!!!
Szólj, ha érdekel!

Viktor_E46 Elküldve: 2007-06-23 15:13 Füstprobléma!

Porlasztócsúcs esetleg? Megnézetted?
Amikor nekem rosszak voltak, akkor nekem csinált hasonlót. Meg még egy-két más dolgot is mellette. Más hibajelenség nincs? Alapjáraton rázkódás, egyenetlen járás, gázadásnál kopogás?

Viktor_E46 Elküldve: 2007-06-13 23:10 Fékolaj

Tano írta: Nekem kb egy éve lett cserélve, és ha jól emléxem, akkor egy flakonnyi elég volt.


Akkor az 1l? Köszi szépen!

Viktor_E46 Elküldve: 2007-06-13 22:07 Fékolaj

Hi!

Valaki meg tudná mondani nekem, hogy mennyi fékolaj kell a 320D-be? A könyvében nincs bent!
Elõre is köszi!

Viktor_E46 Elküldve: 2007-04-27 21:00 Légtömegmérõ

BarG írta: Viktor_E46

Bár igazad lenne, de sajnos valószínüleg nincsen, vagy legalábbis lehet, hogy a nem túl fiatal példányokon semmilyen következménye nincs az egyszerû levakolásnak,kikötésnek, de én nem szeretnék egy folyamatosan világító sárga motorhibát jelzõ lámpával szemezni (kipróbáltam, nem jó érzés), meg még azt az aljasságot is el tudom képzelni, hogy a virtuális motorhiba miatt lejjebb veszi a compu a lovakat is. Komoly dolog az az EURO4.
Senkinek nincs használható ötlete?
Üdv: BG


Hát ez tényleg elég nagy szívás akkor, sajnálom. Az enyém 2002-es, abban még EURO3-as van, nekem semmi motorhibát nem jelez vissza, sõt még a hibatárolóm is üres, pedig nekem ki van kötve!
Ennyire különbözne a 2 rendszer? Mondjuk ez tényleg csak egy környezetvédelmi cucc, nem tudom, hogy miért veszi motorhibának, elvileg nem befolyásolja a motor mûködését negatív irányba.

Viktor_E46 Elküldve: 2007-04-26 20:56 fékcsere

birkie46 írta: Megtörtént a vásárlás... Elöl : Ate Powerdisc (vágott) + Ate betétek
Hátul : Ate tárcsa + Ate betét
Ate Kopásjelzõk , Ate kézifékbetét.... Jah meg ha már az Unixba voltam , hoztam egy Lemfölder balos motortartóbakot , turbõcsõ ( gumi ) is ki lett cserélve + Dot 5.1 olaj a fékbe

Ha valakinek szüksége van ezekre akkor beszerelve tudok rá jó árat mondani....


Azt meg tudnád mondani, hogy mennyi az az annyi? Nekem is lassan érik a dolog!

Viktor_E46 Elküldve: 2007-04-26 20:47 Légtömegmérõ

BarG írta: Sziasztok!

Már volt szó itt az EGR szeleprõl, meg a jótékony hatásairól. Többen közületek írták itt, hogy lezárva semmi probléma nem adódott, nekem azonban valahonnan megérezte a gép, hogy nem minden a tervezõk szája íze szerint történik és hibajel generálódott, ezért felhagytam a kísérletezéssel. Most viszont belenéztem az EGR szelepbe és elborzasztott, amit láttam. Koksz, korom vastagon. Én ezt, ha törik, ha szakad, meg akarom szüntetni. Kihez lehet fordulni, hogy ezt a funkciót teljesen megszüntesse? A szelep maradhat, de a vezérlés ne figyelje, ne akarja mûködtetni, ne generáljon hibajelet.
Ha valakinek van ötlete, ne tartsa magában!
Üdv: BG


Simán ki kell kötni és ennyi!!!!
Egyébként még mindig nem kell senkinek egy Bosch létömegmérõ? Zsír új, nekem mégsem kellett szerencsére, csak most a nyakamon van! Senki többet harmadszor?

Viktor_E46 Elküldve: 2007-04-26 20:43 Hallott már valaki ilyen hibáról?

Joc82 írta: Sziasztok!

Szeretnék segítséget kérni tõletek az alábbi problémámmal:

320D e46 2000. évjárat.
Alacsony fordulaton alig húz, és 3000-3200 fordulaton megjavul. Egy elõzésnél már 90-nél is háromba kell visszakapcsolni. Nem füstöl, nem rángat, csak 3000-ig egyáltalán nem megy.

Halott már valaki ilyen hibáról?

Segítsetek légyszi, mert nagyon bosszantó, és csak jövõ hét végén olvassák a hibatárolót:

Köszi!


Nekem ugyanez volt a hiba.
2 lehetõség van: 1. EGR szelep 2. légtömegmérõ

Kezdjed az EGR-el, nekem az volt, azt csak simán ki kell kötni és kész, semmi jelentõsége nincs! Egyébként én voltam olyan állat, hogy nem ezzel kezdtem, berendeltem a légtömegmérõt, úgyhogy ha neked esetleg mégis az, akkor nekem van egy eladó Bosch, az a gyárija! Zsír új, 1 év garis, ha kell akkor 55 000-ért a tiéd!
Egyébként létezik utángyártott is hozzá, de azok kínai sz rok, nem érdemes olyat venni, kb fél évig bírják!!!!

Viktor_E46 Elküldve: 2007-04-23 15:09 talalkozo

Tényleg nagyon jó képek! Köszönjük szépen Petike!
Olyanról lehet majd szó, hogy párat majd nagyobb méretben is elküldj nekem valahogy?