kisg325 fórum hozzászólásai

kisg325 Elküldve: 2012-09-26 18:46 Multimédia beszerelés

YELLOW írta: mert ekkorát egy 400MHz és 128 Mb nem igazán kezel le

Megerősítem,mert ugyanezen adatokkal rendelkező 5"-os GPS-em van és a felbontásra is 800X480-at írnak,de pl. egy AVI-t át kell konvertálni 480x272-be,hogy akadás mentesen vigye...

kisg325 Elküldve: 2012-09-24 22:00 AUX

Sziasztok!

A következő linken szintén arra panaszkodnak,hogy gyenge a mély hang. Sőt,ugyanazokat tapasztalja egy srác,amiket én,ha éppen kiveszi az alkatrészeket a kábelből. Kondik és ellenállás nélkül nincs AUX,ha rádugok valamit,ha nem. Ellenállással van AUX,de ha rádugok valamit,akkor kikapcsol az AUX. A linken azt írják,hogy valóban kicsik a 0.22-es kondik és inkább 1 mikrósakat ajánlanak.

A következő mondatban ír valami megoldást az egyik srác,de nekem nem igazán jön át.
"I discovered something yesterday I plugged the USB on the cigarette lighter, and to take, I'm the only right and left contact, not the ground, and voilà: the sound was much better ! The very powerful bass."

kisg325 Elküldve: 2012-09-23 09:48 AUX

bmw320d4 írta:
Hagyd ki belőle nyugodtan a kondikat, nekem is úgy van évek óta. Még ellenállás sincs benne, így csak akkor jelenik meg a menüben az AUX, ha csatlakoztatva van valami.


Köszi,lehet a végén ez lesz.

kisg325 Elküldve: 2012-09-22 20:47 AUX

Na mindegy,majd ha jutottam valamire,akkor közzéteszem.

kisg325 Elküldve: 2012-09-22 20:11 AUX

Először marad a másik töltő próbája,majd a kondi értékének csökkentése,csak kezdem unni a szét és össze szerelést.
Azt végképp nem értem,hogy másoknak hogyan felel meg a 0.22-es kondikkal a hangzáskép?! Próbáltam telefont is rákötni és azzal is ugyanolyan gyengus a dinamika a kis értékű kondikkal.
Érdekes módon találtam olyan AUX kábelt is,amiben abszolút nem volt sem kondi,sem pedig ellenállás. /DIETZ gyártmány/

kisg325 Elküldve: 2012-09-22 19:38 AUX

A kérdés az lenne,hogy...
Küzdök az AUX-szal,mert nem tökéletes a dolog. Mindenhol 0.22 mikrofarados kondikat és 300 kohmos ellenállást raknak az AUX kábelbe. Sajnos a 0.22-es kondi nagyon megvágja a mély hangokat és így eléggé élvezhetetlen a zene. Egy emberke azt mondta,hogy rakjak bele 100 mikrofarados kondikat,amivel ugyan szépen szól,de ha bedugom az autós töltőt a GPS-be,akkor kikapcsol a gyári fejen az AUX. Gondolom valahogy túl van vezérelve,de nem értem,hogy miért. Egy mini USB-n keresztül történő töltés,hogy befolyásolhat egy fülhallgató kimenetet? Szóval rakjak bele egy 0.22-nél nagyobb kondit,de 100-nál kisebbet? Mondjuk ezen két érték között elég nagy a különbség.
Azt is mondták,hogy egyszerűen az autós töltő rossz,azt kéne megszűrni. Hozzáteszem,hogy az eredeti kis kondikkal,ha bedugtam ugyanezen töltőt,akkor nagy volt az alapzaj,de nem kapcsolt ki az AUX. Hétfőn kipróbálom valami normálisabb autós töltővel,de addig is szívesen vennék 1-2 hozzáértő kommentet!

kisg325 Elküldve: 2012-09-22 18:55 AUX

Sziasztok!

Van itt valaki,aki vágja az elektronikát? /kondik világa/

kisg325 Elküldve: 2012-08-27 18:52 Segítsetek!

Sziasztok!

