csu2 fórum hozzászólásai

csu2 Elküldve: 2009-09-15 11:51 BMW Navigáció CD/DVD-rol minden

en mar leszedtem, de az abstract fajlban a 2009.3.11-es az adatbazisbol valo lehuzasanak az idopontja... ez az ami a "navteq 2009-2010" nevet viseli. szerintem oreg mar. de hogy mindenki oruljon es a ketkedok is meg tudjanak elso kezbol bizonyosodni, ittalink:

http://dl.torrentreactor.net/d...+2009+2010

csu2 Elküldve: 2009-09-15 11:47 Chip tuning

nekem meg mindig nem egyertelmu, hogy melyik volt a gyorsabb.

csu2 Elküldve: 2009-09-14 13:50 Chip tuning

nem kell jopofizni, dobd at egy "torolt uzenetek" topikba, aztan ha nagyon erdekel akkor elolvasom vegre vegig a szabalyzatott es talalgatok miert kerult oda. de azon gondolkozni, hogy hova irtam, ide vagy az e39-re, vagy valahova mashova, mondjuk egy (nekem) fontos beirast, ne kelljen mar noteszt vezetni rola. beke.

csu2 Elküldve: 2009-09-14 13:23 Chip tuning

peldaul nyiss egy "automata vs manual hulyeknek" topikot es dobald bele ami zavar, es irj egy anyazos levelet, hogy ne legyunk lustak uj topikot nyitni. beszelgetes kozban gyakran megesik, hogy elmegy egy kisse eltero iranyba a fonala, de ez szerintem tok normalis. es ha tetszik, ha nem, akkor is az a velemenyem, hogy kitorolni hozzaszolasokat jelzes nelkul, azotak amelyek nem sertik a joizles hatarat, nem okes. kidobsz kitiltasz nem zavar. ha minden olyan dolog, mint pl. az, hogy 10 portal, 50 beriasa kozol a regiek kozul mit miert vagtak ki, utanajarnek es megjegyeznem, csak idegroncs kisgazda lehetnek.

csu2 Elküldve: 2009-09-14 11:19 Chip tuning

nemtom, mit kéne látni a videókon? hogy egy 320d legyorsul egy másikat? mi köze ennek az automatához? atrakod s-be és váltogatsz amikor akarsz. a váltás sebessége nem annyival lassabb, viszont van, hogy versenyszempontból nem a legjobbkor vált. meg szubjektiven, ez nem éri meg a karó rángatását. városban fõleg nem.

adminnak:
örülnék admin, ha nem dobálnád ki az üzeneteim! ha meg kidobod vmiért akkor arról tájékoztass légyszives az okárol valahogy. köszönöm.

csu2 Elküldve: 2009-09-03 19:27 Hifi beszerelése e46-ba

kempelen írta:
csu2 írta:
1.
a. rossz helyrol van leveve a fold
b. a fold hozzaer a bm54 femdobozahoz


Ha megnézem a képeidet a saját forrasztásodról, akkor te is ha jól látom a világoszöld vezetéket a hõelvezetõ lemezre (vagy mi a bánat) forrasztottad, az pedig sok forrasztás mellett egy csavarral van rögzítve a BM54 dobozához. Tehát minenképpen a föld(test) érintkezik a dobozzal. Vagy nem jól gondolom?


szerintem a kabelrol kapja a foldet a nyak, a csavar helye a nyakon nincs bekotve sehova. egyebkent igy tudsz foldhurkot csinalni, es akkor jonnek a zajok... egyebkent meg fogod banni, hogy nem csinaltad vegig. a gyari erositoben nem sok kraft van, es nincsenek melyei, igazi subot pedig nem tudsz vele hajtani. szerintem tul hamar kiugrottal a dologbol, en jobban koruljartam. de persze a te dontesed. udv!

csu2 Elküldve: 2009-09-03 10:17 Hifi beszerelése e46-ba

George írta:
Fekete320d írta: Hi!

Nekem megcsinálta egy szerlõ. A bussines kis kijelzõs piros pontmátrixos kazettás rádióm van, CD tárral, navi DVD-vel. Azt mondta a szerelõ, hogy nem pont így néz ki, de csu2 infói alapján megtalálta az IC-t és rákötött. Jó is lett. Majdnem. AZ erõsítõre ha ráköröm. tök jól szól, jön a jel meg minden, csak:

1. Belegerjed a generátor.
2. Ha rádugom a jobb oldalt minden ok. Ha rádugom a bal oldalt akkor is minden ok, csak elmegy a kocsiban a bal oldal. AZ erösítöre viszont megy a jel. Másik erõsítõvel is u.a. Ha kikapcsolt és leáramtalanított erõsítõvel is u.a.
3. Ha a fejegység rá van kötve ki/be kapcsolt erõsitõre (mindegy), akkor buffanik egyet bekapcsoláskor is meg lekapcsoláskor is (fejegység ki be kapcsoló gombját használva).
4. Ha a baszust feltekerem akkor azt a jelet nem kéne ráküldeni az erõsítõre ugye? Mert most emelkedik a bass jel a ládán is ha tekerem.

