b0gar fórum hozzászólásai

b0gar Elküldve: 2006-04-10 15:54 Olajcsere_

Jajjj nem tudom most hirtelen. Nekem asszem ilyen van benne most:
Castrol TXT 5W30

De legközelebb asszem ilyet teszek bele:
Castrol SLX LL04 0W30 - tél miatt.

Ha fontos neked akkor délután megnézem pontosan.

b0gar

b0gar Elküldve: 2006-03-28 10:16 Indexkar

Talán meg kéne szoknod fordítva használni!

b0gar Elküldve: 2006-03-23 21:52 Indexkar

hát ilyen bajom még nem volt de negyven valahány ezer volt a BC beszerelõ kit ami lényegében egy ilyen kart némi drótot egy hõérzékelõt és persze a szoftvert tartalmazta. Tehát szerintem kb 20 ért megkapod csak a kart. Talán nem olyan sok érte.

b0gar Elküldve: 2006-03-21 21:56 Car memory, key memory

Nekem ilyen volna de ilyet nem próbáltam. Egyszer megnéztem a könyvet, hogy lenne ilyen is de nekem az volt a benyomásom mintha ahhoz valami más kulcsok kellenének. Persze lehet, hogy ez hülyeség.
Viszont a könyv is csak annyit ír, hogy lehet ilyet, de azt nem hogyan.
MEgvan még az a papír amit az elsõ tulajdonos kapott és azon látszik, hogy a kulcsok nincsenek beprogramozva. Ebbõl arra következtettem, hogy ez biztos csak szervíz tudja megcsinálni.

b0gar Elküldve: 2006-03-21 21:52 Fûtés - Klíma

Én kitakarítattam egyszer a klímát de azért mert már büdös levegõt fújt be. Szerintem amíg ilyet nem érzel addig nem érdemes.
A szereléssel kapcsolatban mint ahogy ezt már mondtam én úgy csinálom, hogy beviszem a (márka)szervízbe és ott állok a kocsi mellett. Ha nem engednék meg akkor mennék is el onnan.

b0gar Elküldve: 2006-03-19 17:57 légzsák lámpa világít

Jobb oldali érzékelõt án is cserréltem. Állítolag nagyon érzékenyek az ülésekben levõ berendezések. (asszem a vezetõ oldaliban is van valami) Például ha takarításkor is lehetnek bajok. Meg ha mondjuk valaki behajol a kocsiba és rátérdel az ülésre akkor is kaphat akora nyomást, hogy eltörhetnek dolgok.

Szerintem csak csere segít.

b0gar Elküldve: 2006-02-28 22:12 320d Motor

Szia kirandulo!

Hát mindenekelõtt el kell mondjam, hogy téves az infó és nem külföldrõl hoztam a verdát. Valamiért sosem bíztam azokban a forrásokban. Pedig köztudott (csak én nem tudtam), hogy németben sokkal pontosabbak az autók nyomon követései. A gyárban tudnak róla mindent, mert le kell jelentie a szervízeknek. A probléma a behozó emberkékkel van.

Nos tehát itthon vettem a Pécsi kereskedésben. (150e Km) Sikerült megismerkednem az elõzõ tulajjal aki a kereskedõnek ismerõse. Tehát azt mondhatom majdnem megbízható a forrás. Utólag persze kiderült, hogy 3 elem is újra lett fújva vagy cserélve. Plussz az egyik xenon lámpa is.
A vásárlásban benne volt a lámpabúra cseréje (repedt volt), trapézkar cseréje, meg még egy két dolog. Így sikerült kialkudnom.

Személyes véleményem az, hogy ez a típus elég megbízható motorikusan. tehát azt tönkretenni elég nehéz (hacsak nem fejszével.). Ha a kocsi kívülrõl nem törött, sérült akkor valszeg belül sincs baja. Tehát mindenképpen a külsõ átvizsgálára fordítanám a hangsúlyt. Ahhoz pedig mindig azt javaslom, hogy egy olyan embert vigyél magaddal akinek már régóta van ilyen autója. A gyakorlott szem a legfontosabb.