Megtudná mondani valaki,hogy E46-nál az elektromosan behajtható tükröknek a kapcsolója egy egyszerű mikrokapcsoló? Ergo ha benyomok egy ilyen kapcsolót,akkor az nem marad úgy,ugye?

Még sosem láttam ezt a fajta tükör kapcsolót,azért kérdezem.

Előre is köszi!

kisg325 Elküldve: 2012-08-21 17:50 Féktárcsa és fékbetét

Sziasztok!

Én tavaly nyár végén vettem az ATE tárcsákat és napi használatban van az autó! Télen is!

Jelen állapota a tárcsáknak:




Ergo rozsdás lesz a bevonatolt is!

kisg325 Elküldve: 2012-08-19 18:00 AUX

Sziasztok!

Beletettem én is az AUX IN-t az autómba és tökéletesen működik. Köszönet csbalunak a kábelért! Annyi változtatást eszközöltem a kábelen,hogy egy fixen beépíthető 3.5-ös aljzatot raktam a dugó helyett és azt elhelyeztem a hamutartóban. /nem dohányos az autóm! /





kisg325 Elküldve: 2012-08-07 21:38 Szívócsonk-pillangószelep

Oké,értem,hogy megelőzés,gyakorlatilag én is ezt követtem el a fórumon olvasottak hatására.
Lehet az én hibám,hogy túl akarok méretezni ezt-azt,de szívem szerint kevésnek tartom az 5-ös menetet,mármint amit hagy maga után a menetfúró. Valószínűleg az én 5-ös csavarom sem fog kitekeredni,de ha hétköznap lett volna,mikor csinálom,akkor tuti,hogy 6x12-es csavart veszek és azzal rakom össze. Az is lehet,hogy én vagyok a gyenge,de én fogóval nem tudtam letörni,csak azután mikor leköszörültem a csavarok fejét.
BarG hellyel közzel rátapintott a lényegre! Azért írtam a kívánságomat,mert közvetve hallottam olyan "Andersenről",aki úgy adta elő a történetét,hogy már félig le volt szakadva a lapka,mikor nekiálltak kiszedni. Valószínűleg ez már a szájhagyomány útján terjedő ezt-azt hozzáteszek sztori volt. Szóval én sem hiszek abban,hogy valaki úgy szedi szét eme szerkezetet,hogy az már hibás,mert akkor az már valóban késő. Azt eltudom képzelni,hogy esetleg valami kopás felfedezhető,de mást nem nagyon.
Azt is értem,hogy nagy erők hatnak /gondolom a légáramlásra lett írva/,de attól még nem fog "beesni" a motorba csak,mert nagy a légáramlat,már ha hibátlanul működik. Szóval nekem még mindig itt van a homály,hogy ha leszakad,akkor miért szakad le?! Az anyaghibában nem hiszek,nem tudom elképzelni,vagy elhinni,hogy ennyire alulméretezett lenne a cucc.
A képeken brutálisan retkes a motyó,nekem közel nem volt ennyi lerakódás rajta sem most,sem akkor mikor megvettem az autót. /az tuti,hogy az előző tulaj nem takarította!/


Különben örülök annak,hogy kulturáltan tudunk eszmét cserélni,mert manapság már ez is ritkaságszámba megy...

kisg325 Elküldve: 2012-08-07 19:07 Szívócsonk-pillangószelep

Sziasztok!