Mindenhol rendesen forrasztott kötések, zsugorcsöves szigetelésekkel. Semmi sallang. Kábelek gyáriak.

Nem tudom mi a hiba. Küldöm visza a szerelõhöz az egészet.

csu2 ha ráérsz légyszi komenntáld. Mit ronthattunk el? Köszi.


Esetleg nem csináltál képet róla?
Az én szerelöm nem nagyon tudja megcsinálni csu2 instukciói alapján, így jó lenne valami kapaszkodó. Vagy ha kép nioncs nem tudsz valamit miben más?mit hol kell keresni?Esetleg ha a szerelödet felhivjuk õ fejbõl szerinted vágja, mit hogy csinált a tiéden?? Ellenállások, kondi adatok..
George


1.
a. rossz helyrol van leveve a fold
b. a fold hozzaer a bm54 femdobozahoz

2.
valami pozitiv negativ fel van cserlve az alacsony szintu jel kivezetesenel
rosszul van bekotve, pl. nincs kondi es ellenalas

3.
valamelyik az elozo hibakbol

4.
bizony oda megy a basszus es a magas, sot a balance es a fader is.


nem art a gyari vegfokozatot levalasztani, de nem fontos. viszont, azt, hogy ladat hajtasz errol a kivezetesrol, a gyari vegfokkal meg mellete a hangszorokat az nem jo. adtal egy pofont a szarnak. ilyen esetben a magas szintu ket hatso hangszoro jelet kell bekotni egy magasszintu jel fogadasara alkalmas erositobe, ami raadasul rendelkezik krosszoverrel (alkalmas csak subbass hangok kiadasara)

csu2 Elküldve: 2009-09-03 10:12 Hifi beszerelése e46-ba

kempelen írta: No akkor megakadtam egy kicsit, azaz az egyik elképzelésemet át kell gondolnom.

Ugye úgy hittem, hogy egy nem gyári erõsítõt majd frankón el tudok helyezni a rádiómodul mellé vagy a cd-tár alá és akkor az alap 6 hangszórós készletem kicsit fel lesz "tuningolva".

A rádiómodul kivezetés elkészítése és az erõsítõ szaglászása/feltérképezése folyamán rá kellett jönnöm, hogy azt az alapelvet, miszerint ne látszódjon a beépített erõsítõ és ne legyen lehetetlen helyen (például a pótkerék mellett) elbuktam. Ugyanis nincs olyan nem gyári erõsítõ ami elférne ott, ahol nem látszanak a dolgok.

Ezért úgy döntöttem hosszas vitában magammal, hogy marad a gyári erõsítõ normál lear vagy hk változatban és az már a boldogságomhoz elég. Azonban a gyári erõsítõk a rádiómodul kimenõjelére vannak kötve ezért az utóbbi napokban történt erõfeszítésem és alkotásom a rádiómodul rca kivezetésével feleslegesnek bizonyultak. Elõfordul az ilyen az életben, de legalább nem volt vészes összeg. Került vagy háromszáz forintba egy felesleges rca kivezetés.

Szóval marad a hangszórók cseréje egy jobbra és a gyári erõsítõ. Azonban a következõ dilemma ismét áll. Normál erõsítõ 190W-tal vagy HK a maga háromszázakárhány wattjával? No mindegy, attól függ mifélét tudok szerezni....


dehogyisnem!
mankokereket tegyel be potkereknek es a fole befer barmilyen nagy erosito. nekem egy 5 csatornas eleg magas plusz a dsp van ott, es meg igen sok a hely...

bar most nezem touringod van, ott lehet nem ugy van a potkerek mint a sedanban vagy a coupeban... akkor bocs.

csu2 Elküldve: 2009-09-02 21:24 Hifi beszerelése e46-ba

George írta:
kempelen írta: Ha neked kis navid van, akkor elõfordulhat, hogy eltérnek a dolgok. Viszont asszem mintha abban nem lenne rádiómodul vagy a BM24 az abba való?
Sajnos nem tudom hogyan áll össze a kisnavis szett, hogyan néz ki belülrõl a kisnavis fej, de ott is kell lennie ugyanilyen lehetõségnek.