A szervízek vagy azt mondják ki kell cserélni mindent (mert ez bevétel lehet nekik) vagy azt, hogy semmi baja (mert meg se nézték). Nem bízom bennük.

Lopás: Az autóban levõ gyári lopásgátló az amatõröket távol tartják. Állítólag annyira nem könnyû ellopni. A profik meg úgyis elviszik amit akarnak. Kifigyelik, még azt is hova nyúlsz mit nyomsz meg ahhoz , hogy elinduljon. pont most olvastam egy profi tolvaj írását, õ mondta. Ilyenkor a z egyedi megoldások sem biztosítanak. Legfeljebb lassítják õket.
Meg is kérdezték tõle, hogy védi a saját autóját. Azt mondta: CASCO.
Zárt parkolót, udvart bármit javasolok.


Amúgy amióta megvan a verda több százezret költöttem rá, hogy csak a nagyokat említsem:
- kuplungszett
- fékbetétek, tárcsák elsõ tengelyen
- kétszer szervíz
- garnitúra nyári gumi
- irányjelzõ (törött volt)

Húha ez jó hosszú lett!

Ha kérdésed van tedd fel bármikor! Amúgy a különbözõ témák alatt találsz sok infót mindenre.

És remélem minden simán fog menni!

üdv:
b0gar

b0gar Elküldve: 2006-02-23 22:38 ESÕSZENZOR

Hát ez érdekes. Valahol mintha azt olvastam volna , hogy egyszer be kell aktíválni ahhoz, hogy egyáltalán mûködjön. Már nem emlékszem hol volt. Nincs vele valami hiba?

b0gar Elküldve: 2006-02-09 22:35 320d Motor

Buschmann: Köszönöm, de asszem maradok a rég bevált útnál. Viszem a pécsi kereskedésbe.

b0gar Elküldve: 2006-02-08 20:21 320d Motor

Buschmann!

Lehetek bunkó? Ha neked van gárdád elvihetem hozzájuk a kocsit?
Én a márkaszervízbe hordom ahol vettem. Mondjuk ismerem a szerelõket. (Egyik katonatársam volt) úgyhogy megbízhatóak. Viszont drágák.

És persze Pécsen van. Én meg pesten (többnyire).

b0gar Elküldve: 2006-02-08 20:17 Futómû és hibái

Amúgy igazatok van! Tényleg túlszeretem a verdát. De hát ez volt az álmom. Persze újra nem volt pénzem. Most meg szeretnék mindent kicserélni, hogy új legyen rajta minden. Kormányt, váltót, kéziféket lebõröztettem. Jobb mint az új. Azért látnotok kéne!!

Ja fékolajat még nem is cseréltem. Remélem elõzõ tulaj megcsinálta.

b0gar Elküldve: 2006-02-08 12:59 Futómû és hibái

Köszönöm a tippeket. Megvizsgálom a dolgot.
Bár nálam ez a hang inkább egy rögzítetlen lemez zörgésére hasonlít. Persze biztos valami ilyesmi baja van.

ui: Hát ha az embernek nincs pénze új autóra akkor bizony sokmindent kell javítgatni. Mostmár késsé unalmas kezdd lenni.

b0gar Elküldve: 2006-02-07 23:23 Futómû és hibái

Sziasztok!

Többen írtatok már ilyen témában gondoltam nyitok neki egy új topicot.
A problémám az lenne, hogy a jobb elsõ kerék felõl zörgõ hangot hallok. Fõleg amikor gödörbe megy a kerék (egyenletlen út stb..). Említettétek többen , hogy a szilenteket idõnként cserélni kell, mert betegsége a bmw-nek. Lehet ez esetleg attól?
A zaj nagyon halk csak leengedett ablaknál hallni bennt.

b0gar Elküldve: 2006-02-02 20:36 320d Motor

Hát én is gratulálok, ahogy igértem!! És reméljük te is megosztod majd a tapasztalataidat!

b0gar Elküldve: 2006-02-01 23:33 320d Motor

Akkor jó. !!!
És ha meglesz majd gratulálunk4