Most kicsit álszent leszek,de én is kidobtam a pillangószelepeket. Mindenki írta itt Damoklész kardját emlegetve,hogy...
Miután szemrevételeztem a dolgot komolyabban,most is azt mondom,hogy itt komoly behatásnak kell történnie ahhoz,hogy ezek beszakadjanak. Példának okáért komoly koksz lerakódásnak,amiben mondjuk akadnának. Lehet okoskodónak tart pár ember,de a saját tapasztalatom írom le. Tavaly nyáron került hozzám az autó és ki lett takarítva a szívósor. Nekem még benne voltak ezek az ominózus fojtószelepek,sőt azt sem tudtam,hogy beszakadhatnak. Keresgélés után találtam erre a fórumra és csak itt szembesültem a "tényekkel". A nyári szabadságom alatt gondoltam ha már leveszem a szívósort az izzítók cseréje miatt,akkor én is beállok a sorba és likvidálom Damoklész kardját a fejem felől. Igaz,csak bő 7000km-t tettem meg az autóval tavaly óta,aminek a nagyja része város volt és ráadásul igen rövid távok! Különösebben így sem volt vészes mennyiségű a lerakódott trutyi odabent! Nem szoktam kókányolni,de itt én is az olcsóbb módszert választottam,illetve a rendelés kihagyása miatt,számomra gyorsabbat is. Valaki írta,hogy 5x15-ös csavart kell betekerni a tengely helyére. Meg is vettem már előre a csavarokat,őszintén szólva 6x12-es kellett volna bele,mert az 5-ös menetfúró jó indulattal egy fél menetet hagyott maga után. Na mindegy,itthon volt 5x12-es csavar,így olyat hajtottam bele menetrögzítővel megspékelve,illetve én még a csavarok fejét körbe ragasztottam.
Visszakanyarodva magára a beszakadásra... valaki azt is írta,hogy anyaghiba miatt történik a nem várt esemény. Az én autómban is kitudja mennyi km van,de semmiféle elváltozást,kopást,anyaghibára utaló jelet nem találtam az alkatrészeken. Illetve annyit megjegyeznék,hogy 2 tengelynél szórta picit a trutyit a pici szimeringek hibája miatt,de nem a tengely volt megkopva! Olyat is hallottam,hogy a lapkákat rögzítő kis csavarok adták meg magukat... hát nekem a leköszörülésük alkalmával baromira nem úgy tűntek,mint ha valami bili acélból készültek volna! Köszörülnöm kellett,mert nem volt olyan pici torx kulcsom.
Joggal kérdezhetitek,hogy akkor miért szedtem ki őket,ha én semmi rendellenesség nem tapasztaltam. Őszintén szólva csak itt,a fórumon olvasottak hatására szedtem ki őket,de most is megkérdőjelezem ezt az egész némileg túl misztifikált,már-már kicsit városi legendás dolgot. Oké,a városi legenda itt nem helytálló,mivel volt már rá példa,hogy valaki megszívta a dolgot.
Egy kérdésem lenne,illetve kérésem! Akik kiszedték írják már le,hogy láttak-e valami rendellenességet a kiszedett alkatrészeken! Mondjuk saját fotóval illusztrálva lenne a tökéletes!


Ui.:Félre értés ne essék,senkit nem akarom sem rá,illetve sem lebeszélni arról,hogy kiszedje ezeket a pillangószelepeket. Mindenkinek szíve joga,hogy mit csinál én csak a saját tapasztalatom írtam le és abszolút nem vitatémát akartam ezzel indítani!

kisg325 Elküldve: 2012-08-02 21:21 Segítsetek!

Köszi Tano! Igazából azért érdekelt,mert hidegebb időben veszem észre azt,hogy egyenetlen az alapjáratom,de csak akkor ha megy a fűtőventilátor. Gondolom ez lehetne süni is,de tényleg csak hideg időben vettem észre. Tavaly nyáron semmi,ősszel már előjött,de idény nyáron megint semmi. Ergo valami köze van a kinti hőmérséklethez is.

kisg325 Elküldve: 2012-08-02 15:53 Segítsetek!

Tano írta:
Ez az elektromos fűtés rásegítőnek a blokkja. Hideg motornál ez bekapcsol, és segít gyorsabban bemelegíteni a hűtővizet.


Szia!

Egy kérdés! Ez télen/nyáron üzemel?

Üdv.

kisg325 Elküldve: 2012-08-01 17:48 Féktárcsa és fékbetét

Sziasztok!

Nekem is ATE van mindenből,bár még csak 7000km van bennük,de egyelőre semmi rendellenességet nem érzek. Hozzáteszem a jobb első tárcsám /PowerDisc/ kapott egy radiális ütést is és azt is kibírta!

Különben véletlen nem ATE a BMW-nek a fék beszállítója? Valamelyik gyári alkatrészen láttam az ATE logót.