Gyerekek!!
Elképzelhetõ hogy nem is a navis fejegységbõl kellene kivezeti az RCA-kat, hanem egy külön álló modulból ami valahol máshol van??
Már ...rvára nem értem én ezt az egészet!
Valaki tegyen "tisztába"


elkepzelheto, a csomagtartoban a radiomodul helye, bal oldalt a karpit alatt, a tar es a navi allatt es mogott. sot, tuti van mert ha 4:3 kepernyo +navi akkor kell navigacios kompjuternek is lennie. az meg ott van ahol irtam.

csu2 Elküldve: 2009-09-02 11:38 Hifi beszerelése e46-ba

George írta:
csu2 írta: tudok.

33uf, 10kohm

de benne a belinkelt zipben egy pdf. ami a muveleti ic doksija, abban van pelda kapcsolas. en is onnan vettem az alkatreszek adatait. egyébként nekem jobban bejott a rca kicsatolas mint a nagy jelszinttel valo jatek. viszont a jo hanghoz meg kell par dolog az rca kivezetesen kivul. jo hangszoroszett, jo erosito, jo lada, jo kabelek, es egy dsp.


Srácok!

Nagy bajban vagyok!
Mint kiderült nektek nem kisvanis fejegységetek van, a rajzok meg arra voltak
Az elektromos emberem így nem tudja megcsinálni.. egy negyed órát magyarázta hogy ha leveszi saját magától..akkor a gyári végfok letilt..stb amit én nem értettem...

Kérdésem hogy KISVANIS fejegységhez van e valakinek rajza, vagy ha egyszerûbb akkor telefonban el tudná e mondani az emberemnek mit hogy csináljon..?!

Az autóm szátszedve, rádióm szétszedve... HELP!!!


annyira nem vagom a kisnavid, de nem bm54-es radiomodul van ahhoz is? mert akkor jok a rajzok...

csu2 Elküldve: 2009-09-01 13:34 Hifi beszerelése e46-ba

ez jo motyo, de draga. csak a .2 a jo, a .1ben nincs idokorrekco.

http://www.rockfordfosgate.hu/3sixty.html

en innen vettem:

http://www.carstyling.hu/alkat...hp?id=4690

csu2 Elküldve: 2009-09-01 08:46 Hifi beszerelése e46-ba

egyrol beszelunk. mp3-at nem hallgatok meg kocsiban sem. viszont a dsp nem a hangzaskep miatt kell, hanem, hogy "igazi" szimpadkeped legyen a kocsiban. a melyek elolrol jojjenek, legyen tere, hasonloan a szobai hifizeshez. masreszt nem kozepen ulsz, a hozzad kozelebb eso ajto hangszoroibol a hang hamarabb er a fuledhez mint a masikbol. emiatt erosebbnek hallod a magasakat a kozelebbibol, plusz nem lesz jo kozepbasszus sosem. ha a balanszal korrigalod, akkor meg a melykozep nem lesz eroteljes es olyan mintha nem csinaltal volna semmit. hidd el, az kelleni fog. ha gondolod szivesen megmutatom az enyemet egyszer, asszem volt meg valaki akit erdekelt a tema.

az md erdekes, dolog. nincs valakinek elado? az enyeben kazi van. csak az md kellene.

csu2 Elküldve: 2009-09-01 07:10 Hifi beszerelése e46-ba

tudok.

33uf, 10kohm

de benne a belinkelt zipben egy pdf. ami a muveleti ic doksija, abban van pelda kapcsolas. en is onnan vettem az alkatreszek adatait. egyébként nekem jobban bejott a rca kicsatolas mint a nagy jelszinttel valo jatek. viszont a jo hanghoz meg kell par dolog az rca kivezetesen kivul. jo hangszoroszett, jo erosito, jo lada, jo kabelek, es egy dsp.

csu2 Elküldve: 2009-08-27 17:55 318tds

Udv mindenkinek!

Egyik barátom autot keresgél, és felhivott, hogy látott egy 318tds kombit - asszem 98as évjáratot emlitett. Tud valaki valamit errol a tipusrol? Erdemes vele foglalkozni vagy keresgeljen kapasbol tovabb? Mennyire jol sikerult sorozate ez a bmw-nek? Koszi elore is a segitseget!

csu2 Elküldve: 2009-08-10 07:50 16/9 navi

jartam bm54-el igy, igertek, hogy lesz, ~10 olcsobban, aztan teltek a hetek, honapok es vegul +10ert megvettem a biztosat... Nem marketingelek a Ricsinek! Persze, lehet, hogy a te ugyedben nem igy lesz!